Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Bodový systém, co na něj říkáte po letech, spokojenost ?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2

Jste pro fungování bodového systému ?
ano
50%
 50%  [ 22 ]
ne
50%
 50%  [ 22 ]
Hlasovalo : 44
Celkem hlasů : 44

Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 12:23   Citovat  

Tento článek na D-fensovi odkaz me inspiroval k dotazu na hondare, co rikate na bodovy system, po letech jeho funkcnosti ?
ANO nebo NE ?
Pripojite se nekdo ke me a iniciative zminovane v clanku ? Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 13:21   Citovat  

dá se na tu otázku v anketě vůbec odpovědět?

neexistuje žádnej ukazatel, kterej by potvrdil, nebo vyvrátil že BS funguje

nadruhou stranu, když vezmu sebe, tak jsem relativně svižnej řidič. ne že bych byl vysloveně nějakej pirát, už stárnu a rodina se rozrůstá Úsměv ale sám si dávám pozor, abych měl třeba v obci do 70km/h atd. ( pochopitelně na rychlejších úsecích, třeba v praze. jinak jezdim kolem 60ti )

na uplácení nemám a bez řidičáku bych byl hotovej...
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 13:26   Citovat  

dávám si sakra pozor, dostal jsem pokutu 100kč a 1 trestný bod naštěstí zatím. VTEC Už mě neuvidíte, jak letím v obci 110km/hod, když jedu z práce a těším se do postele. Mohlo by se to šeredně nevyplatit...
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 15:21   Citovat  

Do prosince 2008 fungoval skvěle,neměl jsem ani puntík je to dobrý Od 21.12.2008 do 25.5.2009 jsem jich udělal 11 Velmi šťastný Vydržel jsem to dalších 47týdnů bez škobrtnutí,pak jsem sed do favorita a ta brutální bestie přenesla část svého výkonu na suchý asflalt mostu,kde mi naměřili 73 místo padesáti.Léta tam byla 70tka,ale omezili to na 50,kvůli stavbě.Papíry málem v trapu,ale zasáhla vyšší moc,který jsem za to do dneška vděčnej a nikdo nic neřešil.Takže teď mám punktů 7,s tím už se denně po republice jezdit dá a čekám na 25.5.2011 až mi smažou další 4,snad se toho dočkám HaHaaa
Jinak BS schvaluju..Donutilo mě to striktně si hlídat 50 v obci,omezení mimo ně(třeba křižovatka v polích se 70tkou).Jen 90 a 130 mě to jezdit nedonutí,ale určitě zpomalí a zpozorní OK A jestli to vymaže tydýty ze silnic,at už prasata nebo vejpitky,tím líp Mrk
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 16:29   Citovat  

no, od nástupu BS jsem se hodně zkrotil, to co jsem dal dřív za 45min momentálně jezdím přes hodinu, na pokuty nemám a bez řidičáku bych asi pošel KO lepší se vyřádit na motokárách nebo volné ploše OK ikdyž si myslím, že dopad to mělo na lidi jako jsem já, než na ty, na které to bylo asi myšleno meetallll
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 16:45   Citovat  

No nevím jestli je to BS, krizí nebo novou dálnicí na OV, ale na trase co jezdím pravidelně už 7 let citelně ubylo "pilotů", ikdyž nejvíc z nich byli příslušníci z PL, takže to bude asi ta krize HaHaaa Teď když už vychladly emoce, by se asi měly přehodnotit počty bodů za jednotlivé přestupky a třeba přidat u těch nejzávažnějších. Jinak podle mě je to celkem účinný nástroj (samo že ne bez chyb).
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 16:52   Citovat  

no me zatim nijak ten BS nepoznamenal ani predtim ani ted po meste jezdim normalne kolem 60ti a kdyz vidim ceduli ze se meri tak zpomalim
po ceste z Ostravy do Brna jezdim taky kolem 140ti normalne a nic se nedeje a jeste sem cerneho Passata nepotkal Velmi šťastný
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 17:15   Citovat  

BS nikdy nefungoval a ze sveho principu fungovat ani nemuze. Je to jen zpusob, jak zvysit korupci skrz husakovske "utahovani sroubu". V praxi jsem v chovani ridicu pred BS a pri nem zjistil nekolik zajimavych veci:
- kdo jezdil jako prase, jezdi jako prase dal (to jsou lide, ktere nejaky BS nezajima, stoji bud nad systemem, nebo mimo nej)
- narostl pocet prestupku, ktere jsou nebezpecne, ale blbe se prokazuji a policie tedy na jejich postihovani nema zajem - nedavani prednosti, jezdeni na cervenou
- plynulost provozu sla do haje a narostla agresivita ovci (jede mimo obec 70 km/h tam, kde je plna cara, jakmile konci, plyn na podlahu a pridava, kdyz je nekdo predjizdi - nekteri jedinci to vylepsuji troubenim)
- totalne sla do haje jakakoliv slusnost a z lidi se stavaji opet krivaci a ovadi jako za totace, tj. zbavit se zodpovednosti za kazdou cenu (tukne cizi zaparkovane auto = rychle pryc, jeste by dostal body)

V praxi ovsem BS funguje, resp. funguje tak, jak chteli urednici:
- nehod je vic a je tedy mozne vice tlacit na pilu a dale "zklidnovat provoz" nesmyslnou buzeraci (nesmyslnou z pohledu skutecneho reseni problemu, naopak velmi dobre promyslenou z pohledu tech, kteri chteji buzerovat a vice hrabat penize od ridicu)
- je vice vybranych penez za "nebezpecne" prestupky, tedy rychlost v mistech, kde neni zadnym problemem
- korupcni potencial v terenu se zvysil, ridicum jde o hodne
- korupcni potencial je mimo teren i na uradech, kde drive nebyl
- drakonicke pokuty za bouracky nuti ridice tyto resit bez ucastni policie a tim opticky vylepsovat statistiku nehodovosti
- vetsina lidi ani netusi, ze se se zavedenim bodoveho systemu zmenila klasifikace "umrti pri nehode", coz byl jeden ze zpusobu, jak rychle prokazat ucinnost BS (coz se, jak ze statistik vime, nepovedlo - a situace by byla jeste horsi, kdyby se mrtvi pocitali stejne, jako pred BS)

Ze situace na silnici je tedy zrejme, ze BS k nicemu neni, ma z pohledu skutecne dopravni situace jen sama negativa a jedine reseni je jej zrusit.
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 17:45   Citovat  

Dostal jsem 2x dva body + pokutu za rychlost. Jendou to bylo v 11 večer na výjezdu z tunelu v dálnici na Drážďany. Byl jsem jediné auto široko daleko a z tunelu jsem vyjel rychlostí asi 70, když tam byla předepsaná 60. Policajti sami říkali, že ministerstvu navrhovali, aby tam byla 80.
Podruhé na konci dálnice směr Karlovy Vary, vyřadil jsem rychlost, abych posléze jel na okresní silnici 90, mezitím tam ale bylo jakési neviditelné snížení na 70 a policajti kasírovali. Museli kmitat jako včelky, protože se jim tam tvořila kolona aut, které museli zkasírovat. Samo policejní auto stála zaparkované čumákem do protisměru vedle svodidel, čili vprostřed dálnice čelem k provozu, aby mohlo měřit.
Podle litery zákona jsem opravdu přestupek spáchal, jako pirát si nepřipadám. Začal jsem si nicméně dávat větší pozor, abych se nenechal "nachytat", protože o nic jiného v obou případech nešlo. Jako prase jsem nejezdil předtím a nejezdím ani teď.
Zároveň mě ale může vzít čert, když vidím třeba na nábřeží pod Letnou rovný pruh s kolonou aut a prázdný levý odbočovací pruh, skrz který si to rovně hasí různé audiny, baworáky, oktávky atd. V životě jsem tam neviděl nikoho, kdo by tohle kasíroval. Na každou červenou to udělají minimálně tři auta. Podobných míst znám víc a dokud policie nezačne trestat podobné přestupky dané pocitem nadřazenosti, bezohledností, arogancí a prasáctvím, ať už s pomocí bodového systéímu nebo bez, tak je něco zásadně špatně.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 17:52   Citovat  

Minor: v podstate jsi potvrdil vse, co jsem napsal. Hlaska od policajta, ze sami neco navrhovali, kdyz v realu spokojene ryzuji penize je malem dojemna. O "neviditelnem snizeni" ani nemluvim, proste hosi "pomahali a chranili". Kazdopadne bud rad, zes pekne zaplatil a na nic se neptal, takovy MH a jini ve vedlejsim topiku by ti vysvetlili, co jsi zac a mozna by te i zmlatili tonfou, pirate.
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 18:04   Citovat  

Chtel jsem pockat, az se objevi prispevky a pak pridat nazor do diskuze, ale pouze bych opakoval to, co rekl uz Skyline OK (doufam, ze pokud to klapne, tak se pridas k hromadne stiznosti - viz. Dfens Mrk )
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 18:07   Citovat  

dle me ta idea neni zla, ale jako vetsina veci se to v tyhle bananovy republice chytlo za spatnej konec. Jinak ja osobne jezdtim stejne at je bodovej system nebo neni, tj. rychle, ale rozumne.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 18:13   Citovat  

skyline napsal:
Minor: v podstate jsi potvrdil vse, co jsem napsal. Hlaska od policajta, ze sami neco navrhovali, kdyz v realu spokojene ryzuji penize je malem dojemna. O "neviditelnem snizeni" ani nemluvim, proste hosi "pomahali a chranili". Kazdopadne bud rad, zes pekne zaplatil a na nic se neptal, takovy MH a jini ve vedlejsim topiku by ti vysvetlili, co jsi zac a mozna by te i zmlatili tonfou, pirate.

Ty si koledujes o cervenou kartu, ze?

Jinak abych nebyl offtopic , ziju v zemi kde bodovy system funguje o par let delsi dobu nez v CR a jsem urcite pro. Ti co penize snad tisknou muzou zaplatit jakoukoli pokutu a je jim to sumak, takhle je na ne aspon nejaky metr. Kdyz prijdou o ridicak tak muzou jezdit se svou preplnenou penezenkou MHDckem.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 18:27   Citovat  

Bully: jedno prekvapeni za druhym, uplne ziram, jak jsem se v tobe pletl. Tady je citace od MH:
"Vytáhnout z auta a zmlátit tomfou,,bav se s blbcem bez klacku"

Takze mlatit nevinne jen tak, protoze si nenechaji kakat na hlavu je OK a super, ale muj prispevek je na cervenou kartu? Wow! Nebo spis to snad ne

Jinak ta radost, ze je na prachace "aspon nejaky metr" mi od cloveka, co jezdi relativne novym accordem a na zabavu si koupi CTR pripada az neuveritelna. Neukradl ti nekdo nick? Mimochodem, ze statistik pojistoven u nas vyplyva, ze nejvic skod zpusobi ridici aut s motorem do 1.3 litru. To ponekud popira tvuj pohled na vec, kdy ten nejvetsi skudce je prachac a je potreba jej poslat do MHD. No, mozna se jednou budes divit, az narazis na sobe rovneho, jen podstatne hure financne zabezpeceneho. Ten se bude taky radovat, ze konecne doslo na ty prachace se dvema karama. Jo, zavist je svine.
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 18:29   Citovat  

Obávám se, že tihle zbohatlíci u nás mají cestičky, jak se bodům vyhnout. Obecně bych řekl, že nejsnadnější kořistí je relativně bezproblémový slušný řidič, který si někde nedá bacha. A ano, jistě, dopustí se přestupku. Formálně je vše jaksepatří.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 18:32   Citovat  

no ja bych idealne byl pro pouze bodovej system, aby neslo vubec o penize. Zadny pokuty, jen body ;) Vsichni by jich meli bez rozdilu bohatstvi stejne. Jediny pak podchytit uplatky. Ale opakuju, chce to rozumnej system, ne sbirat body za voloviny.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 18:37   Citovat  

Bitkar: pouze body = poruseni zakladniho cile pokut, tj. vyber penez. Soucasne pouze body = korupce jako prase, je zcela naivni si myslet, ze to lze vyresit. Resenim je pouze BS zrusit, tim se cast korupce snizi sama. Problem soucasneho systemu je, ze pro ucastniky provozu nic pozitivniho neprinasi, ale prinasi spoustu pozitivniho statu, urednikum a PCR/MP. Tedy sance na zmenu je minimalni.
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 18:41   Citovat  

Mě osobně ten boďák hodně zklidnil. Před ním jsem stál na pedálu co to dalo, běžná rychlost mimo obec 160-200. V obcích samo předpisově. Po zavedení BS bych za tohle už přišel o papíry, takže si hlídám max. 120kmh mimo obec a 160 na dálnici. Ten litr jim přinejhorším dám a 2 body taky přežiju. V obcích jezdím dál 50. Za celou dobu co jezdím (6,5 roku a přes 200.000km) mě ale změřili jenom jednou a to už když platil boďák, 113kmh na přehledným rovným úseku mimo obec KO
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 18:44   Citovat  

naspsal jsi to celkem sprave.. Ale dle me korupce nezalezi na bodovym systemu. Dycky bude lepsi dat cajtovi litr nez 5 litru statu, ze.

strelec: myslim, ze i pred BS bys prisel o papiry, kdyby te lapili jak jedes 180 a vys.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 18:52   Citovat  

Bitkar napsal:
naspsal jsi to celkem sprave.. Ale dle me korupce nezalezi na bodovym systemu. Dycky bude lepsi dat cajtovi litr nez 5 litru statu, ze.

strelec: myslim, ze i pred BS bys prisel o papiry, kdyby te lapili jak jedes 180 a vys.

hele to fakt netuším. Měl jsem tehdá za to, že je to jen za pokutu (vysokou). Ale 140 a 180 je furt solidní rozdíl...
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 18:55   Citovat  

Bodový systém rozhodně není ideální řešení a ani není ideálně nastaven ... ale alespoň něco.
Když jsem kolikrát přijel z cest po evropě domů, tak "divoký východ" bylo opravdu slabé slovo. Po zavedení BS se to o dost zlepšilo.
Ten samý pocit mám z ježdění po Itálii, po tamním zavedení BS se situace taky velmi citelně zlepšila.
   Návrat  
MOMO je teď offline  MOMO
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 18:57   Citovat  

Bodový systém je mi u kiss me , jezdím si jak chci, ale bezpečně. Mrk A všichni do mě, jsem pirát a rád to přiznám. :twisted:
   Návrat  
MH je teď offline  MH
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 20:10   Citovat  

skyline napsal:
Bully: jedno prekvapeni za druhym, uplne ziram, jak jsem se v tobe pletl. Tady je citace od MH:

Takze mlatit nevinne jen tak, protoze si nenechaji kakat na hlavu je OK a super, ale muj prispevek je na cervenou kartu? Wow! Nebo spis to snad ne

Jinak ta radost, ze je na prachace "aspon nejaky metr" mi od cloveka, co jezdi relativne novym accordem a na zabavu si koupi CTR pripada az neuveritelna. Neukradl ti nekdo nick? Mimochodem, ze statistik pojistoven u nas vyplyva, ze nejvic skod zpusobi ridici aut s motorem do 1.3 litru. To ponekud popira tvuj pohled na vec, kdy ten nejvetsi skudce je prachac a je potreba jej poslat do MHD. No, mozna se jednou budes divit, az narazis na sobe rovneho, jen podstatne hure financne zabezpeceneho. Ten se bude taky radovat, ze konecne doslo na ty prachace se dvema karama. Jo, zavist je svine.

to byla má první reakce na chování toho "člověka" Chování "nevinného" si představuju jinak...mělo to ještě pokračování...např. s tím ,,mlácením,, to neber doslova...i když...

Jinak bych tě chtěl požádat, aby si se tu o mě nezmiňoval, nepsal jak bych reagoval na Minora... apod. nesmysly, díky. Myslím, že jsme to spolu vyřešili ve vedlejší diskuzi "proškolení" MP, tak to nezatahuj ještě do této. Není to úplně OK
Omlovám se za offtopic
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2010 , 22:53   Citovat  

skyline napsal:

Jde o to jak se chápe slovo pracháč HaHaaa V tomhle případě je to kdokoliv kdo má dost na to, aby pokutu mohl oželet ve svém rozpočtu. To zdaleka neznamená, že jezdí ve V16 raketoplánu papa Ale je snad jasné, že to do jisté míry jde v ruku v ruce, pokud si koupíš auto za mega, tak asi nejsi sociální případ (ale stejně tak nejsi automaticky pirát). Holý fakt bohužel je, že spousta (nikoliv všichni) takových pilotů se rekrutuje právě z majitelů cool kchár - jak říkáš pracháčů. V dnešní době je auto pro mnoho lidí fetiš, symbol úspěchu a jisté míry nadřazenosti Smutný Jejich chování je hodně zjednodušeně jak u ženských (tímto se jim omlouvám Velmi šťastný ) když vejdou do obchodu - klapka a tma...u chlapů to není obchod, ale sednutí do auta. To že nejvíc škod udělají malolitrážníci je logické, když jich je předpokládám nejvíc. Všechno je to jen a jen o opravdovém respektu k druhým, o ničem jiném.
   Návrat  
Zombie je teď offline  Zombie
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2010 , 11:39   Citovat  

V neděli večer na mě bliklo červené světla stálého radaru na křižovatce v Hloubětíně. Jel jsem asi 65, tak jsem zvědavej, jestli něco přijde. :twisted: VTEC
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.11.2010 , 11:41   Citovat  

Zombie napsal:
V neděli večer na mě bliklo červené světla stálého radaru na křižovatce v Hloubětíně. Jel jsem asi 65, tak jsem zvědavej, jestli něco přijde. :twisted: VTEC

V Praze je výhoda,že toho je moc... Mně ještě za 150 po Evropské (krajní nouze) po půl roce ještě nic nedorazilo...
   Návrat  
Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.11.2010 , 14:28   Citovat  

mě BS donutil jezdit pomaleji. Jezdím lehce nadlimitně, ale už ne nebezpečně. Když vím, že pojedu rychleji, pouštím antiradar a čekám co se stane.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2010 , 14:44   Citovat  

tsmart napsal:
mě BS donutil jezdit pomaleji. Jezdím lehce nadlimitně, ale už ne nebezpečně. Když vím, že pojedu rychleji, pouštím antiradar a čekám co se stane.

:-o Velmi šťastný Detekuje to i ty nový laserový radary? Na co tě to vyšlo ?
   Návrat  
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2010 , 15:43   Citovat  

Střelec napsal:

na laserove radary potrebujes laserovou rusicku ktera je v CR zakazana Se stydím
i kdyby ti laserove mereni nejaky antiradar zachytil tak ti to stejne nic nepomuze protoze nez ridic zareaguje na pipnuti antiradaru tak uz jsi davno zmereny

ale pokud ti nevadi ze je antilaser zakazany tak tady je jeden spolehlivy tudy odkaz
   Návrat  
Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.11.2010 , 16:09   Citovat  

Střelec napsal:

mám to spíš jako informaci, že už jsem v p.deli. Detekuje to,ale velmi dobře, kolikrát 100m nic nevidím a on už pípá. Nestálo mě to nic, bylo to už v autě, bývalý majitel tvrdí, že dal 25tis.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Bodový systém, co na něj říkáte po letech, spokojenost ?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina