Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Houpe i po výměně tlumičů
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 11:04   Citovat  

Mám problém s houpáním vozu při přejezdu nerovností. Před půl rokem jsem s autem boural, na levý přední kolo. Ohnul jsem při tom tlumič a jak jsem později zjistil, tak i těhlici. Auto se i po opravě pořád houpalo a nejistě plavalo. Vyměnil jsem přední tlumiče (plynokap. Delphi) a najednou bylo po problému, řízení ztuhlo, auto přestalo houpat a sedělo jako přibitý. Jenže během pár dnů se udělala mírná vůle v řízení, která se zhoršovala. Nechal jsem tedy po té výměně tlumičů udělat i geometrii a po vrácení auta jsem se zhrozil. Volant zůstal nakřivo (předtím se mírně natočil doprava když jsem ho pustil, ale jinak auto sedělo) a zase to začalo houpat a plavat, snad ještě víc. V servisu mi diagnostikovali špatný pravý čep řízení (levý se měnil po nehodě). Může to dělat on? Případně čím to může být jiným? Díky té ohlé těhlici mám u odklonu levýho předního kola odchylku cca 1 stupeň. Je to hodně, může to bejt tím ? Taky gumy už mám na hraně, navíc se mi liší profil na předku a zadku (60 vs 55). Už budou starší, při rozjezdu za mokra ani nemusím přidávat tolik plynu, aby se začaly protáčet kola. Má smysl kupovat nový gumy v případě, že bych tu těhlici nevyměnil? Nebudou se sjíždět nějak nepravidelně? S tlumičema jsem byl i na testeru, přední jsou na 100% (nový), na zadku jsou někde kolem 80%. Test uložení u všech cca 60%. Dle testera je vše perfektní a tlumičema to tedy prý rozhodně není. to mi hlava nebere
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 12:16   Citovat  

pocky jak houpe?

vraci se ti volant normalne ? mozna si sjel pneumatiky nerovnomerne nez jsi to opravil a proto se ti nevraci volant zpet ....

carvi je teď offline  carvi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 12:54   Citovat  

ja bych rek ze ti pri geosce stocily volant pac ti nemohly povolit stelung na spodku:P to je normalni u starsi aut to tak obcas delaj ..ze ti reknou at si radsi presadis volant nez aby ti treba ztrhli zavit a nebo se stalo neco horsiho.. ale proc se to houpe mi do hlavy nejde.. ale na sjety gumy mi tonepripada... spis nejaky ulozeni nejakej cep nebo silentblok ..pokud to nedelalo po vymene tlumicu tak je to neco co je namahany a projevi se to az po nejaky dobe. zkusil bych si prolezt komplet celou predni napravu a hledal bych kde je co spatne nebo kde je co ko. taky bych se mrknul jestli nejni hlej ram nebo nejaky uchyceni neceho..

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 13:02   Citovat  

Newer napsal:
pocky jak houpe?

vraci se ti volant normalne ? mozna si sjel pneumatiky nerovnomerne nez jsi to opravil a proto se ti nevraci volant zpet ....

houpe to jako že když přejedu ve vyšší rychlosti třeba přes nájezd na most, jak je tam mírnej pokles, tak mě to málem vyhodí ze sedačky nahoru. ještě jsem zapomněl, že mi to při průjezdu např. vyjetýma kolejema, nebo i při kontaktu s nerovností hodně tahá za volant, kdybych ho nedržel, tak jdu do háje. Celkově když pustím volant, tak to táhne doprava, při jízdě rovně musím volant držet a pořád vyrovnávat.

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 13:08   Citovat  

Střelec napsal:
houpe to jako že když přejedu ve vyšší rychlosti třeba přes nájezd na most, jak je tam mírnej pokles, tak mě to málem vyhodí ze sedačky nahoru. ještě jsem zapomněl, že mi to při průjezdu např. vyjetýma kolejema, nebo i při kontaktu s nerovností hodně tahá za volant, kdybych ho nedržel, tak jdu do háje. Celkově když pustím volant, tak to táhne doprava, při jízdě rovně musím volant držet a pořád vyrovnávat.

tak je tam neco v coudu, menil jsi jen jeden tlumic nebo vsechny?
rameno ohnute od bouracky neni?
nic nevrze neskripe pri nerovnostech, zataceni ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 13:30   Citovat  

Newer napsal:
tak je tam neco v coudu, menil jsi jen jeden tlumic nebo vsechny?
rameno ohnute od bouracky neni?
nic nevrze neskripe pri nerovnostech, zataceni ?

Měnil jsem jenom 2 přední. Jeden z nich byl ohlej od nárazu. Zadek byl netktnutej. Po výměně bylo auto jako nový a pak to teprve začalo Smutný Rameno ohnuté myslím že není, Ninja na to koukal a je prý ohlá těhlice. Už jí mám zarezervovanou, tak to snad pomůže. Je mi ale divný, že to fakt s vonýma tl. na čas zmizelo i když byla ohnutá. Vrzání slyším takový běžný, co dělají plasty v interiéru. Z venku nic neslyším. Při zatáčení taky žádné pazvuky.

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 13:34   Citovat  

uvidis, snad ti pomuze ta tehlice Úsměv
zaclo to asi az jak si to na sebe vsechno sedlo.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 13:40   Citovat  

Newer napsal:
uvidis, snad ti pomuze ta tehlice Úsměv
zaclo to asi az jak si to na sebe vsechno sedlo.

což moc nechápu, jak to může bejt paráda a po sednutí je to v háji Smutný nejspíš byl ten čep řízení už načatej a po tý výměně tlumičů odešel úplně, to by vysvětlovalo tu vůli a to, že nebyly schopný pořádně udělat geošku, aby byl volant rovně. Ale jak to souvisí s tím houpáním a plaváním, to nevím...

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 13:45   Citovat  

s tim mozna souvisi ta tehlice ......

a nebo je to jen placebo efekt, ze mas jine predni tlumice ... a ty maj jinou charakteristiku ...
neco se ti na aute nezda tak si vsugerovavas ze tohle je taky spatny, nevim ...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 13:58   Citovat  

Newer napsal:
s tim mozna souvisi ta tehlice ......

a nebo je to jen placebo efekt, ze mas jine predni tlumice ... a ty maj jinou charakteristiku ...
neco se ti na aute nezda tak si vsugerovavas ze tohle je taky spatny, nevim ...

placebo to nebude. Když jsem předtím s novýma tlumičema řezal zatáčku ve 110kmh a ani se to nehnula a teď mám strach do ní jít v 80, páč se to naklání a má to vůli v řízení, tak to asi nebude jenom pocit Úsměv

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 14:03   Citovat  

no gumy taky dělají hodně ...
jestli gumy jsou na hraně použitelnosti, tak je budeš měnit tak i tak, takže začni u nich a dál uvidíš

např. já mám na meganu udělanou nově geometrii kvůli výměně čepu řízení, kola rovně, po přezutí na starší sadu lentích pneu (na dolítání) se volant mírně stočil ...

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 14:04   Citovat  

Střelec napsal:
placebo to nebude. Když jsem předtím s novýma tlumičema řezal zatáčku ve 110kmh a ani se to nehnula a teď mám strach do ní jít v 80, páč se to naklání a má to vůli v řízení, tak to asi nebude jenom pocit Úsměv

pneu, silentbloky, čepy ....

Robbie je teď offline  Robbie
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 14:06   Citovat  

Střelec napsal:

Hele vuli v rizeni jsem mel taky ze jsem se bal s tim jezdit po dalnici vic jak 100,-, o vyjetych kolejich ani nemluvim...a byly to cepy rizeni...Pak geometrie a je pravda ze po geosce mam ted volant taky trochu nakrivo... to mi hlava nebere

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 14:42   Citovat  

Robbie napsal:
Hele vuli v rizeni jsem mel taky ze jsem se bal s tim jezdit po dalnici vic jak 100,-, o vyjetych kolejich ani nemluvim...a byly to cepy rizeni...Pak geometrie a je pravda ze po geosce mam ted volant taky trochu nakrivo... to mi hlava nebere

lepsi volant nakrivo nez .... )

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 16:43   Citovat  

Petura napsal:
no gumy taky dělají hodně ...
jestli gumy jsou na hraně použitelnosti, tak je budeš měnit tak i tak, takže začni u nich a dál uvidíš

např. já mám na meganu udělanou nově geometrii kvůli výměně čepu řízení, kola rovně, po přezutí na starší sadu lentích pneu (na dolítání) se volant mírně stočil ...

a nedojebu je nějak, když mám ten vadnej čep řízení ? Přece jen mě vyjdou na 7000 a nerad bych je pak kupoval znova.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2010 , 15:18   Citovat  

Tak gumy jsou nový a je to lepší. Po vjezdu do kolejí už to absolutně netahá za volant a volant držel rovně a nikam to netáhnulo. Auto má ale o to větší vůli v řízení - že by opět ten vadnej levej čep řízení? Po 700km ujetejch km už musím zase občas korigovat volant doleva a když ho srovnám rovně, tak to zase mírně táhne doprava. Houpe to taky pořád stejně Smutný Mám už sehnanou i tu levou těhlici, která už je v pořádku a není ohnutá jako ta současná. Akorát je tam problém, že jeden šteft je sežvejklej. Nevíte o někom v Praze, kdo by ho dal dohromady a namontoval mi jí tam, ideálně i s výměnou čepu?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2010 , 20:53   Citovat  

Tak mám auto zpátky ze servisu. Měnila se těhlice a byly v háji i zadní tyčky stabíku. Rozdíl je ale bohužel nula, auto pořád houpe a furt se mi zdá, že to má lehkou vůli v řízení, občas musím mírně pohnout volantem doleva, abych udržel auto rovně. Tu vůli prej můžou dělat táhla řízení, ale prej na nich byla vůle minimální, dotáhnuli to. Nemohl jsem ty nový tlumiče zase někde ohnout? Vzpomínám si, že pár dnů po montáži jsem levým kolem vymlel pořádnou díru. Taky se nemohla udělat geoška, jelikož mám na zadku zarezlý šrouby v ramenech. Prej jedině kompletní výměna zadních ramen. To znamená, že na geu (btw. Pneušafránek Libeň) mi lhali, že s ničím neměli problém a vše nastavili, i zadek. Extra jsem se jich ptal, páč předchozí servis tu geo kvuli zarezlejm šroubům taky nemohl udělat. Hlavně že jsem platil 1100,-, zloději. Už mě to docela nebaví, 10 litrů v čudu a auto houpe furt... Smutný

Robbie je teď offline  Robbie
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2010 , 20:55   Citovat  

Střelec napsal:
Tak mám auto zpátky ze servisu. Měnila se těhlice a byly v háji i zadní tyčky stabíku. Rozdíl je ale bohužel nula, auto pořád houpe a furt se mi zdá, že to má lehkou vůli v řízení, občas musím mírně pohnout volantem doleva, abych udržel auto rovně. Tu vůli prej můžou dělat táhla řízení, ale prej na nich byla vůle minimální, dotáhnuli to. Nemohl jsem ty nový tlumiče zase někde ohnout? Vzpomínám si, že pár dnů po montáži jsem levým kolem vymlel pořádnou díru. Taky se nemohla udělat geoška, jelikož mám na zadku zarezlý šrouby v ramenech. Prej jedině kompletní výměna zadních ramen. To znamená, že na geu (btw. Pneušafránek Libeň) mi lhali, že s ničím neměli problém a vše nastavili, i zadek. Extra jsem se jich ptal, páč předchozí servis tu geo kvuli zarezlejm šroubům taky nemohl udělat. Hlavně že jsem platil 1100,-, zloději. Už mě to docela nebaví, 10 litrů v čudu a auto houpe furt... Smutný

nejsou mrtvy pruziny?kdyz tlumice mas novy?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2010 , 20:58   Citovat  

Robbie napsal:
nejsou mrtvy pruziny?kdyz tlumice mas novy?

dá se to zjistit někde na testu ? Je fakt, že ty jsem neměnil. Neměnil jsem ještě ani zadní tlumiče, tak nevím. Nejhorší je, že jak jsem tehdá měnil ty přední tlumiče, tak to po výměně fakt bylo tak tejden úplně v pohodě, zmizela vůle v řízení, zmizelo houpání a auto sedělo jako přibitý. Pak jsem myslím vymlel tu díru a do pár dnů to zase bylo v původním stavu. Prodleva v řízení byla i dřív, ale tehdá se udělaly stabíky na předku a zmizelo to, řízení opět tuhý. Ty jsou teď prej ale v pohodě...

Hondak je teď offline  Hondak
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2010 , 21:16   Citovat  

Ty to mas clovece nejak zacarovane.Najlepsie fakt bude,ked zajdes k niekomu,kto sa Hondam rozumie a vyriesi to.Takze to je bud p. Pavel Kühnel P+M,alebo potom moj mechanik zo Ziliny,takze si vyber. Velmi šťastný

Střelec napsal:
dá se to zjistit někde na testu ? Je fakt, že ty jsem neměnil. Neměnil jsem ještě ani zadní tlumiče, tak nevím. Nejhorší je, že jak jsem tehdá měnil ty přední tlumiče, tak to po výměně fakt bylo tak tejden úplně v pohodě, zmizela vůle v řízení, zmizelo houpání a auto sedělo jako přibitý. Pak jsem myslím vymlel tu díru a do pár dnů to zase bylo v původním stavu. Prodleva v řízení byla i dřív, ale tehdá se udělaly stabíky na předku a zmizelo to, řízení opět tuhý. Ty jsou teď prej ale v pohodě...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2010 , 22:31   Citovat  

Hondak napsal:
Ty to mas clovece nejak zacarovane.Najlepsie fakt bude,ked zajdes k niekomu,kto sa Hondam rozumie a vyriesi to.Takze to je bud p. Pavel Kühnel P+M,alebo potom moj mechanik zo Ziliny,takze si vyber. Velmi šťastný

Ani mi nemluv, já už jsem z toho na prášky. Vyhazuju tisíce a tisíce a auto furt nemá 100% jízdní vlastnosti Smutný Mechanikem to nebude, tenhle je dobrej. Nikam mimo Prahu se mi jezdit nechce.

Hondak je teď offline  Hondak
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 7:37   Citovat  

No tak potom teda vela stastia,nech to cim skor vyriesis.Ja ked mam nejaky vaznejsi problem,tak idem do Ziliny cca 200km,ale viem,ze to spravi a nebude tapat a menit pol auta,kym pride na to,co to je.Nebudem niekde inde chodit x krat.

Střelec napsal:
Ani mi nemluv, já už jsem z toho na prášky. Vyhazuju tisíce a tisíce a auto furt nemá 100% jízdní vlastnosti Smutný Mechanikem to nebude, tenhle je dobrej. Nikam mimo Prahu se mi jezdit nechce.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 11:47   Citovat  

zajel bych si na stk a nechal si otlouc napravy aby zjistili co vše tam není v poho ...tlumiče čepy,náboje ...,můžeš mít proraženej tlumič a on více propouští .určitě to chce změřit uložení kola zda vše zůstalo jak má.dorovnáváš li jízdu rovně volantem sem tam tak bud vůle v řízení nebo na čepech...ale to už ti asi Tom předpokládám prohlédl.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 11:57   Citovat  

PAKO napsal:
zajel bych si na stk a nechal si otlouc napravy aby zjistili co vše tam není v poho ...tlumiče čepy,náboje ...,můžeš mít proraženej tlumič a on více propouští .určitě to chce změřit uložení kola zda vše zůstalo jak má.dorovnáváš li jízdu rovně volantem sem tam tak bud vůle v řízení nebo na čepech...ale to už ti asi Tom předpokládám prohlédl.

Díky za radu. Teď jsem to měl u Martina ve Štěrboholech, jelikož Ninja je příliš vytíženej. Vůle je prej na táhlech řízení, ale prej nepřílíš velká, prej to dotahoval a nemělo by to tak bejt tím. To otloukání vypadá jak? Úsměv To STK mi doporučil i Martin s tím, že tam na to mají lepší vybavení. Když volant srovnám a držím, tak to táhne doprava. To by mohlo bejt geometrií, kterou mi neudělají, dokud nevyměním zadní ramena, kde jsou zarezlý šrouby. Ale pochybuju, že to dělá i to houpání.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 15:19   Citovat  

PAKO napsal:

ještě mě napadlo - dá se věřit těm testerům tlumičů? Byl jsem tu v Praze na jednom kvalitním, a dle testu jsou přední na 100% (nové) a zadní na 85%. Uložení u všech cca 60%, což je prý také dobré, takže houpání prý tlumičema není. Ale někde jsem tu snad četl, že někomu tester ukazoval dobrej stav i když ten tlumič byl v háji...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 17:48   Citovat  

Tak jsem byl na tom STK na kontrole. Jak se neudělala ta geometrie, tak mám prej furt podseknutý levý kolo, i když se měnila těhlice a sjíždí se mi tak vnitřek levý gumy (nový Smutný ). Zejtra jí zkusím někde udělat a pak dám vědet. Jinak je prej vše ok, ale teď jsem jel bez radia a od levýho kola slyším lehký klepání...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 18:14   Citovat  

mno jestli že máš podseklé kolo může se ti stávat to že při vůli byt nepatrné v řízení se ti lehce vyosí a začne se podtahovat pod auto tudíš ti ho vyzvedává .i to může být příčina.nemáš tam silnější pružiny než mají být doufám.ty dokáží auto rozkákat tak jako měkké

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 20:57   Citovat  

PAKO napsal:
mno jestli že máš podseklé kolo může se ti stávat to že při vůli byt nepatrné v řízení se ti lehce vyosí a začne se podtahovat pod auto tudíš ti ho vyzvedává .i to může být příčina.nemáš tam silnější pružiny než mají být doufám.ty dokáží auto rozkákat tak jako měkké

To by mohlo být. OK Pružiny by měly být origo, ale jistě to nevím, já je neměnil. Nicméně se mi nezdá, že by to proti jiným Accum bylo níž...

georgin je teď offline  georgin
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2010 , 0:25   Citovat  

Ahoj. Doporučil bych kontaktovat s tim servisem idaha, ten umi a nebo znam kousek za prahou velmi dobrej servis, kde mi vse pokazde perfektne udelali a maji velmi dobry pristup. Sice jsem asi jedinej hondar, co tam jezdi, ale jsou opravdu sikovni Úsměv Je to servis Peugeot Zlata. Muzu doporucit

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2010 , 12:55   Citovat  

idaho je ze zlatý ? u odbočky do lesa?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Houpe i po výměně tlumičů
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy