Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Natáčení videa z auta
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
mot je teď offline  mot
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 12:17   Citovat  

uz dlouho se zabyvam myslenkou jak nahravat video z auta pri jizde, nejaky mini onboard kamerky nejsou spatny, ale ja chci takovy, ktery budou zabudovany napevno do auta na stalo, nasel jsem tohle: couvaci mini kamera a asi by to bylo idealni, je to urcene pro venkovni pouziti, ma to i nocni videni, jen to chce sikovne vymyslet jak to pripojit k nejakymu nosici dat, nejlepe to propojit s pocitacem (v kufru budu mit male PC, ktery bude propojeny s LCD autoradiem) a netusi nekdo jak to pripojit do pocitace, aby se zaznam z techto mini kamer ukladal primo na HDD? chtel jsem k tomu pouzit strihovou kartu pinnacle studio ale vyrobce mi sdelil, ze tam lze pripojit pouze jednu kameru a ja chci ukladat zaznam soucasne ze 3 kamer, ma s tim nekdo zkusenost?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 13:55   Citovat  

kdyby to nekoho zajimalo, tak uz jsem nasel kartu, na kterou lze pripojit 4 kamery, dokonce i 8 kamer (uz premyslim kam bych tech 8 kamer nacpal Lucy Velmi šťastný ) 4ch dvr card

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 14:34   Citovat  

Pripojim se jenom se svou lamackou nekonstruktivni pripominkou co se tyka optiky- z couvacich kamer je dost nekvalitni vystup (navic nemaji zadny stabilizator) a predevsim jsou extremne sirokouhle. Coz se muze hodit pro urcity druh efektnich zaberu, ale tezko pro klasicke on-board video.

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 14:43   Citovat  

Bully napsal:
Pripojim se jenom se svou lamackou nekonstruktivni pripominkou co se tyka optiky- z couvacich kamer je dost nekvalitni vystup (navic nemaji zadny stabilizator) a predevsim jsou extremne sirokouhle. Coz se muze hodit pro urcity druh efektnich zaberu, ale tezko pro klasicke on-board video.

aha, diky za poznatek, najdu vhodnejsi kamery je to dobrý

Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 15:27   Citovat  

zainvestoval bych do gopro kamerky je to dobrý je to dobrý

tohle jsou záběry když jsem jí měl půjčenou. chytneš to skoro všude na autě i v autě. OK

Odkaz

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 15:46   Citovat  

Zdar,

určitě GoPro Hero HD ... koupili jsme si s kamarádem každej po jedné a je to megaluxus. Samozřejmě verzi Motorsport HD, která má téměř veškeré příslušenství, viz http://www.goprocamera.com

Mám kontakt na kluka, co to umí dotlačit za 7500,-, včetně faktury ... pokud si můžete odečíst DPH, tak dobře koupíte na http://goprokamery.cz, tamtéž lze koupit i příslušenství.

Natáčel jsem si teď zkušebně cestu z Prahy do Českých Budějovic ve fullHD, vydrželo to celou cestu tam a ještě kousek zpět ... bylo pěkně hnusně, mlha a pršelo, v autě jsem viděl prd a když jsem viděl to video, taxem si říkal, že si dám příště kameru a místo předního skla monitor ... protože prostě super je to dobrý

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 16:43   Citovat  

GoPro je fajn, ale jestli jich chce vic, tak by se to celkem prodrazilo. Zalezi kolik do toho chce vrazit. Mozna by stacilo neco na tento zpusob - kvalita viz video.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 16:59   Citovat  

Tak záleží na tom, jakou chce kvalitu záznamu, stabilizaci atd...

ajdus je teď offline  ajdus
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 17:00   Citovat  

ktore radio s lcd podporuje vstup z pc? ja som rozmyslal nad niecim s vga vstupom, ale neviem ci sa nieco take robi (moc som nehladal, pozeral som priamo len po dotykovych 7'' lcd screenoch). Ja som kupil kamerku za 16 dolacov z dealextreme.com , robi to zaznam na microsd a je to celkom pozeratelne, a za tie prachy nie je o com

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
majkl_l je teď offline  majkl_l
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 17:23   Citovat  

já ty videa kolikrát odsoudím kvůli tomu, že se jakoby vlní.. podle mne je to daný nízkou snímkovací frekvencí - je to právě mote vidět i na tom tvym videu... jakoby to půlku obrazu sejmulo v jinou dobu než tu druhou půlku a obraz je pak šikmej, nakloněnej, zvlněnej nebo křivej.. klasickej efekt, když fotíš digitálem za jízdy stromy -jsou prostě křivý...

silenec napsal:
GoPro je fajn, ale jestli jich chce vic, tak by se to celkem prodrazilo. Zalezi kolik do toho chce vrazit. Mozna by stacilo neco na tento zpusob - kvalita viz video.
ty jo, to je pěknej záznam.. jak to točí za zhoršenejch světelnejch podmínek? jinak koukám, že je nás bláznů dost, co to hned v den otevření byli projet Velmi šťastný jsme mohli rovnou dát sraz a udělat spanilku.. já tam shodou okolností fakt jel i v podobnou dobu Velmi šťastný

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 17:26  Naposledy upravil mot dne 21.11.2010 , 17:29, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

majkl_l napsal:
já ty videa kolikrát odsoudím kvůli tomu, že se jakoby vlní.. podle mne je to daný nízkou snímkovací frekvencí - je to právě mote vidět i na tom tvym videu... jakoby to půlku obrazu sejmulo v jinou dobu než tu druhou půlku a obraz je pak šikmej, nakloněnej, zvlněnej nebo křivej.. klasickej efekt, když fotíš digitálem za jízdy stromy -jsou prostě křivý...

ted nevim, ktery moje video mas na mysli? to mi hlava nebere

jinak co se kvality videa tyce, tak nepotrebuju nejaky FullHD, me staci kdyz to bude kloudne vypadat na youtube...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 17:28   Citovat  

aha.. blbec... sorry.. nějak jsem ze dvou příspěvků si vsugeroval, že jde o jeden... ten rovermanův příspěvek s tou kamerkou na červenym nárazníku.. pardon Smutný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 17:44   Citovat  

majkl_l napsal:

ty jo, to je pěknej záznam.. jak to točí za zhoršenejch světelnejch podmínek? jinak koukám, že je nás bláznů dost, co to hned v den otevření byli projet Velmi šťastný jsme mohli rovnou dát sraz a udělat spanilku.. já tam shodou okolností fakt jel i v podobnou dobu Velmi šťastný

To neni moje video, ale za zhorsenych podminek treba tady, v noci tady, dalsi videa tady. To vlneni je dane technologii CMOS - rolling shutter - obraz se snima po radcich postupne dokola a ne cely najednou, takze to neni ze jakoby to cast obrazu sejme v jinou dobu, ono ji to sejme v jinou dobu doopravdy. CCD (global shutter) snima vetsinou cely obraz najednou, takze tam ten problem neni, ale zase to ma jine nevyhody. Dobre je ten efekt vlneni videt pri spatne stabilizaci, treba na vrtulniku, kde jsou navic jeste vibrace. Kdyz je ale kamera dobre uchycena, treba jako tady, tak si toho ani nevsimnes. Myslim ze za ty penize je to slusna konkurence pro Hero.
Trpi tim ale i GoPro HD Hero za 7500Kc, takze si zas tak moc nevyberes... sice se to da trochu zlepsit natacenim v 60fps, ale zase prijdes o full hd...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 18:00   Citovat  

to jsou zajímavý informace a docela obsojný videjka.. začíná mne svrbět ručička... Velmi šťastný

60FPS je rozhodně super, otázkou je, jaký to FULL HD je, jestli je to 720p nebo 1080p a pak jaký je to rozlišení při těch 60frejmech.. osobně pokud by to bylo 800x600 i když v autě fakt lepší mít wide... tak podle mne to má furt ještě smysl.. 640x480 je dobrý tak na okruhy, ale když chceš mít kamerku jako pohotovostní kdyby nedej bože něco, tak to chce rozlišení větší.. já už delší dobu zvažuju že koupím něco kvůli těm koncerňáckejm dobytkům, protože co vyváděj na silnicích, to už je fakt peklo... Smutný

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 18:09   Citovat  

FullHD je jen jedno a to 1080p, to umí GoPro v 30fps, 60fps točí na 720p, což je taky super je to dobrý

Já to měl na predním okně, CTR vibruje dost a obraz je naprosto v pohodě je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 18:17   Citovat  

aha.. tak za 720p je asi považováno to HD ready.. už v tom mám maglajz. .díky za upřesnění...
60FPS při 720p je luxus... ale taky se za něj holt připlatí mno... Smutný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 18:39   Citovat  

No, HD ready je spis oznaceni pro televize a neudava konkretne rozliseni, ale pouze nam rika, ze dane zarizeni zvlada vyssi rozliseni nez SD, treba lcd ma vetsinou s timto oznacenim rozliseni 1366 x 768, ale plazma casto 1024x768 - oboje je HD ready, ale to nas ted zas tak moc nezajima.. nejbeznejsi oznaceni videa s vyssim nez SD (u nas PAL 16:9 720 x 576) rozlisenim jsou dve - 720p (1280 x 720) a 1080p (1920 x 1080). Kdyz se rekne HD rozliseni, vetsina lidi pod tim bude chapat 720p, pod pojmem full hd si predstavi 1080p.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 18:50   Citovat  

tak to je naprosto vyčerpávající... ač to sám vím, tak fakt bych to asi sám líp nenapsal... Velmi šťastný
každopádně při 720p mít 60 FPS si myslím, že je super.... máloco ti natočí při 1080p víc než 25 nebo 30FPS a když, tak kvalita sucks nebo to bude stát víc než celý auto do kterýho bych to chtěl používat (teda krom firemního sprintera no Hihi )

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 19:12   Citovat  

jo, 1080p60 umi spis az vetsi kamery s cenou zatim pres 25k, treba Panasonic HDC-HS700K..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 19:22   Citovat  

tjn.....
každopádně já když budu kupovat někdy fakt nějakou "větší" kameru, tak už asi i s tím, aby uměla 3D, jinak mi asi budou stačit nějaký "malý šmucky" co půjdou právě nanadat jak na sklo, tak případně i na ten nárazník, ať je záživnější to videjko Velmi šťastný

Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 19:28   Citovat  

majkl: jojo obraz se vlní protože vibruje nárazník, když to dám na střechu není to takový a když je kamerka v autě na okně je to úplně super.

ještě přidám trochu riskantní natáčení z nárazníku vepředu. kamerka však vydržela na místě je to dobrý

Odkaz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 19:55   Citovat  

pěkný videjko, pěkný kolo, ale docela dlouhý ahlavně jsi blbě zastavil.... jsem se chtěl těma kolama pokochat a tys je zase otočil rovně... Smutný

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 23:56   Citovat  

3D budu testovat s dvěma GoPro, nicméně přímo GoPro výrobce plánuje 3D kit, což nebude nic jiného, než krabička na dvě kamerky natočené v malém úhlu k sobě (aby se jejich "středová osa" pohledu střetla v určité vzdálenosti) a zřejmě nějaký SW na spojení videa ...

Jsem na to zvědav je to dobrý

Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 9:44   Citovat  

majkl_l napsal:

Snímkovací frekvence s tím nemá co dělat. Je to dáno použitím CMOS chipu, který nesnímá celou plochu v jeden okamžik tak, jako CCD. Označuje se to jako rolling shutter efekt. Vzhledem k tomu, že od CCD se masivně ustupuje, tak je potřeba si na to zvykat. Některé CMOS jsou rychlejší než jiné, ale vždy tam rolling shutter a následný wobbling při vibracích bude.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 10:27   Citovat  

ty woe.. dyk to už psal silenec o kus vejš pořádnej výtlem

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 11:00   Citovat  

Ondras napsal:
Snímkovací frekvence s tím nemá co dělat.

No ta s tim prave ma co delat, zjednodusene napr. kdyz budes met 1fps, bude rozdil mezi prvnim a poslednim pixelem obrazu cela 1 sekunda. Kdyz bys mel 100fps, bude to delat 0,01 sekundy. Pri 30fps je rozdil 33ms a pri 60fps 16.6ms - polovicni doba, nez se natoci cely jeden snimek. Pokud je doba polovicni, logicky urazi pohybujici se objekty kratsi vzdalenost -> wobble efekt nebude tak silny. V praxi to tak zjednodusene neplati, ale faktem zustava, ze i kdyz zvysenim fps ten efekt neodstranis, aspon ho trochu zamaskujes. Nesouvisi to teda uplne primo se snimkovaci frekvenci samotneho videa, ale se snimkovaci frekvenci snimace. Treba u drazsich kamer se timto zpusobem da jev temer zcela potlacit i pri 25fps. Pokud ale kamera nataci 60fps, casto ma i rychlejsi samotny snimac.

sallo je teď offline  sallo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 12:39   Citovat  

ja by som asi kupil toto tudy odkaz Velmi šťastný

Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 13:12   Citovat  

silenec napsal:
No ta s tim prave ma co delat, zjednodusene napr. kdyz budes met 1fps, bude rozdil mezi prvnim a poslednim pixelem obrazu cela 1 sekunda. Kdyz bys mel 100fps, bude to delat 0,01 sekundy. Pri 30fps je rozdil 33ms a pri 60fps 16.6ms - polovicni doba, nez se natoci cely jeden snimek. Pokud je doba polovicni, logicky urazi pohybujici se objekty kratsi vzdalenost -> wobble efekt nebude tak silny.

Pleteš si snímkovou frekvenci s rychlostí závěrky (byť virtuální, protože reálná tam není). Čas závěrky 1/fps se používá jen v extrémně špatných světelných podmínkách a ani pak neplatí, že čas závěrky je shodný s rozdílem okamžiku načítání prvního a posledního pixelu na chipu.

silenec napsal:
V praxi to tak zjednodusene neplati, ale faktem zustava, ze i kdyz zvysenim fps ten efekt neodstranis, aspon ho trochu zamaskujes. Nesouvisi to teda uplne primo se snimkovaci frekvenci samotneho videa, ale se snimkovaci frekvenci snimace. Treba u drazsich kamer se timto zpusobem da jev temer zcela potlacit i pri 25fps. Pokud ale kamera nataci 60fps, casto ma i rychlejsi samotny snimac.

Ale hned jsi si to uvědomil Mrk

ajdus je teď offline  ajdus
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 17:40   Citovat  

ja som kupil toto:
tudy odkaz
tu je nejake video (nie moje):
tudy odkaz
obraz nie je nic extra, ale za tie prachy nie je o com, da sa to pouzit aj ako webcam, cize to napojis rovno do notasa.

alebo potom toto
tudy odkaz

Obsah fóra Honda-club.cz   
Natáčení videa z auta
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď