Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Ostřikovače předního skla - jaké?
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 6
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 12:35   Citovat  

sopta napsal:
No super, díky všem za jistě pro mnohé přínosnou debatu.

Jonaasku, kde jsi je koupil za 17,-? To je překvapivě nízká cena...
ja kupoval pred rokem ve skodovce za 30 kč za kus, meli nejaky posledni kusy
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 14:35   Citovat  

tyjo to sem asi jedinej komu vyhovuje to co je tam z vyroby... jak na ed9 tak na eg6.... aspon se to da nastavit a prijde mi ze jsou min nachylne na pricpani.... co tak sleduju tak u novych aut to cistime dost casto...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 15:51   Citovat  

MattiK napsal:
tyjo to sem asi jedinej komu vyhovuje to co je tam z vyroby... jak na ed9 tak na eg6.... aspon se to da nastavit a prijde mi ze jsou min nachylne na pricpani.... co tak sleduju tak u novych aut to cistime dost casto...
oni na to prijdou, ja bych ted na legendovi taky uz nemenil, jelikoz to krasne ostrikne a jak rikas da se to nastavit, ale jeste nedavno sem si myslel opak Velmi šťastný

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 16:08   Citovat  

Brnďa napsal:
oni na to prijdou, ja bych ted na legendovi taky uz nemenil, jelikoz to krasne ostrikne a jak rikas da se to nastavit, ale jeste nedavno sem si myslel opak Velmi šťastný

na co směrování, když ti tohle udělá rovnoměrnou mlhu po celém skle? Navíc jak máš vodní vrstvu po celé ploše, tak nedochází k tomu, co se u tryskama ostříknutýho okna děje běžně, tj. že by ti to sušší tryskou nezasažený místa špatně setřelo. A tomu se prostě neubráníš, můžeš mít sebekvalitnější stěrače a nedokážou špatně navlhčený okno dobře setřít

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 16:12   Citovat  

sopta napsal:
na co směrování, když ti tohle udělá rovnoměrnou mlhu po celém skle? Navíc jak máš vodní vrstvu po celé ploše, tak nedochází k tomu, co se u tryskama ostříknutýho okna děje běžně, tj. že by ti to sušší tryskou nezasažený místa špatně setřelo. A tomu se prostě neubráníš, můžeš mít sebekvalitnější stěrače a nedokážou špatně navlhčený okno dobře setřít
ale mattik ma pravdu ze se radi pricpavaji Úsměv a kdys si je dobre sestelujes ty origa tak nemas problem aby ti to nesetrelo dobre

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 16:24   Citovat  

Brnďa napsal:
kdys si je dobre sestelujes ty origa tak nemas problem aby ti to nesetrelo dobre

s tímhle právě nesouhlasím, klasická situace - auto v protisměru tě zlehka ohodí špínou z malý kalužky, je to spíš spína než voda, pár kapek, na to aby si to jen setřel je okno moc suchý, ostříkneš okno, ale to ti ostříkne jen 4 pruhy na okně. Už jen to, že zapneš stěrače a ty se v první vázi pohybu musí odírat o suchý místo skla je dle mého špatně a značně to zkracuje jejich životnost. Pak sice stěrač najede na zvlhčenou část, nicméně po ní nejde stále a slabý vodní film, který hrne před sebou na dostatečný zvlhčení a nálsedné setření nestačí...Stačí pak, aby na skle byl malý ďůlek od nějakého drobného kamníku (a že jich čelní sklo je plý již po pár letech provozu) a stěrač pak onu špinavou kapku roztá do čmouhy a na její setření je třeba další ostřikování skla a další stírání...

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 16:27   Citovat  

MattiK napsal:

A není to přicpání i tímco tam lidi lejou? Tatík mi taky řekl, abych v accodu naředil nemrzku vodou ze sudu, na co destilku... Ble

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 16:27  Naposledy upravil Petura dne 25.11.2010 , 16:30, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

já to zkoušel ladit a nějak to nejde, když stojím, tak dva stříkaj dobře a dva na střechu, za jízdy dva jakžtakž a dva do stěračů a né na okno, hlavně dvě spíš jen tak plivaj místo stříkání

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 16:28   Citovat  

sopta napsal:
s tímhle právě nesouhlasím, klasická situace - auto v protisměru tě zlehka ohodí špínou z malý kalužky, je to spíš spína než voda, pár kapek, na to aby si to jen setřel je okno moc suchý, ostříkneš okno, ale to ti ostříkne jen 4 pruhy na okně. Už jen to, že zapneš stěrače a ty se v první vázi pohybu musí odírat o suchý místo skla je dle mého špatně a značně to zkracuje jejich životnost. Pak sice stěrač najede na zvlhčenou část, nicméně po ní nejde stále a slabý vodní film, který hrne před sebou na dostatečný zvlhčení a nálsedné setření nestačí...Stačí pak, aby na skle byl malý ďůlek od nějakého drobného kamníku (a že jich čelní sklo je plý již po pár letech provozu) a stěrač pak onu špinavou kapku roztá do čmouhy a na její setření je třeba další ostřikování skla a další stírání...
jenze ono to neni tak super kdys to nemas origo ´. j co to mel tak mi to nefungoval tak perfektne jako tatovi na roomstrovi, ale tady na mym novym legendovi ty origo ostrikovace funguji perfektne tak je nehodlam zatim menit

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 16:35   Citovat  

Petura napsal:
já to zkoušel ladit a nějak to nejde, když stojím, tak dva stříkaj dobře a dva na střechu, za jízdy dva jakžtakž a dva do stěračů a né na okno, hlavně dvě spíš jen tak plivaj místo stříkání

Přesně tak, seřídit je, aby trysky ostřikovaly ideálně je peklo, když je nastavíš tak, aby všechny správně ostřikovaly ve stoje, tak pak za jízdy ve vyšších rychlostech stříkaj moc dolů, jak proud strhává vítr. Když je přizvedneš, tak si ve stoje ostříkáš půlku auta KO

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 16:36   Citovat  

Brnďa napsal:
jenze ono to neni tak super kdys to nemas origo ´. j co to mel tak mi to nefungoval tak perfektne jako tatovi na roomstrovi

To je trochu divný, ne? Měl si trysky originál Škoda nebo nějaký z druhovýroby?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 16:53   Citovat  

sopta napsal:
To je trochu divný, ne? Měl si trysky originál Škoda nebo nějaký z druhovýroby?
origo, mozna maj silenjsi motorky, tam i za jizdy nebylo poznat rozdil a mnohel vetsim tlakem to rozprskly, u assi 3 hond co sem daval skodovacky to neni ono, sice to taky pekne rozprasi,ale neni to ono Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 17:05   Citovat  

Brnďa napsal:
origo, mozna maj silenjsi motorky, tam i za jizdy nebylo poznat rozdil a mnohel vetsim tlakem to rozprskly, u assi 3 hond co sem daval skodovacky to neni ono, sice to taky pekne rozprasi,ale neni to ono Úsměv

Hmm koukám teď na M@jkovo video a vypadá to, že opravdu origo Honda motorky mají menší šťávu než Škoda...ale i tak je to myslím lepší a jdu do toho OK

Kucí ještě jedna věc, pokaždý když otevřu haubnu, tak si s tím lámu hlavu - máte někdo foto jak tam je origo vedená hadice k tryskám? Respektive mi jde o to jak vede mezi haubnou a motorovým prostorem. Já tam mám na haubně u pantu takový plastový ramínko, který na konci drží hadici ostřikovačů, nicméně jsem zatím stále nevyšpekuloval, jak to páni inženýři mysleli, kterak má ta hadice vést. Uchycení ramínka do haubny už je vychozený, takže špatně drží a občas vyskočí a tak je jen na mě, jak ho k haubně zase přicvaknu... Nicméně ať to dělám jakkoliv, stále mám pocit, že to takhle origo bejt nemá to mi hlava nebere A v servisním manuálu tohle vykoukat nejde, prostě se to tam neřeší... Blbost, ale štve mě Smutný

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 17:36   Citovat  

Hellborn napsal:
A není to přicpání i tímco tam lidi lejou? Tatík mi taky řekl, abych v accodu naředil nemrzku vodou ze sudu, na co destilku... Ble

jasne, castecne je to zpusobene i tim Úsměv

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 19:42   Citovat  

sopta napsal:
Hmm koukám teď na M@jkovo video a vypadá to, že opravdu origo Honda motorky mají menší šťávu než Škoda...ale i tak je to myslím lepší a jdu do toho OK

Kucí ještě jedna věc, pokaždý když otevřu haubnu, tak si s tím lámu hlavu - máte někdo foto jak tam je origo vedená hadice k tryskám? Respektive mi jde o to jak vede mezi haubnou a motorovým prostorem. Já tam mám na haubně u pantu takový plastový ramínko, který na konci drží hadici ostřikovačů, nicméně jsem zatím stále nevyšpekuloval, jak to páni inženýři mysleli, kterak má ta hadice vést. Uchycení ramínka do haubny už je vychozený, takže špatně drží a občas vyskočí a tak je jen na mě, jak ho k haubně zase přicvaknu... Nicméně ať to dělám jakkoliv, stále mám pocit, že to takhle origo bejt nemá to mi hlava nebere A v servisním manuálu tohle vykoukat nejde, prostě se to tam neřeší... Blbost, ale štve mě Smutný

Ahoj Sopťo,

tak Brnda byl ten co jeden z prvních dělal a procitnul. Jo lidi se mění, ono praxe a život naučí mnohému. Já jsem spokojen práve kvůli té "mlze" na celém okně, sice menší tlak HONDA má, ŠKODA větší, za to mám větší tlak ve válcích jak některá benzínová HONDA Je to tam. Je to tam. Je to tam.

I když je vítr jak blázen, tak ty trysky rozpráší taky na okno a pod tlakem větru proud uhne, ale není to tak tragické. Jinak menší výkon motorků zase šetří s ostřikovací kapalinou a přitom pokryje celé okno.
K té hadici, nějak jsem to vychytal, ale mám dojem, že origo nemám. Dám Ti sem foto, jak to mám já.

07 - 07. 07. - PRAHA - Na garážích ... s Terezkours1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
07 - 07. 07. - PRAHA - Na garážích ... s Terezkours1.jpg, 624.26 kB

kedr je teď offline  kedr
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 23:59   Citovat  

M@jk napsal:
Zdravím,
sopťo, tehdy to řešil LucasFreeMatch alias Lubosh a já jsem to dělal také. Ve škodovce stály 242,- oba dva a instalace u mne pobíhala do kapoty, profil je lichoběžníkový. Mohu sem dát foto.

Foto bylo tehdy jen mobilem a přiložím i video. Za tu námahu ta práce stála.

Originální ostřikovače

Odkaz

Fabia stájl

Odkaz

Ahoj Majku.
Tak to mě ty ostřikovače nedělají takový kravál jako Fábiové na videu....
Když jsem musel jezdit po zablácených cestách, např. řepná kampaň, tak jsem si vytáhl hadičku až ke stěrači, upravil trubičku z nerezu vyvrtáním čtyř otvorů, zmenšením konce aby to stříkalo ze všech otvorů a fixoval ke stěrači. Kapalina vždy nejdříve umyje celou gumu a nikdy nejde na sucho a zvládne i silnou vrstvu znečištění. Hadička musí být ze zimou netuhnoucího materiálu, nejlépe silikon ale stačí i co se používá na infuze. papa

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2010 , 0:40   Citovat  

kedr napsal:
Ahoj Majku.
Tak to mě ty ostřikovače nedělají takový kravál jako Fábiové na videu....
Když jsem musel jezdit po zablácených cestách, např. řepná kampaň, tak jsem si vytáhl hadičku až ke stěrači, upravil trubičku z nerezu vyvrtáním čtyř otvorů, zmenšením konce aby to stříkalo ze všech otvorů a fixoval ke stěrači. Kapalina vždy nejdříve umyje celou gumu a nikdy nejde na sucho a zvládne i silnou vrstvu znečištění. Hadička musí být ze zimou netuhnoucího materiálu, nejlépe silikon ale stačí i co se používá na infuze. papa
mu ti zadny kraval nedela, jen tam nekdo reze na cirguli

Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 27.11.2010 , 1:22   Citovat  

Tak jsem dnes neplánovaně v práci skončil dříve a řekl si že si tedy udělám upgrade ostřikovačů a když už jsem měl sebou i foták, tak i s dokumentací...

01 - Potřebujeme dva ostřikovače z Fabie, ostrý nůž, zapalovač a pistoli s tavnou tyčinkou.
02 - trysky ostřikovače Fabia (č.dílu pro vyhledání na netu: 3B0 955 985)
03 - původní trysky
04 - otevřeme kapotu, zajistíme a najdeme trysky
05 - odpojíme hadičku
06 - zmáčkneme pacičky a vytlačíme ostřikovač skrz kapotu
07 - vykoukne na nás takováto díra
08 - očistíme okolí otvoru od nečistot
09 - nové ostřikovače musíme upravit, aby jsme je dostali do originál otvorů
10 - z jedné strany odřízneme celou část žebra podél trubičky až na dosedací plochu ostřikovače
11 - druhou stranu, kde je zacvakávací část seřízneme pouze na šířku a to podle trubičky
12 - z originál tubičky sundáme tuto část, kterou pak nasadíme na nový ostřikovač.
13 - aby jsme toto koleno dostali na nový ostřikovač, je potřeba seříznout konec trubičky, aby šlo koleno nasadit
14 - koleno se zahřeje zapalovačem a navlhčenými prsty zmáčkne, aby kusy drželi spolu napevno - pozor na polohu otočení
15 - zasuneme ostřikovač do otvoru
16 - ostrikovač zasuneme směrem k přední části vozidla až nadoraz
17 - z venčí pořádně domáčkneme ostřikovač ke kapotě
18 - a zalepíme tavnou tyčinkou
19 - vlhkými prsty vytvarujeme tavnou hmotu a po vychladnutí zapojíme trubičku
20 - pohled na nový ostřikovač
21 - stříííkej

Tento postup byl proveden již dříve na CRX 2G a nyní i s focením na Civic 6G Aerodeck.
Celé mi to trvalo 50 minut i s focením.

01.jpg

01.jpg, 520.84 kB

02.jpg

02.jpg, 298.09 kB

03.jpg

03.jpg, 328.03 kB

04.jpg

04.jpg, 408.59 kB

05.jpg

05.jpg, 422.82 kB

06.jpg

06.jpg, 454.51 kB

07.jpg

07.jpg, 529.97 kB

08.jpg

08.jpg, 368.05 kB

09.jpg

09.jpg, 396.04 kB

10.jpg

10.jpg, 436.41 kB

11.jpg

11.jpg, 353.98 kB

12.jpg

12.jpg, 499.38 kB

13.jpg

13.jpg, 375.71 kB

14.jpg

14.jpg, 381.62 kB

15.jpg

15.jpg, 451.02 kB

16.jpg

16.jpg, 344.03 kB

17.jpg

17.jpg, 452.66 kB

18.jpg

18.jpg, 452.31 kB

19.jpg

19.jpg, 505.41 kB

20.jpg

20.jpg, 358.9 kB

21.jpg

21.jpg, 328.87 kB

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2010 , 14:30   Citovat  

kde se daj koupit? treba auto kelly?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2010 , 15:09   Citovat  

Newer napsal:

v kelly je budou mít

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2010 , 15:10   Citovat  

Newer napsal:

podle eshopu i v kelly za 119,-/ks kod dílu 3B0955985
V praze jsem ho našel nejlevněji v Krči ZDE za 78,-

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2010 , 15:40   Citovat  

Ajsik napsal:
podle eshopu i v kelly za 119,-/ks kod dílu 3B0955985
V praze jsem ho našel nejlevněji v Krči ZDE za 78,-

ten kod co jsi dal je ostřikovač světel a ne skel,ale možná tam někomu půjde napasovat. přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2010 , 16:31   Citovat  

Jakub Erben napsal:
ten kod co jsi dal je ostřikovač světel a ne skel,ale možná tam někomu půjde napasovat. přátele

aha, to mají špatný popis a zařazení.
ostřikovač světel vypadá něco jako hlava E.T.ho Velmi šťastný a nemá rozprašovač, ale trysky,protože na světla je potřeba aby tu špínu proud strhl, pokropení by bylo naprd

IMG_0421 kopie.jpg

IMG_0421 kopie.jpg, 299.73 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2010 , 19:59   Citovat  

Ajsik napsal:
aha, to mají špatný popis a zařazení.
ostřikovač světel vypadá něco jako hlava E.T.ho Velmi šťastný a nemá rozprašovač, ale trysky,protože na světla je potřeba aby tu špínu proud strhl, pokropení by bylo naprd
jaky pouzivas naplne do tavne pistole? ja vzdy kdys neco lepim venku a venku na to pari slunko tak to povoli

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2010 , 20:03   Citovat  

Brnďa napsal:
jaky pouzivas naplne do tavne pistole? ja vzdy kdys neco lepim venku a venku na to pari slunko tak to povoli

Ja myslím že to moc tou tavnou pistolí držet nebude lepší bude nějaký pořádný tmel ,ale ne silikon něco jako na akvárka nebo na karoserie od dinitrolu. Ta tavná mi příjde celkem tvrdá a uřčitě se to povolí, ale je to můj názor. Horko zima mráz tomu asi moc prospívat nebude

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2010 , 20:09   Citovat  

optimas napsal:
Ja myslím že to moc tou tavnou pistolí držet nebude lepší bude nějaký pořádný tmel ,ale ne silikon něco jako na akvárka nebo na karoserie od dinitrolu. Ta tavná mi příjde celkem tvrdá a uřčitě se to povolí, ale je to můj názor. Horko zima mráz tomu asi moc prospívat nebude
jak rikas, v zime to stvrdne a spis to praskne a tim se to povoli a v lete zas slunko pali tak se to lepidlo roztavi a taky to bude naprd, ja pouzivam lepidlo neco jako silikon/tmel a nebo cerny silikon

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2010 , 23:23   Citovat  

a co to jeste vylepsit timhle? Úsměv (vyhrivana tryska)
tudy odkaz

Leke je teď offline  Leke
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2010 , 10:23   Citovat  

No jo,ale roztopi teplo od motoru kapalinu v hadickach a ostatnim systemu dostatecne rychle? Úsměv

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2010 , 10:58   Citovat  

Leke napsal:
No jo,ale roztopi teplo od motoru kapalinu v hadickach a ostatnim systemu dostatecne rychle? Úsměv

Nikdy se mi jeste nestalo ze by zamrzly trysky. Vcera mi zamrzlo vsechno, ale to byla chyba v letni smesi. I kdyz bylo -15 minuly rok, tak ostrikovace strikaly hned po ocisteni auta od snehu.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2010 , 10:59   Citovat  

Leke napsal:

Kamaráde, neroztopí, zvláště ne v bandasce...není tam takové teplo v zimě a zvláště za jízdy Smutný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Ostřikovače předního skla - jaké?
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina