Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
honda Accord-žere jak tank
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
HonzaAccord je teď offline  HonzaAccord
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 8:12   Citovat  

Zdravim všechny, pokud jste tu už problém spotřeby řešili tak se omlouvám nenašel sem ho, jsem tu poprvé a potřeboval bych poradit. koupil sem Hondu Accord 1,8i LS, rok 2000, a od začátku je s ní problém že je línější a žere jak tank, co to znamená - s velice lehkou nohou naplynu že sotva na něj šlapu se dostávám na spotřebu 12-13litrů/100km, autu se vyměnili filtry (vzduchový palivový), má komplet nové rozvody, nový olej + filtr, Honda byla napojena na 5 počítačů a 8 programů a nikde nezjiistili žádnou závadu, myslel sem že problém je v lambda sondě, ikdyž tohle auto má dvě (jedna před katalyzátorem, druhá diagnostická vzadu) ale počítač ukázal jak správnou fuknci obou sond, tak i katalyzátoru a všeho. za každý příspěvek budu vděčný děkuju
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 8:45   Citovat  

termostat?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
omega je teď offline  omega
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 9:14   Citovat  

HonzaAccord napsal:
Zdravim všechny, pokud jste tu už problém spotřeby řešili tak se omlouvám nenašel sem ho, jsem tu poprvé a potřeboval bych poradit. koupil sem Hondu Accord 1,8i LS, rok 2000, a od začátku je s ní problém že je línější a žere jak tank, co to znamená - s velice lehkou nohou naplynu že sotva na něj šlapu se dostávám na spotřebu 12-13litrů/100km, autu se vyměnili filtry (vzduchový palivový), má komplet nové rozvody, nový olej + filtr, Honda byla napojena na 5 počítačů a 8 programů a nikde nezjiistili žádnou závadu, myslel sem že problém je v lambda sondě, ikdyž tohle auto má dvě (jedna před katalyzátorem, druhá diagnostická vzadu) ale počítač ukázal jak správnou fuknci obou sond, tak i katalyzátoru a všeho. za každý příspěvek budu vděčný děkuju

to ze diagnostika neukazala vadu lambdy neznamena ze je OK. Mrk
kazdopadne to vyzera na lambdu a treba ich vybrat premerat ...v skusenej dielni by to nemal byt problem Úsměv

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 9:18   Citovat  

12-13 a de fakto motor podtáčíš...to by se lamdy měli dávno zbláznit.zkusili je na diagnostice odpojit jestli nejsou "obejity" a následně diagnistikovat

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 9:18  Naposledy upravil PAKO dne 7.12.2010 , 9:27, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

pardon smazat to nejde...hc se strašně kouše Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 9:18  Naposledy upravil PAKO dne 7.12.2010 , 9:26, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 9:21   Citovat  

marek.82 napsal:
termostat?
termostat? v jakém směru to mám vliv? auto topí normálně vše funguje, neškube

0
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 9:27   Citovat  

PAKO napsal:
12-13 a de fakto motor podtáčíš...to by se lamdy měli dávno zbláznit.zkusili je na diagnostice odpojit jestli nejsou "obejity" a následně diagnistikovat

motor nepodtáčím jezdim již řadu let, ale prostě nehamstám na to jak tele, jen čekám až s emoto vytočí zařadim a jedu, je pravda že můžu zkusit ty lambdy odpojit zdali to opra vdu někdo neobešel

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 9:34   Citovat  

proto jsem psal de facto...jako že jsi někde na hranici.

kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 9:45   Citovat  

omega napsal:
to ze diagnostika neukazala vadu lambdy neznamena ze je OK. Mrk
kazdopadne to vyzera na lambdu a treba ich vybrat premerat ...v skusenej dielni by to nemal byt problem Úsměv

Taky se přikláním k lambdě,....možná i ten termostat

0
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 9:49   Citovat  

PAKO napsal:
proto jsem psal de facto...jako že jsi někde na hranici.

jasné chápu

0
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 9:49   Citovat  

kachnacrx napsal:
Taky se přikláním k lambdě,....možná i ten termostat

já sem téhož názoru, oki ještě zkusíme proklepnout lambdy a uvidíme

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 20:39   Citovat  

lambda. Ta u svodů stojí origo přes 5 litrů a repliky prej nefungujou. Já to tehdá řešil vrakárnou za 1300 a doteď funguje. OK Pokud je to ta u katu, tak do dvojky fungl nová. Ta 1.8 by měla s přehledem jezdit do 10l i když tomu dáváš knedlo.

0
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 20:49   Citovat  

Střelec napsal:
lambda. Ta u svodů stojí origo přes 5 litrů a repliky prej nefungujou. Já to tehdá řešil vrakárnou za 1300 a doteď funguje. OK Pokud je to ta u katu, tak do dvojky fungl nová. Ta 1.8 by měla s přehledem jezdit do 10l i když tomu dáváš knedlo.

já si myslim totéž, nojo tak ježíšek je jasnej, auto sem koupil v opravdu dost luxusním stavu a nerad bych se ho zbavoval, nehledě že sem to něj nasypal už 12000 za běžné věci, dobrá zkusim tu lambdu a snad to klapne

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 21:09   Citovat  

HonzaAccord napsal:
já si myslim totéž, nojo tak ježíšek je jasnej, auto sem koupil v opravdu dost luxusním stavu a nerad bych se ho zbavoval, nehledě že sem to něj nasypal už 12000 za běžné věci, dobrá zkusim tu lambdu a snad to klapne

To já do něj ze začátku taky nasypal 12k, teď po roce jsem někde na víc než 40ti Úsměv Ale nechci tě strašit, třeba bude sloužit dobře a hlavně levně Mrk VTEC

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 22:52   Citovat  

Asi byste ty lambdy měli napíchnout na osciloskop. Uvažovat o nových je dost předčasné.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 0:09   Citovat  

Vraž tam LPG a 12-13L bude pohoda je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 7:21   Citovat  

Riccardo napsal:
Asi byste ty lambdy měli napíchnout na osciloskop. Uvažovat o nových je dost předčasné.

tak určitě bych byl rád kdyby mi to nejdřív někdo nějakym způsobem potvrdil než abych dával 5000 hned za novou

0
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 7:23   Citovat  

hopit napsal:
Vraž tam LPG a 12-13L bude pohoda je to dobrý

no to by byla nejlepší varianta a dokonce bych měl i úlevu na daních s LPG OK jewnže zatim nemám zbytečných 30kolíků

0
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 8:46   Citovat  

Střelec napsal:
To já do něj ze začátku taky nasypal 12k, teď po roce jsem někde na víc než 40ti Úsměv Ale nechci tě strašit, třeba bude sloužit dobře a hlavně levně Mrk VTEC

tak jasný, pořád do něj budu něco rvát s tim počítám, ale byl bych rád kdybych sloužil jak má Úsměv před tim sem měl ameriku a mohl sem si ji rovnou nechat, do tý sem nasypal mnohem víc a neměla chybu ale prodal sem ji jen kvůli spotřebě Velmi šťastný ikdyž na sněhu by to s ní asi nebyl žádnej med kuky kuk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 15:15   Citovat  

HonzaAccord napsal:
no to by byla nejlepší varianta a dokonce bych měl i úlevu na daních s LPG OK jewnže zatim nemám zbytečných 30kolíků

Dá se sehnat už za 23 vč. dph s nádrží místo rezervy - HL propan.

Cajz je teď offline  Cajz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 16:13   Citovat  

Tak to maš celkem velkou spotřebu, ja jezdím s 2litrem accordem za 8 v prumeru. A to je tam špatný motor a lambda taky neni už co bývala ale do 8mi se vlezu a jinak pres 10 když to šlapu!!! ECU si muže myslet že je lambda OK ale i tak má náhradní režim. Nesvítí ti kontrolka motoru? Ta vrakárna zas neni jistota, leda z malo ježděnýho auta. Ale je to sázka do loterie. Díly maj svou životnost, vím že dat 5000kč za lambdu je moc, ale zas budeš mít na ni záruku, plus životnost by určitě měla být větší než u použité. Zkus někoho kdo má slevy na díly at to nemusíš kupovat nové!!!!

0
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 20:51   Citovat  

Cajz napsal:
Tak to maš celkem velkou spotřebu, ja jezdím s 2litrem accordem za 8 v prumeru. A to je tam špatný motor a lambda taky neni už co bývala ale do 8mi se vlezu a jinak pres 10 když to šlapu!!! ECU si muže myslet že je lambda OK ale i tak má náhradní režim. Nesvítí ti kontrolka motoru? Ta vrakárna zas neni jistota, leda z malo ježděnýho auta. Ale je to sázka do loterie. Díly maj svou životnost, vím že dat 5000kč za lambdu je moc, ale zas budeš mít na ni záruku, plus životnost by určitě měla být větší než u použité. Zkus někoho kdo má slevy na díly at to nemusíš kupovat nové!!!!

nene kontrolka motoru nesvítí, no v pondělí jedu přímo do hondy tak uvidíme zdali s tim bude mít zkušenosti acopak mu to ukáže Smutný

JiriCbrAcc je teď offline  JiriCbrAcc
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 21:58   Citovat  

Cajz napsal:

no já mam taky 2litr a žere mi to teď v zimě kolem 12, a mam super stav si myslim, má poctivých 60tis. najeto, taky bych rád menší spotřebu a nevím co s tím, chci zkusit svíčky nebo kabely ke svíčkám, trochu to škube mezi 2-3tis.otáčky Smutný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 8:22   Citovat  

to je divný chlapy, muj motor 2.0 - 12v klepe na klice, určitě ventily taky nebudou nejlepší, tesnění také, prej 192 000km ale relně určitě vic a za 8 litru když to šetřím jezdím normál. Jinak co jsem zatim zkoušel, tak max asi 15litru a to jsem to točil do 6500ot!!!! prostě starej vychlastanej motor + ruplej vyfuk takže nechápu jak s těma 16v máte takový litry benálu. Leda fakt jedine ta lambda. Zkuste si ji proměřit. Předtim na CRX někdo dělal amaterskej swap z bez Katové verza na Katovou a nebyla připojená lamba, jo to žralo od 8mi do 15ti, horší emise a občas to škubalo. Ale lítalo to celkem slušně na to že ECU měla náhradní režim. A crx co jsem mel jeste predtím papalo jen 5,5 litru a max 10.

Robik je teď offline  Robik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 11:47   Citovat  

Cajz napsal:

A můžu se zeptat jakým způsobem si měříš tu spotřebu?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 11:58   Citovat  

No měřím ji následovně asi to neni 100% ne přesné ale co už. Vyjedu nadrž skoro do prázdna. Že ručička je skoro na min ale auto necuká tudiž muže tam byt 1-2 litry. Natankuju za určitou sumu na cele litry benzinu a pak jezdim do te doby než bude ručička přibližně ve stejné pozici než předtankováním.Vím je to neobjektivní, může proměřovat atd. Uvádim, že moje hodnoty jsou kombinované. 2 styly jizdy na každe měření. Auto nechám zahřát a bud jezdim normální jizdu coz je max do 3500ot a pak extremni což znamená do těch 6500ot.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 12:00   Citovat  

8 je u tohodle motoru opravdu hodně lehká noha a jedině mimo město, žádný vytáčení nad 3500 a rychlost dle předpisů-furt 90 na pětku. jinak se na to dostat nedá. Se vždycky směju, když někde v inzerátu vidím udávanou spotřebu 7-7,5l Velmi šťastný To možná s nějakou 1.4, ale ne s dvoulitrem. Normální spotřeba pro Honda jízdu s nějakým tím vytočením je 10 litrů. Ve městě ještě min. o litr víc. Záleží na přesnosti měření, já to měřím nejpřesnějš: plná-plná.

JiriCbrAcc je teď offline  JiriCbrAcc
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 16:27   Citovat  

Střelec napsal:
8 je u tohodle motoru opravdu hodně lehká noha a jedině mimo město, žádný vytáčení nad 3500 a rychlost dle předpisů-furt 90 na pětku. jinak se na to dostat nedá. Se vždycky směju, když někde v inzerátu vidím udávanou spotřebu 7-7,5l Velmi šťastný To možná s nějakou 1.4, ale ne s dvoulitrem. Normální spotřeba pro Honda jízdu s nějakým tím vytočením je 10 litrů. Ve městě ještě min. o litr víc. Záleží na přesnosti měření, já to měřím nejpřesnějš: plná-plná.

přesně takhle to taky měřim, je to nejpřesnější! tak možná, že těch 12 v zimě po městě bude odpovídat, ale když sem ji kupoval, doufam jsem v 10 Smutný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 8:11   Citovat  

Jo jako je pravda že po dálnicích s tím nejezdim. A max do 100km. Jinak jizdu mam jak ve městě tak i na okreskách cca 15km trasu jezdim jednim směrem. Za den najedu pokud nekde necourám kolem 30ti km max 35km.Taky záleží na kolonách apod. Takže 100% určit spotřebu to prostě nejde!!!Ale jizdu čistě po měste bych měl mit kolem těch 10ti a možnhá lehce přes!!

Obsah fóra Honda-club.cz   
honda Accord-žere jak tank
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina