Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
B16A1-zacal brat olej :-(
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
edy je teď offline  edy
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2010 , 14:41   Citovat  

Ahoj,mam take problemy se zroutem oleje,motor si zacal brat olej letos po dovolene v Chorvatsku,predtim si vzal take cca 2Lna 10tis.km ale tej je spotreba 1L na 2tis.km nevim si rady,vim ze se bude musit podivat na motor trosku hloubeji....ani nemam poneti na kolik me to vyjde,zda to ma cenu....?
Poradte,diky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2010 , 14:44   Citovat  

edy napsal:
Ahoj,mam take problemy se zroutem oleje,motor si zacal brat olej letos po dovolene v Chorvatsku,predtim si vzal take cca 2Lna 10tis.km ale tej je spotreba 1L na 2tis.km nevim si rady,vim ze se bude musit podivat na motor trosku hloubeji....ani nemam poneti na kolik me to vyjde,zda to ma cenu....?
Poradte,diky

bud ti to budou brat gufirka ventilu a nebo pistni krouzky..

Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2010 , 14:47   Citovat  

No to je klasika, 1L na 2000km je jeste v norme. Pokud ti olej netece z vany ven, tak to bude chtit GO motoru = kompletni pretesneni, nove pistni krouzky, gufera ventilu atd. Zalezi na tom kdo to bude delat, je to celkem dost prace a musis pocitat neco taky za dily. treba GO motoru na ITR v Honda servisu vyjde v ty zakladni variante cca 25-30t, z cehoz znacnou cast tvori cena za praci. Ale na to mas jeste cas, az to bude zrat tak litr na tisic, tak to zacni resit.

Skin3r je teď offline  Skin3r
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2010 , 15:00   Citovat  

U nas jednomu chlapovi to zaclo zrat olej mel najety tak 160 tisic a vymenil pouze gufeara na ventilech a pohoda prej to delaj nekde ze to udelaj i bez sundani hlavy takze nekupujes tesneni pod hlavu a je to v pohode .. Cena guferek 1000 ,- a za praci neni to drahy ....

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2010 , 15:11   Citovat  

Skin3r napsal:
U nas jednomu chlapovi to zaclo zrat olej mel najety tak 160 tisic a vymenil pouze gufeara na ventilech a pohoda prej to delaj nekde ze to udelaj i bez sundani hlavy takze nekupujes tesneni pod hlavu a je to v pohode .. Cena guferek 1000 ,- a za praci neni to drahy ....

jenže je to pěknej vo wc dělal jsem to svim vti a je to zbytečná práce navíc, lepší je sundat hlavu a udělat klasickou údržbu (srovnat, zabrousit sedla, popřípadě vyměnit vodítka) přitom rovnou můžeš změřit ovalitu válců, pokud bude v normě jen jásat že semusíš dělat výbrus, ale zevšeho nejdřív bych změřil tlaky na válcích OK

suvino je teď offline  suvino
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2010 , 15:19   Citovat  

Ja mam podobny problem mne to zere cca 1-1,5l na 1000km tlaky som meral mam 15, 15, 15,2 ,15,2 motor aj slape dobre ale cmudi jedna sa o motor B16A2 teraz cez zimu to pojdem riesit a neviem ci mam menit aj kruzky ked tlaky mam dobre ale zasa na druhej strane mozu byt stieracie pripecene alebo zodrate co by ste mi poradili??? Co vsetko by som mal spravit ked to uz budem mat rozhodene???

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2010 , 15:21   Citovat  

jj to urcite souhlasim ale on do toho nechtel rvat prachy potreboval to prodat a kdyz mu to zaclo zrat olej tak to vymenil pouze ... ale urcite kdyz uz rozebranej motor tak tlaky ve valcich ovalita pistni krouzky atd atd .... je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2010 , 15:23   Citovat  

suvino napsal:
Ja mam podobny problem mne to zere cca 1-1,5l na 1000km tlaky som meral mam 15, 15, 15,2 ,15,2 motor aj slape dobre ale cmudi jedna sa o motor B16A2 teraz cez zimu to pojdem riesit a neviem ci mam menit aj kruzky ked tlaky mam dobre ale zasa na druhej strane mozu byt stieracie pripecene alebo zodrate co by ste mi poradili??? Co vsetko by som mal spravit ked to uz budem mat rozhodene???

Jde o to kolik ty tlaky maji originalne byt ? ale rozdily nejsou zadny v tlakach takze to budou jen ty gefera ale me to bere oleje na 1000 km pulku vany coze je 2 l ? Velmi šťastný tece mi to z olejovy vany nevim proc vanu sem mel dole chtel sem to pretesnit to nepomuze proste komplet repas ....

suvino je teď offline  suvino
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2010 , 15:32   Citovat  

Originalne maju byt 16 a GO nutna ked maju 9 alebo rozdiel medzi valcami je viac ako 2 a to stou vanou berem s humorom mne to nikde netece proste ide to cez vyfuk von pojdem to riesit ale chcem len radu od skuseneho co vsetko spravit aby to bolo urobene poriadne

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 10:21   Citovat  

v chorvatsku? to se ti mohli spéci gufírka ventilů výfukovím mezi 2 a 3 válcem .klasika při vyžších teplotách.

KingsKiller je teď offline  KingsKiller
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 11:52   Citovat  

Já jsem ted po výměně kroužků/gufer+komlet pretesneno+!!!olej prevodovka doporucuju vsem !!!+brzdy(desky koutouče)+neaky drobnosti.....nechal jsem za to i s technickou 10 000 kč Velmi šťastný Velmi šťastný HaHaaa ale u známého,,,asi bych ho nesveril do rukou neakemu bláznovi ze servisu naštvanej naštvanej naštvanej naštvanej naštvanej naštvanej naštvanej
Jinak zral 2litry oleje na 500km což byl nářez ÚsměvÚsměv Ted po oprave max spokojenost po 1000km ani kapka nezmizela Úsměv

sallo je teď offline  sallo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 13:00   Citovat  

Gregy napsal:
No to je klasika, 1L na 2000km je jeste v norme

to je trosku extrem nie ? Velmi šťastný znamy co kupili Vticka z ceska vsetko su to olejo zruti nonstop ho tam musia dolievat Úsměv mne po 9500km spapalo 2-3deci Mrk

PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 19:24   Citovat  

mě céro žralo na 100 kilometrů litr oleje pokud jsem mu dával čočku a nešel pod 4 tisíce otáček:-) to znamená takovej okruhovej stil HaHaaa lidi za mnou si museli asi rozsvěcet mlhovky Je to tam.

KingsKiller je teď offline  KingsKiller
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2010 , 11:06   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
mě céro žralo na 100 kilometrů litr oleje pokud jsem mu dával čočku a nešel pod 4 tisíce otáček:-) to znamená takovej okruhovej stil HaHaaa lidi za mnou si museli asi rozsvěcet mlhovky Je to tam.

Taky jsem byl jak parní lokomotiva Úsměv HaHaaa HaHaaa ani se nechtelo verit ze to zere jen 2 litry na 500km,,,dymylo to tak na 6 litru oleje Úsměv VTEC

Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2010 , 11:11   Citovat  

sallo napsal:
to je trosku extrem nie ? Velmi šťastný znamy co kupili Vticka z ceska vsetko su to olejo zruti nonstop ho tam musia dolievat Úsměv mne po 9500km spapalo 2-3deci Mrk

No myslim ze v servisnim manualu u ITR je napsano ze spotreba oleje muze byt az 1L/1000km. Pokud je to min, neni co resit. A u Mazdy 323F BJ r.v.2001 je to napsano v uzivatelskym manualu na 100%. U ty ITR to chapu, ale u takovejch obyc aut bych cekal trochu prisnejsi meritka.

edy je teď offline  edy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2010 , 23:07   Citovat  

jo take jsem slysel,ja uz to prestavam resit,i mechanik rikal ze je to na takovouhle zatez vcelku normal Úsměv
Dal jsem auti na prodej,jelikoz mam nabidku na pekneho type-r,tak uvidim zda mi nekdo pomuze G4G ale louceni bude tak jako tak tezke,precijen jsem se v tomhle paradne vyblbnul a hlavne me vuz stale bavi,ale je potreba kvuli rodine neco bezpecnejsiho! Chápeš!

Obsah fóra Honda-club.cz   
B16A1-zacal brat olej :-(
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina