Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jakou generaci Civica?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Mr_xx je teď offline  Mr_xx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.2.2008 , 23:58   Citovat  

Zdravim, jsem tu novej....
Už ted se začínám rozhlížet po nějaké Honde Civic a to přesněji- 5generace a 6 generace v Hatchi. A mám pár otázek....

Které generaci (typu) dát přednost a proč??
Porozhlížím se po : 5. generaci v coupé, vím že nejsilnější verze je 1.5 což mě mrzi, že se nedělá v VTEC-u
5. generace v hatchi, ta se mi ale libí méně než v coupé Úsměv, ale zase se dělá v VTi, ne ? - Tady nevim Velmi šťastný
a konečně 6. generace v hatchi, nejlíp a zase koukam po nějakejch 1,5Vti nebo jedou stejně jako 1,4?

Pomůžete mi zúžit okruh hledání ? Velmi šťastný
Děk Úsměv) :hura:
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Brouxa je teď offline  Brouxa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.2.2008 , 0:40   Citovat  

ahoj,tak zalez kolik mas na auto,jestli si narocnej na vzhled nebo na motor..mam 5g3d B16a2 (5.generace Vti z 93roku).muj nazor na to auto je,ze tenhle model v hatchi je dost napred na to jak je starej.design je nadhernej,takovej vic dravej nez 6g...Mel jsem i 6g D14Z2 3D,..interier je skoro stejnej od 92 do roku 2000.
spokojenej jsem byl s obema protoze meli ve znaku Honda a to neco znamena,ale o malinko vic mi prirostla k srdci ta 5.generace.myslim si ze at si vyberes co si vyberes,budes spokojenej
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.2.2008 , 8:21   Citovat  

no já od jakživá jezdím jen v 5G ale mám i 4G ale jde asi jen o velikost kufru 6G i 5G v HB ho má strašně malej lepší je to kupečko
   Návrat  
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2008 , 10:06   Citovat  

Mr_xx napsal:
5. generaci v coupé, vím že nejsilnější verze je 1.5 což mě mrzi, že se nedělá v VTEC-u
5. generace v hatchi, ta se mi ale libí méně než v coupé Úsměv, ale zase se dělá v VTi, ne ? - Tady nevim Velmi šťastný
a konečně 6. generace v hatchi, nejlíp a zase koukam po nějakejch 1,5Vti nebo jedou stejně jako 1,4?

u nas jazdi COUPE 5G 1.6VTI aj 2.2VTEC Úsměv)) ale samozrejme nie su serie. nie je vsak pravda, ze 1.5 je najsilnejsia. su este 1.6 VTEC (125ps)ESi, ale je ich dost malo (ja mam, ale swapnuty motor namiesto povodnej 1.5). fakt je, ze aj ta 1.5 (101ps) dokaze s lahkym autom pekne cvicit a mam seriozne odskusane, moja 1.5 sa dokazala do 210 drzat nalepena na kufri 1.6VTI 3D 6G (ale ta bola dost nalozena hudbou a laminatom). teraz mam 1.6 s kratsou prevodovkou a seriova 1.6VTI 6G mi neutece. 5G je lahsia, takze aj rychlejsia s rovnakou motorizaciou ako 6G. takisto je menej odhlucnena, takze subjektivny dojem je ze auto je dravejsie, rychlejsie atd...
no a v poslednej vete mas chybu. 6G moze byt bud 1.4 (75-90ps), 1.5 VTEC (90-115k) alebo 1.6 VTi (169k). su to diametralne odlisne motory a rozhodne nejdu rovnako Úsměv
osobne sa mi viac lubi 5G, je krajsie (vec nazoru), lahsie dostupne seriove aj tuning diely, viac moznosti vzajomnych vymen a updatov. na druhej strane je 6G bezpochyby bezpecnejsia
   Návrat  
tomsto je teď offline  tomsto
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.2.2008 , 10:09   Citovat  

Mr_xx napsal:
Zdravim, jsem tu novej....
Už ted se začínám rozhlížet po nějaké Honde Civic a to přesněji- 5generace a 6 generace v Hatchi. A mám pár otázek....

Které generaci (typu) dát přednost a proč??
Porozhlížím se po : 5. generaci v coupé, vím že nejsilnější verze je 1.5 což mě mrzi, že se nedělá v VTEC-u

Pomůžete mi zúžit okruh hledání ? Velmi šťastný
Děk Úsměv) :hura:

Cau 5g civic coupe94-95,se delali taky vti 118kw ale jenom pro usa,a japan ne pro evropu ,jsou3 verze 74kw,92kw a 118kw,stejne jako u hatch 5g
   Návrat  
tomsto je teď offline  tomsto
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.2.2008 , 10:10   Citovat  

tak uz me pajo predbeh Velmi šťastný
   Návrat  
Petan.B je teď offline  Petan.B
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.2.2008 , 10:20   Citovat  

Tak trošku nechápu tyhle příspěvky. Ptáš se ostatních čím se vozí nebo co by si chtěli koupit? Pochybuju, že když nějakej Tonda z Koťehůlek napíše, že 6g má měkčí sedačky, tak si ji okamžitě koupíš...

Databáze modelů je tady tudy odkaz

Stačí si vybrat motor a kastle už je na tobě. Tohle přece zvládneš, no ne? Se stydím
   Návrat  
qasper je teď offline  qasper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2008 , 12:14   Citovat  

Úsměv přesně tak ...řekni si co od auta očekáváš ? a myslim že si rozhodnutej v momentě .... motor, peníze, na co to auto budeš mít a musíš mít jasno
třeba třeba coupe má sice velkej kufr ale brzdí ho vstupní otvor ... oproti 3D no, ale to ví každej Úsměv a jestli chceš něco novějšího tak je jasná 6.g
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.2.2008 , 12:28   Citovat  

Ptám se už tak nějak dopředu, aktualní to bude až v zimě, nebo za rok....
Prostě jakému modelu dát přednost, spíš mě zajímají po motorové stránce a taky stránce finanční... S tou kastlí máte pravdu, jde asi jenom o vkus.
Ale zase teoreticky, když bych si pořídil 5 generaci např z 92. tak byse mohlo něco dřív rozsypat než u 6. generace z roku 99. Samozřejmě taky záleží na předchozím majitelovi jak se o tom auto staral...
Mrk
   Návrat  
Jirka1 je teď offline  Jirka1
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2008 , 15:41   Citovat  

Ahoj, tak tohle už jsem řešil snad milionkrát. Měl jsem všechny generace. tedy 4. 5. 6.g. Dlouho jsem řešil jakou si vybrat, pochopitelně jsem to chtěl s jednotkou B16 A.. Tenhle motor je špičkovej , ale zaslouží si víc než jen těžkou nohu puberťáka, co má na krku 5 zlatejch řetězů a kšiltovku. Úsměv Teď mám 6. g. v 3D Vti. Je v supr stavu a proto jsem jí taky vzal. Kdybych měl vyjádřit pocity z každé generace, tak asi takto. 4g. VT - (v mém případě CRX VT ), tahle kára je narozdíl od ostatních cívů spíš motokára. Je hodně lehká a má trochu tvrdší podvozek. Je to asi nejemotivnější civic těchto 3. generací. Motor má ostřejší reakce a vše je tak nějak víc sportovní. Jen ta bezpečnost a dnes už i ten věk . 5. g. - tu jsem měl v ESI a taky to jelo pěkně. Na rozdíl od 4.g , je tohle auto už víc autem, i když rozdíl zase takové nejsou , ale B16 A2 už se chová v 5. i 6. g., stejně . Teda krom toho, že v 5. víc zrychluje. Jinak 5. g. má nejmenší kufr. Pouhých 180 litrů. To 6.g. má 220l a pozor Chápeš! 4.g. plných 250l kouř Asi se shodneme na tom, že se víc líbí 5. než 6. ale taky záleží na barvě auta a stavu. Jinak já dneska pokavaď bych si měl vybrat. Tak bych si koupil 4. generaci. Asi nejvíc Hondapocitů . Ale je to věc názoru.

Image00001.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Image00001.jpg, 168.8 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.2.2008 , 17:48   Citovat  

Díky... aspon nějaky info. Úsměv
Jinak ty lidi ktery jsi zmiňoval, ty já nesnáším Chápeš! Velmi šťastný
Ale B16a se dá sehnat trochu obtížněji, ne ?! Cooo???
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2008 , 19:21   Citovat  

Jo , není to sranda, ale někdy se poštěstí . Teda spíš někdy úplně v pohodě seženeš VTi a jindy zase čekáš půl roku, než se něco slušného objeví. Já jsem jich prodával několik a byly chvíle, kdy o to nebyl ani takovej zájem a pak najednou zase nebyla žádná nabídka a lidi by dali slušný prachy za pěknej kousek.

Jde o to že těch opravdu pěknejch kousků je málo , zato polítanejch vtiček je daleko víc. A není to zase tak jednoduchý rozeznat při tý chvilce, co ti většinou majitel umožní. Daj se dovézt slušný hondy z Německa ,ale tam je cena těhlech aut tak vysoká, že se vyplatí spíš čekat a pak koupit auto tady, když budeme mít na mysli třeba 6. generaci. U těch starších hond je cena už nižší. Jednou jsem jel až na konec světa a tam na mě čekalo slibované Vti 6.G v pěkném stavu a najeto 130 000km. Když jsem přijel , tak se auto zdálo na první pohled celkem pěkné ale už po chvíli jsem si všimnul špatně spasované kapoty a zadní dveře byly měněny , což by mně zas tak nevadilo, ale nebyly ani zevnitř nalakované do barvy vozu. K tomu utržené madlo kliky, atd. Při projížďce jsem schválně zkusil jak to jede. Na dálnici jsem to rozjel a šlo to ke 160km, no říkal jsem si , že to bude silným protivětrem , nebo mírným stoupáním, ale pak jsme jeli dlouhej kus z kopce a z VTička jsem nedostal víc jak 180 km/h, což považuji za tragédii. Auto mělo silně opotřebované páčky směrovek a vůbec interiér. Nakonec jsem ho nekoupil a i přez to , že jsem musel jet vlakem domů a přijel až ve dvě ráno, tak jsem byl rád. Protože takovéhleho auta se už ani nezbavíš. Čím špičkovější model , tím větší šance, že chytíš kaši. Každej to akorát huntuje a jde to z ruky do ruky . Takovejhlech aut je tady dost. Ale zkus mezi nima najít něco slušného. Bueee
   Návrat  
tomasz je teď offline  tomasz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.2.2008 , 20:08   Citovat  

5g Je to tam. je to dobrý
   Návrat  
2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2008 , 21:52   Citovat  

kazdy tu bude opisovat svoje auto Velmi šťastný ale bral by som C7g coupe Úsměv
   Návrat  
SpideX je teď offline  SpideX
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.2.2008 , 0:21   Citovat  

C5G I ♥ my Honda
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.2.2008 , 0:40   Citovat  

Mel jsem Civica 5G Hb ale urcite je daleko hezčí Coupe a stoprocentne je 5G hezčí než 6G, teda pokud
pominu anglickou verzi. Velmi šťastný
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.2.2008 , 8:46   Citovat  

Jirka1 napsal:
Ahoj, tak tohle už jsem řešil snad milionkrát. Měl jsem všechny generace. tedy 4. 5. 6.g. Dlouho jsem řešil jakou si vybrat, pochopitelně jsem to chtěl s jednotkou B16 A.. Tenhle motor je špičkovej , ale zaslouží si víc než jen těžkou nohu puberťáka, co má na krku 5 zlatejch řetězů a kšiltovku. Úsměv Teď mám 6. g. v 3D Vti. Je v supr stavu a proto jsem jí taky vzal. Kdybych měl vyjádřit pocity z každé generace, tak asi takto. 4g. VT - (v mém případě CRX VT ), tahle kára je narozdíl od ostatních cívů spíš motokára. Je hodně lehká a má trochu tvrdší podvozek. Je to asi nejemotivnější civic těchto 3. generací. Motor má ostřejší reakce a vše je tak nějak víc sportovní. Jen ta bezpečnost a dnes už i ten věk . 5. g. - tu jsem měl v ESI a taky to jelo pěkně. Na rozdíl od 4.g , je tohle auto už víc autem, i když rozdíl zase takové nejsou , ale B16 A2 už se chová v 5. i 6. g., stejně . Teda krom toho, že v 5. víc zrychluje. Jinak 5. g. má nejmenší kufr. Pouhých 180 litrů. To 6.g. má 220l a pozor Chápeš! 4.g. plných 250l kouř Asi se shodneme na tom, že se víc líbí 5. než 6. ale taky záleží na barvě auta a stavu. Jinak já dneska pokavaď bych si měl vybrat. Tak bych si koupil 4. generaci. Asi nejvíc Hondapocitů . Ale je to věc názoru.
vítej v klubu...je vidět že chlap potřebuje pořádné hračky...chicht
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.2.2008 , 19:52   Citovat  

to jsi myslel jak, jako vlastnit čtvrtou generaci? Já jsem s cívou spokojenej.
   Návrat  
v-tec je teď offline  v-tec
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.2.2008 , 20:44   Citovat  

ja jsem stastnym majitelem coupe 5G s motorem 1,5 74KW a nemuzu si to vynachvalit.Ale mezi nama VTi je VTi,tak proc ne zrovna to,ale sehnat ho bude horsi
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2008 , 14:48   Citovat  

dávám hlas 6g OK Úsměv
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.2.2008 , 14:52   Citovat  

davam hlas taky 6g. taky sem uvazoval o koupi 5g je levnejsi ale za to je starsi.me se osobne teda vice libila 6g.interier je taky hezci.ale je to na tobe musis sam uznat co se tobe libi vic.kazdy ma jiny vkus.
   Návrat  
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2008 , 15:01   Citovat  

C4g - nejuniverzálenější vozejček od hondy.. levnej, nežere, jede a jsou to držáci..
   Návrat  
Ossi je teď offline  Ossi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2008 , 16:01   Citovat  

tak aby se nereklo tak taky podporim 6g protoze ji mam Úsměv) puvodne jsem chtel (co ctu tak asi jako vetsina co ma 6g) 5generaci ale nakonec to nejak vyslo na 6g a nestezuju si svatoušek
   Návrat  
David_R je teď offline  David_R
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.2.2008 , 16:19   Citovat  

Taky podpořím 6.G 3D, ještě líp po faceliftu Mrk
   Návrat  
mireczek je teď offline  mireczek
2 háčka
Členství:
PříspěvekZaslal: 11.2.2008 , 16:21   Citovat  

TOMSTO: Myslel jsem, že Ble HONDA CIVIC 5. generace se v provedení kupé dělala jako LSi D15B7 74kW a ESi D16Z9 SOHC VTEC 92kW - až u Se stydím 6. generace byla 1.6 ve třech motorizacích LS D16Y7 77kW, SR (EX) D16Y8 SOHC VTEC 92kW a Si B16A2 DOHC VTEC 118kW, který se oficiálně vozil Bueee akorát do Japonska a Spojených států.
   Návrat  
mireczek je teď offline  mireczek
2 háčka
Členství:
PříspěvekZaslal: 11.2.2008 , 16:26   Citovat  

A samozřejmě Hihi se přikláním k 5. generaci, protože to byl Úsměv právě hatchback, který mě přitáhl ke Velmi šťastný značce HONDA vůbec.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jakou generaci Civica?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina