Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prelude 4g - predni brzdove kotouce
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.6.2007 , 13:35   Citovat  

Od: Frik Datum: 31.5.2007 13:05:49 Téma: problémy - opravy
Uz 2 lidi s preludou 4g mi potvrdili tentyz problem s prednimi brzdovymi kotouci. Vypada to jako by na Prelude 4g byly standartni brzdove kotouce poddimenzovane a proste se zvlni aniz bych musel jezdit delsi dobu v kuse sportvoni jizdou (plyn brzda plyn brzda....) Kdyz sem si kotouce vymenil za uplne nove znacky JC, tak asi tyden sem necitil zadne vibrace pri brzdeni, ale po tydnu se zacaly zvlnovat... a to sem nevjel do zadny kaluze s horkejma kotoucema nebo tak neco.. No sice to neni takova hruza, ale kdyz treba jedu delsi trasu tak uz mi zacne vibrovat volant i kdyz treba nebrzdim... na kratkych trasach do 50ti km se to neprojevi.
Ma nekdo podobnou zkusenost? A nejake reseni krom sportovnich kotoucu za x nasobek ceny beznych?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 11.6.2007 , 13:38   Citovat  

Only_one • 1.6.2007 17:39:59
řeším stejný problém s P4g BB3 ale myslim že na vině bude špatný typ destiček, kotouč je v chladném stavu naprosto vyrovnaný až po zahřátí začne vyvádět. Stejně se mi to projevilo u CRX a dočasná změna destiček výrazně pomohla.

Tygr • 1.6.2007 15:39:20
to Paran:to ale byli nějaké BREBOA made in poland nebo thajwan ne?

Sybi • 1.6.2007 11:48:25
Frik: tak je zajdi reklamaovat tam kde sis je koupil...ale budeš muset mít protokol o montáži v odbornym servisu jinak Ti to nevyreklamujou...ale jestli máš někd eznámýho v servisu tak jestli by ti něco takovýho nezařídil...

Paran • 1.6.2007 10:19:25
to tygr: Pochybuju ze by to delalo na dalsich 2 autech ( Octavia, Mondeo ) jen tak po roce

Tygr • 1.6.2007 7:11:41
to paran:tobě se zvlnili proto že ti brzdil pouze předek,tak nekecej to bys odkouřil všechny značky.

Petr Veit • 31.5.2007 19:33:55
Každý tady hází do placu značky kotoučů a desek, ale nikdo nezmiňuje poměrně zásadní věc, a to instalaci.

Ač to tak na první pohled může vypadat, výměnu brzdových kotoučů nelze dělat stylem dva šroubky ven, sundat starý kotouč, nasadit nový a hurá na silnici.

Po sejmutí starého kotouče, především pokud byl na autě dlouho, je bezpodmínečně nutné zcela očistit náboj od rzi, kterou tam zanechal starý kotouč. Ono se to nezdá, ale libovolné malé výstupky na náboji se po instalaci kotouče znásobí a ač nový kotouč, tak trošku háže hned po instalaci. Pokud tomu tak je, házení se rapidně zhoršuje během provozu. Já náboj čistím vždy a vždy mi čištění zabere minimálně hodinu. Pokud vám v nějakém Temposervisu vymění brzdy za dvacet minut, není podle mě výměna udělána pořádně. Výjimkou můžou být novější auta s "čerstvým" nábojem.

Po instalaci nového kotouče je následně třeba utáhnout kotouč všemi matkami a změřit jeho házivost. Manuál Honda zmiňuje maximální házivost 0.1mm, doporučuje se však raději 0.05mm. Pokud je házivost vyšší, je třeba kotouč na náboji pootočit a znovu změřit házivost.

Paran • 31.5.2007 18:58:23
K tem Brembum nic proti ale vlni se taky.mam je tam tedka a musi ven. Tak se chystam na Nipparts a uvidime.

Frik • 31.5.2007 18:48:16
No mne staly oba kotouce + desticky na predek od JC 2400Kc, coz byl duvod proc sem sel tehdy do JC (penez nebylo nazbyt), coz je zhruba polovicni cena co bych dal za znackove. Ted uz penize jsou, ale ty JC kotouce jsou 3/4 roku stary tak to asi jeste vydrzim nebo... nema nekdo zajem? Zadni sem musel menit pred 3mi tydny ale ty sem menil proto ze uz se ztracely pred ocima, ale zadek problemy nedelal, ona tam taky neni skoro zadna vaha vzadu...
No zkusim je dojezdit, prebrus asi nema smysl no a pak teda asi brembo.

ReNo • 31.5.2007 15:40:25
toz ja u p5g musel take menit za brembo, ze stejneho duvodu. Na brembech je klidek

Sybi • 31.5.2007 14:41:09
Já mam na P3G přední kotouče Brembo a destičky ATE a maximální spokojenost....ještě bych řek že mi předek přebržďuje, a kotouče vůbec nevybrujou, bude problémem kotoučů od firmy JC oni nemaj všechny výrobky špatný ale pokud je nakonci objednávacího čísla koncovka JC tak je to na (jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se), jinak čepařina 555 je vcelku kvalitní ale je podstatně dražší než s koncovkou JC. Někdy jsou v tom i přímo originální díly Hyunday, Kia...ale nechci tady propagovat tohle..jen nechci házet špínu na celý JC, ale u kotoučů je jasný JC nebude ít s kvalitou nic společnýho

PreludeZ • 31.5.2007 13:45:27
ja jsem koupil brzdove kotouce Brembo za ~2000kc/kus v Elitu a v Kelly sadu desticek Ferodo za ~2000kc na predni napravu. Nedovedu si predstavit kolika je to nasobek ceny JC kotoucu, asi to bude tak maximalne x 1,1 ale podle me je to hodne levne. Nikdy jsem problemy s brzdama nemel.

Tygr • 31.5.2007 13:13:28
Tak za prve JC není značka ale polský šmejd.Takže skus Nipparts nebo brembo,ktomu pořádne desky s tvrdou směsi a hlavně jeď na válcovou skušebnu jesli ti brzdí zadek.Je zvykem že na zadní brzdy každý prdí a písky tam sou přireznuté k třmenu což mají za následek špatné manžety pístku nebo vodícich trnů.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 11.6.2007 , 13:39   Citovat  

Užitečné odkazy:
H-FANS: Povídání o brzdách
H-FANS: Jaké destičky na ostrou jízdu?

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2008 , 15:06   Citovat  

PreludeZ napsal:
Užitečné odkazy:
H-FANS: Povídání o brzdách
H-FANS: Jaké destičky na ostrou jízdu?

vzhledem k tomu, ze odkazy na h-fans nefunguji a nejake clanecky se tu od nich uz objevily, .. bylo by mozno je timto poprosit aby se zde ukazaly i ony dva odkazovane?? velice predem dekuji.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2008 , 18:39   Citovat  

happy napsal:
vzhledem k tomu, ze odkazy na h-fans nefunguji a nejake clanecky se tu od nich uz objevily, .. bylo by mozno je timto poprosit aby se zde ukazaly i ony dva odkazovane?? velice predem dekuji.

nejake 2 clanky o brzdach z H-fans mam, mohl bych ti je poslat, ale nevim jestli jsou to ty same, I. se jmenuje: Jak jsou na tom vase bzdy? a II. je: Upgrade brzdove soustavy Mrk

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2008 , 18:46   Citovat  

happy napsal:

ty články samozřejmě vyjdou, stejně jako všechny ostatní které tam byly. Dle dohody články vycházejí v pořadí jak byly kdysi uveřejněny na HF webu. Takže časem se tu určitě objeví OK

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prelude 4g - predni brzdove kotouce
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina