Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotím, fotíš, fotíme…
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 97, 98, 99  Další 
Zaslat odpověď

Strana 43 z 99
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.11.2010 , 0:32   Citovat  

MOTyLEK napsal:
kluci, když jdete fotit se stativem a fouká větší vítr, máte nějakou vychytávku, aby se Vám stativ neklepal a fotka nebyla v wc ?? mě napadá pouze pod stativ na ten háček co tam mám zavěsit nějaké závažíčko, ale přece ho nebudu furt tahat s sebou Velmi šťastný

Prvni a zasadni vec je poradny stativ, takove ty moderni karbonove a superlehke a superskladne vachrlate trojnozky tim pravym resenim urcite nejsou. Druha vec je taky klasika- co nejmensi vysunuti nohou stativu a to plati nejvic pro ty nejtenci- na konci. A za treti zavazi- vetsina lidi co trochu vic foti sebou taha poradny batoh plny vsech moznych skel a dalsiho prislusenstvi, staci tam povesit prave tohle. Pokud ne, zavazi sebou vazne tahat nemusis Úsměv staci zmuchlat do kapsy odolnejsi igelitku a do ni nasbirat par kamenu v okoli mista foceni (pisek, sterk, dlazebni kostky, proste co najdes).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.11.2010 , 0:37   Citovat  

tak stativ mám od Hamy star 62, lehkej, skladnej a dvoudílný, přesně ten, co by asi neměl být Velmi šťastný ale díky za rady, sice baťoh se skly ještě nemám a jen tak mít nebudu, ale igelitka a kamínky není vůbec špatný je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.11.2010 , 15:37   Citovat  

Mám doma na test Nikkor 85mm 1,8 a asi si ho už nechám, má úžasný bokeh a je ostrý již od 1,8, což jsem u 50mm objektivu neviděl, ten byl použitelný od clony 4, velká spokojenost, dneska jsem si s tím hrál doma v ateliérku mém, samofotka svatoušek na Vánoce bych si přál nové tělo, ta D80 se mi zdá trochu pomalejší a nepoužitelné ISO od 200 mě taky semtam ovlivňuje, tak buď D90 neo D7000, podle financí a objektivy zatím nechám pevné 35mm1,8 a 85mm 1,8...tak kdyby měl někdo naprodej D90 tak mi neváhejte napsat Se stydím

dav1ab.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
dav1ab.jpg, 71.21 kB
   Návrat  
MártyKL je teď offline  MártyKL
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2010 , 1:18   Citovat  

trocha nálady Úsměv

wllpprs kopie.jpg

wllpprs kopie.jpg, 1.89 MB
   Návrat  
zam3k je teď offline  zam3k
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2010 , 1:28   Citovat  

Tak taky něco přihodím.Sice to je mobilem(Samsung B3410) a kvalita je fakt low,ale na ty moje vyjíždky to zatím sačilo a příští rok plánuju nějakou levnou zrcadlovku na naučení je to dobrý

Fotografie-0039.jpg

Fotografie-0039.jpg, 381.33 kB
   Návrat  
Corgan je teď offline  Corgan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2010 , 8:41   Citovat  

Byla na svatbe nuda Velmi šťastný

77075_1482236096029_1237648302_31286860_4833401_n.jpg

77075_1482236096029_1237648302_31286860_4833401_n.jpg, 59.23 kB
   Návrat  
Rodom je teď offline  Rodom
PříspěvekZaslal: 9.11.2010 , 21:31   Citovat  

Konecne som si kupil Nikon D90 - tak zacnem lepsie fotit Úsměv jedna z prvych fotiek s nikonom Úsměv a jedna este s Panasonicom ultrazoom Úsměv

Serdco.jpg

Serdco.jpg, 1.68 MB

Megane1.jpg

Megane1.jpg, 146.93 kB
   Návrat  
PK81 je teď offline  PK81
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 15:51   Citovat  

A já to sem dám Velmi šťastný

Moje aktuální tapeta mé Modré Perly (s modrým rámem a logem) H+

aneb psychoromantika u Vltavy :twisted:

IMG_6470-HDR6-rám_resize.jpg

IMG_6470-HDR6-rám_resize.jpg, 814.47 kB
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 16:01   Citovat  

PK81 napsal:
A já to sem dám Velmi šťastný

Moje aktuální tapeta mé Modré Perly (s modrým rámem a logem) H+

aneb psychoromantika u Vltavy :twisted:

Mordoooooooooooor, nejlepší prostě HaHaaa OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 17:02   Citovat  

mrgrudge napsal:
Mordoooooooooooor, nejlepší prostě HaHaaa OK

PŘESSSSSNĚĚĚĚ, chybí tam už jen Frodo a Sauron na druhé straně!!!
Je to tam. Je to tam. Je to tam. Je to tam. Je to tam.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 17:06   Citovat  

PK81 napsal:
PŘESSSSSNĚĚĚĚ, chybí tam už jen Frodo a Sauron na druhé straně!!!
Je to tam. Je to tam. Je to tam. Je to tam. Je to tam.

Oko bez víček pleskni na Hrad... HaHaaa
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 17:28   Citovat  

Tak to koukám! kdo to zkusí první Velmi šťastný

Odkaz
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2010 , 17:44   Citovat  

neyo napsal:
no tip vyloženě ne, ale asi bych volil cestu monitoru s S-IPS obrazovkou, konkrétně myslím, že ten DELL bude dobrá volba. taky se pomalu nějak rozhoduju pro něco novýho a zatím u mě vítězí DELL ultrasharp (i když trochu jiná cenováMrk. tyhle levný eiza by mě taky zajímaly, bohužel mám zkušenost jen CG řadou. jinak ten model EV23 se dělá i S-PVA a je asi o 2,5 tisíce dražší.

tak nová hračka stojí na stole Úsměv
nakonec po všemožným koumání snad po všech forech mi zbyli kandidáti:

NEC MultiSync EA231WMi
HP ZR24w
DELL UltraSharp U2311H
Samsung F2380M

zvolil jsem cestu S-IPS s 1920x1200 Úsměv takže to vyhrál HP ZR24w
   Návrat  
qasper je teď offline  qasper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2010 , 17:58   Citovat  

xenon04 napsal:
zvolil jsem cestu S-IPS s 1920x1200 Úsměv takže to vyhrál HP ZR24w

zklamanej určitě nebudeš, dobrá volba OK s monitory od HP mam jen dobry zkušenosti Úsměv

jinak kdyby někdo prodával nikon d40 v rozumným stavu tak dejte vědět Mrk
   Návrat  
WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2010 , 18:39   Citovat  

qasper napsal:
zklamanej určitě nebudeš, dobrá volba OK s monitory od HP mam jen dobry zkušenosti Úsměv

jinak kdyby někdo prodával nikon d40 v rozumným stavu tak dejte vědět Mrk
spíš prodávám pevný sklo NIKON NIKKOR 85MM F1.8D AF, kdyby někdo chtěl.. Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2010 , 11:45   Citovat  

dneska jedu do středověké krčmy, jak byhc si měl nastavit přibližně foťák, aby se dobře fotilo? mám D40 se setovým objektivem, takže do krčmy, kde bude málo světla nic moc Ble mám vůbec nějakou šanci udělat nějakou hezkou fotku? na automat určitě ne HaHaaa Se stydím
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.11.2010 , 12:29   Citovat  

MOTyLEK napsal:
dneska jedu do středověké krčmy, jak byhc si měl nastavit přibližně foťák, aby se dobře fotilo? mám D40 se setovým objektivem, takže do krčmy, kde bude málo světla nic moc Ble mám vůbec nějakou šanci udělat nějakou hezkou fotku? na automat určitě ne HaHaaa Se stydím

Pro takovehle foceni existuje i pro D40 super sklicko- i tady uz nekolikrat zminovany pevny objektiv tudy Nikkor 35mm f1.8, ma vlastni ostrici motorek, takze jde pouzit i na D40, D60 apod. . Da se sehnat i okolo 4000 kc. S touhle svetelnosti a vyssim ISO muzes delat fotky z ruky i temer potme (nehlede na perfektni kresbu, minimalni velikost i vahu). Sam ho mam nasazeny na sve D90ce skoro porad Úsměv
Pokud chces pouzit setak s klasickou svetelnosti od f3.5, neobejdes se bohuzel ve spatnych svetelnych podminkach bez blesku. S internim bleskem potom takovehle snimky uplne ztraci atmosferu, s externim to jeste docela jde, pokud bleskem slehnes neprimo o strop nebo o stenu. Nejlepsi reseni ale bude vzdycky svetelny objektiv.
Jinak zasady pro foceni za spatneho svetla bez blesku a z ruky- priorita clony (u Nikonu mod "A") a nastavit co nejnizsi clonove cislo, manualni nastaveni ISO a snaz se o jeho co nejnizsi hodnotu (kvuli sumu) tak, abys dosahl jeste porad udrzitelneho casu kdy nebudou fotky rozmazane. Fot nejlepe do raw, nebudes pak mit problem s vyvazenim bile a pripadne dalsi upravy se obejdou bez vetsich destruktivnich zasahu do snimku, ktery uz tak ma logicky horsi kvalitu nez snimek porizeny za dostatecneho osvetleni.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.11.2010 , 12:31   Citovat  

MOTyLEK napsal:

Vše záleží na světle a vzhledem k tomu, že středověká krčma je hodně "dark", tak hlavní věcí na které záleží je blesk - v ideálním případě externí - pálený jinam než dopředu (kvůli stínům a zachování dramatičnosti).

Protože pochybuji, že si tam rozděláš stativ a budeš fotit ze stativu, zatímco kejklíři tam budou šermovat, upíjet ti pivo, dělat bordel a krkat Velmi šťastný
   Návrat  
Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 9:20   Citovat  

no s D40 a setakem jít fotit do krčmy je troufalost Úsměv Nikde nepíše, že by si chtěl koupit jiný objektiv, tady asi bych to nechal na automatu a moc toho neřešil...bez blesku se neobejdeš v tomto případě...ale jak píšu moc bych to neřešil, nastavil foťák na automaticke měření a fotil...
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 9:56   Citovat  

Motylek: tak jaks dopadl? Krome toho, co tu uz zaznelo, tak pro priste bych krome priority clony nastavil jeste ISO na "auto" a omezil jeho max hodnotu tak, jak jeste vis, ze je to snesitelne (na D80 to v techto situacich davam na 800, nevim, co jeste zmakne D40, aby se na to dalo koukat). Kazdopadne pokud bys v takovych podminkach fotil casteji, je idealni kombinace svetelne sklo a externi blesk, kterym "strilis" o steny, strop apod. Usmernovat to muzes i krabickou od cigaret nebo necim podobnym, jak to dela vetsina "party" fotografu. Za idealni svetelny objektiv bych pak do interieru povazoval neco sirsiho, nez zminovana 35 mm, ktera je na D40 v podstate "pade" a to uz je moc. Nejlip neco jako 17-55 a podobne rozsahy se svetelnosti 2.8. Nicmene jestli tohle resis jednou za uhersky rok, tak bych se na to vyprdnul a za usetrene penize jel na dovolenou Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 12:43   Citovat  

jak to dopadlo? jak jsem očekával, kdo si štrejchnul tak byla manželka s kompaktem, který tam něco bliknul, ale já se zrcadlem ani prd Velmi šťastný další sklo ani externí blesk kupovat zatím nebudu dokud nebudu schopen maximálně využít to, co mám teď OK
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 14:30   Citovat  

Ahoj měl bych k vám dotaz, přítelkyně by se chtěla věnovat focení a chtěla by si pořídit nějakou zrcadlovku pro začátek, aby se naučila a tak, ale neví jakou, mohli by jste nám v tomhle poradit? Slyšeli jsme, že nejlepší bude asi nikon, ale nemáme vůbec zkušenosti, tak je lepší zeptat se lidí, kteří v tom už mají praxi. Moc díky Úsměv
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 14:49   Citovat  

Dutch: toto tema uz tu bylo mockrat, procti tento topic a uvidis. Pokud nemas zadne konkretni pozadavky, je jakakoliv rada jen strilenim do vzduchu. Obecne je jedno, co koupi - na Nikon a Canon je nejvic prislusenstvi, Sony/Pentax/Olympus jsou zase obecne levnejsi. Pro damskou rucku muze byt navic zajimavou alternativou system Micro 4/3 (Olympus, Panasonic) nebo Sony NEX. Zkus priblizit, kolik penez je ochotna do toho dat a co chce vlastne fotit - interiery? Exteriery? Portrety? Krajinky? Techno party? Zvirata v akci? Ruzny ucel = ruzne pozadavky. Pokud chce pritelkyne "jen fotit" a jeste nevi co, tak bych zvazil koupeni automatu a az pak kupoval neco drazsiho, pokud ji to opravdu chytne. Pak totiz uz bude vedet, co ji na automatu chybi a dle toho resit odpovidajici parametry u zrcadla.
   Návrat  
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 15:11   Citovat  

já bych to neřešil a koupil základní model se setovym objektivem buď od nikonu nebo canonu... tzn Canon 1000D nebo Nikon D3000...

Nebo klidně i něco bazarovýho typu canon 400D nebo nikon D40. Prostě menší základní zrcadlovky co se budou holce i dobře držet...
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 19:46   Citovat  

Vím už jsem to pročetl, ale právě jsem z toho nebyl moudrý, tak se ptám. Měl jsem vyhlídlý Nikon D90, ale myslím, že pro začátek zbytečně moc drahý... Co se týče focení tak chce od všeho něco, sem tam si vyfotit kytku, krajinu, lidi - prostě když to shrnu, tak chce dělat pokusy a co jí chytne nejvíce, tak potom dle toho zainvestujem do dražšího. Ona má foťák od Olympusu, ale s tím moc parády neudělá a chce zrcadlovku. Jinak cena by jsem měla pohybovat do 10.000,-Kč i za použitý...

I tak můžu napsat, kdyby někdo měl na prodej, tak se dohodneme.... přátele
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 20:05   Citovat  

Dutch napsal:
Vím už jsem to pročetl, ale právě jsem z toho nebyl moudrý, tak se ptám. Měl jsem vyhlídlý Nikon D90, ale myslím, že pro začátek zbytečně moc drahý... Co se týče focení tak chce od všeho něco, sem tam si vyfotit kytku, krajinu, lidi - prostě když to shrnu, tak chce dělat pokusy a co jí chytne nejvíce, tak potom dle toho zainvestujem do dražšího. Ona má foťák od Olympusu, ale s tím moc parády neudělá a chce zrcadlovku. Jinak cena by jsem měla pohybovat do 10.000,-Kč i za použitý...

I tak můžu napsat, kdyby někdo měl na prodej, tak se dohodneme.... přátele

Pokud vam jde vylozene jenom o cenu a o vyzkouseni, ber cokoli z bazaru a res vazne jenom tu cenu. Pokud hodla pritelka fotit kazdopadne i v budoucnu a nejenom na zkousku jestli ji to chytne, telo typu Nikon D90 uz odvede mnohem lepsi praci nez fotoaparaty i ve stejne cenove relaci- na rozdil od nich ma furu primych ovladacich prvku primo na tele bez nutnosti vchazet do menu, 2 rollery, stavovy display atd., tohle jej z hlediska praktickeho pouziti radi uz o tridu vys. Dobre se drzi lidem jak s malyma, tak i velkyma rukama. Dal uz by dokupovala jenom skla podle toho co by ji chytlo na foceni nejvic a ve finale penize jeste usetrite, kdyz nebudete muset kupovat tela 2.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 0:43   Citovat  

Balonek za 50,-
a na netu s čištění dělaj vědu,zas přeháněj.

iso 100/800 F22 čas BULB
na fotkách je LCD obrazovka.

před a po Velmi šťastný

1.jpg

1.jpg, 214.5 kB

2.jpg

2.jpg, 168.56 kB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 1:02   Citovat  

MártyKL napsal:
Balonek za 50,-
a na netu s čištění dělaj vědu,zas přeháněj.

iso 100/800 F22 čas BULB
na fotkách je LCD obrazovka.

před a po Velmi šťastný

Ofouknuti cipu balonkem je klasicka prvni pomoc, vetsinou to jenom premisti prachova zrnka, ale ty jsi to mel jak cune tak to pomoct proste muselo pořádnej výtlem
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 1:18   Citovat  

Jako byl sem rozhodlej jet zítra do prahy,tak si řikám že to skusim sám a dyž to bude horší,tak to stejně vyčistěj.Fukal sem asi minutku,udělám test a nevěřim tomu HaHaaa
Jako nikam nemusim a minimálně 500,- k dobru OK
Co sem čet,tak balonek lidem moc nepomáhá,tak sem příjemně překvapenej.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 1:56   Citovat  

MártyKL napsal:
Jako byl sem rozhodlej jet zítra do prahy,tak si řikám že to skusim sám a dyž to bude horší,tak to stejně vyčistěj.Fukal sem asi minutku,udělám test a nevěřim tomu HaHaaa
Jako nikam nemusim a minimálně 500,- k dobru OK
Co sem čet,tak balonek lidem moc nepomáhá,tak sem příjemně překvapenej.

Prodava se i primo sada na cisteni cipu, kdy to muzes udelat i sam doma. Ale vycisteni ze servisu je vzdycky nejlepsi. Kazdopadne uspech i s tim balonkem Velmi šťastný přátele
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotím, fotíš, fotíme…
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 97, 98, 99  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina