Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
MTF převodový olej
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 5
Majkl je teď offline  Majkl
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 10:02   Citovat  

Ahoj všem,
mám dotaz, kde seženu krom origo dealeru Honda převodový olej MTF (manuál).
V Hondě chcou za litr cca 900,- a za stáčený cca 400,- ale zase ho neprodávají jen vymění u nich a to vyjde s
prací na stejno.
Díky za info, popř. nabídky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 10:03  Naposledy upravil crxmann dne 14.10.2010 , 10:08, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Majkl napsal:
Ahoj všem,
V Hondě chcou za litr cca 900,- a za stáčený cca 400,- ale zase ho neprodávají jen vymění u nich a to vyjde s
prací na stejno.

TADY klikni uživatel Rom. něco má OK

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 10:03   Citovat  

Rom. nabízí... napiš mu

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 10:07   Citovat  

za stoceny litr chtej 475 kc

ani ne tyden co jsem se na to ptal v Honda, Motor Holding, as

maryo je teď offline  maryo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 15:32   Citovat  

Vi nekdo jaky je hlavni rozdil mezi HONDA MTF nebo treba TEXACO MTF 94 a napr. nejakym beznejsim MTF se stejnou viskozitou 75W80?? To API-GL4 to nejspis taky splnuje lecjakej oil...

Tady jsem nasel nejaky info... Ale jakej je mezi tim hlavni rozdil jsem uplne nepochopil...

Mailo je teď offline  Mailo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 15:34   Citovat  

Taky jsem dal za dva litry cca 800kč, 900 za litr se mi zdá fakt šílenost to mi hlava nebere ale je pravda že mi taky párkrát v hondě řekli nesmyslné ceny Ble

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 17:30   Citovat  

Do starších Honda se dá dobře použít do motoru i do man. převodovky tohle: tudy odkaz - má normu MTF-94; a třeba v "šestkovém" Civicu je v motoru 3,2litru, a v převodovce 1,8litru - ideál pětilitrový kanystr Mrk

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 17:34   Citovat  

Majkl napsal:
Ahoj všem,
prací na stejno.

tudy odkaz

teda ze by chteli 900 za litr to je nejak sileny HaHaaa

u Rom.a vidim 290Kc litr..nvm jak je ta cena aktual,ale prece jen 290-900 je rozdil Mrk

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 17:52   Citovat  

JARYN napsal:
Do starších Honda se dá dobře použít do motoru i do man. převodovky tohle: tudy odkaz - má normu MTF-94; a třeba v "šestkovém" Civicu je v motoru 3,2litru, a v převodovce 1,8litru - ideál pětilitrový kanystr Mrk

Šetřit na olejích mi nepřijde docela rozumné, ale to je na tobě. Samozřejmě dávat 900,-/1L MTF v hondě je nesmysl a 290,-/L u roma mi příjde za hubičku, ale jak myslíš Úsměv

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 18:01   Citovat  

už jsem to tu někde psal, myslím, že od C6g už Honda nenabízí záměnu MTF za "čistokrevný" motor. olej
hlavně je pravda, že na 2 litrech za 580,- Kč už se nic neušetří

Maryo: olej 75W-80 GL4/5 je olej do diferenciálů a většiny převodovek evropských aut ... ale rozhodně ne Honda a většiny "japonců" kde je MTF na bázi motorového oleje ... takže důrazně varuji před jeho použitím ! Úsměv

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 18:13   Citovat  

JARYN napsal:

do roku 1997 Honda povoluje alternativně do převodovky motorový olej, ale od 1997 už to tak není, takže C6G už by mělo jezdit výhradně s MTF v převodovce. Kamarád s anglánem jezdil půl zimy na motorový, škrtaly mu synchrony a celkově říkal že to je řazení jak s náklaďákem, pak vyměnil za MTF a nechtěl tomu sám věřit jak šlo krásně házet kvalty... takže asi tak.. a 2l od rom.a mě i s dobírkou vyšly na 710... v krásný flašce od RC koly, no neber to VTEC

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 18:14   Citovat  

Rom. napsal:
už jsem to tu někde psal, myslím, že od C6g už Honda nenabízí záměnu MTF za "čistokrevný" motor. olej
hlavně je pravda, že na 2 litrech za 580,- Kč už se nic neušetří

Maryo: olej 75W-80 GL4/5 je olej do diferenciálů a většiny převodovek evropských aut ... ale rozhodně ne Honda a většiny "japonců" kde je MTF na bázi motorového oleje ... takže důrazně varuji před jeho použitím ! Úsměv

Jasny no, prave ze mi nejmenovany mechanik(znamy i zde na HC) nalil do prevodovky jinej olej nez MTF(o cemz mi nerekl, MTF jsem shanel az potom co odesla) a po cca 500km odesla prevodovka ktera byla do ty doby v super stavu(resp. se tak jevila). A haji se tim, ze MTF je jen oznaceni a specifikaci to splnuje taky a blabla... Ted uz je pozde na nejaky dukazy a reklamaci, i kdyz pokud bych si byl stoprocentne jistej duvodem proc se tak stalo tak to aspon muzu dokazat sobe(i kdyz o jeho chybe zas tak nepochybuju, ale dela hondy nekolik let a sobe to udajne leje taky i kdyz tomu moc neverim), svoji chybu asi nikdy neuzna... Z hlavy nevim na jaky bazi je zrovna ten olej kterej mi tam nalil vyrobenej a cim se to lisi, protoze i Honda MTF je specifikaci 75W-80 GL4 a rozdil bude nejspis nekde v ty "bazi" nebo jak to rict Úsměv

Millers Oils je teď offline  Millers Oils
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 18:37   Citovat  

Hondy a mnohé anglické vozy mají často specifikován a doporučen převodový olej na bázi motorového oleje, pro což se samozřejmě užívá popis ve formě zaklínadla MTF-94. Je zajímavé, jak s obavami je pohlíženo na motorový olej, který má normu MTF-94 - což je vlastně původní myšlenka když doporučení na danou aplikaci vznikalo. Takž prosím Millers Oils XSS 10w40 který má normu MTF-94 není "alternativně motorový olej do převodovky" ale doporučený lubrikant, který přesně plní normu MTF-94. Je to jen o psychologii balení, kdy uživatel má obavu z nápisu na lahvi. Kdyby ten samý olej někdo přebaloval na "gearbox oil MTF-94" byl by jistě velmi populární a bez obav používán HaHaaa

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 19:54   Citovat  

Millers Oils: v žádném seriozním olejářském katalogu není záměna za HONDA MTF

maryo : Honda MTF 100% nená spec. 75W-80 GL 4, kdo tě to řekl, nebo kdes to vyčetl ?

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 19:57   Citovat  

gear napsal:
do roku 1997 Honda povoluje alternativně do převodovky motorový olej, ale od 1997 už to tak není, takže C6G už by mělo jezdit výhradně s MTF v převodovce. Kamarád s anglánem jezdil půl zimy na motorový, škrtaly mu synchrony a celkově říkal že to je řazení jak s náklaďákem, pak vyměnil za MTF a nechtěl tomu sám věřit jak šlo krásně házet kvalty... takže asi tak.. a 2l od rom.a mě i s dobírkou vyšly na 710... v krásný flašce od RC koly, no neber to VTEC

Nevím, jak Ty, ale já mám v servisce od Civica r.v. 1998 (pětidvířko 1.5VTEC) předepsán HMTF, a nebo "obyčejný" motorák 10w30 nebo 10w40 API SG,SH. Krom toho - XSS 10w40 "od millera" není obyčejný motorák / on plní i tu normu MTF. Není důvod ho nepoužít.....

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 20:10   Citovat  

Rom. napsal:
Honda MTF 100% nená spec. 75W-80 GL 4, kdo tě to řekl, nebo kdes to vyčetl ?

75W80 prevodovy olej odpovida viskozitou cca 10W30 motorovemu oleji, takze pokud jak pises je MTF na bazi motoroveho oleje, tak bych se vubec nedivil kdyby MTF bylo 75W80.

JARYN: v sestkovem civicu 1.4ce je oleje cca 4l, pri vymene s filtrem se tam ma vejit 3.3l, bez vymeny filtru 3.0 litru - hodnoty z manualu. V 1.5tce uz je to 3,6l s filtrem, takze tam uz by to moc nevychazelo.. kdyz uz tak bych vzal o litr vic.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 20:15   Citovat  

silenec napsal:
75W80 prevodovy olej odpovida viskozitou cca 10W30 motorovemu oleji, takze pokud jak pises je MTF na bazi motoroveho oleje, tak bych se vubec nedivil kdyby MTF bylo 75W80.

JARYN: v sestkovem civicu 1.4ce je oleje cca 4l, pri vymene s filtrem se tam ma vejit 3.3l, bez vymeny filtru 3.0 litru - hodnoty z manualu. V 1.5tce uz je to 3,6l s filtrem, takze tam uz by to moc nevychazelo.. kdyz uz tak bych vzal o litr vic.

"to je řeč jako rozprávka" já bych se zase divil, no Velmi šťastný

omega je teď offline  omega
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 20:23   Citovat  

silenec napsal:

Tak to valím bulvy vobec nechapem preco sa stym prevodovkovym olejom laboruje ....motorovy pochopim este ale ked viez dopriat prevodovke najlepsie co tam moze byt za 600 CZK tak neviem preco ist do niecoho ineho ... to mi hlava nebere
kolko s tym usetris Cooo??? oplati sa tu vobec setrit ? Ble

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 20:35   Citovat  

omega napsal:
Tak to valím bulvy vobec nechapem preco sa stym prevodovkovym olejom laboruje ....motorovy pochopim este ale ked viez dopriat prevodovke najlepsie co tam moze byt za 600 CZK tak neviem preco ist do niecoho ineho ... to mi hlava nebere

To je to na co jsem se nepřímo ptal i já HaHaaa Jestli mu to za to stojí, když to co tam má být a všichni o tom píšou v superlativech (HMTF), vychází na "pouhých" 600 Kč a má na 40-80 tkm, podle stylu jízdy, vystaráno, ale kdo chce kam, pomožme mu tam pořádnej výtlem

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 20:38   Citovat  

omega napsal:

amen..kvuli par korunam to mi hlava nebere radeji si v nekterych vecech trochu priplatit Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 20:47   Citovat  

Nepsal jsem nic o tom co je lepsi, co je vhodne, ani co se vic vyplati, jen se bavim o tom co by to mohlo byt Mrk

jinak
Rom. napsal:
maryo : Honda MTF 100% nená spec. 75W-80 GL 4, kdo tě to řekl, nebo kdes to vyčetl ?

Tipuju ze tady.
citace:
It has taken months, and a tip from a friend at Honda engineering but I found the Honda MTF spec. It is called MTF-7289. It is as I guessed a light gear oil of 75w/80w viscosity, equivalent to a 10w30 engine oil. We know it has about the same additives as engine oils but with more calcium, ostensibly to friction modify the oil to have more "bite" for better synchro function.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 21:10   Citovat  

silenec napsal:
Nepsal jsem nic o tom co je lepsi, co je vhodne, ani co se vic vyplati, jen se bavim o tom co by to mohlo byt Mrk

jinak

no vidíš, a hlupáci v Honda servisech po světě, tam lejou Honda MTF Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 21:18   Citovat  

Nechapu na co narazis. Nevim jestli jsou po svete v Honda servisech hlupaci nebo ne, ale co jineho by tam meli davat?

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 21:20   Citovat  

rotker napsal:
To je to na co jsem se nepřímo ptal i já HaHaaa Jestli mu to za to stojí, když to co tam má být a všichni o tom píšou v superlativech (HMTF), vychází na "pouhých" 600 Kč a má na 40-80 tkm, podle stylu jízdy, vystaráno, ale kdo chce kam, pomožme mu tam pořádnej výtlem
je to dobrý kouř :hehe:

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2010 , 0:51   Citovat  

Honda MTF je samozrejme spravna volba, ja tu moznost volby bohuzel nemel. Proc to tam lejou je snad jasny, marketing. Takze jediny co ti v H servisu nalijou je H mtf anebo ti jen reknou ze tam nalili H mtf pokud si jsou jisti ze nepoznas rozdil. Tu specifikaci MTF jsem se docetl presne z toho odkazu jak pripomenul silenec.

Millers Oils napsal:
...

Diky za info... Z toho teda vyplyva ze pokud olej kterej mi tam nalil nebyl na bazi motoroveho oleje, s nejvetsi pravdepodobnosti mi oddelal prevodovku. Zkusim jeste zjistit co tam nalil...

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2010 , 6:08   Citovat  

dovolím si připomenout,že usuzovat na vlastnosti oleje z jeho viskozity je zcestný,to je jak říct sirup a barva na plot jsou stejně hustý(viskozní) takže maj stejnej základ a sirupem mužu tím pádem natřít plot a barvu vypít.
mezi dvěma oleji i nakrásně splnujícími stejnou normu o stejný viskozitě a stejným základu můžou být dost podstatný rozdíly -v práci jsme řešili problém kdy u jednostranně zatěžovanýho převodu docházelo vlivem velkejch tlaků k přehřívání oleje a přidírání,poptalo se u tří výrobců(dovozců,ty tři proto že jejich oleje už běžně používáme)doporučení a vzorky no a jen jeden z nich to zvládl a problém odstranil,přestože byly ty oleje "stejné".
spolíhat se na to že to někdo napsal na internetu to mi hlava nebere a vlastně má i pravdu -na to nemusí lámat kamaráda inženýra od hondy aby se to dověděl
citace:
light gear oil of 75w/80w viscosity, equivalent to a 10w30 engine oil
má to stejnou viskozitu ,dál jsou to dohady -asi to má přísady jak motorovej olej , asi je tam víc vápníku pro snížení tření.
origo mtf je dostupný , vydrží dlouho,díky Rom.ovi je i za pěkný peníze,tak proč to řešit.Honda má zřejmě svou recepturu ,která funguje-to už si pár lidí vyzkoušelo,že se nevyplácí vymýšlet náhrady.
ještě p.s. se mi hrozně líbí jak se doplnuje - 75w/80w a už se ví,že to je 75w/80 GL 4 , jmenuje se mtf a už plní MTF 94

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2010 , 7:19   Citovat  

Jasny no, diky. Prave ze z toho clanku jak jsem daval odkaz je to takovy diskutabilni a vsude na netu jsou to jen dohady, proto jsem se ptal tady. Ja bych pro dobrej pocit nic jinyho do svy prevodovky nenalil, ale nikdo se me neptal co tam chci, ze je tam neco jinyho jsem zjistil bohuzel az pozde.

Millers Oils je teď offline  Millers Oils
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2010 , 7:24   Citovat  

Rom. napsal:
Millers Oils: v žádném seriozním olejářském katalogu není záměna za HONDA MTF

Ano, JE a to u takové firmy, která nabízí olej plnící kritéria MTF-94.

Co je pro tebe vlastně seriozní olejářský katalog? Skutečnost, že veliké a známé firmy jako Castrol, Shell, Motul apod. takový lubrikant nenabízejí je zejména pro to, že se jim těch pár tisíc litrů, které by za rok prodali nevyplatí vyrábět.

Repi je teď offline  Repi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2010 , 7:33   Citovat  

já osobně bych s evyprdnul na nějaký náhražky a nalil tam mtf od hondy a měl svatej klid a nemusel mít strach že se něco potentuje.. zas tak drahej ten mtf není Úsměv

mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2010 , 7:43   Citovat  

Majkl napsal:
Ahoj všem,
prací na stejno.

Ja ho taky kupoval u Rom.ana! Bydlí kousek od Plzně tak sem si tam dojel! Chtěl jsem 2,5litru a nebyl problém! Z originál 25l kanistru za 290kč za litr! je to dobrý VTEC

Obsah fóra Honda-club.cz   
MTF převodový olej
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina