Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Srovnaní S2000 a 350Z
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 14:48   Citovat  

Zdravíčko hondaři,

docela by mě zajímalo, jestli by nějakej zdejší člen / nadšenec ..
dokázal porovnat Hondu S2000 a Nissan 350z
Nejlépe někdo kdo měl možnost otestovat obě.
beru všechny zajimavé informace.

Díky.

p.s. OT typu že to neni honda a podobné hlouposti si nechte od cesty Úsměv ...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 14:57  Naposledy upravil Sakul dne 12.12.2010 , 15:04, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Newer napsal:
Zdravíčko hondaři,

docela by mě zajímalo, jestli by nějakej zdejší člen / nadšenec ..
dokázal porovnat Hondu S2000 a Nissan 350z
Nejlépe někdo kdo měl možnost otestovat obě.
beru všechny zajimavé informace.

Díky.

p.s. OT typu že to neni honda a podobné hlouposti si nechte od cesty Úsměv ...

omlouvam se za offtopic už chceš z předku na zadek jo ? HaHaaa Se stydím

tudy odkaz
tudy odkaz
   Návrat  
Jami je teď offline  Jami
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 14:58   Citovat  

Fifth Gear Tady se shodli že je S2000 sportovnější.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 16:29   Citovat  

Sakul napsal:
omlouvam se za offtopic už chceš z předku na zadek jo ? HaHaaa Se stydím

tudy odkaz
tudy odkaz

nejspíš dostal rozum Mrk btw postnul jsi 370z meetallll

btw, šel bych brácho určitě do 350Z.. minimálně kůli většímu motoru a o dost hezčímu zvuku OK ačkoli S2k je asi opravdu sportovnější.. nicméně, S2000 vídám každej den a ani se už neotáčim, 350z jen sem tam, a to se otáčim šuk
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 17:44   Citovat  

osobne bych sel spis do S2k uz jen diky tomu, ze by me mnohem vic bavilo si hrat s tim tocivym motorem. ale zetko ma taky neco do sebe. ale v kabriu neni zdaleka tak hezky. za me S2k a to nejsem zrovna H+ Velmi šťastný
   Návrat  
vti17 je teď offline  vti17
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 18:03   Citovat  

asi takhle kdyz sem se honil s 350z tak se mne držel byl sem jen o trosku rychlejsi,a kdyz sem potkal s2000 a skouseli sme to tak sem ji utikal vice,v primce bude asi 350z rychlejsi,ale k primemu srovani ti vic nereknu Úsměv kazdopadne bych sel do s2000 a to nesem zastance hondy,bude s ni vetsi sranda...
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 18:04   Citovat  

eXi_ napsal:
nejspíš dostal rozum Mrk btw postnul jsi 370z meetallll

btw, šel bych brácho určitě do 350Z.. minimálně kůli většímu motoru a o dost hezčímu zvuku OK ačkoli S2k je asi opravdu sportovnější.. nicméně, S2000 vídám každej den a ani se už neotáčim, 350z jen sem tam, a to se otáčim šuk

aha tak sorry byl asi preklik pořádnej výtlem
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 18:05   Citovat  

vti17 napsal:
asi takhle kdyz sem se honil s 350z tak se mne držel byl sem jen o trosku rychlejsi,a kdyz sem potkal s2000 a skouseli sme to tak sem ji utikal vice,v primce bude asi 350z rychlejsi,ale k primemu srovani ti vic nereknu Úsměv kazdopadne bych sel do s2000 a to nesem zastance hondy,bude s ni vetsi sranda...

rekl bych ze taky zalezi kdo za tim sedi Mrk
   Návrat  
vti17 je teď offline  vti17
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 18:12   Citovat  

Sakul napsal:
rekl bych ze taky zalezi kdo za tim sedi Mrk

však jasne,jen řikam svuj postřech a poznatek s temito vozy Úsměv ,rikal ze bere vsechny zajimave informace..Úsměv
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 18:25   Citovat  

Starší Ska nemají VSA a musíš mít koule aby jsi jel stejně, nebo rychleji než s 350. Auto je lehčí a obratnejsi, motor ovšem vyžaduje vysoké soustředění protože má celkem mrtvej střed. Na brzdach a technické trati je na tom sko lépe. Na motorických zase 6tival vyhrává. Pozor taky na vzrůst. Osoba nad 190cm se do H nevejde.
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 18:51   Citovat  

LK7R napsal:
Starší Ska nemají VSA a musíš mít koule aby jsi jel stejně, nebo rychleji než s 350. Auto je lehčí a obratnejsi, motor ovšem vyžaduje vysoké soustředění protože má celkem mrtvej střed. Na brzdach a technické trati je na tom sko lépe. Na motorických zase 6tival vyhrává. Pozor taky na vzrůst. Osoba nad 190cm se do H nevejde.

110 kg 196 cm

takze tahle informace je pro me vcelku smerodnatna
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 18:53   Citovat  

o te ovladatelnosti AP1 vim ,

dost me mrzi ze 350Z nema takovej motor, ten pocit tocit to az za roh... mi 6val nedopreje
na druhou stranu pevna strecha je pro me velkej plus Tak to valím bulvy
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 19:08   Citovat  

Tak muzes mit u Ska hardtop. Kdyz o ni uvazoval strejc (198cm), tak rikal, ze se divil, ale vesel se. Je pravda, ze ma asi o 10kg min nez ty.
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 19:26   Citovat  

Tak ono je vejít se a vejít se Úsměv Problém není ani tak výška od střechy, ale prostor mezi volantem a nohama. Dále je taky problematický prostor kolem beder. Třeba jízda po městě se zataženou střechou je už u mě problém - například jste první na světlech a nevidíte na semafor Úsměv, člověk se musí naklonit kupředu, aby na světla viděl.
My jsme se rozhodovali s otcem jestli 350Z kabrio nebo S2000 AP2 (bez VSA) a vyhrála S2000 z následujících důvodů:

1) S2k se nám líbilo víc než 350Z v provedení kabrio (roadster 350Z nevypadá o moc hůře než S2k).
2) Větší důvěra v značku Honda, mám známé v servise Honda.
3) Sportovnost S2000 - lehkost auta v kombinaci s motorem je těžce návyková.
4) Ekonomie provozu v S2000 proti 350Z (jak benzín, tak pojištění atd...).
5) Pozitivní přístup lidí k S2000, není nijak nabubřelá a dost neokoukaná (v době kdy jsme ji pořizovali).
6) Velmi výhodná konkrétní nabídka S2000 (12000km jako nová za rozumný peníz)
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 20:48  Naposledy upravil Hellborn dne 13.12.2010 , 9:13, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Pěkný byl test Top Gearu Datsunu, TT a Crossfiru na Islandu - závěr byl,že by si radši vzali BMW Z4, S2000 a ještě něco... Podle nich je lepší,když je auto děláno bez střechy rovnou než aby se "řezala" střecha z coupe... Úsměv

P.S. A taky se Richardovi podařilo zamáčknout jedeno tlačítko v 350Z do palubky... Velmi šťastný
   Návrat  
Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 9:07   Citovat  

eXi_ napsal:
nicméně, S2000 vídám každej den a ani se už neotáčim, 350z jen sem tam, a to se otáčim šuk

S2000 vidíš každej den? Pokud nevídáš pořád tu samou, tak asi těžko...S2000 je na silnici jako šafránu.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 9:12   Citovat  

tsmart napsal:
S2000 vidíš každej den? Pokud nevídáš pořád tu samou, tak asi těžko...S2000 je na silnici jako šafránu.

V ČR možná, jinde asi ne..
   Návrat  
Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 9:18   Citovat  

Hellborn napsal:
V ČR možná, jinde asi ne..

jedině, že bydlí v Tokiu... Úsměv
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 10:01   Citovat  

LK7R napsal:

Ano, to je pravda a správná poznámka, myslím, že o tom vypovídá i třeba Lokův čas na NS, myslím, že to umí a nešetřil to, přesto je s S2000 výrazně pomalejší než s CTR7G...
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 18:09   Citovat  

Dany napsal:
Ano, to je pravda a správná poznámka, myslím, že o tom vypovídá i třeba Lokův čas na NS, myslím, že to umí a nešetřil to, přesto je s S2000 výrazně pomalejší než s CTR7G...

no tak dneska sem mel tu sanci sedet v s2000 se 193cm se mi tak akorat hur leze,ale ze bych tam vevnitr byl namackany jako sardinka se zas az tak neda rict Úsměv

ps: mozna by se to dalo i prirovnat k mistu v c5g coupe to mi hlava nebere
   Návrat  
eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 18:50   Citovat  

tsmart napsal:

ne v čr nebydlím, nikdy jsem s2k v čr ani neviděl.. Mrk
   Návrat  
666potky je teď offline  666potky
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 19:34   Citovat  

tu to mas, citaj Velmi šťastný
tudy odkaz
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 11:39   Citovat  

Stybilizační systém - to je velká kapitola u těchto aut. S2000 před facelift ho neměla vůbec a jak píše Loko, taková jízda chce pak fakt velký koule, já osobně bych nechtěl řešit krizovou situaci někdy v zimě na sněhu, to je prostě KO... takže když S2k, tak z rozumu pofacelift.

Z350 stabilizaci má, ale hrůzostrašnou. Respektive né že by nefungovala, jen funguje až moc horlivě. V reálu a českách silnicích s rozsekaným asfalem plným vyjetejch kolejí, vln a děr znamená, že je stabilizace neustále v permanenci. O to nepříjemnější je, že její zásah v podobě totálního uříznutí výkonu motoru dost necitlivej a člověka kolikrát rozpálí do ruda. Pamatuju jak onehdy přijel do firmy šéf - majitel Z350 - totálně vytočenej z toho, že nemohl v Praze ani pořádně přejet křižovatku s mokrejma rozskákanejma kostkama a byl tam za debila Úsměv

Osobně vidím v Z350 další velkou nevýhodu - servisní náklady. Honda je prostě Honda, i ta nejuhoněnější S2k ti vydrží věčnost. Z350 má obrovský problémy třeba s dvouhmotovým setrvákem, kdy by ti majitelé v Z350-klubu řekli, že není vyjímka, kdy se rozpadne při 80 tis.km a aby byla větší legrace, dopadá to v drtivým případě tak, že to sebou vezme i min. ložisko převodovky. už si nevybavuju detaily, ale je to tam nějak blbě konstruovaný a díly rozpadlýho setrváku padaj přímo k převodovce. Každopádně výměna dvouhmotovýho setrváku stojí 120 tis. meetallll
S2k není na údržbu levný auto, jenpřeci stála nová 1,2 mega a tomu odpovídají i ceny dílů, C5g to prostě není, že...ale proti Z350 je to brnkačka.

A ještě jeden postřeh k Z350 - dnes se v EU pohybuje již mnoho "Z" dovezených z USA. Málokdo ale ví, že narozdíl od EU, kde se Zetko prodávalo jen v 1 specifikaci, se v USA prodávalo hned ve čtyřech, přičemž ta nejvyšší defakto odpovídá té evropské, zbylé jsou šizené, 2 nejnižší dokonce s nějakými tragickými brzdami, totálně neodpovídajícími výkonu Z350. Těch změn tam je ale vícero, jen chci naznačit, že není "Z" jako "Z", tak bacha na to.

Osobně bych šel buď do S2k po facelift nebo si počkal na Z370, který je zase o kus dál (ale i cenově)...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 13:58   Citovat  

sopta napsal:

Osobně bych šel buď do S2k po facelift nebo si počkal na Z370, který je zase o kus dál (ale i cenově)...

Celkove velky souhlas, jen ta stabilizace na 370Z mi prisla temer stejne tragicka, delal jsem ted hodne brzdy na 350Z (jedny seriovy upgrade a 2x velke XYZ) a jedny velke na 370Z...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 14:19   Citovat  

Dany napsal:
Celkove velky souhlas, jen ta stabilizace na 370Z mi prisla temer stejne tragicka, delal jsem ted hodne brzdy na 350Z (jedny seriovy upgrade a 2x velke XYZ) a jedny velke na 370Z...

přiznám se, s 370Z nemám moc zkušeností, takže se hádat nebudu, bral jsem to jen dle osobních zkušeností s 350Z a následných komentů lidí blízkých při srovnání 370Z vs. 350Z...

Ideální by byla S2000 s VSA naladěným stejně dokonale jako na Z4M kouř
Mimochodem, to by byl asi můj favorit, kdybych vybíral mezi S2000 a 350Z, vezmu Z4M Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 14:26   Citovat  

sopta napsal:
přiznám se, s 370Z nemám moc zkušeností, takže se hádat nebudu, bral jsem to jen dle osobních zkušeností s 350Z a následných komentů lidí blízkých při srovnání 370Z vs. 350Z...

Mimochodem, to by byl asi můj favorit, kdybych vybíral mezi S2000 a 350Z, vezmu Z4M Velmi šťastný

Já Z3M, ta se mi líbila a ovládala ještě lépe a snadněji, hlavně naladění podvozku a zadního diferenciálu je úžasné, rozhodně sem se bál méně než s S2000 pořádnej výtlem
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 14:29   Citovat  

sopta napsal:
Stybilizační systém - to je velká kapitola u těchto aut. S2000 před facelift ho neměla vůbec a jak píše Loko, taková jízda chce pak fakt velký koule, já osobně bych nechtěl řešit krizovou situaci někdy v zimě na sněhu, to je prostě KO... takže když S2k, tak z rozumu pofacelift.

Z350 stabilizaci má, ale hrůzostrašnou. Respektive né že by nefungovala, jen funguje až moc horlivě. V reálu a českách silnicích s rozsekaným asfalem plným vyjetejch kolejí, vln a děr znamená, že je stabilizace neustále v permanenci. O to nepříjemnější je, že její zásah v podobě totálního uříznutí výkonu motoru dost necitlivej a člověka kolikrát rozpálí do ruda. Pamatuju jak onehdy přijel do firmy šéf - majitel Z350 - totálně vytočenej z toho, že nemohl v Praze ani pořádně přejet křižovatku s mokrejma rozskákanejma kostkama a byl tam za debila Úsměv

Osobně vidím v Z350 další velkou nevýhodu - servisní náklady. Honda je prostě Honda, i ta nejuhoněnější S2k ti vydrží věčnost. Z350 má obrovský problémy třeba s dvouhmotovým setrvákem, kdy by ti majitelé v Z350-klubu řekli, že není vyjímka, kdy se rozpadne při 80 tis.km a aby byla větší legrace, dopadá to v drtivým případě tak, že to sebou vezme i min. ložisko převodovky. už si nevybavuju detaily, ale je to tam nějak blbě konstruovaný a díly rozpadlýho setrváku padaj přímo k převodovce. Každopádně výměna dvouhmotovýho setrváku stojí 120 tis. meetallll
S2k není na údržbu levný auto, jenpřeci stála nová 1,2 mega a tomu odpovídají i ceny dílů, C5g to prostě není, že...ale proti Z350 je to brnkačka.

A ještě jeden postřeh k Z350 - dnes se v EU pohybuje již mnoho "Z" dovezených z USA. Málokdo ale ví, že narozdíl od EU, kde se Zetko prodávalo jen v 1 specifikaci, se v USA prodávalo hned ve čtyřech, přičemž ta nejvyšší defakto odpovídá té evropské, zbylé jsou šizené, 2 nejnižší dokonce s nějakými tragickými brzdami, totálně neodpovídajícími výkonu Z350. Těch změn tam je ale vícero, jen chci naznačit, že není "Z" jako "Z", tak bacha na to.

Ve voze neni moznost vypnout stabilizaci stiskem tlacitka ?Smutný
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 14:30   Citovat  

sopta napsal:

no, ale taky je o 1/4 mičudy dražší Úsměv pokud jsem bral S2K od r.v. 2005 ( netušim od kdy maji stabilizaci )
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 14:45   Citovat  

Newer napsal:
Ve voze neni moznost vypnout stabilizaci stiskem tlacitka ?Smutný

to víš že je a dokonce trvale, žádnej VW vynález, co se tváří vypnutě a přitom stále hlídá na stráži...ale věř mi, že na moc místech jí nevypneš, s vyplou stabilizací je to podobn jak u S2000, je to proradná bestie, kde musíš mít fakt koule jet s ní rychle, děsně ráda kousne a zadek když ustřelí, bude to dost nevyzpytatelně ve vysoký rychlosti a vyrovnáš to už jen velmi těžko. Něco jinýho je vypnout si ho na chvilku blbnutí v driftíku někde, kde když ti to ustřelí, tak to jednak bude cíleně a druhak tam budeš mít prostor to vyrovnat, ale na běžný ježdění bych ho fakt nevypínal Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 14:52   Citovat  

Dany napsal:
Já Z3M, ta se mi líbila a ovládala ještě lépe a snadněji, hlavně naladění podvozku a zadního diferenciálu je úžasné, rozhodně sem se bál méně než s S2000 pořádnej výtlem

Tak Z3M ani Z3 obecně jsem neměl tu možnost, ale co jsem kde četl/slyšel, tak nic moc, prej docela žvejkačka Úsměv

A je teda fakt, že u Z4M jsem se taky bál míň než v S2000, to auto je dokonale čitelný je to dobrý
A pak ten nádhernej mechanickej zvuk, nádhernej zvuk vytočenýho 6-válce s vejfukama přímo pod zadkem je to dobrý
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Srovnaní S2000 a 350Z
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina