Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pomoc s ukoncenim povinneho ruceni Patova situace.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Biturb je teď offline  Biturb
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 21:56   Citovat  

zdravim vas,
mam takovy problem..

pred par lety jsem jako neznaly klucina prodaval sve tehdejsi Suzuki Swift GTi na slovensko jednomu klukovi. On jelikoz se mel stehovat do ceska tak nechtel platit vysokou prihlasovaci taxu a tak me poprosil, jestli by auto nemohlo zustat pojistene jeste na me, ze mi bude platit povinne ruceni a jak se prestehuje do cr, tak ze si to na sebe prepise..
Ja hloupy synek jsem s tim souhlasil a auto mu prodal na kupni smlouvu sepsanou na kapote auta kterou uz ani nemam...

Auto je tedy stale napsane na me, ikdyz uz ma davno zadreny motor a skoncilo pry na srotaku.. po nalehani mi poslal mi spz i velky TP. Jenze nastal problem, ze jsem to nechal zajit tak daleko, (uplne jsem na to zapomel totiz) ze mi prisla z pojistovny vypoved povinneho ruceni nekdy ke kvetnu tohoto roku:( tak jsem valil na urad, abych to nejak vyresil, ale bylo mi oznameno ze jsem v situaci ze ktere temer neni cesta ven.

Nemam totiz kupni smlouvu..
Nemam potrvrteni o ekologicke likvidaci..
Nemam auto, ktere bych mohl zlikvidovat..

Majitel se mi uz samozrejme nehlasi..

co ted?

nahlasit kradez auta?
zkusit sehnat papir o ekologicke likvidaci?

fakt nevim co s tim..

navic kazdy den mi naskakuje pokuta od ceske komory pojistitelu..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 22:02   Citovat  

Čestné prohlášení, že vozidlo nebude provozováno na veřejných komunikacích a zažádat o trvalé vyřazení z provozu.
Třeba že z toho má pes boudu...
   Návrat  
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 22:08   Citovat  

Biturb napsal:
zdravim vas,
mam takovy problem..

pred par lety jsem jako neznaly klucina prodaval sve tehdejsi Suzuki Swift GTi na slovensko jednomu klukovi. On jelikoz se mel stehovat do ceska tak nechtel platit vysokou prihlasovaci taxu a tak me poprosil, jestli by auto nemohlo zustat pojistene jeste na me, ze mi bude platit povinne ruceni a jak se prestehuje do cr, tak ze si to na sebe prepise..
Ja hloupy synek jsem s tim souhlasil a auto mu prodal na kupni smlouvu sepsanou na kapote auta kterou uz ani nemam...

Auto je tedy stale napsane na me, ikdyz uz ma davno zadreny motor a skoncilo pry na srotaku.. po nalehani mi poslal mi spz i velky TP. Jenze nastal problem, ze jsem to nechal zajit tak daleko, (uplne jsem na to zapomel totiz) ze mi prisla z pojistovny vypoved povinneho ruceni nekdy ke kvetnu tohoto roku:( tak jsem valil na urad, abych to nejak vyresil, ale bylo mi oznameno ze jsem v situaci ze ktere temer neni cesta ven.

Nemam totiz kupni smlouvu..
Nemam potrvrteni o ekologicke likvidaci..
Nemam auto, ktere bych mohl zlikvidovat..

Majitel se mi uz samozrejme nehlasi..

co ted?

nahlasit kradez auta?
zkusit sehnat papir o ekologicke likvidaci?

fakt nevim co s tim..

navic kazdy den mi naskakuje pokuta od ceske komory pojistitelu..

kdyz sem se taky auto likvidovat jediny co po me chteli byl velky TP ... byl jsem v podobny situaci a taky mi prislo 10 tisic doplatek zmatenej pokud to nezmenili tak to je 50kc za den ci jak ne ? naštvanej
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
smekami je teď offline  smekami
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 22:18   Citovat  

ExEricss napsal:
Čestné prohlášení, že vozidlo nebude provozováno na veřejných komunikacích a zažádat o trvalé vyřazení z provozu.
Třeba že z toho má pes boudu...

Přesně tak, nebo žes z toho udělal kurník pro slepice a nebo jakoukoliv věc kerá není spojená s provozem na pozemních komunikacích.

Hodně štěstí při komunikaci s úředníkama a pak dej vědět jak si dopadl.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 22:20   Citovat  

tak kdyz budu tvrdit ze jsem z toho udelal treba kurnik pro slepice, tak to musi byt zdokumentovane, a pry hodne chodi kontroly a kontrolujou jestli z toho opravdu kurnik na slepky je.. hrozi za to velke pokuty..
tomi rikal aspon urednik za prepazkou
   Návrat  
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 22:23   Citovat  

Je z toho kurník... Když přijde kontrola, tak buďto to sežraly slepice, nebo to šlo do šrotu, páč to bylo na mravenec zrezlý...
Pokud si budou vymejšlet, nech si zavolat vedoucího a chtěl projednání s jiným pracovníkem.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 22:27   Citovat  

poprosil jsem kolegy i z vedlejsiho fora

cestne prohlaseni

tak to asi udelam na to cestne prohlaseni..
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 22:37   Citovat  

Sakul napsal:
kdyz sem se taky auto likvidovat jediny co po me chteli byl velky TP ... byl jsem v podobny situaci a taky mi prislo 10 tisic doplatek zmatenej pokud to nezmenili tak to je 50kc za den ci jak ne ? naštvanej

nejak nechapu za co kdyz si pojistku zrusil to mi hlava nebere
to jako kdyz je pojistka na moje jmeno zrusena ale auto na me psane tak ja platim za kazdy den nepojisteneho auta 50kc?
ja mel za to ze je to muj majetek za ktery sem radne zaplatil a muzu si snim delat co chcu
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 22:42   Citovat  

nene, ja ji nezrusil, platil jsem ji dale, a pak jsem ji zapomel zaplatit...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 22:43   Citovat  

Biturb napsal:
nene, ja ji nezrusil, platil jsem ji dale, a pak jsem ji zapomel zaplatit...

aha tak ji na kupni smlouvu zrus ne? je jedno na koho to bude psane proste pojistovne posles doporuceny dopis s kupni smlouvou a je to
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 22:43   Citovat  

Hondik napsal:
to jako kdyz je pojistka na moje jmeno zrusena ale auto na me psane tak ja platim za kazdy den nepojisteneho auta 50kc?
ja mel za to ze je to muj majetek za ktery sem radne zaplatil a muzu si snim delat co chcu

ja to mel tak ze jsem byl ... nic jsem si nepozjistoval znamej toho nakecal a ja si sel prihlasit auto s tim ze jsem nemel stejne ridicak ze s tim nebudu jezdit... no jenze auto bylo uz prehlaseny na me a povinny stale nikde ze... zmatenej az jednoho krasnyho dne kdy to bylo v telce ze to je s tim povinnym tech xkč/den sem rychle letel na prvni pojistovnu si to zaplatit a ejhle ... sotva co jsem zaplatil pojistku mi prislo ze nemam doplaceny termin od doby kdy jsem ho prihlasil do doby nez jsem ho zacal platit coz bylo nejakych 10 tacu naštvanej

PS: ta baba na pojistovne mi rikala ze jim neni ani u kiss me kdyz nemas doplaceny 3 dny pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 22:48   Citovat  

Sakul napsal:
ja to mel tak ze jsem byl ... nic jsem si nepozjistoval znamej toho nakecal a ja si sel prihlasit auto s tim ze jsem nemel stejne ridicak ze s tim nebudu jezdit... no jenze auto bylo uz prehlaseny na me a povinny stale nikde ze... zmatenej az jednoho krasnyho dne kdy to bylo v telce ze to je s tim povinnym tech xkč/den sem rychle letel na prvni pojistovnu si to zaplatit a ejhle ... sotva co jsem zaplatil pojistku mi prislo ze nemam doplaceny termin od doby kdy jsem ho prihlasil do doby nez jsem ho zacal platit coz bylo nejakych 10 tacu naštvanej

PS: ta baba na pojistovne mi rikala ze jim neni ani u kiss me kdyz nemas doplaceny 3 dny pořádnej výtlem

to je nejaky divny dyt auto bez pojistky neprihlasis
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 22:51   Citovat  

Hondik napsal:
to je nejaky divny dyt auto bez pojistky neprihlasis

jééé sorry velka omluva ! znamej byl preškrtnutej a ja byl v poloprepisu... spravne hondiku auto jsem sel vlastne prihlasovat az jak jsem mel pojistku Se stydím zmatenej
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 22:58   Citovat  

Sakul napsal:
jééé sorry velka omluva ! znamej byl preškrtnutej a ja byl v poloprepisu... spravne hondiku auto jsem sel vlastne prihlasovat az jak jsem mel pojistku Se stydím zmatenej

no prave to mi bylo divne a jak mohli prijit na to ze dluzis 10tis kdyz je auto v poloprevodu s tim autem defakto nesmis ani na cestu kdyz se to tak veme jenom nekolik dnu (mam pocit ze 7) nez ho prihlasis na sebe jelikoz mas strihly maly TP
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 23:00   Citovat  

no uplny minimum je dat spztky do depozitu.. nevim jestli se za to neco plati teda bo jestli je to nejak casove omezeny.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 8:06   Citovat  

Hondik napsal:

Je to Tvůj majetek,ale s vlastnictví nepřichází pouze právo "dělat si co chci",ale taky povinnosti (u baráku udržovat,aby např. padající omítka někoho nezranila, lépe aby nepadala, platit daň z nemovitosti (přechodná daň Marie Terezie se celkem drží,co?) a u auta máš povinnost platit povinné ručení. Pokud je na Tebe psané auto a není na ty RZ uzavřená pojistka (může jí mít uzavřenou třeba Tvá máma,to je fuk),tak přichází sankce...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 8:10   Citovat  

Bitkar napsal:
no uplny minimum je dat spztky do depozitu.. nevim jestli se za to neco plati teda bo jestli je to nejak casove omezeny.

Časově omezený to je, stojí to asi 50,- Kč/rok. Ovšem zásadní problém je, že k vyzvednutí značek musí být uzavřena pojistka a auto musí mít platnou TK (aspoň to tak bylo). Auto,které má značky v depozitu, z provozu neodhlásíš = dostane se do podobné situace jako je teď...
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 8:26   Citovat  

jakmile cestnym prohlasenim dosahnes ,ze auto je pouzivano k jinym ucelum ...tak si pak muze prijit kontrola jaka chce...protoze se to auto v ten moment stane obycejnou veci neni li jiz registrovano.A s tou uz nadale muzes nakladat jinak.samozrejme zpusobem dle zakona o odpadech.jen to jiz proste neni auto
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 8:29   Citovat  

PAKO napsal:
jakmile cestnym prohlasenim dosahnes ,ze auto je pouzivano k jinym ucelum ...tak si pak muze prijit kontrola jaka chce...protoze se to auto v ten moment stane obycejnou veci neni li jiz registrovano.A s tou uz nadale muzes nakladat jinak.samozrejme zpusobem dle zakona o odpadech.jen to jiz proste neni auto

Správně! A ať mi prokážou,že jsem neprodal psí boudu za panáka rumu nějakýmu Frantovi,co tam byl s Pepou, který sháněl Standu... Velmi šťastný
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 11:59   Citovat  

a hlavne musi mit velky TP a spz ne? nema to kluk na sk?
   Návrat  
mumilek je teď offline  mumilek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 12:04   Citovat  

Mel sem podobny problem.. prodal sem auto, smlouvu nekde zahrabal a auto bylo na me odhlasene, tak sem sepsal novou smlouvu na nejakeho Jardu z Vaclavaku a odnesl to do pojistovny a auto z pojistky odhlasil. Kdyby nahodou, tak Jarda mi dal asi spatnou adresu Úsměv
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 12:09   Citovat  

mumilek napsal:
Mel sem podobny problem.. prodal sem auto, smlouvu nekde zahrabal a auto bylo na me odhlasene, tak sem sepsal novou smlouvu na nejakeho Jardu z Vaclavaku a odnesl to do pojistovny a auto z pojistky odhlasil. Kdyby nahodou, tak Jarda mi dal asi spatnou adresu Úsměv
a co kdys si tam dal adresu nekoho kdo tam fakt bydli a ted chudak plati? Ble
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 12:13   Citovat  

Pouzil sem konkretne adresu co si pamatuju v Hradci Kralove a ulici co tam podle mapy.cz neexistuje, nesmyslne cislo a jmeno.. jmeno jedine sem nezjistoval Úsměv Ale zbytek neexistuje.
Jo uz sem si vzpomnel to stim jmenem.. znelo dost ukrajinsky Velmi šťastný
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 12:52   Citovat  

mumilek napsal:
Pouzil sem konkretne adresu co si pamatuju v Hradci Kralove a ulici co tam podle mapy.cz neexistuje, nesmyslne cislo a jmeno.. jmeno jedine sem nezjistoval Úsměv Ale zbytek neexistuje.
Jo uz sem si vzpomnel to stim jmenem.. znelo dost ukrajinsky Velmi šťastný

přesně tak..auto si prodal na ukrajinu,vymysli si nějakou ukr.adresu,typický ukr.jméno a neřeknou ani slovo
jen ať si to zjišťujou Velmi šťastný ověřený způsob OK

a nebo to čestné prohlášení
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 22:41   Citovat  

Hellborn napsal:
Časově omezený to je, stojí to asi 50,- Kč/rok. Ovšem zásadní problém je, že k vyzvednutí značek musí být uzavřena pojistka a auto musí mít platnou TK (aspoň to tak bylo). Auto,které má značky v depozitu, z provozu neodhlásíš = dostane se do podobné situace jako je teď...

jj presne tak 50,-kc/rok a co 2 roky to musis vyzvednout ty znacky udelat STK a pak je tam zase muzes dat a jeste musis mit platnou pojistku
je celkem problem dostat z uradu SPZ bez platne TK to pak musis jet na cerno a udelat to bez nich pak ti je daji a nalepi znamky Velmi šťastný

mumilek napsal:
Mel sem podobny problem.. prodal sem auto, smlouvu nekde zahrabal a auto bylo na me odhlasene, tak sem sepsal novou smlouvu na nejakeho Jardu z Vaclavaku a odnesl to do pojistovny a auto z pojistky odhlasil. Kdyby nahodou, tak Jarda mi dal asi spatnou adresu

takze si jenom pojistovne poslal ten dopis na cizi jmeno a nic vic jo? a auto si mel napsane porad na sebe nebo si zasel na urad a taky sis ho vymyslel
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 0:11   Citovat  

Byl sem v pojistovne osobne. Ukazal sem smlouvu o prodeji vozidla a to bylo vsechno jestli si dobre pamatuju.
Auto je stale odhlasene na me, ale mam smlouvu, ze sem ho prodal.
Mas plno moznosti, ten depozit bych nedelal. Bud kradez vozidla, fiktivni smlouva, nebo cestne prohlaseni jak tu radi. Neverim ze by ti prisla kontrola a kdyby tak prisel nejaky bezdomovec a odvezl si to na vozejcku Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pomoc s ukoncenim povinneho ruceni Patova situace.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina