Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Hlucnost, vibrace a sjete pneu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2009 , 16:07   Citovat  

Zadní odklony -2° jsou celkem dost u prázdného kombi. Po naložení to může jít klidně přes 3.5°, takže sjetí vnitřků se nedivím. Oskákání je dáno špatnými tlumiči, jejich nesladěním s pružinami, vadným ložiskem, (ne)vyvážením nebo nevycentrováním kola (přesný, těsně doléhající středící kroužek tam je?).

Pokud chceš jezdit snížený, bude to chít camber/toe kit (nastavitelný odklon a sbíhavost). Např.:

Cena cca 120USD a výš vč. pošty.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2009 , 18:28   Citovat  

ja budu mlit porad dokolecka to svoje. A to je to, ze mas spatnou geometrii zadni napravy. Nejspis se do toho plete i to tve snizeni. Nemas podle me spravne nastavenou sbihavost vs. odklony. Nekteri mechanici se totiz na odklony vykaslou, protoze maloktere auto je ma stavitelne. Takze sbihavost byla treba ok, ale pokud byly jine odklony, sbihavost to nezachrani. Jak uz sem rikal i predtim, je treba auto mit pri serizovani i v referencni vysce. To je vyska, kterou udava vyrobce jako vysku pro serizeni geometrie. Vetsinou se auto zatezuje, nebo pritahuje k zemi aby bylo niz, seridi se a zase se zvedne.
Ta guma je sjeta presne tak, jak sem si ji predstavoval. A podle zkusenosti je to vlivem spatne geometrie.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2009 , 18:51   Citovat  

Ondras napsal:
..... nebo nevycentrováním kola (přesný, těsně doléhající středící kroužek tam je?)

HaHaaa Promin, ja jen, ze jsme tu posledne neco podobneho resili.. je to dobrý pořádnej výtlem

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2009 , 20:37   Citovat  

Ondras napsal:
Zadní odklony -2° jsou celkem dost u prázdného kombi. Po naložení to může jít klidně přes 3.5°, takže sjetí vnitřků se nedivím. Oskákání je dáno špatnými tlumiči, jejich nesladěním s pružinami, vadným ložiskem, (ne)vyvážením nebo nevycentrováním kola (přesný, těsně doléhající středící kroužek tam je?).

Pokud chceš jezdit snížený, bude to chít camber/toe kit (nastavitelný odklon a sbíhavost). Např.:

Cena cca 120USD a výš vč. pošty.

Presne stredici krouzky tam jsou, navic jsou pochopitelne vsude stejne a problem je jenom na zadni naprave, a to na LZ kole vic nez na PZ. Snizeni je vzadu jenom o 30 mm, to by nemelo delat takovou paseku, kdekdo jezdi zatizeny daleko vic a auto mu tim sedi jeste niz. Tlumice maji ted +-47 tkm, navic neziju v CR a takove diry jako tam tu vubec nejsou. Vubec toho najezdim vetsinu po dalnici.
Pri tak malem snizeni uz nejde geo u Acco Tourera 7G seridit, ze je potreba dokupovat tenhle kit??
Kazdopadne co nejdriv zajedu do Hondy, aby mi omrkli ta loziska, ev. vuli na naprave apod. a potom necham zopakovat serizeni geometrie. Pokud to bude geometrii, doslapnu si na ten pneuservis, kde ji delali a vyfakturuji jim 2 plaste + proplaceni cca 1300 kc (!), co jsem jim tam za geo nechal.

Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2009 , 20:56   Citovat  

Bully napsal:
Pri tak malem snizeni uz nejde geo u Acco Tourera 7G seridit, ze je potreba dokupovat tenhle kit??

Neznám detailně zadní zavěšení acca, ale ty tyčky jsou v sérii pevné. Tudíš se nešteluje nic. Rozhodně ne odklon. Jak vidíš, i při tak malém snížení se odklon liší téměř o celý stupeň oproti předepsané hodnotě (o půl stupně oproti nejazasší toleranci).

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2009 , 20:59   Citovat  

Bully napsal:
Presne stredici krouzky tam jsou, navic jsou pochopitelne vsude stejne a problem je jenom na zadni naprave, a to na LZ kole vic nez na PZ. Snizeni je vzadu jenom o 30 mm, to by nemelo delat takovou paseku, kdekdo jezdi zatizeny daleko vic a auto mu tim sedi jeste niz. Tlumice maji ted +-47 tkm, navic neziju v CR a takove diry jako tam tu vubec nejsou. Vubec toho najezdim vetsinu po dalnici.
Kazdopadne co nejdriv zajedu do Hondy, aby mi omrkli ta loziska, ev. vuli na naprave apod. a potom necham zopakovat serizeni geometrie. Pokud to bude geometrii, doslapnu si na ten pneuservis, kde ji delali a vyfakturuji jim 2 plaste + proplaceni cca 1300 kc (!), co jsem jim tam za geo nechal.

Auto je v podstate nove, vule v loziskach nebo co ti napovidali je 99% nesmysl. Nemam tak velke zkusenosti s tourerem, ale co vim je, ze zadni loziska jsou jina nez u sedanu.

Geometrie seridit jde, ale odklony kol ne, takze kazde snizovane auto s lichobezniky se vic rozcapuje a vic sjizdi vnitrky, i kdyz je geometrie spravne nastavena. Jestli ses koukl na me 2 geometrie, co s odklony udela snizeni o 0,5 cm .. Ten kit je na to, ze by slo nahore s lichobeznikem hybat a tak seridit ty odklony. Myslim ale, ze to je zbytecne, jezdim o cca 5 cm snizenym acco 3,5 roku a vnitrky se sjizdeji jen absolutne lehce vic nez zbytek. Ale jezdim vetsinou sam nebo ve 2 a kufr temer prazdny. Takhle oskakanou gumu jsem nicmene videl snad jen na nakladaku. Podle me na 99% spatna geometrie. Pokud jezdis hodne zatizeny, chtelo by to podle me na zadku vetsi soubeh nez tam mas.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2009 , 21:09   Citovat  

Mozna ke kombinaci maleho soubehu vzadu, zatizeneho auta taky neni dobra kombinace origo Honda tlumicu na snizenych perech, kdyz to neni kompletni sportovni podvozek.. to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 15:01   Citovat  

Bully napsal:
Problem snad u vsech Hond je ten, ze nemaji na zadni naprave nastavitelne rameno, co zajstuje spravny odklon. Oskakana guma muze byt pry kombinaci spousty faktoru, casto samotneho druhu plaste s neseriditelnou (nebo neserizenou) geometrii. Tlumice mam v poradku, vule na napravach nemam zadne, ani nic s lozisky. Jeste aby, po roce a 3/4 od vyroby a necelych 50 tkm. Ozivim to vlakno, at to piseme tam, kam to patri.

Sem to patri.. Velmi šťastný

Njn, taky si myslim, ze to tak je a pokud uz sis auto snizil, nic moc s tim neudelas, leda ty nastavitelna ramena, ale jde o to, jestli to ma cenu.. Taky jsem sledoval, ze kdyz jsem vyjizdel na dovcu s preplnenym kufrem a gumy uz se blizily k hranici vymeny, tak po par tisicich km zatizeneho auta i po navratu a vylozeni zateze gumy proste uz hucely a lehce vibrovaly.. Nejmarkantnejsi to bylo, kdyz jsem mel na aute 225/40/18 zrovna .. Njn, proste zatizenim obzvlaste snizeneho auta, ktere je logicky vic rozcaple, se odklony chte nechte jeste vic zmeni a tohle je prirozenej vysledek.. Jezdit sam a s prazdnym, nestalo by s eti to. OK Úsměv

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 15:36   Citovat  

alicante napsal:

Njn, taky si myslim, ze to tak je a pokud uz sis auto snizil, nic moc s tim neudelas, leda ty nastavitelna ramena, ale jde o to, jestli to ma cenu.. Taky jsem sledoval, ze kdyz jsem vyjizdel na dovcu s preplnenym kufrem a gumy uz se blizily k hranici vymeny, tak po par tisicich km zatizeneho auta i po navratu a vylozeni zateze gumy proste uz hucely a lehce vibrovaly.. Nejmarkantnejsi to bylo, kdyz jsem mel na aute 225/40/18 zrovna .. Njn, proste zatizenim obzvlaste snizeneho auta, ktere je logicky vic rozcaple, se odklony chte nechte jeste vic zmeni a tohle je prirozenej vysledek.. Jezdit sam a s prazdnym, nestalo by s eti to. OK Úsměv

Možná by pomohlo před dovolenou rozložit konzervy po autě tak aby nebyl kufr přeplněný a zátěž byla rozložená OK

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 16:58   Citovat  

alicante napsal:

Diky za presoupnuti sem Velmi šťastný OK

Nemam auto snizene vubec nijak vyrazne, jde o Pro-kit od Eibach, 35/30. Je pravda, ze ve finale to dela na kazde naprave skoro o 5 mm vic, ale to je tezko meritelna zalezitost. Se zatizenim odklon kol pochopitelne jeste vzroste, a kdyz byl podle porovnavani nasich tabulek geometrie uz na limitu nebo i lehce nad i bez zateze, pak je to jasne. Navic pouzivam kombi jako kombi, nepretezuju ho, ale jezdime casto pres pul Evropy porad sem a tam a nalozeni. Naposledy jeste 2x se stresnim kufrem, coz asi ty plaste dorazilo uplne.

Uzivatel Ondras tady daval odkaz na stavitelna ramena na zadni napravu od Acury (+- 120 dolaru) z USA, ale ty jdou jenom na sedan, na Tourera jsem nasel jenom tudy TSS za 299 € (+ postovne). Navic bez TUV, ale ani na nemeckych accord forech s tim nikdo na technicke problem nemel (nikdo si toho nevsiml). Asi mi to za to bude stat, protoze 300€ dam uz za 2 kvalitni plaste, ktere bych musel menit kazdou sezonu. Jejich zivotnost by sla urcite prodlouzit obcasnym prehozenim prednich za zadni (coz vim az ted), ale stejne se to vyplati.

Muze nastat jiny problem, a to ten, ze se kola potom nevejdou do podbehu. Mam pocit, ze tam sla s plnym kufrem uz dost natesno (Tourer ma oproti sedanu vzadu tusim o 30 mm sirsi rozchod) i kdyz moje 18" kola jsou siroka "jenom" 7,5" s docela normalnim ET 45 a plaste 225/40x18. Musim kola jeste namontovat na auto a zatizit ho vzadu, jestli bude pro snizovani odklonu vubec misto, aniz bych musel sahat na podbehy nebo dokonce lemy blatniku, coz bych nerad.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 17:07   Citovat  

hopit napsal:
Možná by pomohlo před dovolenou rozložit konzervy po autě tak aby nebyl kufr přeplněný a zátěž byla rozložená OK

Muzu vytrenovat zenu, aby se udrzela pri 200 km/h vpredu na kapote Velmi šťastný (doufam, ze si tohle nebude cist Tak to valím bulvy )

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 18:25   Citovat  

no a jak ze to dopadlo, co si zjistil?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 18:27   Citovat  

Bully napsal:
Muzu vytrenovat zenu, aby se udrzela pri 200 km/h vpredu na kapote Velmi šťastný (doufam, ze si tohle nebude cist Tak to valím bulvy )

na i-ctdi by se určitě neudržela Ble

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 19:17   Citovat  

hopit napsal:
na i-ctdi by se určitě neudržela Ble

To je takova sbijecka? Tak to koukám!

(to i-ctdi, ani jsem nemyslel manzelku .. ) HaHaaa

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 19:40   Citovat  

FastCivic napsal:
no a jak ze to dopadlo, co si zjistil?

Viz prispevek vys, i kdyz jenom jako citace presunuta z jineho vlakna.
Vsechno na aute je v poradku, jde proste o souhrn ruznych faktoru- nejvic druhu plaste a spatneho odklonu po snizeni auta (coz se projevi jeste vic pri zatizeni auta, protoze tak jdou zadni kola do jeste vyraznejsiho "A"). Tohle ale ovlivnit nejde, protoze maji Hondy seriove na zadni naprave pevna ramena, kde odklon seridit nejde. Takze budu asi kupovat ta ramena, kde to jde, pri cene za plaste, co bych do toho za par sezon dal zmatenej

Nekdo tu psal, ze jsou zrovna ty Falkeny tim druhem plastu, co jsou na tohle ojeti nachylne. Je fakt, ze jsou vyrazne hranate, navic jsem se s tim uz kdesi setkal, ze jsou oproti jinym ve stejnem rozmeru hodne siroke (no, to moc nechapu, pri stejne sirce..). Mate nekdo tip na nizkoprofilovy plast (ja potrebuju 225/40x18", ale spis mi jde vseobecne o zkusenosti s sirsimi a nizkymi plasti), co by mel kulatejsi hrany a byl teda "uzsi"?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 19:48   Citovat  

alicante napsal:

(to i-ctdi, ani jsem nemyslel manzelku .. ) HaHaaa

No moje Acco ne, proc se ptas? Zaloz si svoje tema Je to tam.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 21:42   Citovat  

alicante napsal:

340nm meetallll to není sranda ,u benzínu se po přišlápnutí plynu změní max spotřeba, ale tady zavadíš o plyn a vznětová síla rozpoutá akcelerační peklo svatoušek takže není šance se tam udržet Ble

Ctverak je teď offline  Ctverak
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2009 , 9:30   Citovat  

Problém sjíždění zadních pneu jsem na aute řešil teď taky, není to sice Honda, ale také mám pneu v rozměru 225/40 R18 jsou to Potenzy RE 050A a shodou okolností je to také kombík. Geometrie je v pořádku a podvozek je origo tovární.
Tento problém se sjížděním zvyšuje mnoho faktorů, které se u tebe jak tu bylo už napsané zřejmě sešli. Jednak do toho kombíka toho člověk už z principu naloží více, čili je ta zadní náprava víc zatížená. Pak tyto široké pneu jsou obecně k sjíždění vnitřku náchylnější a pak co jsem zjistil tak je i rozhodující tlak v pneumatikách, kde u mě výrobce pro plné zatížení doporučuje až 3 atm, já jsem ze začátku foukal na 2,5 a bylo to zřejmě málo Smutný
Na těch 18 kolech to auto vypadá mnohem líp to je bez diskuze, ale jízda na naší krásné D1 je místy utrpení a není jiná možnost než jezdit v levém pruhu, kde se ale moc nedodržuje dovolená rychlost. Někdy si říkám jestli není lepší mít 16 kola (které mám jako zimní) a auto je celkově komfortnější.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2009 , 13:13   Citovat  

Ctverak:

Na uzsich gumach s vysokym profilem je urcite jizda komfortnejsi a plaste vydrzi vic km, ale to neznamena, ze by se clovek mel smirit s tim, ze 225/40x18 vydrzi pri normalnim jezdeni jenom nejakych 18 tkm, dobre, s castym prohazovanim predek/zadek mozna 30 tkm (?). Po Cechach toho najezdim minimum, ale je fakt, ze D1 je chutovka s jakymikoli plasti, nebo moje oblibena panelovka D2 Brno- Bratislava to snad ne Bydlet v CR, poridim si maximalne 17".

O tebou jmenovanych Bridgestone Potenza RE 050A jsem prave uvazoval ve stejnem rozmeru mezi jinymi taky. 2,5 baru/atm. je fakt malo, ja foukam 225/40x18 asi na 2,7, s nakladem 2,8, ale asi je to s nalozenym autem teda vazne potreba jeste vic, diky za dalsi tip.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2009 , 13:50   Citovat  

Bully napsal:
Ctverak: ....... O tebou jmenovanych Bridgestone Potenza RE 050A jsem prave uvazoval ve stejnem rozmeru mezi jinymi taky. 2,5 baru/atm. je fakt malo, ja foukam 225/40x18 asi na 2,7, s nakladem 2,8, ale asi je to s nalozenym autem teda vazne potreba jeste vic, diky za dalsi tip.

Potenzy RE050 ve 225/40/18 jsem prave mel 2 sezony taky a foukat to na 2,8, asi bych se wc . Uz na 2,5 na tvrdem snizenem podvozku to bylo nepouzitelny, jizdni komfort absolutne zadnej - jak crx na 17".. Samozrejme se mi sjizdely vnitrky, foukal jsem naopak min (tak 2,3?), protoze jsem na zvlneny silnici pri brzdeni skakal jak zaba. Kola jsem tedy radsi prodal a ted jezdi na nesnizenem aute v klidu, co vim, jezdil jsem i v lete na 16" a byl klid. Teda relativne, protoze i tak se mi vnitrky trochu sjizdely, ale to je pochopitelny, bez vibraci a oskakanach pneu je to normal. Ted jsem zvedavej na letni sezonu, protoze mam misto 16" 205 pripraveny 17" 225 a auto je snizene jeste vic, tak jsem zvedavej, jak zadky koncem sezony .. to mi hlava nebere cože cože ?

240220081150.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
240220081150.jpg, 860.58 kB

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2009 , 13:53   Citovat  

alicante napsal:
tak jsem zvedavej, jak zadky koncem sezony .. to mi hlava nebere cože cože ?

Pneumatik nebo i Tvůj? svatoušek pořádnej výtlem

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2009 , 14:06   Citovat  

Alicante:
Jenomze ty mas snizeno o dost vic nez ja, navic u mne jde jenom o pruziny Eibach (35/30). Stejne pruziny pry ve spojeni se sportovnimi tlumici uberou spoustu komfortu, ja po jejich "zmeknuti" po par km pocituju oproti origo stavu minimalni rozdil, co se tyka pohodli. Tourer je pak delsi a tezsi, i bez nakladu ma jinak rozlozenou hmotnost nez sedan, navic mam diesel, kde je tezsi i predek. Vyssi tlak v plastich tak necitis uz diky uplne jinemu podvozku, tak i diky hmotnosti auta, nehlede na naklad Velmi šťastný

002 - Copy.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
002 - Copy.JPG, 166.35 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2009 , 14:19   Citovat  

hellborn: no to prave nevim .. HaHaaa

bully: ja mluvil o minulem aute, kde jsem mel jen pruziny Showa (tak - 5 cm v realu) a origo tlumice a takovou zkusenost jem udelal. Mimochodem, tvoje kola jsou libovky, designove bomba OK , chtel bych je videt na mym aute, nicmene asi neuvidim, protoze po minuly zkusenosti jsou 225/45/17 uz takhle za hranou. No a kdyz vidim na tom fotu, jak mas auto nalozene az po strechu a nad strechu, tak uz se tem oskakanym gumam moc nedivim no.. Velmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2009 , 17:45   Citovat  

Alicante:
Diky, jsou to E-Motion Strada, odstin HyperBlack (na fotce barva "umyjnaskonecne"), 18x7,5, ET 45, nevazi ani az tak moc na svuj rozmer a cenu- 10,5 kg.
Auto sice nakladam casto takhle i nad strechu HaHaaa ale vidis sam, ze neni pretizene, porad nesedi brichem na zemi, kola jsou cela ven z blatniku.

Trebor je teď offline  Trebor
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 23:46   Citovat  

jak to tedy dopadlo a jak si to vyresil? = ja si na sveho sedana prave objednal Eibach pro kit (35/30) a v ponddeli mi to tam budou davat, ale po precteni tohoto vlakna se mne zmocnuje jaksi panika to mi hlava nebere Tak to koukám!

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 6:00   Citovat  

Trebor napsal:
jak to tedy dopadlo a jak si to vyresil? = ja si na sveho sedana prave objednal Eibach pro kit (35/30) a v ponddeli mi to tam budou davat, ale po precteni tohoto vlakna se mne zmocnuje jaksi panika to mi hlava nebere Tak to koukám!

Tourer jezdi casto vic nalozeny nez sedan, takze plaste dostavaji svym potom vetsim polozenim kol do "A" vic zabrat. Druha vec je nizsi profil mych 225/40x18" oproti tvym 17" co na nepravidelne ojeti nejsou tak moc nachylne.
Kazdopadne se tenhle problem nezopakoval u zimnich plastu (i kdyz 16"), tam se naopak kvuli trosku jinemu ET predni plaste sjizdi lehounce vic na vnejsi strane). Kdyz jsem pouzil Good Year Efficient Grip misto tech 2 vyrizenych pneu a cca po kazdych 5000 km preventivne prehodil kola predni za zadni, zadne nepravidelne ojeti se uz nekona a to maji ty nove plaste (take 225/40 18") uz asi 30 tkm a porad slusnou rezervu vzorku. Coz vsechno znamena ze byl nejvetsi problem jen ve zvolenych plastich, mozna spatna serie, kdo vi.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 9:41   Citovat  

tak snad to bude OK - protoze jinak by mne asi jeblo

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2010 , 12:52   Citovat  

dovolim si dat odkaz i sem, jelikoz tady se to taky resilo (bohuzel je takoveto tema na vice mistech)

prosim poradte ohledne geometrie na snizenem podvozku viz zde tudy odkaz

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2010 , 16:46   Citovat  

Trebor napsal:
dovolim si dat odkaz i sem, jelikoz tady se to taky resilo (bohuzel je takoveto tema na vice mistech)

prosim poradte ohledne geometrie na snizenem podvozku viz zde tudy odkaz

Musi se dodrzet stejna jako na nesnizenem, neres porad blbosti.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2010 , 21:02   Citovat  

Bully napsal:
Musi se dodrzet stejna jako na nesnizenem, neres porad blbosti.

snad se tolik nestalo, ne = duvod sveho dotazu jsem popsal. Nehlede na to, ze trea tady tudy odkaz jsem taky nasel mnoho ruznych nazoru na vec Smutný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Hlucnost, vibrace a sjete pneu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina