Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
modelaření
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.10.2010 , 23:46   Citovat  

zdravím, už celkem dlouho mě láká začít s lepením plastikových modelů autíček. zatím mi prošlo pod rukama pár kitů od Bburaga, kde je stavění vcelku hodně jednoduché. Určitě se tu najde pár lidí, co s tím mají nemalé zkušenosti. Stavět/lepit auta, letadla či motorky bude mít určitě hodně společného, co se týká postupu. Čemu bych se jako nováček měl obloukem vyhnout a na co si dávat pozor. Budu rád za každou radu, díky moc
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.10.2010 , 23:59   Citovat  

je to jednoduchy. nesmis se toho bat a bejt trpelivej. navic kdyz mas zkusenosti z prace na aute, tak pak jsou ty modely hned realnejsi. zacni modelem od tamiye, nebo aoshimy. zacal bych necim levnejsim, at kdyztak nevyhodis moc penez. zkus tudy odkaz nebo wwww.obchod.valka.cz Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
iNtEgRaCZ je teď offline  iNtEgRaCZ
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 0:39   Citovat  

Dalsi vec je slusny naradi... kloudny stipacky, skalpel, smirgl a lepidlo (zadny vterinak, ten se sice neztrati ale cely to tim nejde). Dalsi je pak vyber barev, ideal jsou Gunze + strikaci pistole Velmi šťastný. na jeden model je ale strikani zbytecny luxus Mrk, v mym pripade je to spis "profi" deformace (lepenim letadel si prividelavam Úsměv - na vlastni uz bohuzel neni cas, tak aspon taklhe Smutný )
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 2:13   Citovat  

ideální je literatura ,já rád Šorela Václava

viz třeba tudy odkaz

má tedy od něj o nějakou tu desítku na z5 starší literaturu.už to musí bejt dědek ale machr.

co je nej.bejt rybář...pomalu a trpělivě. I když na nějaké dvaasedumdesátině letadla jsi kdys udělal 300hodin a dnes protože je toho dostatek tak to děl deseti ,hi hi
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 7:43   Citovat  

iNtEgRaCZ napsal:
Dalsi vec je slusny naradi... kloudny stipacky, skalpel, smirgl a lepidlo (zadny vterinak, ten se sice neztrati ale cely to tim nejde). Dalsi je pak vyber barev, ideal jsou Gunze + strikaci pistole Velmi šťastný. na jeden model je ale strikani zbytecny luxus Mrk, v mym pripade je to spis "profi" deformace (lepenim letadel si prividelavam Úsměv - na vlastni uz bohuzel neni cas, tak aspon taklhe Smutný )

K nářadí bych ještě přidal pilník na nehty, prádelní kolík (na křídla nebo i trupy menších letadel je to fajn pomocník než zaschne lepidlo), 20cm gumy do trenek (to samé jako kolík na větší kusy) a na letadla i zapalovač (s tím jsem dělal lana k ocasní ploutvy apod.)... Se stydím

Ta stříkací pistole by mě zajímala - měl jsem vždy problém s barvením... Se stydím
   Návrat  
iNtEgRaCZ je teď offline  iNtEgRaCZ
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 8:43   Citovat  

Hellborn napsal:
.... a na letadla i zapalovač (s tím jsem dělal lana k ocasní ploutvy apod.)...

Tak na tyhle srandicky se uz dneska pouziva muskarska nit Mrk idealni pruzny dvouvlakno... ziletkovou pilkou nariznout nebo navrtat a zakapnout postupne napinany konce vterinakem Úsměv
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 10:00   Citovat  

PAKO napsal:
..já rád Šorela Václava .... má tedy od něj o nějakou tu desítku na z5 starší literaturu.už to musí bejt dědek ale machr...

pan sorel v casech pred "revoluci" proc ne, nic jineho moc nebylo ale dnes je modelarina kapanek v jine galaxii ...
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 10:06   Citovat  

Ohledne barveni, pokud hodlas delat 3 auta za rok, tak je idealni volba koupit na barvu karoserie barvu ve spreji od tamiya a bilou zakladovku v Halfords (zakladovka od Tamiya je totiz dost draha, mas ji za tech 150,- tretinu a je neustale vykoupena). Zbytek klasicke barvy na kity, ja jsem ze setrvacnosti pouzil Humbrol, co mam z doby, kdyz jsem delal letadla. Jo a velmi dobrej pomocnik je jeste kryci paska.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 10:20   Citovat  

iNtEgRaCZ napsal:
Tak na tyhle srandicky se uz dneska pouziva muskarska nit Mrk idealni pruzny dvouvlakno... ziletkovou pilkou nariznout nebo navrtat a zakapnout postupne napinany konce vterinakem Úsměv

já používám skelná vlákna z optokabelů,když potřebuješ jsou alespon v barvě a nebo použiješ jen černé ,sqelá imitace drátů

pro happyho ....skládal jen burago a šorel dá výbornej základ,a neboj že v novích knihách se nezaobírá tím co je dnes na trhu.

stříkací pistole se dá koupit i llaciná a jako medium se dá použít bombička ,nemusí bejt hned kompresor
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 10:30   Citovat  

PAKO napsal:
stříkací pistole se dá koupit i llaciná a jako medium se dá použít bombička ,nemusí bejt hned kompresor

S touhle variantou mam bohuzel nevalnou zkusenost. Problemem bylo, ze behem strikani velke plochy (jednalo se o FW-200 Condor, takze hodne velka plocha kridel) se tlakova nadoba se expanzi rychle podchlazovala a tim znacne snizila tlak. Na male modely bych to nezavrhoval (obzvlast letadla s kamuflazi maji hodne barev), ale na auto, kde ma cenu strikat vetsinou jen karoserii a cerny vnitrek mi prijde rozumnejsi ta barva ve spreji.
   Návrat  
georgo je teď offline  georgo
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 10:37   Citovat  

Kouknu po literatuře, že bych ji přenechal a mám tu i nějaké půl roku staré, ale neotevřené barvy za pár kaček
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 10:59   Citovat  

joj, trpělivost, to bude asi nejhorší, občas když něco nejde jsem jak čertík z krabičky a věci mají tu tendenci létat, ikdyž nemají k tomu vlohy Se stydím chci autíčka, k tomu ostatnímu mě nic netáhne, hlavně mě lákají věci od Avangera Se stydím pilníky nebudou problémy, manželka je kosmetička a pilníčky tu má Velmi šťastný těch autíček bude asi do roka víc, ale uvidíme jak moc mě to chytí až to zkusím. Díky moc za vaše rady OK kdyžtak přihoďte nějakou fotečku VTEC
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 11:08   Citovat  

Avanger ma "exkluzivni" modely, ktere u nas moc nesezenes, ale jsou vesmes od firmy Fujita, ktera ma ty modely pomerne odflaknute, je tam sice hodne prostoru pro vyradeni se, ale pro zacatecnika je to zbytecne drahy model s velkou davkou prace navic, co je treba dodelat. Tim ho nechci nijak schazovat Avangera, ale v kamenem krame sezenes od Tamiya NSX nebo S2000 za cca 350,- a je to o level jinde (v pripade Ska o dva).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 11:14   Citovat  

naštěstí v Českých Budějovicích máme MPMshop, takže tam asi povedou moje první kroky pro nějakou tu krabičku a asi další věci.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 11:47   Citovat  

DrSlimm napsal:
Avanger ma "exkluzivni" modely, ktere u nas moc nesezenes, ale jsou vesmes od firmy Fujita, ktera ma ty modely pomerne odflaknute, je tam sice hodne prostoru pro vyradeni se, ale pro zacatecnika je to zbytecne drahy model s velkou davkou prace navic, co je treba dodelat. Tim ho nechci nijak schazovat Avangera, ale v kamenem krame sezenes od Tamiya NSX nebo S2000 za cca 350,- a je to o level jinde (v pripade Ska o dva).

jak máš krám ,zupa to vědět

jinak ta bomba je krok ke kompresoru za méně peněz hodně muziky. já tedy používám (vypadá to divně) velkou kyslíkovou...z autogenu. stříkal jsem s ní i osobní auto...nemá v sobě oil jako většina kompresorů... stříkneš to i z flašky k pivu dusíkem (co jsem nezkoušel,nevím zda by nebyla reakce nějaká) u větších ti nezamrzá ani kohout ani regulátor
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 11:58   Citovat  

chci se vas zeptat, barva nejaka cervena ktera zari pod uv svetlem? pry se na modely pouzivaji,, kde se da sehnat?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 12:00   Citovat  

Brnďa napsal:
chci se vas zeptat, barva nejaka cervena ktera zari pod uv svetlem? pry se na modely pouzivaji,, kde se da sehnat?
má zářit červeně?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 12:01   Citovat  

georgo napsal:
Kouknu po literatuře, že bych ji přenechal a mám tu i nějaké půl roku staré, ale neotevřené barvy za pár kaček

Jaké? Ještě jsem se nedostal k té S800... Se stydím
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 12:02   Citovat  

Brnďa napsal:

možná to bude totok to mi hlava nebere
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 12:25   Citovat  

PAKO napsal:
má zářit červeně?
jojo proste aby pod uv svetlem hezky zarila.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 15:36   Citovat  

jelikož jsem se přestěhoval z bytu do rodinného domku, začal jsem pokukovat po RC autíčku, nějakém tom monsteru či truggy. Největší oříškem je asi zvolení pohony - baterky vs nitro , model na normální benzín je tak trošku mimo mojí cenovou relaci na ježdění po zahradě. Má tu někdo zkušenosti s elektrem a s benzínem, aby mi tu mohl vypíchnout nějaké chytré postřehy?
   Návrat  
johnyf5 je teď offline  johnyf5
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 18:40   Citovat  

MOTyLEK napsal:
jelikož jsem se přestěhoval z bytu do rodinného domku, začal jsem pokukovat po RC autíčku, nějakém tom monsteru či truggy. Největší oříškem je asi zvolení pohony - baterky vs nitro , model na normální benzín je tak trošku mimo mojí cenovou relaci na ježdění po zahradě. Má tu někdo zkušenosti s elektrem a s benzínem, aby mi tu mohl vypíchnout nějaké chytré postřehy?

Měl jsem silniční elektro a teď mám monstra na nitromethanol. Do začátku podle mě nejideálnější ta eletrika. Přeci jenom akumulátory se už dělaj jiný než kdysi a přes půl hodiny ježdění by měli zvládnout. Auta na nitro jsou náročnější. Musí se ladit motor, taky v létě při horším odvětrávání motoru mají tendenci se přehřívat. S těma velkýma benzínama zkušenosti nemam. Jen co vim tak tyhle auta čistě na benzín se vyplatí kupovat nový. Z druhý ruky je to vyhoněný. Já mám HPI Savage kupoval jsem jí asi před 5ti lety z druhý ruky a nemůžu si stěžovat. Auto má sílu a peláší pěkně. Úsměv A jelikož s tím jezdim především po polích a v terénu tak po každým ježdění komplet rozborka a zborka. Úsměv
Jestli chceš něco "jen" na zahradu tak skus to elektro a pokud tě to chytí tak můžeš zkusit vyšší level. je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 20:15   Citovat  

jojo, taky to vidím na to elektro - HiMoto Beetle Truck , už jen to, že budu převážně jezdit po zahradě a nebudu tím prudit sousedy a odpadne to ladění a hlavně na začátku zajíždění motoru, ikdyž zase na druhou stranu ten nitro bude mít taky něco do sebe to mi hlava nebere HPI Savage je ikona OK
a ještě jestli 2WD nebo 4WD to mi hlava nebere
   Návrat  
johnyf5 je teď offline  johnyf5
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.6.2011 , 16:12   Citovat  

Tady jsem našel takový pěkný povídání na úplnej začátek. Snad to nějak pomůže. Mrk tudy odkaz
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
modelaření
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina