Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
C4G sání/výfukový systém
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2010 , 19:04   Citovat  

Ahoj,mám c4g s d16a6 po swapu a GO celého auta, ted řeším problematiku sání a výfuku. Přívod chladného vzduchu, náporové sání a k tomu úměrný výfuk. Auto mám jen pro své účely, pro zábavu. Budu dávat kola r13 k vůli akceleraci, setrvačník je odlehčený o 2,2 kg a ještě chci nějakého toho koníka nebo oslíka navíc Velmi šťastný . Momentálně mám filtr sání přímo na hrdle sání, což není moc dobré pro teplotu vzduchu. Ted někdy tam budu dávat hadici na sání, ale než ji zakoupím nebo nějak vyrobím, chci i dořešit lepší přívod nebo náporové sání, jak na to??? at nevymýšlím něco, co už je dávno vymyšlené! A k tomu správnou volbu výfuku. Zda udělat rychlý odvod spalin, zas ale protitlak je také důležitý... Momentálně mám seriové svody,k dispozici kat vykuchanej a i origo, středový díl nechávám a koncový díl origo nebo vybrakovanej s děrovanou trubkou a vatou. Chci se zeptat na nějak ověřené nebo doporučené varianty pro lepší výkon motoru... díky! přátele je to dobrý
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2010 , 19:18   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Ahoj,mám c4g s d16a6 po swapu a GO celého auta, ted řeším problematiku sání a výfuku. Přívod chladného vzduchu, náporové sání a k tomu úměrný výfuk. Auto mám jen pro své účely, pro zábavu. Budu dávat kola r13 k vůli akceleraci, setrvačník je odlehčený o 2,2 kg a ještě chci nějakého toho koníka nebo oslíka navíc Velmi šťastný . Momentálně mám filtr sání přímo na hrdle sání, což není moc dobré pro teplotu vzduchu. Ted někdy tam budu dávat hadici na sání, ale než ji zakoupím nebo nějak vyrobím, chci i dořešit lepší přívod nebo náporové sání, jak na to??? at nevymýšlím něco, co už je dávno vymyšlené! A k tomu správnou volbu výfuku. Zda udělat rychlý odvod spalin, zas ale protitlak je také důležitý... Momentálně mám seriové svody,k dispozici kat vykuchanej a i origo, středový díl nechávám a koncový díl origo nebo vybrakovanej s děrovanou trubkou a vatou. Chci se zeptat na nějak ověřené nebo doporučené varianty pro lepší výkon motoru... díky! přátele je to dobrý

1) achjo
2) mam na prodej alu 6J13" ET33 s 195/55 R13
3) sácí potrubí, když ho dáš dolu k nárazníku bere to teplj vzduch, na klapce taky, dlouhý sání má prodlevu a líp táhne v nižších otáčkách, krátký zase líp funguje ve vysokých otáčkách, takže ideálně udělat nějaký odstíněnní a přívod od kapoty
4) výfuk je systém, tak je potřeba ho upravovat a ne to zkoušet jak lego co do sebe zrovna napadne !!! protitlak ve výfuku 4taktu je naprosto nežádoucí záležitost !!! čím méně ohybů, hran zůžení a výplní ve výfuku je tím lépe pro kroutící moment a výkon. svody 4-2-1 lepší střed otáček 4-1 lepsi vršek.
5)takže sání co nejkratší s přívodem z kapoty, výfuk 4-1 svody, dej nadrz z schuttla a vyfuk od svodu dej rovnou trubku dozadu pak to bude znat, cim delsi budou jednotlivy vetvena svodec tim lepsi to bude pro vysoky otacky

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2010 , 19:22   Citovat  

tomu říkám krásná odpověď!!! já hodně dřív ladil 2T motory, tak vím že ty výfuky nebyla žádná sranda.. u auta sem právě nevěděl... moc díky! uvítám i další zkušenosti a rady pro 4géčko.

zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2010 , 19:22   Citovat  

Destak napsal:
1) achjo

pořádnej výtlem pořádnej výtlem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2010 , 19:24   Citovat  

zend3r napsal:
pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Vyfuk

má to svoje opodstatnění Cool

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2010 , 19:27   Citovat  

taky sem se zasmál u prvního bodu Velmi šťastný jinak po přečtení odkazu mám v hlavě jasno, trubka od svodů až na konec a tlumič z motorky Velmi šťastný a sání nechám cca jak mám, ale pokusím se vymyslet nějaké jeho odizolování od motoru a pořešit přívod vzduchu, kapotou, nebo další hadicí co mi bude na filtr foukat... kdyby měl někdo nějaké zajímavé fotky... budu rád!

jagy je teď offline  jagy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2010 , 20:23   Citovat  

Ja bych rekl, ze delsi sani bude naopak lepsi pro max. vykon s horsi odezvou na plyn a kratke sani naopak pro nizsi-stredni pasmo otacek a lepsi odezva na plyn.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2010 , 20:28   Citovat  

jagy napsal:
Ja bych rekl, ze delsi sani bude naopak lepsi pro max. vykon s horsi odezvou na plyn a kratke sani naopak pro nizsi-stredni pasmo otacek a lepsi odezva na plyn.

co se tyka reakci tak souhlas, ale kdyz vemes proudeni vzduchu tak kdyz vzduchu bude met proudit delsi trubkou tak za kazdou jednotku vzdalenosti co urazi se ubere na rychlosti, protoze nemas povrch trubky dokonalej a vnika tak turbuletni proudeni tzn ve vysledku vzduchu naberes min nez kdyz celkova delka saciho traktu bude 20cm tak tam budou ztraty vlivem proudeni minimalni v porovnani s dlouhou trubkou ...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 17:48   Citovat  

Tak jsem nakoupil trubku mezi sání a filtr, pak sportovní karbonový filtr se sáním z čela, na to přijde namontovat hliníková kolínková hadice o průměru 100mm a přijde upevnit ze předu nárazníku, at to pěkně tlačí vzdoušek do motoru. Ti kteří to tak již mají, zájímá mě zda je efekt znát..????

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 18:03   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Tak jsem nakoupil trubku mezi sání a filtr, pak sportovní karbonový filtr se sáním z čela, na to přijde namontovat hliníková kolínková hadice o průměru 100mm a přijde upevnit ze předu nárazníku, at to pěkně tlačí vzdoušek do motoru. Ti kteří to tak již mají, zájímá mě zda je efekt znát..????

podle mě je to znát asi tak,jako když si dám do bot šedý tkaničky místo černých Úsměv
nehledě na to,že v letnim období to bude brát teplejší vzduch od silnice

Váša je teď offline  Váša
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 18:15   Citovat  

Já mám filtr v kanystru u motoru,co nejkratší vedeni a vzduch čerstvý přímo s kapoty.od motorového prostoru tepelně oddělené.Za jizdy asi tak při 50km/h je v kanystru 16 stupnů.Měřeno v létě.

130820101084.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
130820101084.jpg, 788.86 kB

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 19:59   Citovat  

vasa napsal:
Já mám filtr v kanystru u motoru,co nejkratší vedeni a vzduch čerstvý přímo s kapoty.od motorového prostoru tepelně oddělené.Za jizdy asi tak při 50km/h je v kanystru 16 stupnů.Měřeno v létě.
dost zavadejici informace kdyz nereknes kolik je venku Velmi šťastný ve stinu

Váša je teď offline  Váša
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 20:03   Citovat  

Newer napsal:
dost zavadejici informace kdyz nereknes kolik je venku Velmi šťastný ve stinu

Nevim kolik tehdy bylo,běžný letni den ..... svítičko slunni,štípi mouchaji .... je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2010 , 0:10   Citovat  

No, rád to vyzkouším at můžu posuzovat efekt sám. Argument na teplo z cesty mi přijde.... pořád lepší než pod kapotou!

Obsah fóra Honda-club.cz   
C4G sání/výfukový systém
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina