Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotosoutěž - Listopad 2010 - výsledky
Fórum: Soutěže
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4

Komu dáte svůj hlas?
Georgino
8%
 8%  [ 34 ]
Petura
1%
 1%  [ 7 ]
Schweiger
0%
 0%  [ 2 ]
Rawpride
0%
 0%  [ 4 ]
MartyKL
12%
 12%  [ 51 ]
Rooney
4%
 4%  [ 17 ]
Gear
0%
 0%  [ 2 ]
Michalka
1%
 1%  [ 8 ]
Zend3r
4%
 4%  [ 19 ]
Dany
0%
 0%  [ 4 ]
Winie
22%
 22%  [ 95 ]
Mega1
1%
 1%  [ 5 ]
PK81
10%
 10%  [ 45 ]
Osiris
1%
 1%  [ 5 ]
Xyury
1%
 1%  [ 6 ]
Patys
0%
 0%  [ 2 ]
SpideX
12%
 12%  [ 54 ]
RadekGT
1%
 1%  [ 8 ]
Jauda
1%
 1%  [ 6 ]
Plisa
6%
 6%  [ 26 ]
Marfi
4%
 4%  [ 21 ]
Hlasovalo : 188
Celkem hlasů : 421

neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.10.2010 , 11:21  Naposledy upravil neyo dne 8.11.2010 , 18:22, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Vážené hondařky a vážení hondaři,

vyhlášuji další kolo fotosoutěže, tentokrát na měsíc LISTOPAD 2010. Čtěte prosím pozorně pravidla, fotky můžete zasílat až do konce října.

1. FORMAT

Je mozne zasilat pouze fotky ve formatu JPG, s orientaci na delku (povolen je format 3:2 i 4:3), vitezna fotka muze byt pri pouziti do kalendare oriznuta na jednotny format v rozmezi cca 10%. Neni mozne zasilat fotky na vysku, panoramaticka fotka je povolena pouze v pripade, ze finalni format bude odpovidat rozmezi uvedenemu pomeru stran. Neni povoleno k fotce dodavat zadne barevne ani odzobne ramecky, pouze cista fotka. Pokud na tom autor trva, je mozne do fotky vlozit svuj podpis (na originalni verzi pro kalendar vsak byt nesmi).

a) Zmensene foto do souteze: format JPG (komprese max 70%), delsi strana 1024px, kratsi v zavislosti na formatu.
b) Originalni foto do kalendare: format JPG v maximalni kvalite, velikost min. 5 mpix

Neni mozne zasilat foto z mobilu, fotografie bude vyrazena. Neodstranujte prosim z fotografii umyslne EXIF. Dojde-li fotka do souteze vetsi, bude automaticky zmensena na odpovidajici velikost!

2. UPRAVY

Jsou povoleny upravy jako uprava kontrastu, barev, lokalni korekce, drobne retuse vad ci rusivych mist, upravy perspektivy, orez, redukce sumu, rozostrovaci ci doostrovani filtry, hdr, kolorovani, multiexpozice apod. Dovoleno je vymazat znaky a cislice z RZ a nahradit je.

Je zakazano provadet jakekoliv fotomontaze, dodavani ruznych pozadi ci objektu z jinych fotek, dokreslovani, zasadni zmeny objektu (napr. virtual tuning).

3. AUTORSTVI A PODMINKY

Soutezit muze pouze autor zaslane fotografie a kazdy muze zaslat maximalne 1 fotografii za mesic. Jestlize nekdo posila fotku ciziho auta napr. zde z klubu, bylo by vhodne ho o tom informovat (pokud je to mozne). Pokud autor se svou fotkou zvitezi, nemuze se nasledujici 4 mesice fotosouteze zucastnit (kazdy tedy muze mit maximalne 3 vitezne fotky v kalendari). Zvitezi-li fotka s konkretnim autem, nemuze jiz stejne auto byt objektem soutezni fotografie v danem roce (sledujte proto pozorne fotosoutez). Autor fotografie zaroven s jejim zaslanim dava OS Honda Club souhlas ke zverejneni.

4. PREDMET

Hlavnim predmetem fotografie musi byt vyrobek se znackou HONDA, predevsim tedy automobil, popr. motocykl (berte v potaz, ze jsme server zamereny predevsim na auta, tzn. ne napr. doplnky z butiku). Motiv fotografie by mel v idealnim pripade korespondovat s obdobim soutezniho mesice. Neposilejte prosim letni fotku do lednove souteze, nebo fotku se snehulakem v srpnu apod., muze byt ze souteze vyrazena. Na fotografii mohou byt i lide, avsak vzdy by mely byt obeznameni s tim, jak bude tento snimek pouzit. Fotka by mela byt vzdy porizena v soualdu s dobrymi mravy.

5. ZASILANI FOTEK A HLASOVANI

Fotky muzete zasilat ve zmensene verzi na adresu fotosoutez@honda-club.cz ode dne vyhlaseni souteze adminem. Do nazvu souboru nezapomente napsat svuj nick! Po prijeti Vam admin vzdy potvrdi prijeti, popr. Vas upozorni, ze fotka nesplnuje podminky a muzete sjednat napravu. Termin zasilani je ukoncen poslednim dnem v mesici.

Nasledne budou vsechny fotografie zverejneny, a to v poradi, v jakem dorazily, a zacne hlasovani. Kazdy hodnotici ma pravo dat hlas az trem fotografiim, hlasovani bude probihat 7 dni. Pote budou vyhlaseni vitezove a autor prvni vitezne fotografie bude pozadan o zaslani fotorafie v originalnim rozliseni. Soutezici, jehoz foto skonci druhe, bude taktez pozadan o zaslani fota, z nejz bude vytvoren wallpaper v designu H-C.

Admin, potazmo OS Honda Club, si vyhrazuje pravo na zmenu pravidel a vyrazeni jakekoliv fotografie nesplnujici uvedene podminky. V pripade zjisteni zamerneho podvodu hrozi autorovi zakaz ucasti v soutezi po cely rok nebo dokonce i ban.

Můžete se do toho pustit...

georgino.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
georgino.jpg, 191.45 kB

petura.jpg

petura.jpg, 221.33 kB

schweiger.jpg

schweiger.jpg, 460.22 kB

rawpride.jpg

rawpride.jpg, 290.85 kB

martyKL.jpg

martyKL.jpg, 764.74 kB

rooney.jpg

rooney.jpg, 208.24 kB

gear.jpg

gear.jpg, 393.98 kB

michalka.jpg

michalka.jpg, 157.88 kB

zend3r.jpg

zend3r.jpg, 422.25 kB

dany.jpg

dany.jpg, 806.96 kB

winie.jpg

winie.jpg, 1.07 MB

mega1.jpg

mega1.jpg, 971.74 kB

PK81.jpg

PK81.jpg, 389.66 kB

osiris.jpg

osiris.jpg, 436.96 kB

xyury.jpg

xyury.jpg, 297.25 kB

patys.jpg

patys.jpg, 773.27 kB

spideX.jpg

spideX.jpg, 911.83 kB

radekGT.jpg

radekGT.jpg, 308.33 kB

jauda.jpg

jauda.jpg, 144.71 kB

plisa.jpg

plisa.jpg, 381.93 kB

marfi.jpg

marfi.jpg, 332.21 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PK81 je teď offline  PK81
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.10.2010 , 11:45   Citovat  

Tak už jsem také zaslal...

H+

Tentokrát podzimní tématika krásných západů slunce - a auto jsem předem pořádně umyl! Velmi šťastný
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.10.2010 , 17:49   Citovat  

PK81 napsal:
Tak už jsem také zaslal...

H+

Tentokrát podzimní tématika krásných západů slunce - a auto jsem předem pořádně umyl! Velmi šťastný

Ze by pro zmenu treba HDR? svatoušek Velmi šťastný
Sam nemam bohuzel cas shanet nikoho s Hondou a domlouvat se na spolecnem terminu (sv. Petra nevyjimaje Úsměv ) . Ale pokud bude vsechno v poradku tak si dovezu pristi tyden EP3 Je to tam. Je to tam. Je to tam. a budu s ni moct vyjet na foceni potom uz kdykoliv VTEC
   Návrat  
MártyKL je teď offline  MártyKL
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2010 , 18:29   Citovat  

tojono,HDR fotku sem tu neviděl,ani nepamatuju Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.10.2010 , 21:47   Citovat  

Bully napsal:
Ze by pro zmenu treba HDR? svatoušek Velmi šťastný
Sam nemam bohuzel cas shanet nikoho s Hondou a domlouvat se na spolecnem terminu (sv. Petra nevyjimaje Úsměv ) . Ale pokud bude vsechno v poradku tak si dovezu pristi tyden EP3 Je to tam. Je to tam. Je to tam. a budu s ni moct vyjet na foceni potom uz kdykoliv VTEC

A do háje - kritika dříve než soutěž začala! naštvanej
Tak to koukám!

Takže jsem už teď na posledním místě to snad ne

P.S.Ano, HDR, technicky fotit západy slunce, aby bylo vidět to hezké nebe a zároveň nebyl černý objekt, v tomto případě auto jinak nejde...
Snad se to bude aspoň jednomu člověkovi libít Se stydím
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2010 , 21:52   Citovat  

PK81 napsal:
Tak to koukám!

P.S.Ano, HDR, technicky fotit západy slunce, aby bylo vidět to hezké nebe a zároveň nebyl černý objekt, v tomto případě auto jinak nejde...

pokud to nebude přeumělkovaný tak proč ne Úsměv méně je někdy vícě je to dobrý přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.10.2010 , 22:34   Citovat  

gear napsal:
pokud to nebude přeumělkovaný tak proč ne Úsměv méně je někdy vícě je to dobrý přátele

Tak to jsem zvědavý na Tvůj názor... Tuším, že od Tebe hlas asi nedostanu... Ale nemohu si pomoci, to HDR, které jsem tento měsíc poslal (západ slunce u Vltavy) je složené z 6 fotek ( -4EV, -3EV, -2EV, -1EV, 0, +1EV).
Vše na stativu, s předsklopením zrcátka, prioritu clony, atd...

Tak velký dynamický rozsah expozice (mezi nejsvětlejším a nejtmavším bodem) scény jiným způsobem nebo normální snímací technikou, nedostaneš...

(více info tady: tudy odkaz )

P.S.Už jsem to tu jednou asi psal, ale já to vidím tak, že fotka pro kalendář má být v něčem vyjímečná, měla by být zajímavá a na první pohled a zaujmout, tzv. reklamní či katalogová. Kalendář je už sám o sobě v podstatě výběr nejlepších 12 fotek z roku a proto si myslím, že se zde technologie HDR hodí...
Normální fotky, momentky, portréty, a další samozřejmě formou HDR nedělám ačkoliv tu vypadám jako HDR ultras Se stydím
Ale co člověk, to názor, to vkus. Je mi jasné, že někomu se to líbí, někdo má zase rád přirozenost...

papa Úsměv
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 15:12   Citovat  

PK81 napsal:
... je složené z 6 fotek ( -4EV, -3EV, -2EV, -1EV, 0, +1EV)...

A na co jsi měl zaostřeno a dle čeho si exponoval??? Já jen že bych u té temnější večerní scény očekával spíše plusovou korekci, než mínusovou...

Zatím jsem tu fotku neviděl, tak nevím, ale ztmavením scény moc detaily neprokreslíš... Leda, že bys měl exponováno na to zapadající slunce, jinak mě nic nenapadá Smutný

EDIT: Nebo obráceně, jak si tu korekci dělal? Poloautomaticky s prioritou clony nebo manuálně úpravou času, nebo přes EV Bracketing?

EDIT2: jinak tohle je také HDR tudy odkaz vím, že se to tu lidem moc nelíbilo, ale tahle fotka je složena druhým způsobem. Jedna expozice rozdělená do čtyř samostatných fotek právě provedením EV korekce v PC (-1EV,0EV,+1EV,+2EV) a následným složením do HDR, proto to je také měkčí (případná neostrost se HDR násobí), i když to byl původně i záměr (spíše náladové foto, než reportážní), ale lidi chtěli spíš ostřejší... Je to věc názoru...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 17:05   Citovat  

Dany napsal:
A na co jsi měl zaostřeno a dle čeho si exponoval??? Já jen že bych u té temnější večerní scény očekával spíše plusovou korekci, než mínusovou...

Zatím jsem tu fotku neviděl, tak nevím, ale ztmavením scény moc detaily neprokreslíš... Leda, že bys měl exponováno na to zapadající slunce, jinak mě nic nenapadá Smutný

EDIT: Nebo obráceně, jak si tu korekci dělal? Poloautomaticky s prioritou clony nebo manuálně úpravou času, nebo přes EV Bracketing?

EDIT2: jinak tohle je také HDR tudy odkaz vím, že se to tu lidem moc nelíbilo, ale tahle fotka je složena druhým způsobem. Jedna expozice rozdělená do čtyř samostatných fotek právě provedením EV korekce v PC (-1EV,0EV,+1EV,+2EV) a následným složením do HDR, proto to je také měkčí (případná neostrost se HDR násobí), i když to byl původně i záměr (spíše náladové foto, než reportážní), ale lidi chtěli spíš ostřejší... Je to věc názoru...

No vzhledem k tomu, že to bylo focené naproti zapadajícímu slunci (nebe tvoří cca třetinu fotky) což při 0 EV udělá naprosto přepálenou fotku, tak jsem kvůli prokreslení toho nebe musel použít ty nižší EV (mraky nebyly téměř vidět ani při -2EV) a pro detaily auta a okolí postačilo bohatě ty dvě fotky (0EV, +1EV).
Vše foceno přes bracketing a s dálkovou spouští a předsklopením zrcátka (+ mám RAW verze).

Počkáme až se ty fotky zveřejní, ať to vidíte - to bude asi nejlepší o tom pak diskutovat...
Jsem zvědavý na Váš názor.

P.S.Tvá fotka se mi líbila právě v tom, co jsem psal výše - je něčím zajímavá, něčím co je naprosto odlišné od klasického focení a zaujme tím. To, že nevyhrála je opět tím vkusem ostatních...
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 19:29   Citovat  

PK81 napsal:
No vzhledem k tomu, že to bylo focené naproti zapadajícímu slunci (nebe tvoří cca třetinu fotky) což při 0 EV udělá naprosto přepálenou fotku, tak jsem kvůli prokreslení toho nebe musel použít ty nižší EV (mraky nebyly téměř vidět ani při -2EV) a pro detaily auta a okolí postačilo bohatě ty dvě fotky (0EV, +1EV).
Vše foceno přes bracketing a s dálkovou spouští a předsklopením zrcátka (+ mám RAW verze).

Počkáme až se ty fotky zveřejní, ať to vidíte - to bude asi nejlepší o tom pak diskutovat...
Jsem zvědavý na Váš názor.

P.S.Tvá fotka se mi líbila právě v tom, co jsem psal výše - je něčím zajímavá, něčím co je naprosto odlišné od klasického focení a zaujme tím. To, že nevyhrála je opět tím vkusem ostatních...

Ano, tím se to vysvětluje...
   Návrat  
MártyKL je teď offline  MártyKL
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 16:01   Citovat  

PK81 napsal:
Tak to koukám!

Dá se to v klidu vychytat vrstvama v PS Mrk
Vyfotíš zvlášt západ
zvlášt auto a nák to nakombinuješ,nevypadá to pak tak plasticky,uvidíme Úsměv
   Návrat  
plisa je teď offline  plisa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.10.2010 , 20:03   Citovat  

tak sem nakonec na poslední chvíli taky zkusil něco poslat, tak snad bude fotka ještě zařazená a bude se třeba i líbit Úsměv
   Návrat  
neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 9:39   Citovat  

myslím, že se opět sešlo několik moc povedených kousků, takže hlasování určitě bude napínavé... hodně štěstí Cool
   Návrat  
martas je teď offline  martas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 9:41   Citovat  

PK je to dobrý
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 9:56   Citovat  

to PK81: pro mně konečně pěkná fotka...máš bod!
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 9:58   Citovat  

Mně by zajímalo,kde to fotil SpideX.. Něco podobného jsem loni hledal... Se stydím
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 10:06   Citovat  

PK81: konečně nepřeumělkovaná fotka, máš můj hlas!
Winie: parádní foto, žlutý auto, lisít, slunce na stromech... luxus Úsměv
Spidex: škoda že mi ta fotka přijde tak jako z vrchu uříznutá, ale luxusní lesk Úsměv
   Návrat  
RobiXman je teď offline  RobiXman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 10:17   Citovat  

Me se libi fotka martykl - takhle nejak si predstavuju Vanocni stromecek Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 10:18   Citovat  

RobiXman napsal:
Me se libi fotka martykl - takhle nejak si predstavuju Vanocni stromecek Velmi šťastný

Tak to jí měl poslat až na prosinec,ne? to mi hlava nebere HaHaaa
   Návrat  
FastAndFurious je teď offline  FastAndFurious
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 12:19   Citovat  

Osobně se mi ta PK81 vůbec nelíbí, hnus takhle zprzněná fotka KO přesto tu má nejvíc hlasů, divné...

Hlasoval jsem pro č. 1, ta mlha v pozadí je parádní, to prostředí..

Rooney stojí šikovně hned za zatáčkou, co kdyby se z tama vyřítil nějaký Honda závodník a sejmul Tě ?
   Návrat  
RobiXman je teď offline  RobiXman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 12:24   Citovat  

Hellborn napsal:
Tak to jí měl poslat až na prosinec,ne? to mi hlava nebere HaHaaa

jj to rozhodne mnel Úsměv a pokud nevyhraje tenhle mesic tak at udela podobnou na pristi a myslim ze jasnej vytez Velmi šťastný
   Návrat  
WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 12:31   Citovat  

FastAndFurious napsal:
Osobně se mi ta PK81 vůbec nelíbí, hnus takhle zprzněná fotka KO přesto tu má nejvíc hlasů, divné...

Hlasoval jsem pro č. 1, ta mlha v pozadí je parádní, to prostředí..

Rooney stojí šikovně hned za zatáčkou, co kdyby se z tama vyřítil nějaký Honda závodník a sejmul Tě ?
víc takových názorů jako jsou ty tvoje. OK Spíš si měl mít nick FastAndStupid ? Kvůli takovým lidem jako ty už nebudu do soutěže posílat fotky kiss me
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 12:35   Citovat  

WotanMitUns napsal:
víc takových názorů jako jsou ty tvoje. OK Spíš si měl mít nick FastAndStupid ? Kvůli takovým lidem jako ty už nebudu do soutěže posílat fotky kiss me

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
staci jen rict ze kazdej ma svuj vkus. nekomu se libi to, nekomu ono. me se treba fotka PK81 i docela libi, jen je na muj vkus az moc prebarvena. ale jsem amaterskej fotograf a teprv zacinam Se stydím prace to muselo dat hrozne moc OK nicmene bohuzel muj hlas pripadnul memu oblibenemu coupe Úsměv
   Návrat  
martas je teď offline  martas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 12:37   Citovat  

WotanMitUns napsal:
ani kvuli me? Lucy Lucy
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 12:37   Citovat  

Konečně někdo poslal fotku CRVčka. Jen škoda, že je statická, u crv zrovna bych zkusil pořídit něco dynamickýho a zvlášť v terénu...

Jinak mám odhlasováno a opět těžká volba na tři hlasy.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 12:41   Citovat  

WotanMitUns napsal:

To že se to líbí Tobě neznamená že se to musí líbit každýmu, můj osobní názor je že je to nepěkné, na fotce obdivuju především zachycenou realitu, ne dodělávané barvičky a blbinky v počítači, to už je spíš grafika. A psát tu kvůli něčímu názoru to, že už sem nepošleš fotku, je přinejmenším hloupé Mrk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 12:41   Citovat  

martas napsal:
ani kvuli me? Lucy Lucy
ti jí pošlu třeba na mail, ale sem ne pifko
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 12:42   Citovat  

winie,
a predevsim georgino - jak je to jednoduchy: mlha jak čuně, cesta s čárama a pěkný auto umíchaný ve výborný kompozici, fakt boží....
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 12:43   Citovat  

FastAndFurious napsal:
To že se to líbí Tobě neznamená že se to musí líbit každýmu, můj osobní názor je že je to nepěkné, na fotce obdivuju především zachycenou realitu, ne dodělávané barvičky a blbinky v počítači, to už je spíš grafika. A psát tu kvůli něčímu názoru to, že už sem nepošleš fotku, je přinejmenším hloupé Mrk
neboj, není to jen kvůli tvému názoru šuk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 12:47   Citovat  

WotanMitUns napsal:
neboj, není to jen kvůli tvému názoru šuk

A kvůli čemu teda, když používáš slova jako stupidní.. Neříkám že dodatečně jemně "doladit fotku" není pro dobro věci, ale ta od PK81 už mi přijde příšerná, hrozně přehnané.

Vím že to sem nepatří, ale třeba to někoho pobaví Úsměv

IMG_0698.jpg

IMG_0698.jpg, 2.97 MB
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotosoutěž - Listopad 2010 - výsledky
Fórum: Soutěže
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další