Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
problem s razenim
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
romeo411 je teď offline  romeo411
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2008 , 22:43   Citovat  

Zdravim,
mam problem s razeni. Jde mi spatne zaradit dvojka. Hlavne kdyz podrazuji s 3 na 2. Obcas je problem zaradit i 1. 3, 4 a 5 bezproblemu v temer jakychkoliv otackach.
Honda Civic V - 98 (MB4)

Poradite?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2008 , 23:55   Citovat  

romeo411 napsal:
Zdravim,
mam problem s razeni. Jde mi spatne zaradit dvojka. Hlavne kdyz podrazuji s 3 na 2. Obcas je problem zaradit i 1. 3, 4 a 5 bezproblemu v temer jakychkoliv otackach.
Honda Civic V - 98 (MB4)

Poradite?

a dela ti to porad nebo jeno za studena? ale vypada to na spatne synchrony.anebo spatna spojka

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2008 , 0:09   Citovat  

kamol napsal:
a dela ti to porad nebo jeno za studena? ale vypada to na spatne synchrony.anebo spatna spojka

Obecne porad, ale za studena vyrazne vice.
V pripade spojky bych ji musel menit celou?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2008 , 1:16   Citovat  

romeo411 napsal:
Obecne porad, ale za studena vyrazne vice.
V pripade spojky bych ji musel menit celou?

nemusis menit celou staci jenom pritlacak nebo lamelu atak.ale doporucuju kdyz se to meni tak vymenit cely komplet.a taky to muzoou byt ty synchrony na urcitych stupnich radi to pres zuby?a dela to i v nizkych otackach nebo ve vysokych?

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2008 , 7:30   Citovat  

otevři haupnu a zkontroluj hydraulickou kapalinu spojky,jakou má barvu...je mezi nádobkou na brzdovou kapalinu a bokem auta(řidičova strana)jestli je černá jak bota,což předpokládám,tak si ji vyměň,případně nech vyměnit,jestli jsi z prágle přijeď k PK...jestliže je kapalina čistá...zkus odvzdušnit...že máš skontrolovat víšku hladiny min max psát doufám nemusím...bude li to košér...tak popiš prosím přesněji jak se spojka chová...kdy se naposledy měnil oil v převodovce

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2008 , 7:39   Citovat  

PAKO napsal:
otevři haupnu a zkontroluj hydraulickou kapalinu spojky,jakou má barvu...je mezi nádobkou na brzdovou kapalinu a bokem auta(řidičova strana)jestli je černá jak bota,což předpokládám,tak si ji vyměň,případně nech vyměnit,jestli jsi z prágle přijeď k PK...jestliže je kapalina čistá...zkus odvzdušnit...že máš skontrolovat víšku hladiny min max psát doufám nemusím...bude li to košér...tak popiš prosím přesněji jak se spojka chová...kdy se naposledy měnil oil v převodovce

Zkontroluji a mrknu do papiru (z hlavy to urcite nevim) kdy sem oil naposledy menil (jestli vubec).
Diky za vycerpavajici radu! Mrknu na to a napisu

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2008 , 8:02   Citovat  

romeo411 napsal:
Zkontroluji a mrknu do papiru (z hlavy to urcite nevim) kdy sem oil naposledy menil (jestli vubec).
Diky za vycerpavajici radu! Mrknu na to a napisu
Sposta lidí jaksi zapomíná na převodovku,dokavad nezačne dělat neplechu...ani si jí kolikrát nevšimnou ...v motoru mění pravidelně a převodovka jako kdyby nebyla...ale jsou světlé vyjímky...jako třeba Hellborn...je poctivejší než poctivej...tak to má být... OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2008 , 8:59   Citovat  

PAKO napsal:

Tak jsem zkontroloval tu kapalinu a jak spravne hadas - cerna.. respektive mam -li byt presny tak kovove-cerna:-)
Takze vymnena je v planu.
Problem s razenim zejmena v razeni z vyssiho stupne na nizzsi, nekdy tak tu dvojku (ze trojky) bez meziplynu proste nenarvu..
Zastudena nebo "zatepla" - zadny rozdil..
Pokud radim z nizsiho na vyssi vse je ok - pouze zase u te dvojky to jde trasilinku ztuha, ale da se to..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 14:05   Citovat  

Zjistil sem ze uz 10let jsem olej v prevodovce nemenil a vymnena by se tedy hodila.
V manualu jsem nasel doporuceny olej org. Honda MFT.

Netusite nekdo kde jinde nez v Hoda servisu jse da zakoupit?

Hledal jsem na internetu v ruznych "olej" e-shopech, ale nikde nepochodil.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 14:07   Citovat  

romeo411 napsal:
Zjistil sem ze uz 10let jsem olej v prevodovce nemenil a vymnena by se tedy hodila.

to koupis jenom v honde stoji cca 430kc litr.kup 2 litry do prevodovky sem vleze tusim 1.8-1.9 l.nejak tak Úsměv

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 14:08   Citovat  

romeo411 napsal:

Koupíš jenom v Hondě. Cena nic moc,ale zas máš na 80tis. (nebo kolik) km pokoj... aleternativa je motorový 10W-40 (u starších je i v manuálu), já ho mám ve VTi r. 96, akorát je potřeba ho měnit častěji. Prosím, tu info o 10W-40 si ještě někde ověř - třeba u PK Motorsporta, Darka, Aliena, kdybych se pletl...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 14:12   Citovat  

Hellborn napsal:
Koupíš jenom v Hondě. Cena nic moc,ale zas máš na 80tis. (nebo kolik) km pokoj... aleternativa je motorový 10W-40 (u starších je i v manuálu), já ho mám ve VTi r. 96, akorát je potřeba ho měnit častěji. Prosím, tu info o 10W-40 si ještě někde ověř - třeba u PK Motorsporta, Darka, Aliena, kdybych se pletl...

Ok, diky moc za radu, ta cena by me zajimala podrobneji. Nekde pisou 200 Kc / l nebo 412 za litr, atd..
Zitra zavolam v Brne do autoelegance a zeptam..

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 14:14   Citovat  

tak MTF kupis jedine v honde (ak chces istotu, ze ti nikto nepreda nieco ine) a nenechaj sa od nikoho ukecat na bezny prevodovy olej. do spojky brzdovu kvapalinu, najlepsie DOT3, poriadne odvzdusnit.
ak sa bude aj potom zle radit, treba kuknut tu spojku. ak nemas najazdene okolo pol miliona, alebo ak si stale neskrtal zuby, synchronny by mali byt v poriadku, mas relativne mlade auto Mrk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 14:30   Citovat  

Hellborn napsal:

no v manualu je napsane 10w40 docasne reseni.radsi dej mtf a mas klid nez tam valit 10w40.ja tedkom budu taky davat mtf

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 14:32   Citovat  

romeo411 napsal:
Ok, diky moc za radu, ta cena by me zajimala podrobneji. Nekde pisou 200 Kc / l nebo 412 za litr, atd..
Zitra zavolam v Brne do autoelegance a zeptam..

nevim 200kc je malo.ted sem to overoval v honde u nas a cena presne 433kc/l.jedine ze by si mel nejake zname tak by mohli udelat urcite lepsi cenu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 14:40   Citovat  

pajo napsal:
tak MTF kupis jedine v honde (ak chces istotu, ze ti nikto nepreda nieco ine) a nenechaj sa od nikoho ukecat na bezny prevodovy olej. do spojky brzdovu kvapalinu, najlepsie DOT3, poriadne odvzdusnit.
ak sa bude aj potom zle radit, treba kuknut tu spojku. ak nemas najazdene okolo pol miliona, alebo ak si stale neskrtal zuby, synchronny by mali byt v poriadku, mas relativne mlade auto Mrk

DOT4 nelze? A jeste jedna vec, neni to ta stejna nadrzka jako na brzdovou? (brzdovku jsme pred 3mesici menil..)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 15:14   Citovat  

mozes aj DOT4, ale je to zbytocne, DOT4 ma vyssi bod varu a zaroven nizsiu zivotnost (absorbuje viac vlhkost). cize skor vzhladom k zivotnosti osobne volim DOT3, naroky na bod varu su u spojky vyrazne nizsie ako u brzd.

nadobka na spojkovu kvap. je vedla brzdovej, ta mensia bez cidla hladiny Mrk

Danny1987 je teď offline  Danny1987
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 15:22   Citovat  

[quote="kamol"]no v manualu je napsane 10w40 docasne reseni.radsi dej mtf a mas klid nez tam valit 10w40.ja tedkom budu taky davat mtf[/quote]

Dokaž to! To že je to dočasně. Kde jsi to četl? Ja už fakt nevím.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 15:23   Citovat  

Danny napsal:

je to v manualu chces tady screen?

edit: screenshot

spojka.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
spojka.JPG, 29.48 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 15:25   Citovat  

Danny napsal:

Ja jsem tu informaci nasel v knizce co k Honde mam. Pisou tam, ze je to chodne na ujeti max. 20 000 km.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 15:29   Citovat  

romeo411 napsal:
Ja jsem tu informaci nasel v knizce co k Honde mam. Pisou tam, ze je to chodne na ujeti max. 20 000 km.

ANO a vo vacsine servis. priruciek je este poznamka, ze pouzitie mot.oleja moze sposobit tazsie radenie a dlhodobe pouzivanie poskodenie prevodovky!

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 15:56   Citovat  

pajo napsal:
ANO a vo vacsine servis. priruciek je este poznamka, ze pouzitie mot.oleja moze sposobit tazsie radenie a dlhodobe pouzivanie poskodenie prevodovky!
a dodám dlouhodobé poškození honda konta při nezakoupení MTF pořádnej výtlem

zdenaacco je teď offline  zdenaacco
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 18:49   Citovat  

Mě to z motorovým 10W-40 nikdy nechtělo dobře řadit za studena.Dokonce když jsem zkoušel jiný druh tuším to byl castrol magnatec 10W-40 tak to neřadilo ani za tepla asi to má nějaké přísady na snížení tření.nakonec jsem stejně koupil MTF a bylo to mnohem lepší.Auto mělo přes 300tis..Chce to buď úplně levný 10W-40 bez aditiv,nebo ten MTF.S tím MTF to řadí líp za studena....mě přijde řidší než 10W-40.
Není to reklama.Do Hondy vůbec nechodím kromě nákupu tohoto oleje.Mám tuto zkušenost ze dvou Hond.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 18:52   Citovat  

Vsem Vam dekuji za radu OK . Pro me jasny zaver - nakup MFT (coz jsem zamyslel, ale rad si nechal poradit).
Asi po delsi dobe navstivim Honda servis, snad ten olej nebudou menit 5 hodin - to bych se pri jejich sazbe nedoplatil:-)

Diky

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 20:31   Citovat  

romeo411 napsal:
Vsem Vam dekuji za radu OK . Pro me jasny zaver - nakup MFT (coz jsem zamyslel, ale rad si nechal poradit).
Asi po delsi dobe navstivim Honda servis, snad ten olej nebudou menit 5 hodin - to bych se pri jejich sazbe nedoplatil:-)

Diky

To musí mít vyměněný za půl hoďky. Mně to trvalo na heveru s řádným vykapáním a nalitím asi 3/4 hodiny.

kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 21:02   Citovat  

Ahoj mám stejný problém,dvojka mi řadí velmi ztuha za studena,po zahřátí (10 km) se to zlepší,ale není to ono. U mě to bude asi už opotřebený synchron-220000km. Jinak dnes jsem kupoval 1,9 litru MTF v Hondě v Ostravě Kunčicích a platil jsem 364 kč/litr. Týpek co mi to prodal,říkal,že měnil spojkový válec,tak juknu na tu kapalinu jestli též není černá a zkusím to ještě odvzdušnit a hlavně vyměním ten olej.. Mrk

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 21:08   Citovat  

kaccerr napsal:
Ahoj mám stejný problém,dvojka mi řadí velmi ztuha za studena,po zahřátí (10 km) se to zlepší,ale není to ono. U mě to bude asi už opotřebený synchron-220000km. Jinak dnes jsem kupoval 1,9 litru MTF v Hondě v Ostravě Kunčicích a platil jsem 364 kč/litr. Týpek co mi to prodal,říkal,že měnil spojkový válec,tak juknu na tu kapalinu jestli též není černá a zkusím to ještě odvzdušnit a hlavně vyměním ten olej.. Mrk

to ale nemusí být převodovkou a určitě to není synchronem (to by ti šlo řadit přez zuby)
tuhé řazení může být: zatuhlý kloub řadící páky (Civic) zarezlý silentblok (Accord)
špatná spojka
špatný olej v převodovce (poslední možnost)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 21:15   Citovat  

no ono to někdy přes ty zuby jde,už jsem psal ve svém vláknu na tento problém,že to řeším dvojtým vyšlápnutím spojky. Špatně jde i jednička,ale po zahřátí se to fakt trochu zlepší. Uvidím po výměně oleje,kontrole brzdovky a případném ovzdušnění..imho,kde se provádí to ovzdušnění a jak? Klasika našlapat a na spojkovém válci povolit šroubek?? Poraď ROMe.. Jak nejlépe zjistit stav spojky? Zkusit povolovat pedál se zařazeným 1 stupněm a zataženou ručkou? Cool

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 21:27   Citovat  

kaccerr napsal:
no ono to někdy přes ty zuby jde,už jsem psal ve svém vláknu na tento problém,že to řeším dvojtým vyšlápnutím spojky. Špatně jde i jednička,ale po zahřátí se to fakt trochu zlepší. Uvidím po výměně oleje,kontrole brzdovky a případném ovzdušnění..imho,kde se provádí to ovzdušnění a jak? Klasika našlapat a na spojkovém válci povolit šroubek?? Poraď ROMe.. Jak nejlépe zjistit stav spojky? Zkusit povolovat pedál se zařazeným 1 stupněm a zataženou ručkou? Cool

Velmi šťastný chceš řešit přez klávesnici to co je na odbornou dílnu Velmi šťastný
to může dělat špatný spojkový válec, buď hlavní nebo pomocný na převodovce

jinak při výměně kapaliny ve spojce jak píšeš, našlapat spojku, podržet na podlaze a pomocník povolí odvzd. šroub na válečku na převodovce. Pedál přestatne tlačit proti noze, pomocník utáhne odvzd. a ty musíš rukou zvednou pedál nahoru a mezi tím kontrolovat kapalinu v nádobce
uf.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 21:38   Citovat  

teď čtu v mejlu,že měnil hlavní a pomocný spojkový válec,tak předpokládám že měnil i kapalinu,takže by snad stačilo odvzdušnění,případně zkontrolovat jestli už spojka neprokluzuje.. že?
No a samozřejmě vyměnit ten olej v převodovce. to mi hlava nebere

Obsah fóra Honda-club.cz   
problem s razenim
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď