Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
zadní kotouče - sháním rychlou radu:)
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
md.doxa je teď offline  md.doxa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 14:37   Citovat  

Zdravím,
repasoval jsem třmeny zadních kotoučových brzd a teď je chci dávat na auto (koupil jsem ještě jedny), destičky jsem vyměňoval asi před dvěma měsíci, ale kotouč zůstal původní.
Chci se sepat, jestli když TEĎ budu dávat nové třmeny na auto, tak jesli má smysl nechávat soustruřit kotouče?? Zatím bohužel peníze na nové kotouče nemám a chtěl bych nové dát příští rok...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
lemoun je teď offline  lemoun
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 14:57   Citovat  

podle me nema tim ze vymenis tremi se ti v podstatenic na docedacich plochach nemeni a kdyzby sited daval novi nebo stoceny kotouce tak by si musel i srovnat nebo dat novi desticky tak ze to cenu nema.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 15:08   Citovat  

lemoun napsal:
podle me nema tim ze vymenis tremi se ti v podstatenic na docedacich plochach nemeni a kdyzby sited daval novi nebo stoceny kotouce tak by si musel i srovnat nebo dat novi desticky tak ze to cenu nema.

právě že to měním hlavně kvůli ručce - ta nebrzdí vůbec, tak jsem to chtěl zrepasovat rovnou komplet, ale taky si myslím, že když bych jen stáhnul kotouče, tak ty desky si za dva měsíce ježdění podlě těch kotoučů sedly a mělo by to být teď v pohodě... a "jen tak nějak" desky zbrušovat nebudu a kupovat nové se mě taky nechce, když mají najeto tak 2.000km..
ještě něčí názor, třeba jiný?

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 15:15   Citovat  

jestli zadní kotouče nemají dráhy jak od sáněk jestli nejsou probroušené tak že zustali hrany tak je použij tak jak jsou oni si ty desky sednou

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 15:25   Citovat  

PAKO napsal:
jestli zadní kotouče nemají dráhy jak od sáněk jestli nejsou probroušené tak že zustali hrany tak je použij tak jak jsou oni si ty desky sednou

probroušené nejsou, šířku jsem ale neměřil, změřím, tuším minimální hranice je 8mm u těch anglánovských, že?
A drážky? samozřejmě když člověk přejede prsem a podívá se, jsou tam, ale budou to desetiny mm...

Takže konečný stanovisko nechat, až budou peníze vyměnit komplet kotouče + desky zaráz?

VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 18:40   Citovat  

takhle bych to udelal ja..

kdyz ztahnout kotouce, tak pak musis srovnat desky, pripadne koupit nove, pac ty co tam mas si sedli na nynejsi kotouce.

PS nekde tu je postup serizeni rucky -- Úsměv ja to udelal dle postupu a paradicka, kola se seknou i v prime jezde na suchem asfaltu

(taky mi to nebrzdilo)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 20:12   Citovat  

VlastaFR napsal:
takhle bych to udelal ja..

kdyz ztahnout kotouce, tak pak musis srovnat desky, pripadne koupit nove, pac ty co tam mas si sedli na nynejsi kotouce.

PS nekde tu je postup serizeni rucky -- Úsměv ja to udelal dle postupu a paradicka, kola se seknou i v prime jezde na suchem asfaltu

(taky mi to nebrzdilo)

nenašel bys prosím někde ten postup? Úsměv moc bych za to byl rádÚsměv

a stahování kotoučů se vyřešilo samo... kotouč má cca 9,5mm... takže nějaký stahování je asi zbytečný a nespíš by bylo jen nebezpečný..podle mě. Takže nahodím zrepasovaný třmeny, přitáhnu ručku, najedu s tím pár desítek (stovek) kilometrů, a uvidím, buď si ty desky trochu sednou a bude ta ručka nějak rozumně brzdit, nebo prostě budu muset někde sehnat peníze na nový kotouče a desky. Ale co jsem četl tady na h-c, nechce se mě investovat do jiných jak brembo + ATE.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 21:13   Citovat  

md.doxa napsal:
nenašel bys prosím někde ten postup? Úsměv moc bych za to byl rádÚsměv

a stahování kotoučů se vyřešilo samo... kotouč má cca 9,5mm... takže nějaký stahování je asi zbytečný a nespíš by bylo jen nebezpečný..podle mě. Takže nahodím zrepasovaný třmeny, přitáhnu ručku, najedu s tím pár desítek (stovek) kilometrů, a uvidím, buď si ty desky trochu sednou a bude ta ručka nějak rozumně brzdit, nebo prostě budu muset někde sehnat peníze na nový kotouče a desky. Ale co jsem četl tady na h-c, nechce se mě investovat do jiných jak brembo + ATE.

Zrovna vzadu bych na značku takový důraz nekladl.
Po zkušenostech s destičkama ATE budu příště pořizovat jinou značku. Doceka práší a rychle ubývají. Na druhou stranu pěkně brzdí. OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 21:30   Citovat  

Petr 78 napsal:
Po zkušenostech s destičkama ATE budu příště pořizovat jinou značku. Doceka práší a rychle ubývají. Na druhou stranu pěkně brzdí. OK

takže říkáš, že když už nejsou prachy, tak můžu ušetřit a dozadu koupit klidně kotouče starline a nic nepokazím (650/ks v kelly)? A desky klidně nipparts za 600 sada a je?
Jen je mi líto těch 2 měs. nových destiček.. koukal jsem na to a mají hranku podle kotoučů no.. nebo koupit jen kotouč a párkrát prudce probrzdit a desky se srovnají časem "samy"?

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 21:39   Citovat  

Petr 78 napsal:
ja mu to rikam i na icq, ale ode me si neda rict no Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 21:53   Citovat  

md.doxa napsal:
takže říkáš, že když už nejsou prachy, tak můžu ušetřit a dozadu koupit klidně kotouče starline a nic nepokazím (650/ks v kelly)? A desky klidně nipparts za 600 sada a je?
Jen je mi líto těch 2 měs. nových destiček.. koukal jsem na to a mají hranku podle kotoučů no.. nebo koupit jen kotouč a párkrát prudce probrzdit a desky se srovnají časem "samy"?

No zrovna Starline asi ne, to už by byl extrém. Ale třeba Ferodo umí za pěknou cenu. Destičky Nipparts jsou dobrá volba. Kdo je má, si je chválí.
Ale pokud máš opravdu finanční tíseň, tak kup jenom nové kotouče a destičky srovnej. Kdybys dal staré destičky na nový kotouč, tak by na něm udělaly drážky a dosedací plocha by nebyla rovná. A to že by to špatně brzdilo díky menší třecí ploše je snad jasné.
Musíš myslet na to, že destičky nejsou o tolik měkčí než kotouče aby se podle kotoučů srovnaly. Některé destičky dokážou za svoji životnost zlikvidovat dvoje kotouče. Samozřejmě se nebavíme o blátu typu Starline nebo Icer. HaHaaa

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 22:10   Citovat  

Petr 78 napsal:
No zrovna Starline asi ne, to už by byl extrém. Ale třeba Ferodo umí za pěknou cenu. Destičky Nipparts jsou dobrá volba. Kdo je má, si je chválí.
Ale pokud máš opravdu finanční tíseň, tak kup jenom nové kotouče a destičky srovnej. Kdybys dal staré destičky na nový kotouč, tak by na něm udělaly drážky a dosedací plocha by nebyla rovná. A to že by to špatně brzdilo díky menší třecí ploše je snad jasné.
Musíš myslet na to, že destičky nejsou o tolik měkčí než kotouče aby se podle kotoučů srovnaly. Některé destičky dokážou za svoji životnost zlikvidovat dvoje kotouče. Samozřejmě se nebavíme o blátu typu Starline nebo Icer. HaHaaa

díky moc za cenný rady.. ty destičky srovnat asi taky jedině na nějakým soustruhu že? v domácích podmínkách to asi jen tak nepůjde, nebo se pletu?
A ty kotouče teda si vypadají na ty feroda, je to 1900 za pár no Smutný Anebo jsou ještě o 40kaček dražší ATE? ale v tom už asi nějaký rozdíl nebude, že?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 22:14   Citovat  

Petr 78 napsal:
ja nevim, ale podle me je uplne fuk zda koupi starline plnej kotouc, kdo je ma si je taktez chvali, i ja nemuzu jinak, sice na predek nebo vetrany bych neporidil, ael kdys se jedna o plny tak neviidm duvod proc je tam nedat.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 22:32   Citovat  

a co kotouče nipparts?? jaké jsou zkušenosti? vyšli by na polovinu...
tudy odkaz

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 22:33   Citovat  

md.doxa napsal:
tudy odkaz
nipparts sou prebalovaci hlavne Úsměv)

Cajz je teď offline  Cajz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2010 , 14:56   Citovat  

kup si TRW a nebo Brembo pokud mas cash. Jestli jsou Nipparts kotouče stejný jak čepy od nich, tak to je horši než šrot.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2010 , 15:20  Naposledy upravil Petr 78 dne 30.10.2010 , 15:24, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Cajz napsal:
kup si TRW a nebo Brembo pokud mas cash. Jestli jsou Nipparts kotouče stejný jak čepy od nich, tak to je horši než šrot.

Kdybys četl pořádně, tak víš že cash nemá.... Ble
Proč doporučuješ zrovna TRW a Brembo? Máš s nima zkušenosti?
Mám kotouče Nipparts na předku na anglánovi 1,4. Mám na nich najeto 21 000 km, mají už sice malinkou hranku (možná díky destičkám ATE)ale jinak bezproblémové. Nekroutí se a na běžné používání slouží bezvadně.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2010 , 15:21   Citovat  

md.doxa napsal:
tudy odkaz

Řekl bych že lepší volba než Starline. Z vlastní zkušenosti - viz. výše Mrk

Cajz je teď offline  Cajz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2010 , 15:37   Citovat  

JJ tzv. starshit to nekupovat ztráta peněz. Hihi

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2010 , 18:08   Citovat  

Cajz napsal:
JJ tzv. starshit to nekupovat ztráta peněz. Hihi
no a testoval si je? ze tak pises? vim cepy oleje a tak stoji zaprd, ale brzdy si mel? neni s nema zadnej problem, jako by ste byly zaujati proti tomu kdys uz to nekdo jednou pomluvi tak se kazdy drzi toho, pritom treba ty lepsi znacky stoji zaprd ,, vsude setri,

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2010 , 23:08   Citovat  

takže... repasované zadní třmeny jsou nasazené na autě, auto jako celek brzdí myslím dobře, jak moc dobře uvidím na STK, ale ta RUČKA:
s původníma (ty omílaný 2 měs starý) destičkama a kotoučema (jeden má opravdu hodně rýh, ale zase brzdí "celou" plochou druhý brzdí větší půlkou, druhá skoro půlka je orezlá) to brzdí tak, že při rozjezdu na štěrku ruční brzda zablokuje zadní kola a smýká je za sebou, při zatáhnutí ruční brzdy při asi 50 kilometrové rychlosti auto citelně ztratí výkon, v průdkém kopci jsem zatím nevyzkoušel, na asfaltu se ale kola nezablokují... Je tohle v mezích normy? nebo radší mám zajet na předběžnou STK? nebo ani nejezdit a rovnou shánět nový destičky a kotouče?
Díky za názory Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2010 , 23:17   Citovat  

md.doxa napsal:
takže... repasované zadní třmeny jsou nasazené na autě, auto jako celek brzdí myslím dobře, jak moc dobře uvidím na STK, ale ta RUČKA:
s původníma (ty omílaný 2 měs starý) destičkama a kotoučema (jeden má opravdu hodně rýh, ale zase brzdí "celou" plochou druhý brzdí větší půlkou, druhá skoro půlka je orezlá) to brzdí tak, že při rozjezdu na štěrku ruční brzda zablokuje zadní kola a smýká je za sebou, při zatáhnutí ruční brzdy při asi 50 kilometrové rychlosti auto citelně ztratí výkon, v průdkém kopci jsem zatím nevyzkoušel, na asfaltu se ale kola nezablokují... Je tohle v mezích normy? nebo radší mám zajet na předběžnou STK? nebo ani nejezdit a rovnou shánět nový destičky a kotouče?
Díky za názory Úsměv
a co to skrtani skroucenych kotoucu?Velmi šťastný zajed na zkusebni stk a uvidis

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2010 , 23:22   Citovat  

Brnďa napsal:
a co to skrtani skroucenych kotoucu?Velmi šťastný zajed na zkusebni stk a uvidis

za 250 nebo kolik na předběžné mám polovinu novejch destiček Velmi šťastný Velmi šťastný proto se předběžně ptám Úsměv a když jsem dojížděl dom, tak už neškrtalo nic, nebo jsem aspoň nic neslyšel..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2010 , 23:28   Citovat  

md.doxa napsal:
za 250 nebo kolik na předběžné mám polovinu novejch destiček Velmi šťastný Velmi šťastný proto se předběžně ptám Úsměv a když jsem dojížděl dom, tak už neškrtalo nic, nebo jsem aspoň nic neslyšel..
ja jo Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
zadní kotouče - sháním rychlou radu:)
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina