Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zkušenost IT obchodů -Alza.cz
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 15:08   Citovat  

Zdravim měl bych takový problém a chtěl bych s ním poradit. Momentálně řeším choulostivý problém s reklamací procesrou pc s internetovým gigantem Alza.cz. Procesor nefungoval, tudíž jsem jej do alzy zaslal poštou, technik zboží přijal a údajně jej testovali a byl vadný chladič řekl jsem si dobrá tak chladič se sice normáně točil ale budiž, poslali mi tedy pomocí ppl nový box chladič spolučně s cpu. Co mě ale fakt šokovalo po rozbalení bylo že cpu měl docela krutým způsobem ohnuté dva piny uprostřed. Tak tam volám co se stalo, rovnou posílám fotodokumentaci emailem. Problém si přehazovali různá oddělení nakonec mi přišel verdikt že jsem nedodržel pokyny ohledně poškozeného zboží a tímto nemám nárok cokoli uplatňovat. Tak jsem přeposlal emailem veškerou komunikaci a podací lístek zásilky která potvrzuje že jsem postupoval správně a zničené zboží poslal ještě tentýž den zpět. Řekli že tedy ano, mezi těmito dohady jim zásilka dorazila a prý je v řešení. Dnes tedy po 3dnech píši email jak to vypadá s celou věcí, natož přišla odpověď že se reklamace zboží zamítá.

Tak teď opravdu nevím co mám dělat, dle mého využily toho že dodání zboží je pomocí zásilkových služeb a prostě úmyslně zboží mechanicky poškodily a jak je známo pokud bych se jen pokoušel zboží opravit (narovnat piny cpu zpět) tak zaniká možnost reklamace pokud by cpu nefungoval správně.

Proto všechny upozorňuji nic si v tomto obchodě nekupujte, způspb reklamace zboží u tohoto prodejce je opravdu na pováženou Chápeš!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 15:17   Citovat  

No nemuzu souhlasit - ja jsem v alze kupoval mraky veci a dost veci bohuzel i reklamoval (vetsinou od ruznych pochybnych vyrobcu) a nikdy nebyl problem s cimkoliv, reklamace probehla vzdy k me spokojenosti. Ale vyjimka potvrzuje pravidlo.
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 15:21   Citovat  

No ja mam taky pozitivni zkusenosti s Alzou. Asi jsi narazil na blbce....kazdopadne se nevzdavej a stezuj si dal. OK
   Návrat  
lahoo je teď offline  lahoo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 15:26   Citovat  

Tak bych to nenechal jen tak. Taky v Alze dost nakupuji a už se mi taky stalo, že jsem i reklamoval a vždy vše proběhlo jak má.
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 15:28   Citovat  

hold se obcas stane no. Ja kdyz reklamuju cokoliv kdekoliv, tak pred danim zbozi do reklamace ho vyfotim jak to jen jde! myslim, ze se to vyplati.
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 15:32   Citovat  

to jeste existuje? procesor co ma piny? Cool

Jinak u takoveho zbozi si radeji priplatim a jdu si ho koupit osobne. Uz kvuli reklamacim.
Rozhodne kvuli Tvemu problemu nebudu bojkotovat alzu, pac to je jeden z mala shopu kde to opravdu funguje, vcetne reklamaci.
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 15:44   Citovat  

Taky se přikláním k vyjímce,pže vše co máme od Alzy bud běhá nebo bylo vyreklamováno ke spokojenosti zákazníka Mrk
Bitkar napsal:
hold se obcas stane no. Ja kdyz reklamuju cokoliv kdekoliv, tak pred danim zbozi do reklamace ho vyfotim jak to jen jde! myslim, ze se to vyplati.

to jsem měl udělat,když mi nenaběhla televize Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 15:56   Citovat  

když jsem četl nějaké recenze k těm reklamacím tak to byla ubohost, jáý jsem nežádal žádnou výměnu zboží, kdyby ti technik opravil a nemělo to vliv na funkci tak je mi to fakt jedno ale chtěl bych to zapsat do reklamačního protokolu, rozhodně jsem cpu netaktoval poté uvařil a teď žádám výměnu za jiné, proto jsem si koupi Phenom X4 abych se s tím už víc nemusel patlat a pak se bál že to nebude stabilní. Sjednám si schúzku s vedoucím toho oddělení a uvidim co vyřešim, ale tenhle přístup k zákazníkovi mě fakt mrzí, neřeknu kdyby to byl pc krámek támle na rohu ale taková společnost by si měla na přístupu k zákazníkům zakládat Smutný
   Návrat  
RobiXman je teď offline  RobiXman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 16:03   Citovat  

SZ
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 16:12   Citovat  

njn to jsou ty kyperske firmy.
Vim ze obcas tak je problem s reklamacema ale kdyz se clovek neda a bojuje tak to vetsinou vyjde dobre
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 16:19   Citovat  

od toho si kazdej balicek co prevezmu od balikove sluzby poradne zkontroluju, pokud je tam sebemensi poskozeni tak to sepisi, pripade rozbalim a skontroluju. a navic s alzou sem nemel vubec nikdy problem, ani s reklamacema
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 16:24   Citovat  

spoon napsal:
Taky se přikláním k vyjímce,pže vše co máme od Alzy bud běhá nebo bylo vyreklamováno ke spokojenosti zákazníka :wink:
to jsem měl udělat,když mi nenaběhla televize :D

to si muzes udelat video. Kazdopadne zas kdyz to nafotis, tak pak vis, ktery sramy, skrabance a mechanicky poskozeni pribylo az po odeslani ;) a o to jde. Uz jsem se setkal s leccims u reklamaci. Nektery podnikatele jsou vylozene svine.
   Návrat  
Dark_CZE je teď offline  Dark_CZE
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 16:26   Citovat  

s Alzou zkušenosti nemám ale co můžu doporučit tak je tudy odkaz a tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 16:30   Citovat  

Dark_CZE napsal:
s Alzou zkušenosti nemám ale co můžu doporučit tak je tudy odkaz a tudy odkaz

mám zkušenost s CZC i ALFACOMP v czc nakupuji vše zaprvý to mám do příbrami kousek a co se týče reklamace tak neexistuje že by ti technik vyvracoval verdikt opravdu se řídí heslem náš zákazník náš pán, od alfacomp mam sice jen desku ale s tou nebyl problém...
   Návrat  
Maximus je teď offline  Maximus
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 17:02   Citovat  

[quote="OsekSpider"]Zdravim měl bych takový problém a chtěl bych s ním poradit. Momentálně řeším choulostivý problém s reklamací procesrou pc s internetovým gigantem Alza.cz. Procesor nefungoval, tudíž jsem jej do alzy zaslal poštou, technik zboží přijal a údajně jej testovali a byl vadný chladič řekl jsem si dobrá tak chladič se sice normáně točil ale budiž, poslali mi tedy pomocí ppl nový box chladič spolučně s cpu. Co mě ale fakt šokovalo po rozbalení bylo že cpu měl docela krutým způsobem ohnuté dva piny uprostřed. Tak tam volám co se stalo, rovnou posílám fotodokumentaci emailem. Problém si přehazovali různá oddělení nakonec mi přišel verdikt že jsem nedodržel pokyny ohledně poškozeného zboží a tímto nemám nárok cokoli uplatňovat. Tak jsem přeposlal emailem veškerou komunikaci a podací lístek zásilky která potvrzuje že jsem postupoval správně a zničené zboží poslal ještě tentýž den zpět. Řekli že tedy ano, mezi těmito dohady jim zásilka dorazila a prý je v řešení. Dnes tedy po 3dnech píši email jak to vypadá s celou věcí, natož přišla odpověď že se reklamace zboží zamítá.

Tak teď opravdu nevím co mám dělat, dle mého využily toho že dodání zboží je pomocí zásilkových služeb a prostě úmyslně zboží mechanicky poškodily a jak je známo pokud bych se jen pokoušel zboží opravit (narovnat piny cpu zpět) tak zaniká možnost reklamace pokud by cpu nefungoval správně.

alza mi sidlí 5min od domu Velmi šťastný nemuzu si take stezovat,
nicmene vzhledem k tomu, ze jsem delal v reklamacnim oddeleni sice jine firmy ale princip je asi vsude stejnej, tak ti radim stale otravovat posilat dopisy, vracet jim to zbozi s pozadavkem na prezkoumani neuznane reklamace, v nejhorsim pripade jim pohrozit ze to budes resit pravni cestou a uvidis ze sveho dosahnes, mluvim ze svych zkusenosti protoze ty co to tak delali k nam na firmu tak jsme nakonec i zbozi ktere nebylo na uznani uznavali, pac to nam za to nestalo se kvukli jednomu zakaznikovi se dohadovat a stale jednoho furt toho sameho resit nebo se tahat po soudech je to dobrý Ble
   Návrat  
Klejzlik je teď offline  Klejzlik
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 18:14   Citovat  

Já preferuji CZC.cz ..Pravda,nejsou nejlevnější ale nikdy jsem neměl negativní zkušenost!
Před nedávnem jsem objednal bratrovi komponenty pro novou CASE a zásilka byla vyčíslena na 18 500,- i s dopravou,dokončil jsem objednávku a po týdnu mi to došlo domů,částku jsem zaplatil a zboží převzal v JEDNÉ krabici,došel jsem domů,rozbalil a ejhle,nějak zapomenuli na grafickou kartu,RAM a zdroj!
Okamžitě jsem tam volal a reklamoval tuto zkušenost,bylo mi řečeno,že do měsíce dají vše do pořádku,dnes je to přesně měsíc a pět dní a stále se nic neděle,telefon mi neberou a na emaily nereagují..
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 19:48   Citovat  

Na Alze mám asi 6 objednávek, pc komponenty vše absolutně v pořádku..
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 20:19   Citovat  

Klejzlik napsal:
Já preferuji CZC.cz ..Pravda,nejsou nejlevnější ale nikdy jsem neměl negativní zkušenost!
Před nedávnem jsem objednal bratrovi komponenty pro novou CASE a zásilka byla vyčíslena na 18 500,- i s dopravou,dokončil jsem objednávku a po týdnu mi to došlo domů,částku jsem zaplatil a zboží převzal v JEDNÉ krabici,došel jsem domů,rozbalil a ejhle,nějak zapomenuli na grafickou kartu,RAM a zdroj!
Okamžitě jsem tam volal a reklamoval tuto zkušenost,bylo mi řečeno,že do měsíce dají vše do pořádku,dnes je to přesně měsíc a pět dní a stále se nic neděle,telefon mi neberou a na emaily nereagují..

30dni je 30 dni..cili vratit penize..a samozrejme k tomuto cili se nejlip dostat ve spolupraci s COI ..bud vyhrozovani jejim pouzitim nebo rovnou nahlaseni přátele
   Návrat  
kingart je teď offline  kingart
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 20:27   Citovat  

OsekSpider napsal:
nakonec mi přišel verdikt že jsem nedodržel pokyny ohledně poškozeného zboží a tímto nemám nárok cokoli uplatňovat.

Jaky pokyny?Jak nemas co uplatnovat? boze kam sme to v tydle republice dospely to snad ne nahod jim tam vetu ze podle Občanského zákoníku §616 je prodavana vec v rozporu s kupni smlouvou (ma vadu, ktera brani jejimu uzivani).Tech paragrafu na ochranu spotrebitele je samo vic, ale zacal bych timhle, bo ti vlastne ten CPU nikdy nefungoval a tys ho jako vadny nekupoval.Jo a mozna bych se predtim jeste dozadoval nejakeho predavaciho protokolu, bo by tam meli popsat v jakem stavu ho prevzali.((jinak doufam ze si chlap a ze pokud sis ho oddelal sam, tak bys nereklamoval))
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 20:43   Citovat  

zitra zkusím vedoucího togo oddělení reklamací, pokud ani to tak začnu s tou obchodní inspekcí ale problem je že jsem si to nevyzvedal osobně, takle mi můžou pořád dokola tvrdit že jsem si to způsobil sám, vlastně když jste tu i tací co znají zákoník, dá se proti tomuhle nějak právně bojovat nebo je v tom zase vítěz prodejce kvůli špatnému zákonu?
   Návrat  
shaman je teď offline  shaman
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 20:45   Citovat  

já nemám s alzou skoro žádný zkušenosti... kupoval jsem tam pár drobných věcí Úsměv
Ale pravidelně nakupuju v CZC.cz a maximální spokojenost co jsem od nich kupoval tak měli levnější než Alza a řešil jsem tam asi 8 reklamací a všechno proběhlo bez problémů a ještě mi dávali průběžně vědět jak to vypadá s reklamovaným zbožím... CZC mám 15 minut pěšky od domova tak mám jasno kde nakupovat... další dobrej krám je TSbohemia Úsměv
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.12.2010 , 0:18   Citovat  

V Alze utracim statisice rocne, nebot kazdy klient chce "vse hned". A kazdy si klidne priplati, jen at mu to za dve hodky dovezu. A v tomto je Alza proste vyjimecna. Jejich sklad je fakt "dobrej". Jinak kupuju primo u velkoskladniku. Ale u nich to trvaaaa ...
Spoustu veci jsem tam reklamoval, vzdy osobne. Kolikrat jsem se v duchu smal, ze kdo tam na te reklamaci sedi. Kolikrat jsem ze sebe nechal udelat "blbce", nebot je to proste cesta jak dobre vyreklamovat. V duchu ale vim, ze tvrdi kravinu ... a.a.a.
Tak ci onak. Vzdy jsem vyreklamoval a to mnohdy neskutecne veci, ktere bych ve svem obchode do reklamace nikdy neprijal Tak to koukám!
Asi jsi opravdu trefil na vola, protoze jinak je proces v alze, vcetne reklamace, blizko k dokonalosti. Ok ok, az na to obcasne cekani ve vydeji. Jednou jsem tam cekal 40 minut na "hezci USB kabel". Klient ho nervomoci chtel. A tak ho nakonec ten kabel stal podstatne mene nez muj cas a "zajizdka" HaHaaa

MImochodem, zrovna dnes jsem v ni byl utracet. Skoda, ze byla fronta u "Kinect-pincesu" naštvanej
   Návrat  
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.12.2010 , 1:27   Citovat  

v alze nakupuju snad od jejiho zacatku kdy tenkrat meli prodejnu pres ulici od nynejsiho sidla v mistnosti asi tak 3x3 metry Velmi šťastný dohromady tam muzu mit tak 40 objednavek a vzdy naprosta spokojenost vsechno v poradke a okamzite naskladneno a pripraveno k odberu. reklamoval jsem tam neco asi 3x vzdycky naprosto perfektni a jednou jsem dokonce i vracel kartu do telefonu protoze sem si omylem koupil jinou nez sem potreboval a vzal isi to ode me zpatky i kdyz to bylo rozbaleny ( roztrihnuty, bylo to v takovym tom zatavenym palstu ) a ted mi este udelali pobocku asi tak 300 metru od baraku hned vedle vchodu do garaze Velmi šťastný

v czc mam podobny zkusenosti, tam jsem akorat reklamoval tak 10x a taky vzdycky perfektni akorat se mi vzdycky opravdu ozvali az presne ve 30. den te reklamace ale zbozi dali vzdycky uplne nove + mi ted udelali pobocku este o 100m bliz nez alza Velmi šťastný

pak muzu vrele doporucit este mall.cz tam jsem sice nakoupil dohroamdy tak 5 veci ale je to taky perfektni a velka firma co si nedovoli zadnej prusvih + maj pobocku o dve ulice od mamy takze to spojim s navstevou Velmi šťastný

vzdy kdyz neco kupuju vzdycky se rozhoduju mezi temahle trema obchodama protoze tak jako tak maj nejlepsi ceny ( ne vzdy to tak musi byt ale u prvnich dvou mi odpada postovny a i benzin Úsměv takze to vyjde celkove levnejc )
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.12.2010 , 6:50   Citovat  

z alzy mame postavenou v podstate celou renderfarmicku. Kolega, kterej to zajistuje rika ze uz ani jinam necumi, protoze mozna to neni nejlevnejsi, ale nejrychlejsi a nejmensi problem s reklamacema. Jediny, co me fakt ale FAKT toci, je destilovana demence jejich reklam. Tak nakupůj pozemstane! HiHi!
bych blil, ivanku
   Návrat  
Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.12.2010 , 7:20   Citovat  

Zkusil bych v tomto pripade COI. Ja jednou kupoval notebook v Datartu a jelikoz se mi v zaruce 3x pokazil pokazde se stejnou zavadou chtel jsem vratit penize. Nekdo, kdo si rikal "manazer prodejny" mi tvrdil ze to nejde, ze az pri dalsi pripadne reklamaci. Tak jsem si notebook neprevzal, za hodinu jsem se vratil s tel. cislem na jednu pani s COI a rekl at si tam zavolaji. Za deset minut jsem odchazel s penezma v kapse.
   Návrat  
Klejzlik je teď offline  Klejzlik
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 1.12.2010 , 11:28   Citovat  

Tak já jsem dopadl dobře! Ačkoliv jsem se nemohl dovolat ani mi nebylo odpovězeno na 12 emailů, tak dnes kouknu na účet a peníze vráceny a zboží mám stále doma! Asi před deseti minutama mi volalo nějaké číslo s tím, že mi peníze byly vráceny a mám poslat na jejich náklady zboží zpět je to dobrý

Nicméně si tam už nikdy nic neobjednám!!! Raději dražší ale kvalitnější CZC.cz meetallll
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zkušenost IT obchodů -Alza.cz
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina