Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Piskovani
Fórum: Servis
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
carvi je teď offline  carvi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 20:37   Citovat  

ahoj myslim si ze tema piskovani asi neresim sam.. a postupem casu se tyka vetsiny tech ,kteri sveho plechoveho milacka davaji (do pucu) od zakladu.

proto mam dva dotazy.. jeden vseobecny a druhy lokalni ..

ten prvni zni : pokud si chci nechat opiskovat rozebrany casti napr. napravy (treba tehlice) a mam z ni uz vylysovany naboj , musim toto misto ve kterem bylo nalisovane lozisko pred opiskovanim nejak zakryt aby se napr. nevybrousil prostor vice a nebylo pak nove nalysovane lozisko volne?? nebo se to muze piskovat nezakryte?

a druhy dotaz: vi nekdo o nejakem jedinci ci firme ve stednich cechach ktera se opiskovavanim (napr podvozku) a daslich casti zabiva? nejlepe okoli kladna?..klidne i jako melouch?Velmi šťastný bo nevite o nejakym sikovnym dedovi co ji ma doma a opiskuje mi to za par kacek? Se stydím to mi hlava nebere

jinak dalsi triky dotazy a rady tykajici se problematiky piskovani jsou vitany je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 20:52   Citovat  

nejlepsi je tam vsechny ty casti nechat, pokud je clovek bude menit, se to opiskuje a nalakuje s tim, ze to pak vylisujes a das novy a nikden ic poruseneho nebude
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2010 , 8:13   Citovat  

aha ,,,a nevite nekdo o nejaky piskovacce ve strednich cechach???? to mi hlava nebere
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2010 , 21:40   Citovat  

up?
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 3.10.2010 , 22:59   Citovat  

carvi napsal:
up?

jedině Česká Lípa. Strejda tohle dělá na melouch OK maximálně to pošleš poštou nebo osobně dovezeš
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 3.10.2010 , 23:30   Citovat  

carvi napsal:
up?

Ahoj,

já mám přímo Prahu. PRaha 4 - firma Metlako - jsou lidoví, i zinkují a pohoda. Ve středních Čechách prášková lakovna ROGI - Vestec u Prahy. Vše vygooglíš. Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2010 , 10:46   Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj,

já mám přímo Prahu. PRaha 4 - firma Metlako - jsou lidoví, i zinkují a pohoda. Ve středních Čechách prášková lakovna ROGI - Vestec u Prahy. Vše vygooglíš. Velmi šťastný

oooo diky ti moc dobra vilo:) Se stydím je to dobrý
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 12:27   Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj,

tu phu a nejake Metlako sem moc nevygooglil to mi hlava nebere
   Návrat  
Francoois je teď offline  Francoois
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 13:06   Citovat  

Tak já už si takto nechal pískovat i zinkovat všechny ramena na podvozku a rozhodně doporučuji prvně silentbloky nejdřív vyměnit a pak to lakovat.. Živě si pamatuji jak "skvěle šli vyndat" a je zbytečný poničit lak. I tak je lepší to mít stříknutý i s novým dílem.
A výsledel takto repasovanéhu dílu je luxusní, doporučuji.
Jo a ty otvory pro silentbloky musí být rozhodně zakryté (pokud se to bude pískokovyt bez nich), protože by ti nezůstat hladký povrch. A s tím zinkováním : nikdy si nenechávej takto upravovat různé péra a pružiny (napařuje se to při extrémně vysokých teplotách), změní to jejich vlastnosti.
Pokud budu mít čas hodím sem nějaký foto.
A k pokud plánuješ opískování spodku auta, tak si myslím že budeš muset sám odstranit ty asfaltové pláty/vrstvy - měli by max. spotřebu písku a ty by jsi to asi platit nechtěl Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 16:43   Citovat  

Francoois napsal:
Tak já už si takto nechal pískovat i zinkovat všechny ramena na podvozku a rozhodně doporučuji prvně silentbloky nejdřív vyměnit a pak to lakovat.. Živě si pamatuji jak "skvěle šli vyndat" a je zbytečný poničit lak. I tak je lepší to mít stříknutý i s novým dílem.
A výsledel takto repasovanéhu dílu je luxusní, doporučuji.
Jo a ty otvory pro silentbloky musí být rozhodně zakryté (pokud se to bude pískokovyt bez nich), protože by ti nezůstat hladký povrch. A s tím zinkováním : nikdy si nenechávej takto upravovat různé péra a pružiny (napařuje se to při extrémně vysokých teplotách), změní to jejich vlastnosti.
Pokud budu mít čas hodím sem nějaký foto.
A k pokud plánuješ opískování spodku auta, tak si myslím že budeš muset sám odstranit ty asfaltové pláty/vrstvy - měli by max. spotřebu písku a ty by jsi to asi platit nechtěl Velmi šťastný
to je blbost co pises, nechat stare veci opiskovat nalakovat, a pak to prehazet, pokud do toho nemlatis palici tak nic neposkodis
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 20:03   Citovat  

Brnďa napsal:
to je blbost co pises, nechat stare veci opiskovat nalakovat, a pak to prehazet, pokud do toho nemlatis palici tak nic neposkodis

psal jsem nalakovat až po výměně, dle mého názoru je to nejlepší - nemusíš si dávat pozor na lak.
Píšu dle svých zkušeností, taky né kažý má lis... no a já to měl na lisu a to mi vrátily, že to nejde vytlačit (bylo to dost zarezlý) musel jsem tu gumu ze silentbloku provrtat (odstranit) a pak plátkem rozříznout vnější plášť silentbloku a pak teprav to šlo ven... Takže lak by byl pěkne v pr...

IMG_0004.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_0004.JPG, 2.62 MB

IMG_0008.JPG

IMG_0008.JPG, 2.17 MB

IMG_0012.JPG

IMG_0012.JPG, 1.92 MB

014.jpg

014.jpg, 566.86 kB

016.jpg

016.jpg, 539.39 kB

IMG_0032.JPG

IMG_0032.JPG, 3.67 MB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 20:12   Citovat  

Francoois napsal:
psal jsem nalakovat až po výměně, dle mého názoru je to nejlepší - nemusíš si dávat pozor na lak.
Píšu dle svých zkušeností, taky né kažý má lis... no a já to měl na lisu a to mi vrátily, že to nejde vytlačit (bylo to dost zarezlý) musel jsem tu gumu ze silentbloku provrtat (odstranit) a pak plátkem rozříznout vnější plášť silentbloku a pak teprav to šlo ven... Takže lak by byl pěkne v pr...
no jo ale jak se v peci libi vazeline pod prachovkou v cepu a celkove ty gumky a prachovky?
   Návrat  
voreza je teď offline  voreza
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 20:33   Citovat  

tak takhle bych to teda v tomhle stavu opískovávat nenechal..já vše rozebral a to co sem potřeboval mi tam zakryli a pořádně opískovali, takže třeba jako ty máš ty dosedací plochy, tak těch se mi ani nedotkli páč to zakryli a dávali si pozor...ty držáky třmenů mi taky zakryli a nestříkali mi ani tu díru na vodící čep, koukám na to tvé a ty tam máš tu červenou..to samý opískované ložisko, pokud ho měníš neni co řešit, pokud ne tak dlouho nevydrží.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 20:51   Citovat  

Brnďa napsal:
no jo ale jak se v peci libi vazeline pod prachovkou v cepu a celkove ty gumky a prachovky?

no je pravda, že do pece to nešlo - použil jsem barvu na barevné kovy (základ a vrhní lak v jednom) a jsem s tím spokojenej.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 20:53   Citovat  

voreza napsal:
tak takhle bych to teda v tomhle stavu opískovávat nenechal..já vše rozebral a to co sem potřeboval mi tam zakryli a pořádně opískovali, takže třeba jako ty máš ty dosedací plochy, tak těch se mi ani nedotkli páč to zakryli a dávali si pozor...ty držáky třmenů mi taky zakryli a nestříkali mi ani tu díru na vodící čep, koukám na to tvé a ty tam máš tu červenou..to samý opískované ložisko, pokud ho měníš neni co řešit, pokud ne tak dlouho nevydrží.

jj ložiska šli na výměnu, ty držáky třmenů jsem nenechal pískovat a máš pravdu musí se dát podrobné instrukce a práce s přípravou.. to byla má první zkušenost s touto technologií - ted už jsem moudřeší Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 21:02   Citovat  

Francoois napsal:
no je pravda, že do pece to nešlo - použil jsem barvu na barevné kovy (základ a vrhní lak v jednom) a jsem s tím spokojenej.
no tak to je jina, a navic kmaxit jen tak neposkodis, vzdycky bylo peklo kdys sem musel brousit neco spatne nalakovanyho as na kov Velmi šťastný Jinak fakt je nejlepsi to nechat opiskovat s vecma a i kdys to de do pece tak tam nechat ty stary cveci a jen je omotat, aby se nepripekla barva i tam pak by k poskozeni mohlo teoretick dojit
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 21:09   Citovat  

Brnďa napsal:
no tak to je jina, a navic kmaxit jen tak neposkodis, vzdycky bylo peklo kdys sem musel brousit neco spatne nalakovanyho as na kov Velmi šťastný Jinak fakt je nejlepsi to nechat opiskovat s vecma a i kdys to de do pece tak tam nechat ty stary cveci a jen je omotat, aby se nepripekla barva i tam pak by k poskozeni mohlo teoretick dojit

souhlas,, starý věci vyhodíš a ty dosedací plochy zůstanou nedotčeny.
"kmaxit" to jsem zatím nezkoušel, to ve vypaluje vyšší teplotou než klasický lak né? je to ta prášková metoda?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 21:38   Citovat  

Francoois napsal:
souhlas,, starý věci vyhodíš a ty dosedací plochy zůstanou nedotčeny.
"kmaxit" to jsem zatím nezkoušel, to ve vypaluje vyšší teplotou než klasický lak né? je to ta prášková metoda?
tak tak, a lakovat to s novyma vecma by nebylo zrovna ideal
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Piskovani
Fórum: Servis
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina