Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Podvozky AP
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Tomášek je teď offline  Tomášek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 14:36   Citovat  

Koukal jsem na příspěvky od pár lidí co psali co je to AP Sportfahrwerke, tak je to německá firma zabívající se podvozkama, je na trhu přes deset let, ale dodávali jen pro Německo, od nedávna dělají i vývoz a je to podfirma Weitecu.
Jinak cenově je Apčko přijatelnější a dostupnějšíÚsměv

tudy odkaz

Jinak pokud by měl někdo náký dotaz ohledně podvozku nehávejte napsat rád se vším pomohu, zjistímÚsměv
a doufám že klukům co si ho ode mě vzali budou sloužit:)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
tom3 je teď offline  tom3
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 22:01   Citovat  

Pozerám že v tom ich onlinestore neni vidieť cenu.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 22:30   Citovat  

Cenu bych řešil určitě přes Toma je to dobrý

Jinak jsem slíbil Tomovi že sem napíšu nějaký poznatky co se toho podvozku týče a hodim nějaký fotky jak s tim vypadá auto Úsměv

Podvozek mě osobně příjemně překvapil, neni extrémě tvrdej, ale jízdní vlastnosti se s tim změnily tak, že zatáčky co jsem na eibach pružinách se seriovejma tlumičema jezdil 50 teď jezdim 80-100. Na léto auto bylo dole o 75mm což je max výška kterou jde snížit, jezdim s tim daily po Praze, na takovym setupu si samozdřejmě škrtam o retardéry a na vyvýšený parkování můžu zapomenout, ale za ty pohledy kolemjdoucích to stojí Velmi šťastný Jediný co mě malinko štve je nedomyšlenej system na změnu výšky, kluci německý zapomněli navrtat 3 dírky do toho kroužku, ale to neni žádná tragedie, stačí než se to nahodí si tam ty díry přivrtnout což já sem tenkrát nedělal a teď toho trochu lituju Úsměv

Tady je pár fotek na mojem cívovi v letnim setupu

DSC02359.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC02359.jpg, 120.98 kB

DSC02363.jpg

DSC02363.jpg, 178.18 kB

DSC02364.jpg

DSC02364.jpg, 133.57 kB

DSC02365.jpg

DSC02365.jpg, 71.78 kB

0
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 17:36   Citovat  

Tak to je poriadne nízko Cool
Čo si okrem tlmičov a pružín ešte na podvozku menil? A čo odklony? Geometria v pohode?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 18:53   Citovat  

tom3 napsal:
Tak to je poriadne nízko Cool
Čo si okrem tlmičov a pružín ešte na podvozku menil? A čo odklony? Geometria v pohode?
↲↲Odklony nejsou v mym pripade potreba jelikoz mam diskz 6,5x15 ET38 na 195/50 gumach a krom sroubu ktery pri sundavani staryho podvozku ruply a novyho horniho zadniho ulozeni se nemenilo nic. Geometrie se nedelala, menil se dobrej podvozek za stavitelnej, mam to uz pres 3 mesice a bez problemu, auto nikam netahne a gumy se taky nerovnomerne nesjizdej. Jinak momentalni setup je auto vysoky jako koza Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 18:59   Citovat  

mrgrudge napsal:
↲↲Odklony nejsou v mym pripade potreba jelikoz mam diskz 6,5x15 ET38 na 195/50 gumach a krom sroubu ktery pri sundavani staryho podvozku ruply a novyho horniho zadniho ulozeni se nemenilo nic. Geometrie se nedelala, menil se dobrej podvozek za stavitelnej, mam to uz pres 3 mesice a bez problemu, auto nikam netahne a gumy se taky nerovnomerne nesjizdej. Jinak momentalni setup je auto vysoky jako koza Velmi šťastný

to nové zadné horné uloženie si musel meniť kvoli podvozku? (prepáč v takýchto veciach som lama)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 19:37   Citovat  

tom3 napsal:
to nové zadné horné uloženie si musel meniť kvoli podvozku? (prepáč v takýchto veciach som lama)

Důvod byl podobnej jako u šroubů, když se sundavali zadní tlumiče, tak to nešlo a muselo se řezat flexou a trochu se poškodily gumy a jelikož to potom bouchalo, tak sem musel koupit nový, tenhle AP podvozek nemá svoje horní uložení, takže se muselo použít seriový z auta Mrk

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 19:58   Citovat  

Kdyz se EK snizuje, tak odklony jdou automaticky do negativu, kdyz se zvysuje tak do +. To je fakt, ktery asi nikdo nevyvrati. Takze jestli mas auto snizene a nemas ramena se stavitelnym odkonem (ne, tady se fakt neda nastavit odklon na tlumici), tak urcite nemas standartni nastaveni odklonu. Nerikam ze je to spatne a smrtelne, ale myslet si, ze mam geometrii OK aniz bych mel vypis z geometri je podle me hodne naivni :)Nemluve o tom, ze takove nahodne a nezname nastaveni geometrie (i sbihavosti) asi neni to orechove, co se tyce maximalizace jizdnich vlastnosti na konkreti setup...

Mailo je teď offline  Mailo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 0:32   Citovat  

Trochu OT ale nevíte někdo jestli se dá někde sehnat výškově stavitelný podvozek weitec GTN, dlouhou dobu byl na Escape6 ( tudy odkaz ) ale teď ho tam už nemůžu najít... Myslím že to je super podvozek za ty peníze (cca 13000) ale jak říkám slehla se po něm zem... Smutný Popřípadě budu i rád za jakékoli srovnání mezi AP a Weitec když někdo bude něco vědět Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 7:17   Citovat  

infinity napsal:
Kdyz se EK snizuje, tak odklony jdou automaticky do negativu, kdyz se zvysuje tak do +. To je fakt, ktery asi nikdo nevyvrati. Takze jestli mas auto snizene a nemas ramena se stavitelnym odkonem (ne, tady se fakt neda nastavit odklon na tlumici), tak urcite nemas standartni nastaveni odklonu. Nerikam ze je to spatne a smrtelne, ale myslet si, ze mam geometrii OK aniz bych mel vypis z geometri je podle me hodne naivni :)Nemluve o tom, ze takove nahodne a nezname nastaveni geometrie (i sbihavosti) asi neni to orechove, co se tyce maximalizace jizdnich vlastnosti na konkreti setup...

Jo sorry to jsem tu zapomněl napsat, auto bylo v roce 2007 kupovaný z Německa už snížený o 4cm pružinama Eibach a geomka byla po dovozu dělaná, proto už jsem jí dodatečně nedělal Mrk

Mailo: Zkus napsat Tomáškovi, s Escape6 spolupracuje, takže by ti měl poradit Mrk

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2013 , 20:41   Citovat  

Dante, jak se ti ten podvozek chová odstupem času? Přemýšlím na APčkem..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 6:31   Citovat  

Streetkid napsal:
Dante, jak se ti ten podvozek chová odstupem času? Přemýšlím na APčkem..

Čaues, podvozek má už najeto přes 50 tisíc po pražských cestách a je to na něm znát, zadní tlumiče občas praští nadoraz při přejezdu příčnýho prahu nebo nerovnosti, zřejmě už to maji pomalu za sebou, ale jinak je furt stabilní a auto s ním sedí parádně, je trošku orezlej, ale vypadá to spíš na povrchovku, zjistím až to budu shazovat na letní setup. Ale myslím si, že za tu cenu vydržel nad očekávání dlouho a sloužil hodně dobře je to dobrý

Johny je teď offline  Johny
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 8:19   Citovat  

Po 50 tis bude lehce po smrti většina podvozků, který jezdí po Praze... Velmi šťastný Doufám, že ten můj zamýšlenej vydrží podobně.

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 10:08   Citovat  

Johny napsal:
Po 50 tis bude lehce po smrti většina podvozků, který jezdí po Praze... Velmi šťastný Doufám, že ten můj zamýšlenej vydrží podobně.

na AP jezdím už dvě sezony a fakt paráda, tuhostně je to drncavější než serie, ale není to žádněj extra tvrdolín, na denní ježdění se sportovním nádechem pecka za ty peníze (navíc stavitelná výška vozu)

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 16:45   Citovat  

pokud je na řádění po okreskách dostatečně tuhý a těch 40 000km vydrží, za necelých 12 000,- nový kousek se zárukou nezní špatně.

Řešil jsem Kayaby AGX, které nejsou podle ohlasů špatné, ale možnost snížit/zvýšit si káru na sraz nebo naopak na zimu (semtam se projedu i v zimě) je podle mě někdy užitečnější než možnost přitvrdit si podvozek, který beztak bude pořád nastavený na "o něco tužší stupeň než série" Úsměv Co na to vy, co máte tuhostně tunitelné tlumiče?

DannyK je teď offline  DannyK
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2016 , 17:14   Citovat  

Trošku to tu oživím, někdo další zkušenosti s podvozkem AP? momentálně mám setup eibach pružiny + serie tlumiče,a když si časem podvozek ve předu sednul tak kvuli svodům 4-1 dost často škrtám, a už mě to nebaví. Proto uvažuji nad něčím jiným.

Pavel311 je teď offline  Pavel311
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2016 , 9:44   Citovat  

Budu nejspíš do měsíce kupovat AP na mé coupe 6g, tak až budu mít nějaké poznatky tak to sem hodím Úsměv Jinak názory ostatních mě také zajímají Úsměv Slyšel jsem, že si to lidi zatím chválí. je to dobrý mravenec

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2016 , 11:51   Citovat  

Pavel311 napsal:
Budu nejspíš do měsíce kupovat AP na mé coupe 6g, tak až budu mít nějaké poznatky tak to sem hodím Úsměv Jinak názory ostatních mě také zajímají Úsměv Slyšel jsem, že si to lidi zatím chválí. je to dobrý mravenec

a to budeš kupovat celý podvozek nebo jenom pružiny?
taky o něčem přemýšlím že si časem pořídím na coupe ale asi to vidím na set od Weitecu který mám na druhém autě
tak pak napiš poznatky Úsměv

Pavel311 je teď offline  Pavel311
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2016 , 12:30   Citovat  

Celý set... Úsměv tak já měl na VTSu TAčkoa to bylo děsný.. auto pružilo jen na gumách... Velmi šťastný tak chci Coupátku dopřát něco v rámci mých finančních možností Velmi šťastný Jasný dám vědět.. ale nebude to hned...

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2016 , 12:34   Citovat  

Pavel311 napsal:
Celý set... Úsměv tak já měl na VTSu TAčkoa to bylo děsný.. auto pružilo jen na gumách... Velmi šťastný tak chci Coupátku dopřát něco v rámci mých finančních možností Velmi šťastný Jasný dám vědět.. ale nebude to hned...

TAčko už ani vidět měl sem jedno použité na coupe a sem rád že mám teď sérii

SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2016 , 14:30   Citovat  

Koukám, že se tu rozjela zajímavá diskuze ohledně podvozků AP.

Mám Subaru Impreza a v listopadu jsem nasadil podvozek od AP. Předně jsem byl trošku zklamaný, že APčka NEMAJÍ horní uložení, a protože mám ještě ke všemu přelomový rok předface / poface, tak samozřejmě nastala anabáze, kterou jsem si nakonec vyřešil po svém.

Teď k vlastnostem. Před nandáním tam byl pravděpodboně (koupené auto z DE) origo podvozek na snížených pružinách a auto bylo tvrdé, uskákané a dost nízko. Tlumiče jsem tedy o něco výš. Zlepšili se jízdní vlastnosti a velmi se zlepšil komfort. Ještě nás čeká udělat kosti na stabilizátorech a vyměnit silentbloky, ale z mého pohledu za 21000,- s DPH (ano, na Suby je dražší) to je dobrý podvozek i na daily car co za 5 měsíců na tomhle podvozku najel přes 10000km.

Pokud ho srovnám s podvozkem od BC Racing, který jezdím na Hondě (pominete-li váhový rozdíl aut, jinak řešenou konstrukci podvozků a taky 4×2 vs. 4×4), tak podvozek od BC v základním nastavení (tuhost / výška) poddajnější a čitelnější. Navíc nabízí větší komfort při nastavování, ale tím vůbec neříkám, že je AP nejezditelné bláto. Za mě je to rozumný kompromis v poměru cena výkon, když nechcete originály a nepotřebujete si hrát každý druhý den s nastavením tuhosti. Možnost nastavení výšky už je jen příjemný bonus (i když řešení není úplně nejlépe vymyšlené - viz nedodstatek děr na matici).

Takže resumé:
+ cena
+ stavitelná výška
+ funkčnost
+ použitelnost na daily ježdění
+ konstrukce (vypadá docela "nerozbitně")
+ návod včetně fotografií
- nastavování výšky
- nedodává se včetně horního uložení (za mě nepochopitelně hloupé rozhodnutí)
- rozdíl v ceně na Subaru AP vs. BC Racing dělal "pouhých" 9500,- vč. DPH (mít ještě měsíc, tak tam pravděpodobně skončil BC místo AP, ale starý už byl na kaši)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2016 , 21:15   Citovat  

Jelikož už jsem měl jedno AP za sebou, tak už jsem věděl do čeho jdu a do matice jsem si udělal díry navíc, teď je štelování výšky naprosto bez problému (viz Spaceovo mínus) Úsměv

Jinak mám jen pozitivní zkušenosti a mám tu samou možnost porovnat i s BC a to je prostě neporovnatelné no Úsměv

Rouballik je teď offline  Rouballik
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2018 , 16:08   Citovat  

Snad do světa podvozků přinesu pár rad a zrovna opravím pár polopravd.
Dělal jsem v největší české podvozkárně, takže snad pomůžu.

DannyK napsal:
Trošku to tu oživím, někdo další zkušenosti s podvozkem AP? momentálně mám setup eibach pružiny + serie tlumiče,a když si časem podvozek ve předu sednul tak kvuli svodům 4-1 dost často škrtám, a už mě to nebaví. Proto uvažuji nad něčím jiným.

To je častý problém těhlech polsko pachtěných kitů. Lidi si nakoupí nějaké pružiny a nějaké tlumiče a zkombinují to. Výsledek je drahý a se zvučnými jmény komponent. To je ale tak všechno. Pružiny nastavené na sériový tlumiče a pseudopolský tlumič dohromady nefunguje. Mnohem lepšího výsledku dosáhneš s čímkoliv s TÜV třeba i s tím TATechnix ve sportovním pevném kitu. To jsou díly na sebe vyrobený a testovaný. A fakt to funguje.

Pavel311 napsal:

Musím říct že TAčko je taková klasika. 90% podvozků jsou TAčka. Zbytek rozvrzaný JOMy Velmi šťastný Omlouvám se ale neviděl jsem JOM co by nevrzal.

Pamatuju si jak k nám přijel zákazník v Civiku s tímhle stavíkem: tudy odkaz říka koupil jsem to na tom. Skáče to. CO s tím? Chci to ven.. Říkám mu mrkneme na to než budeme dělat radikální řezy. Auto skákalo což je jasná špatná montáž.

Po shlédnutí:
- předek bez představných pružin
- zadek bez představných pružin
- stočené na zemi
- silentbloky zkroucené potrhané protože je někdo nepovolil. Ramena vyloženě páčená.

Dodali jsme pružiny. Povolila se ramena. Udělala se GEO. Vyměnily silentbloky a vala nic neskákalo pohodlnost šla nahoru. Lidi jsou prasata. Montujou to bez znalosti automechaničiny. Ty podvozky jsou tvrdý jako všechny staviky bez stavění průtoku oleje, ale jezdit se na tom dá..

SpaceMan napsal:
Koukám, že se tu rozjela zajímavá diskuze ohledně podvozků AP.

Mám Subaru Impreza a v listopadu jsem nasadil podvozek od AP. Předně jsem byl trošku zklamaný, že APčka NEMAJÍ horní uložení, a protože mám ještě ke všemu přelomový rok předface / poface, tak samozřejmě nastala anabáze, kterou jsem si nakonec vyřešil po svém.

Horní uložení mají pouze výrobci, kteří neumí udělat podvozek na sérii nebo si tím honí něco co podvozek nedokázal. Honí se tím centimetry snížení. Honí se tim univerzálnost. Pak se jeden tlumič seká na všechna auto a to je špatně. Cena uniballu je 5000 Kč a více. Podvozek za 14 s takovym uloženim je podvozek za 8-9 tis.. Tzn je to TAčko..

Nasadíš AP a koupíš sériové uložení a je vyřešeno. Nebo tam necháš to co tam je. Ideální stav bez investic.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Podvozky AP
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina