Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
P5G VTEC - problem se spalovanim
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Thomino je teď offline  Thomino
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2010 , 16:14   Citovat  

Ahoj, už týden jsem šťastným novým majitelem Preludy 5G VTEC... a už si od vás musím nechat poradit. Dnes jsem byl na evidenčce a rovnou jsem si chtěl nechat udělat novou STK, která stejně za měsíc končí. Jenže se na emisích vyskytl problém, prý mám vysoké uhlovodany (tím pádem byly rozhozené i ostaní ukazatele), což prý značí "něco špatně ve spalování". Technik z emisí prý auta nespravuje, možná že prý je v palivové směsi moc vzduchu. Takže jediná rada zněla ve smyslu, ať jedu do servisu, kde mi udělají diagnostiku a řeknou mi víc. Jinak na zvuku, zátahu, otáčkách není vůbec nic poznat, honda jezdí krásně... jediné co je znát je nezvyklý smrad (nevím jak to nazvat lépe, mně to voní Úsměv) výfukového plynu, snad něco jako nedokonale spálená směs - nevím.

Má někdo nápad, čím by to mohlo být? Nechce se mi hned jet do servisu, vypláznout dva tisíce nebo kolik za diagnostiku, aby mi pak řekli něco, co jsem se mohl dozvědět tady. Předem moc díky, Tomáš.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2010 , 16:18   Citovat  

třeb špatná lambda a máš bohatou směs

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2010 , 16:24   Citovat  

Destak napsal:
třeb špatná lambda a máš bohatou směs

Takže na tu diagnostiku stejně musím, chápu to správně? Úsměv

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2010 , 16:28   Citovat  

Prohlídni pořádně výfuk, stačí dirka jako špedlíková hlavička a už to rozhodí emise, hlavně na volnoběh.
Rozsvěcí se ti za jízdy kontrolka motoru (Check Engine) ?

Destak je teď offline  Destak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2010 , 16:31   Citovat  

Rom. napsal:
Prohlídni pořádně výfuk, stačí dirka jako špedlíková hlavička a už to rozhodí emise, hlavně na volnoběh.

netěsnost na výfuku by se projevila vyšším obsahem kyslíku ne ?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2010 , 16:35   Citovat  

Rom. napsal:

Kontrolka se nerozsvěcí (ale funguje, blikne při startu a zhasne natrvalo, jako všechny ostaní). To mi ten emisák říkal taky, že je možné, že mám podle zvuku dírku ve výfuku, ale podle té vůně/smradu by to prý na to stejně nemělo vliv, že i kdyby byla, tak v tom spalování je něco zle.

Každopádně to ověřím a případně mě čeká nový výfukový potrubí.. nebo část. Kde se dá sehnat levně/-ji tu určitě někde najdu, předpokládám.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2010 , 16:36   Citovat  

Destak napsal:
netěsnost na výfuku by se projevila vyšším obsahem kyslíku ne ?

samozřejmě, chtělo by to vidět hodnoty ... ale špatnou lambdu by měla "vyhodit" porucha a dirku ve výfuku žádná diagnostika neohlídá Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 5.11.2010 , 16:46   Citovat  

Rom. napsal:
samozřejmě, chtělo by to vidět hodnoty ... ale špatnou lambdu by měla "vyhodit" porucha a dirku ve výfuku žádná diagnostika neohlídá Úsměv

Tak hodnoty nemám, poslal mě pryč - zadarmo, ale bez papíru Úsměv že jsem se líp nekoukal. Jen vím, že první hodnota byla ok... to by mohlo být CO, pokud mě paměť nešálí. Druhá hodnota říkal, že ho nezajímá, ale je zvýšená a už je na ní něco vidět. Jediné co si pamatuju byly ty uhlovodany, které prý mají být pod 100, já měl na volnoběh nějakých 140 a stále stoupaly...

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2010 , 17:28   Citovat  

ten pan na emisich byl duchodoveho veku ne? HaHaaa "Uhlovodany" me totalne rozlozily HaHaaa to je totiz zastaraly nazev pro sacharidy takze to byl asi nejaky odbornik na vyzivu a chtel tvoji preludce predepsat dietu HaHaaa

uf, ted vazne, jestli mas ve vyfukovych plynech zvysene mnozstvi nespalenych uhlovodiku tak bych to spis videl na spatny / vyndany katalyzator pripadne odchazejici lambdu. Muzes se samozrejme podivat i po tom deravem vyfukovem potrubi nebo netesnici prirube, koneckoncu je to nejrychlejsi a nejlevnejsi kontrola kterou si muzes provest sam, jeste je venku teplo takze na nic necekej Úsměv OK

0
PříspěvekZaslal: 5.11.2010 , 18:06   Citovat  

PreludeZ napsal:
ten pan na emisich byl duchodoveho veku ne? HaHaaa "Uhlovodany" me totalne rozlozily HaHaaa to je totiz zastaraly nazev pro sacharidy takze to byl asi nejaky odbornik na vyzivu a chtel tvoji preludce predepsat dietu HaHaaa

uf, ted vazne, jestli mas ve vyfukovych plynech zvysene mnozstvi nespalenych uhlovodiku tak bych to spis videl na spatny / vyndany katalyzator pripadne odchazejici lambdu. Muzes se samozrejme podivat i po tom deravem vyfukovem potrubi nebo netesnici prirube, koneckoncu je to nejrychlejsi a nejlevnejsi kontrola kterou si muzes provest sam, jeste je venku teplo takze na nic necekej Úsměv OK

Jak jsem koupil, prodávám Velmi šťastný starší pán to byl, to je pravda... kdo to má prokouknout, jestli to není nějaká jejich emisní hatmatilka Úsměv

Hned zítra sjedu na rampu a pořádně to zespodu prohlédnu. Mohla by ale dírka ve výfuku zapříčinit ten "divný" smrádek?

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2010 , 18:31   Citovat  

moje preluda kouřila a smrděla, když jsem tam měl nekvalitní benzín... po dalším natankování kvalitního benzínu to bylo OK... ale nic se neměřilo, poznali jsme to jen čichově a vizuálně...

kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2010 , 23:33   Citovat  

jakubM napsal:
moje preluda kouřila a smrděla, když jsem tam měl nekvalitní benzín... po dalším natankování kvalitního benzínu to bylo OK... ale nic se neměřilo, poznali jsme to jen čichově a vizuálně...

Taky se prikláním k teto variantě.... Thomino...co tam leješ za palivo , spíš odkud ???

0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 12:21   Citovat  

kachnacrx napsal:
Taky se prikláním k teto variantě.... Thomino...co tam leješ za palivo , spíš odkud ???

Je pravda, že naposled jsem bral skoro plnou u jedný prťavý benzínky v Kácově.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 20:46   Citovat  

Thomino napsal:
Je pravda, že naposled jsem bral skoro plnou u jedný prťavý benzínky v Kácově.

No prtavá muže být i OMV, předpokladam ale že to byla benzinka typu "pojmenuj si jak chceš"...hele vyjezdi ten bezin a jed na SHELL a naber tam V-Power 100 oktanu plnou , vyčistim trochu palivovou soustavu , a uvidíš jestli to bude delat dál nebo přestane, pak tam lij normalne 95 z "normálnívh benzinek" !!!!!!...vyzkoušej , jamyslim že to přestane

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 21:14   Citovat  

kachnacrx napsal:
No prtavá muže být i OMV, předpokladam ale že to byla benzinka typu "pojmenuj si jak chceš"...hele vyjezdi ten bezin a jed na SHELL a naber tam V-Power 100 oktanu plnou , vyčistim trochu palivovou soustavu , a uvidíš jestli to bude delat dál nebo přestane, pak tam lij normalne 95 z "normálnívh benzinek" !!!!!!...vyzkoušej , jamyslim že to přestane
kolikrat maj ty maly benzinky lepsi benal jak nejaky shellky a nebo stejny, pokud neni pumpar kterej to redi Úsměv)

zyx je teď offline  zyx
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 21:25   Citovat  

Shell V-Power zrovna nevysel s testu nejlepe. a za tech 39kc/l nesouhlas .Ja tankuji skoro porad Carreru 100 od OMV nebo Vervu 100 od Benziny.Mel jsem pred par lety tak podobnou zkusenost.Natankoval jsem plnou,auto nejelo,cukalo proste katastrofa.Nazev benzinky?Unicorn Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2010 , 2:03   Citovat  

zyx napsal:
Shell V-Power zrovna nevysel s testu nejlepe. a za tech 39kc/l nesouhlas .Ja tankuji skoro porad Carreru 100 od OMV nebo Vervu 100 od Benziny.Mel jsem pred par lety tak podobnou zkusenost.Natankoval jsem plnou,auto nejelo,cukalo proste katastrofa.Nazev benzinky?Unicorn Velmi šťastný

To BRNDA: Promin ale to s tebou nesouhlasím....sám sem se na tom vyškolil proto si zatím stojím!
To ZYX: Ano pravě Unipopcorn byl jedna z nich....k te Shelce 100...jen se tim da trochu pročistit soustava tot vše u mě se nejlip osvědčil V-Power 95 ale ten nemaj všude Ble ..nevím proč

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2010 , 12:02   Citovat  

kachnacrx napsal:
To BRNDA: Promin ale to s tebou nesouhlasím....sám sem se na tom vyškolil proto si zatím stojím!
To ZYX: Ano pravě Unipopcorn byl jedna z nich....k te Shelce 100...jen se tim da trochu pročistit soustava tot vše u mě se nejlip osvědčil V-Power 95 ale ten nemaj všude Ble ..nevím proč
nesouhlas, ale ja tankuju na unicornce kvuli cene a nepoznam rozdil, i emise byly v poradku netankuju jinde..

zyx je teď offline  zyx
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2010 , 13:41   Citovat  

Brnďa napsal:
nesouhlas, ale ja tankuju na unicornce kvuli cene a nepoznam rozdil, i emise byly v poradku netankuju jinde..
tvuj motor si na ten shit asi uz zvyknul a rezignoval HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2010 , 14:00   Citovat  

zyx napsal:

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2010 , 15:00   Citovat  

zyx napsal:
meetallll je to zakladni motor neni nejakej upravovanej.

0
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 14:30   Citovat  

kachnacrx napsal:

Tak jsem z toho jelen, natankoval jsem plnou Carrera 100 od OMV a musim říct, že "smrad" je pryč. Že by teda fakt jenom nekvalitní benzín? Zkusím jet znovu na ty emise a sám jsem zvědavej, jak to dopadne...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 14:40   Citovat  

Thomino napsal:
Tak jsem z toho jelen, natankoval jsem plnou Carrera 100 od OMV a musim říct, že "smrad" je pryč. Že by teda fakt jenom nekvalitní benzín? Zkusím jet znovu na ty emise a sám jsem zvědavej, jak to dopadne...

Jo určitě můžu říci že to bylo benzínem, pokud tam maš normalně kat , seriový výfuk a neucpane Egr tak emisema projdeš normalně. Pokud tam bude dělat drahoty s emisema tak mu dej 2 kila at to sparví oni to umí Úsměv. Nebo zajed na emise jinam Úsměv.
Jina doufám že ses z levných benzínu a pofiderných benzinek troch proškolil Velmi šťastný přátele
Sem rád že máš problém vyřešen je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
P5G VTEC - problem se spalovanim
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina