Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor nestartuje/hodne sptanej volnobeh
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2008 , 16:01   Citovat  

Ahoj,

Popisu situaci z dnesniho dopoledne:
Auto naskocilo na prvni otoceni klickem, bohuzel chod motoru byl hodne neklidnej, z vejfuku to strilelo jako by to byl dvojtakt. Takze sem po chvili kdy se motor nijak nemel k uklidneni motor zhasl. Skusil vyndat svicku na prvnim valci a totalne cerna(bohata smes, pricina?), z valce se pak este pres minutu linul kour. Tak sem postupne vyndal vsechny svicky a vsechny cerny jak bota, ale kour z ostatnich valcu uz nesel. Dal sem tam svicky z druhyho cera ty maj peknou cihlovou barvu, utahl a skusil nastartovat. Motor se mi hned po naskoceni zdal jiz ze jede tak jak ma, jenze behem vteriny to chciplo a pak uz se motoru zas naskocit nechtelo.

Ecu hlasi chybu PA sensoru, coz mi by snad nemelo mit na startovani v nadmorsky vysce nula nula prd vliv. Takze tuhle chybu nechavam zatim bez povsimnuti. Obcas to i vyblikne jen jednou chybu MAP sensoru coz uz by mi prislo logictejsi, protoze kdyz uz se mi povede motor nastartovat, tak po prudkym pridanim plynu na volnobeh se motor zadusí(nebo spis jakoby to ecu sama zatrhla to pridani plynu). Skontroloval sem hadicky k MAPu a ty se zdaji byt vpohode, tlakovou pistoli na ozkouseni funkce bohuzel nemam.

Ted se snazim nekde najit aspon merak abych promeril este kabely, ale dal uz nejak nevim co stim.

Nevite cim by to mohlo byt? (Auto dlouho stalo, ukradli na nem zadni kola a hodili to na napravy, takze se tam mohlo neco v motoru hnout, nevim..)

Este pripojim obrazek svicek:

Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2008 , 16:27   Citovat  

a zkusil si vymenit map nebo PA senzor? Prijde mi logicke jit hned po tomhle, kdyz se to ECU nelibi, jen tak ze srandy si to asi nevymyslela...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2008 , 16:40   Citovat  

mit nahradni MAP a PA tak to klidne vymenim, ale takhle... nechci zbytecne kupovat novy kdyz to tim bejt nemusi:) To raci doty doby MAP promerim, spis sem to sem napsal jestli mi neunika nejakej detail nebo pricina, ktera nekoho podle mojeho popisu napadne...

Ted sem si este vzpomel ze mi obcas kolisal volnobeh jako by si to nekde prisavalo falesnej vzduch, takze mozna ta trubicka k mapu bude nekde uchazet, ale i tak by to na startovani motoru mit vliv nemelo, nebo se pletu?

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2008 , 18:12   Citovat  

vseobecne ten map pokud mu jen trochu neco nevoni dela fakt psi kusy a neplechu:) Odkud jsi? Mozna by nekdo z okoli byl ochotny a pujcil ti svuj map

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2008 , 18:15   Citovat  

Sorry ale ... panebože co tam máš za svíčky Tak to koukám! Tak to koukám! Tak to koukám!

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2008 , 8:27   Citovat  

pa můžeš nahradit potenciometrem , dělič , na ecu pošli kolem 3v .map změř kolik z něj leze do ecu. pak zkontroluj tlak paliva , případně aspoń jestli z lišty přepouští benzín do nádrže

Rysa je teď offline  Rysa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2008 , 9:22   Citovat  

mel sem stejny problem byla to praskla hadicka z map sensoru k pgmfi - zkontroluj vsechny gumovy hadicky kolem jestli sedi

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2008 , 12:00   Citovat  

jsi z Prahy tuším, tak bych se obrátil na Minora Lucy ten má určitě i náhradní na vyzkoušení a nesetkal jsem se, že by nebyl ochotný Se stydím

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2008 , 12:53   Citovat  

dík všem za rady, o vejkendu se nato zas vrhnu:) Jinak taky bych se priklanel k spatnejm hadickam, skusim je povyjmenovat a uvidime.
Dave1984: jo sem z Prahy a s minorkem sve potize dlouhodobe konzultuju, dokad nemam ale vyzkouseny ze ten map je opravdu blbej nebudu ho otravovat:)

Charlie je teď offline  Charlie
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2008 , 14:54   Citovat  

měl sem podobnej problem. autí nešlo nastartovat a kdyz uz konecne chytlo tak byl totalne rozhozenej volnoběch a na přidani plynu se mi rosvitila kontrolka ecu a chciplo! zjistily jsme ze v rozdělovaci jsou 3 řidicí cívky-cidla- a jedna co ridila vstriky paliva byla spálená. skus proměřit rozdelovač měly by mýt kolem 300 ohmu. jinak nefim. skus to pac ty svicky vypadaj zrovna jak ty co sem vyndaval i ja! hodně zdaru Charlie Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor nestartuje/hodne sptanej volnobeh
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina