Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
CR-V denní svícení
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
herec je teď offline  herec
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 9:01   Citovat  

Zdravím, moje matka si pořídila zbrusu novou Hondu CR-V iDTEC AT Elegance MR2010 a chtěla by tam automatické rozsvícení světel. V servise jí byla sdělena cena cca 3000,-Kč, což mi přijde postavené na hlavu. Nechce domontovat žádné kolotočářské LEDky, ale jen sepnutí světel při zapnutí motoru, aby na to nezapomínala. Bylo jí to odůvodněno, že u Němců a Škodovek je to prý hračka, ale tady je to prý složitější. Nevím, předtím vlastnila Toyotu a Suzuki a nebyl problém. Mě osobně např. u obyčejného Renaultu zdarma jen přepli nastavení světelného senzoru. Hondy neznám, v elektrice tápu ještě více. Takže je to opravdu tak zapeklité, nebo existuje jednodušší (a především výrazně levnější) řešení?
Díky moc
herec
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 9:24   Citovat  

Táta má taky CRV3G a také to nešlo, honda má pouze světelný senzor, když vjedeš např. do tunelu, tak se světla automaticky rozsvítí, takže také přikročil k těm LEDkám za 3000,- v hondě a musím uznat, že ta cena je super a perfektně to provedli. Teď má světla jen zapnuté na AUTo, takže když je světlo svítí LEDky, když se setmí nebo vjede do tunelu, tak se rozsvítí xenony. Ty LEDky vypadají velice kvalitně, akorát se musí řezat nárazník, nechtějí to dávat nikam dolů nebo nahoru do mřížky, jelikož si to už několik zákazníků nechalo předělat do toho nárazníku, že je prý buzerovali PČR Ble Prý to je už moc vysoko bla bla, takže to raději dělají do toho nárazníku. Samozřejmě, když to budeš chtít do masky, tak ti vyjdou vstříc si myslím Úsměv

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 9:31   Citovat  

rotker napsal:
Táta má taky CRV3G a také to nešlo, honda má pouze světelný senzor, když vjedeš např. do tunelu, tak se světla automaticky rozsvítí, takže také přikročil k těm LEDkám za 3000,- v hondě a musím uznat, že ta cena je super a perfektně to provedli. Teď má světla jen zapnuté na AUTo, takže když je světlo svítí LEDky, když se setmí nebo vjede do tunelu, tak se rozsvítí xenony. Ty LEDky vypadají velice kvalitně, akorát se musí řezat nárazník, nechtějí to dávat nikam dolů nebo nahoru do mřížky, jelikož si to už několik zákazníků nechalo předělat do toho nárazníku, že je prý buzerovali PČR Ble Prý to je už moc vysoko bla bla, takže to raději dělají do toho nárazníku. Samozřejmě, když to budeš chtít do masky, tak ti vyjdou vstříc si myslím Úsměv

Zajímavý... U Accorda jsem modul na automatický rozsvícení měl (teda ještě mám,ale odpojený)...

0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 9:34   Citovat  

Nepochopil jsi mne, ona LEDky právě nechce (upřímně ani mě to nic neříká). Navíc má výbavu Elegance, bez xenonů a myslím, že i bez senzoru. Mi jde o to, že cena cca 3000,-Kč za nastavení potkávacích světel, aby se rožly při zapnutí motoru, mě přijde šílená. Proto se ptám, jestli je to opravdu tak drahý problém, nebo si to jen autorizovaný servis vymyslel.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 9:46   Citovat  

Ty jsi nepochopil mě, bylo nám v hondě řečeno, že automatické rozsvěcení nejde v základu udělat. Pouze, když si koupíš nějaký no name modul na aut. rozsvěcení světel. 3000,- stály ty LEDky+práce je to dobrý což mi jako směšná částka příjde

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 10:04   Citovat  

co najít v autě ten světelný senzor (je to fototranzistor nejspíš ) a mrknout jakým způsobem ovládá světla = dokážeš je sepnout i mimo něj.

0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 10:21   Citovat  

Jo tak světelný senzor tam je. Technice nerozumím, jakože bych ten senzor obešel, aby to v poloze AUTO prostě spínalo světla a nikoliv senzor? To by je snad v servisu napadlo.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 10:31   Citovat  

Honda tvrdí, že jediný způsob, jak udělat denní svícení je pomocí LED, které už mají v sobě automatické rozsvěcení světel a když necháš světla v poloze auto a je den, tak ti světla nesvítí, ale svítí právě ty LED, když je tma, zafunguje ten fotosenzor a zapne xenony(světla). Jiný způsob tvrdili, že neexistuje nebo alespoň v hondě ti ho neudělají Velmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 10:47   Citovat  

pochybuju že v servisu dělá někdo kdo hoví elektronice tzn tyhle věci se řeší postupem nefunguje to = vyměníme to, neumíme = nejde to .pokud uvažuju co to je zač tak tam je prostě obvod který v závislosti na osvětlení vyhodnotí "je světlo pod uroveň x = sepni výstup (kdo má na vchodu do baráku automatický rozsvěcovaný světlo pohybovým čidlem má to tam taky jen si muže tu uroveň seřídit )takže zastíněním toho snímače musí jít ty světla nahodit -teoreticky by pak stačilo snímač zastínit napořád -světla by pak rozsvěceli se zapnutím klíčku a s vypnutím zhasli (předpokládám automaticky že to tak je i teď jak jinak by se dalo ve tmě zhasnout)
ovšem pak by pro stálý svícení stačilo přelepit (nebo jinak zastínit senzor) a takhle se peníze nevydělaj.chtělo by to zjistit kde je ten senzor a zjistit jak se to bude chovat.

0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 10:59   Citovat  

Předpokládám, že senzor bude za sklem pod trnem vnitřního zrcátka, stejně jako dešťák. Teda alespoň u Scénica to tak mám. Nemám ponětí kudy odtama vede elektroinstalace. Ve sloupkách? Stropem? Moc se mi nechce rozebírat vnitřek úplně nového auta.
Jinak lepší by bylo senzor úplně odstavit, nemám moc dobrý pocit ze zbytečně puštěných věcí - zde přelepený a neustále tmu vyhodnocující senzor.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 11:16   Citovat  

herec napsal:
Předpokládám, že senzor bude za sklem pod trnem vnitřního zrcátka, stejně jako dešťák. Teda alespoň u Scénica to tak mám. Nemám ponětí kudy odtama vede elektroinstalace. Ve sloupkách? Stropem? Moc se mi nechce rozebírat vnitřek úplně nového auta.
Jinak lepší by bylo senzor úplně odstavit, nemám moc dobrý pocit ze zbytečně puštěných věcí - zde přelepený a neustále tmu vyhodnocující senzor.

nevím co si pod tím představuješ ,ale tím pádem třeba v plynovým kotli po sezoně odpojuješ teplotní čidlo -taky pořád měří i když kotel odpojíš Velmi šťastný je tam prostě součástka reagující na osvětlení , většinou fototranzistor -podle osvitu se otevírá -vlastní spotřeba je minimální-víc ztratíš samovybíjením baterky.
hele nevím jestli to tímhle způsobem vůbec jde -je možný že funkci toho čidla kontroluje nějakej obvod a pokud zjistí že za dobu x nedošlo k jeho osvitu vyhodí ho jako vadnej (nevím asi není předpoklad že by se auto provozovalo pouze v tunelech , garážích a ve tmě ),to chce zkusit a pokud by to bez problémů fungovalo tak se dá řešit to jak ho vyřadit jinak než zalepením.

padam je teď offline  padam
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 13:05   Citovat  

Na C8G úspěšně ozkoušeno zalepení senzoru několika vrstvami černé elektrikářské izolačky - tudy odkaz
Myslím že u CR-V by to mělo fungovat stejně.

Obsah fóra Honda-club.cz   
CR-V denní svícení
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina