Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
vypínače a jejich podsvětlení - svítí vám?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1

Kolik vypínačů se vám rozsvítí po zapnutí světel?
jasně že všechny, nemám starší auto
0%
 0%  [ 0 ]
všechny
62%
 62%  [ 15 ]
až na jeden vypínač svítí všechny
4%
 4%  [ 1 ]
polovina
12%
 12%  [ 3 ]
jedinej
8%
 8%  [ 2 ]
ani jeden
0%
 0%  [ 0 ]
cože!!?!! ony jsou podsvětlený?
12%
 12%  [ 3 ]
Hlasovalo : 24
Celkem hlasů : 24

majkl_l je teď offline  majkl_l
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 19:29   Citovat  

Tak jsem se konečně dneska nakrkl a začal se hrabat ve vypínačích, protože se mi už několikrát stalo, že jsem si jak v céru, tak v šatlu místo mlhovek zapnul rozmrazování okna nebo obráceně...
komu se to taky stalo a případně jak jste to řešili s výměnou žároviček, dají se sehnat?
já už koumu, že bych tam dal rovnou LEDky, abych to už v životě nemusel řešit Mrk
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 19:59   Citovat  

já sem v sedanu 5g taky měl popraskaný žárovky ve vypínači tak sem se nakrk koupil bílý 3mm ledky s odporama a narval je tam a můžu říct že to vypadá dobře svíti jak ďas a jsem s tim spokojen.ted bych chtěl do ovládani topení LEDky pač mam taky popraskaný ale je to trošku složitější se tam dostat tak až se budu nudit tak to spácham.toť můj názor

Scotty33 je teď offline  Scotty33
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 20:05   Citovat  

s timhle mám taky problém a chtel bych se zeptat kde bych když tak sehnal ty malinký žárovičky bud to samotný nebo i z paticema. díky

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 20:05   Citovat  

mno vidíš to... topení mi v šatlu taky nesvítí...

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 20:10   Citovat  

Scotty33 napsal:
s timhle mám taky problém a chtel bych se zeptat kde bych když tak sehnal ty malinký žárovičky bud to samotný nebo i z paticema. díky
zarovicky gme, ges nebo nejaky autodily, s paticema v honde

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 20:12   Citovat  

mno... žárovička za kačku nebo za dvě a v hondě s paticí co se nedá sehnat a jako komplet si za to řeknou kolik.. za jednu kilo? občas to bejvá kotel.. já už ani nepřemejšlel nad tím, že bych něco takovýho sháněl v hondě... Hihi

Scotty33 je teď offline  Scotty33
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 20:13   Citovat  

majkl_l napsal:
mno... žárovička za kačku nebo za dvě a v hondě s paticí co se nedá sehnat a jako komplet si za to řeknou kolik.. za jednu kilo? občas to bejvá kotel.. já už ani nepřemejšlel nad tím, že bych něco takovýho sháněl v hondě... Hihi

tohle by snad nemuselo bejt až tak drahý , si tam asi zavolám

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 20:22   Citovat  

Scotty33 napsal:
tohle by snad nemuselo bejt až tak drahý , si tam asi zavolám
ha tak volej a pak te mrskne jak uslysis cenu, ja kupoval do c4g 4 zarovickyy na podsvetleni budiku byly i s paticema a tema modrejma navlekama, proste jak to je origo, a dal sem za to pres 500

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 20:23   Citovat  

taky mne to zajímá, kolik ti poví Mrk

D4nda je teď offline  D4nda
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 20:36   Citovat  

V hondě to bude kolem kilečka za žarovku s patici,ja si nakoupil do zasoby tyhle a zatím svití tudy odkaz pokud ale potřebuješ i tu patici tak to bude asi problem

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 21:07   Citovat  

Byl bych rád a myslím, že ne jenom já ,kdyby tady někdo dal návod jak dát do těch mrňavých patic ve spínačích je to dobrý ty diody i s fotkama je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 21:12   Citovat  

mno jde třeba o to, do čeho to cpeš...
já v předfejsovym céru měl na podsvětlení, takový gumový cosi, do čeho nebude problém dát ledky a předřadnej odpor, ale ve vypínačích v pofejsovym šatlu (crx 1989 a shuttle 1991) jsou pro změnu takový potvory, kam se to jen tak nevejde... nesouhlas

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 21:14   Citovat  

majkl_l napsal:
mno jde třeba o to, do čeho to cpeš...
já v předfejsovym céru měl na podsvětlení, takový gumový cosi, do čeho nebude problém dát ledky a předřadnej odpor, ale ve vypínačích v pofejsovym šatlu (crx 1989 a shuttle 1991) jsou pro změnu takový potvory, kam se to jen tak nevejde... nesouhlas
kdystam das smdcka tak to pude

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 21:27   Citovat  

SMDčka se blbě usměrňujou, ale fakt je, že by se to dalo zkusit... dík za tip Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 21:46   Citovat  

Do anglána

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 1:30   Citovat  

jinak tohle je můj dosavadní počin... v drtivý většině mi pomáhal brácha, za což jsem mu velice vděčen, protože kdo ví kdy a hlavně jak bych to udělal já Hihi

EDIT: kruci, jak se zobrazí ty komentáře, co jsem napsal k těm obrázkům... Smutný nebo jak si zařadím ty obrázky do textu... na to furt nemůžu přijít Smutný

1: takže takhle vypadá přepínač co má v šatlu (pofejs) a v pofejsovejch civicích a cérech podle mne bude to samý...

2: a takhle vypadá předfejs vypínač v céru, už s předělanou LEDkou místo prasklý žárovičky, žárovička pro kontrolku zapnutí zatím zůstává (byly v pořádku), uvidím co s ní dál...

3: tady je rozsvícená palubka už s funkční podsvětlením čudlíků...

4: a tady se zaplym zapalováním, rozsvícený světla, mlhovky i vytápění okna... Mrk

IMAG0634.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMAG0634.jpg, 860.01 kB

IMAG0635.jpg

IMAG0635.jpg, 881.07 kB

IMAG0636.jpg

IMAG0636.jpg, 297.91 kB

IMAG0637.jpg

IMAG0637.jpg, 285.71 kB

kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 12:09   Citovat  

Dělal jsem všechny přepínače,1 ledka modrá super svítivá 6-9kč , odpor 2 kč, spočitala mi hodná paní hodnotu odporu co asi budu potřebovat.Jen sem ji řek že potřebuju at to svíti když jde do toho cca 14,7 V. No a je to ok.Patici vytáhnout , žírovičku vyndat a vsadit doiodu místo ní a pak dát před to odpor.Vyřešeno.Nějaká ta hodinka práce a efekt super !

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 14:30   Citovat  

tjn, ale koukni na ten můj první obrázek... ty žárovičky tam jsou tak, že LEDka musí svítit jedním směrem a ten odpor musím napasovat taky dovnitř, protože venku nad tou paticí pak už je rámeček ve kterym je vsazenej ten vypínač... na druhym obrázku, kde je předfejsovej vypínač to takhle šlo, protože za vypínačem nic není a konektor je mezi žárovičkama... holt prostě předfejsový řešení sebou v podobě "světel" přineslo nejen to, že světlama můžete svítit jen potkávačky nebo dálky, ale i takovýhle překopávkový trable...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 14:38   Citovat  

majkl_l napsal:
tjn, ale koukni na ten můj první obrázek... ty žárovičky tam jsou tak, že LEDka musí svítit jedním směrem a ten odpor musím napasovat taky dovnitř, protože venku nad tou paticí pak už je rámeček ve kterym je vsazenej ten vypínač... na druhym obrázku, kde je předfejsovej vypínač to takhle šlo, protože za vypínačem nic není a konektor je mezi žárovičkama... holt prostě předfejsový řešení sebou v podobě "světel" přineslo nejen to, že světlama můžete svítit jen potkávačky nebo dálky, ale i takovýhle překopávkový trable...

No já to tam mám uplně stejný , odpor se dával na + kablík před konektor...........

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 14:51   Citovat  

mno a já se jdu pokusit se trápit s těma pofejsovejma... ty budou asi problémek... Smutný to je skoro hodinářská práce.. musím tam správně naohejbat LEDku, k ní přiletovat odpor a nasadit to do tý patice, patici nezničit a pak ještě "odladit" dosed pro kontakty... znám se a dopadne to tak, že se brácha vrátí ze školy, zeptá se jak jsem na tom, já buď smutně kouknu nebo začnu nadávat jak mi to nejde a brácha mne od toho vyhodí sle slovy "di do kiss me " a za půl hodiny to bude mít celý hotový.. prostě je holt vidět kdo na tohle má a kdo nemá šikovný ruce...
jdu na to Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 18:58   Citovat  

kachnacrx napsal:
No já to tam mám uplně stejný , odpor se dával na + kablík před konektor...........

To je dobrý nápad přistřihnout + káblik a vrazit tam ten odpor. A nevíte někdo tu hodnotu toho odporu?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 19:03   Citovat  

optimas napsal:
To je dobrý nápad přistřihnout + káblik a vrazit tam ten odpor. A nevíte někdo tu hodnotu toho odporu?
to musis podle diody kterou tam das.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 20:09   Citovat  

vem si napětí altíku a odečti jmenovitý napětí diody.. červený mívaj míň a bílý a modrý mívaj kolem 3,2V ale není to pravidlo... když dáš altíku 14,7 a odečeš napětí diody, dostáváš napětí, který potřebuješ zkrouhnout cca 11,5V.. když víš, že dioda má odběr cca 20mA tak z ohmova zákona U=IxR ti vychází R=U/I a máš 11,5/0,02=575ohmů... najdeš si k tomu nějakej nejbližší seriově dělanej odpor nebo si ho složíš ze dvou (nedělává se to) a máš hotovo... takže ideální je pokud doma nemáš změť diod si koupit takový, ke kterejm budeš znát přesně hodnoty a když jim řekneš, že to je do auta, kde napětí nepřekračuje cca 14,5 (nebo kolik dává altík) tak oni ti k tomu rovnou prodaj i odpory Mrk

každopádně já jsem zkusil napájet na odpor SMD LEDku, z tý ledky tenkej drátek, drátek z odporu jsem drochu zbrousil a zplácl kleštěma, naohejbal, zkrátil do tý původní patice a ejhle - už mi svítí obě auta... Velmi šťastný (až na šatla to topení) to jsem dnes nevyndal - venku bylo hnusně a byla mi zima, takže uvidím zítra...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 22:27   Citovat  

Přesně tak řekněte si v obchodě jaké chcete ledky a k tomu at vám daj odpory,ale nezapomente se zmínit kolik diod budete zapojovat na jeden odpor,ja už se ponaučil.....na první pokus shořely,led i odpory! Odpory chtějte ty hrubší(ne za 1kč ale za 2kč- nevim jak to popast nevyznám se v tom) , vlastní zkušenost!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 23:07   Citovat  

to je divný, že ti shořely odpory.. to leda bys tam měl kraťas.. tak jsme pálily odpory v laborkách Velmi šťastný ale LEDky shoří jen při velkym napětí ať už propustnym nebo závěrnym.. je to daný jejich charakteristikou...
faktem ale je, že ideální je fakt kupovat LEDky a rovnou si k nim říct i o odpory... navíc je nejlepší investovat do dvou odporů než smolit jeden odpor na vícero LEDek... teda do vypínačů určitě Mrk sice je to víc práce, ale máte záruku, že pokud už se má něco potentočkovat, tak se potentočkuje dycky jen jedno a druhý má šanci přežít.. teda pokud se tam nedaj malý odpory Cool

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.11.2010 , 22:39   Citovat  

tak dneska jsem dodělal shuttla.. komplet všechno je krom dvou žároviček na budících co svítí na ručičky překopaný do diod... dokonce jsem si i přehodil z civica co jsem měl druhej středovej panel, tak mi svící zásuvka i popelník, krásně svítí ovládaní topení, budíky mají nádech lehce do bělomodra, čudlíky svítí taky lehce namodrale... Velmi šťastný
kdyby mi nedošly odpory, tak jsem snad udělal i ty pslední dvě, ale to zatím nehrotim, uvidím časem, každopdáně jak se do toho člověk pustí, tak už to docela jde... je fakt, že jsem si chytil rytmus, takže kdyby mi sem přijely auta, tak je snad překopu do diod taky Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.11.2010 , 22:45   Citovat  

majkl_l napsal:
tak dneska jsem dodělal shuttla.. komplet všechno je krom dvou žároviček na budících co svítí na ručičky překopaný do diod... dokonce jsem si i přehodil z civica co jsem měl druhej středovej panel, tak mi svící zásuvka i popelník, krásně svítí ovládaní topení, budíky mají nádech lehce do bělomodra, čudlíky svítí taky lehce namodrale... Velmi šťastný
kdyby mi nedošly odpory, tak jsem snad udělal i ty pslední dvě, ale to zatím nehrotim, uvidím časem, každopdáně jak se do toho člověk pustí, tak už to docela jde... je fakt, že jsem si chytil rytmus, takže kdyby mi sem přijely auta, tak je snad překopu do diod taky Velmi šťastný

je to dobrý je to dobrý je to dobrý je to dobrý pak sem hod foto at kouknem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.11.2010 , 23:00   Citovat  

hned jak to složím, tak nahodím.... ještě musím pokoumat, jak je to tam s tím odkladovym prostorem ve středovym tunelu, páč co jsem měnil ten popelník, tak je trochu jinak tvarovanej a je to poznat, že nelícuje, ale ten ze kterýho jsem to měnil má ten odkladovej prostor prasklej a blbě lepenej, takže uvidím, ale mám strach, že to nebude tak ízi, ale zítra bych to měl složit a hodím foto Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 19:23   Citovat  

takže je tu moje aktuální fotečka ze šatlíka Mrk
není vidět světýlko trojúhelníku, protože je slabounkej.. ve tmě stačí, že alespoň trochu svítí a popravdě nemusí fakt svítit ani nějak extra moc, takže mne to vyhovuje...
každopádně může to troch vypadat nezvykle, protože budíky jsou bílý, panel topení je namodralej a popelník se zásuvkou jsou zase bílý, ale ještě jsem s tím za tmy nejel, takže nedovedu posoudit, jak moc to bude vadit, nicméně jsem relativně spokojen, jen ještě zkusím doladit nějak ty budíky, protože i z fotky je vidět, jak je to podsvětlení nerovnoměrný...
jinak podotýkám, že krom vypínačů, kde byly použity SMD diody z mobilu, tak jsou všude použitý čirý bílý 5mm LED diody s plochou hlavou, vyzařovacim úhlem 120° a je to studená bílá (cca 6000K); chtěl jsem ještě zkusit použít teplo bílou (jako žárovka cca 4500K), ale v tomhle se mi víc líbila ta studená, jinak ta teplá bílá by v tom ovládání topení místo namodralý udělala klasickou bílou jako od žárovky, to jsem zkoušel Mrk

času si nevšímejte... na mobil jsem se naštval a je bez simky a synchronizovanýho času a v autě jsem vymlátil baterku, jak jsem si hrál se světlama a se zapojením mlhovek a ještě jsem to neseřídil.. fotka nic moc, uznávám, ale když si ji lehce zesvětlíte pokud máte jako já ztmavenej monitor, tak je to i docela vidět.. kdyby někdo jo chtěl, tak to místo mobilem vezmu pořádnym foťákem a klidně i se stativem, ale dnes se mi už do tý zimy lízt popravdě nechce kouř

IMAG0638.jpg

IMAG0638.jpg, 135.29 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 20:51   Citovat  

ja si myslím teda že je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
vypínače a jejich podsvětlení - svítí vám?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina