Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 21:57   Citovat  

Nemuzu tu najit tema kam bych se prifaril, tak zakladam nove, kde se muzeme ptat na to co nas zajima Úsměv Majitele teto generace, jak jste na tom v praxi s tim strasne umistenym kridlem vzadu? Je pres nej v beznem provozu hodne ztizeny vyhled dozadu ve zpetnem zrcatku a pri couvani? Da se toho kridylka nejak zbavit a pouzit neco co bude o kus vys (a bylo to trochu funkcni bez tendence k tuzingu)? Dekuju.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 22:38   Citovat  

Myslím, že se to řešilo, když přišla CRX Velmi šťastný

Ne to byla sranda, jinak já najezdil s CTR 8G poměrně dost a nikdy mi to nepřišlo ani nevkusné (to je vždy věc názoru) a dokonce ani mi to nijak moc nevadilo ve výhledu dozadu...
Myslím si, že nějaká změna pozice křídla je nerealizovatelná, vzhledem ke spojení těch dvou dílů zadního skla...
   Návrat  
padam je teď offline  padam
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 0:40   Citovat  

Podle mě je to naprosto v pohodě i při jízdě i při couvání. Mám sice parkovací senzory, ale nebyl by problém ani bez nic. Přítelkyně sice něco říkala o tom, že přes ten krám není nikam vidět, ale veřte jí to, když tvrdí, že 8G má malá zrcátka. Úsměv
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 7:53   Citovat  

Dany : Velmi šťastný OK ... jedině snad nechat na zakázku vyrobit celé zadní okno bez dělení HaHaaa
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 7:56   Citovat  

padam napsal:
Podle mě je to naprosto v pohodě i při jízdě i při couvání. Mám sice parkovací senzory, ale nebyl by problém ani bez nic. Přítelkyně sice něco říkala o tom, že přes ten krám není nikam vidět, ale veřte jí to, když tvrdí, že 8G má malá zrcátka. Úsměv

Namontuj nějaké z dodávky... Velmi šťastný

Já jsem s křídlem neměl sebemenší problém. Trochu nezvyk,ale v provozu pohoda, při parkování max. víc využiješ boční zrcátka. Navíc jsem někde četl, že v noci je křídlo fajn,protože u většiny aut kryje světla (nevím, já s CTR jezdil přes den).
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 8:48   Citovat  

Hellborn napsal:
Navíc jsem někde četl, že v noci je křídlo fajn,protože u většiny aut kryje světla (nevím, já s CTR jezdil přes den).

JJ, to je pravda, ale platí to jen pro auta jedoucí do cca 200m za tebou, pak už normálně svítí přes křídlo. Trochu nevýhoda je, že křídlo hází stín na samozatmívací zrcátko, takže zase tak dobře jako v jiných autech nereaguje. Vzhledem k tomu, že je ale za příplatek tak nepředpokládám, že by ho mělo moc 8G nainstalovaných.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 11:20   Citovat  

Diky, s tim kridlem to je fakt, ze je vlastne soucasti zadnich dveri s delenym sklem. Videl jsem prave fotky tusim verze Mugen a nevzpomnel jsem si jak to je. Musim se v nem sam trosku vic projet a zkusit si to poradne.
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 11:56   Citovat  

padam napsal:
JJ, to je pravda, ale platí to jen pro auta jedoucí do cca 200m za tebou, pak už normálně svítí přes křídlo. Trochu nevýhoda je, že křídlo hází stín na samozatmívací zrcátko, takže zase tak dobře jako v jiných autech nereaguje. Vzhledem k tomu, že je ale za příplatek tak nepředpokládám, že by ho mělo moc 8G nainstalovaných.

Me se treba stavalo, ze jsem nevidel auto ktery na me blikalo, coz me trochu sra*o, na druhou stranu kridlo vetsinou pekne branilo oslnujicim ridicum
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.12.2010 , 23:02   Citovat  

Nasel jsem skvely odkaz na jedno vyborne a zijici UFO-forum v nemcine je to dobrý tudy www.fnhatch.de
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.12.2010 , 9:25   Citovat  

Nemusíš jít do ročníku 2008+

Jen musíš jít do správného auta 2007+ tedy po výměně věcí v motoru a převodovce...

Stačí, když mi pošleš VIN a já ti řeknu, jestli je to vyrobené před 7/2007 (což je špatně) nebo po (což už je stejné až do 2011)
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2010 , 13:12   Citovat  

Dany napsal:
Nemusíš jít do ročníku 2008+

Jen musíš jít do správného auta 2007+ tedy po výměně věcí v motoru a převodovce...

Stačí, když mi pošleš VIN a já ti řeknu, jestli je to vyrobené před 7/2007 (což je špatně) nebo po (což už je stejné až do 2011)

Co je na CTR před 7/2007 tak špatného?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.12.2010 , 14:01   Citovat  

hopit napsal:

Navrhuju presun do tematu o Civic 8G je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2010 , 14:48   Citovat  

Bully napsal:
Navrhuju presun do tematu o Civic 8G je to dobrý

souhlas ale nikde ho nevidím Cool
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.12.2010 , 14:57   Citovat  

hopit napsal:

Psal jsem to mockrát, CTR8G před 7/2007 obsahuje věci v motoru a převodovce, které jsou problematické. Nejznámější je problém s 3RZ v převodovce, ale je jich daleko víc. Navíc, od 8/2007 jsou v převodovce a motoru jiné součástky (v převodovce je to důležitější). Nebyl by to takový problém, kdyby se nemuselo měnit víc věcí navíc... U některých problematických dílů totiž došlo k ukončení výroby náhradních dílů bez náhrady a při poškození jednoho dílu (části stálého převodu, koleček apod.) se musí měnit věci obě novou specifikací...
My takhle nakonec vyměnili třeba u Kaufiho komplet vnitřnosti převodovky a teprve teď je pokoj Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2010 , 15:06   Citovat  

Dany napsal:
Psal jsem to mockrát, CTR8G před 7/2007 obsahuje věci v motoru a převodovce, které jsou problematické. Nejznámější je problém s 3RZ v převodovce, ale je jich daleko víc. Navíc, od 8/2007 jsou v převodovce a motoru jiné součástky (v převodovce je to důležitější). Nebyl by to takový problém, kdyby se nemuselo měnit víc věcí navíc... U některých problematických dílů totiž došlo k ukončení výroby náhradních dílů bez náhrady a při poškození jednoho dílu (části stálého převodu, koleček apod.) se musí měnit věci obě novou specifikací...
My takhle nakonec vyměnili třeba u Kaufiho komplet vnitřnosti převodovky a teprve teď je pokoj Smutný

Nemáš odkaz kde je to vše napsáno? Celkem by mě zajímalo co je na motoru atd ještě špatně.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.12.2010 , 15:23   Citovat  

hopit napsal:
Nemáš odkaz kde je to vše napsáno? Celkem by mě zajímalo co je na motoru atd ještě špatně.

Myslím, že komplet to mám tak v hlavě, protože každou chvíli přicházím ještě na něco dalšího, jinak základ bude popsán u mě na TypeR.cz fóru...
Jinak Ti stačí prolézt EPC podívat se na rozdíly prvních CTR 8G a CTR 8G 2008 například a vidíš to přesně...

Jinak pokud chceš mít jistotu, že převodovka má již opravdu správné věci, stačí se podle vinu podívat na stálý převod, pokud je to kód "RPW" tak je převodovka podle nejstarší specifikace (špatná), pokud "RPN" tak už je to tan novější... Nicméně i tam jsou ještě dvě možnosti a úplně správná převodovka má synchron 3-4 s kódem 23623-PNS-326, ale zjistil jsem, že některé staré převodovky se nachází i v modelech 2008, ale již s novým stálým převodem, prostě je to složitější...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2010 , 20:08   Citovat  

Dany napsal:
Myslím, že komplet to mám tak v hlavě, protože každou chvíli přicházím ještě na něco dalšího, jinak základ bude popsán u mě na TypeR.cz fóru...
Jinak Ti stačí prolézt EPC podívat se na rozdíly prvních CTR 8G a CTR 8G 2008 například a vidíš to přesně...

Jinak pokud chceš mít jistotu, že převodovka má již opravdu správné věci, stačí se podle vinu podívat na stálý převod, pokud je to kód "RPW" tak je převodovka podle nejstarší specifikace (špatná), pokud "RPN" tak už je to tan novější... Nicméně i tam jsou ještě dvě možnosti a úplně správná převodovka má synchron 3-4 s kódem 23623-PNS-326, ale zjistil jsem, že některé staré převodovky se nachází i v modelech 2008, ale již s novým stálým převodem, prostě je to složitější...

Takže problém je že brzy odchází synchrony?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.12.2010 , 20:16   Citovat  

hopit napsal:
Takže problém je že brzy odchází synchrony?

To není jen to, špatně to řadí, pokud jedeš ve vysokých otáčkách, takže pokud Ti to opraví někdo, kdo to nezná a dá tam nové jen ty špatné díly dle původní specifikace, tak se to vlastně nevyřeší a po pár tis. km je to zase zpátky, ty auta se také hůř upravují, zvedání otáček je dost nebezpečné, jsou háklivější na přetočení, ale prostě všechno souvisí se vším, takže by to bylo na několik příspěvků...

Dá se s nadsázkou říct, že mezi prvním CTR8G a novějším CTR8G není sice zvenku žádný rozdíl (logicky), ale věci uvnitř motoru a v převodovce se liší víc než mezi CTR7G před a po FL Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2010 , 20:28   Citovat  

Dany napsal:
To není jen to, špatně to řadí, pokud jedeš ve vysokých otáčkách, takže pokud Ti to opraví někdo, kdo to nezná a dá tam nové jen ty špatné díly dle původní specifikace, tak se to vlastně nevyřeší a po pár tis. km je to zase zpátky, ty auta se také hůř upravují, zvedání otáček je dost nebezpečné, jsou háklivější na přetočení, ale prostě všechno souvisí se vším, takže by to bylo na několik příspěvků...

Dá se s nadsázkou říct, že mezi prvním CTR8G a novějším CTR8G není sice zvenku žádný rozdíl (logicky), ale věci uvnitř motoru a v převodovce se liší víc než mezi CTR7G před a po FL Velmi šťastný

Takže pokud si někdo koupí CTR8G v origo stavu na "normální" ježdění, tak se ho vlastně nic z toho co píšeš netýká .
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.12.2010 , 21:17   Citovat  

hopit napsal:
souhlas ale nikde ho nevidím Cool

tudy Civic 8G
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.12.2010 , 21:23   Citovat  

hopit napsal:
Takže pokud si někdo koupí CTR8G v origo stavu na "normální" ježdění, tak se ho vlastně nic z toho co píšeš netýká .

To právě není tak jednoznačné, pokud to nebudeš točit přes 7tis tak asi ne, na druhou stranu my to na dvou autech zjistili po HonDay 2008, kdy se převodovky zničili po pár sprintech, je to problém, ale právě tady se to špatné zařazení projevilo poškozením vidličky (prasknutím) a pak to šlo docela rychle...

Taky si ten člověk myslel, že jezdí normálně a jen občas se trošku sveze rychleji, ale to může stačit, hlavně když už ty auta mají pár tisíc najeto...

Ne náhodou jsou CTR8G z roku 2007 levnější než CTR7G 2005-2006 po F/L...
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 9:22   Citovat  

cast diskuze presunuta z tematu odkaz

hopit napsal:
našel by se hodný moderátor co by nás tam přesunul? Úsměv

hotovo přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 9:48   Citovat  

Dany napsal:
To právě není tak jednoznačné, pokud to nebudeš točit přes 7tis tak asi ne, na druhou stranu my to na dvou autech zjistili po HonDay 2008, kdy se převodovky zničili po pár sprintech, je to problém, ale právě tady se to špatné zařazení projevilo poškozením vidličky (prasknutím) a pak to šlo docela rychle...

Taky si ten člověk myslel, že jezdí normálně a jen občas se trošku sveze rychleji, ale to může stačit, hlavně když už ty auta mají pár tisíc najeto...

Ne náhodou jsou CTR8G z roku 2007 levnější než CTR7G 2005-2006 po F/L...

Nechce se mi věřit ,že by stačilo párkrát přeřadit v 8000ot. na zničení převodovky. To by se muselo projevit už dávno v záruční době auta .
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 13:24   Citovat  

Nevěř, nikdo tě nenutí...

Nemám co bych k tomu dodal...
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 14:06   Citovat  

Když jsme u tématu 8G rád bych se zeptal: liší se nějak "uvnitř" technicky verze před FL/po FL ale né type-R, konkrétně 1.8 benzín a 2.2 diesel ?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 21:12   Citovat  

area07 napsal:
Když jsme u tématu 8G rád bych se zeptal: liší se nějak "uvnitř" technicky verze před FL/po FL ale né type-R, konkrétně 1.8 benzín a 2.2 diesel ?

Pockej, on vubec probehl nejaky facelift?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 22:17   Citovat  

Bully napsal:
Pockej, on vubec probehl nejaky facelift?

pozná se hlavně podle otvoru v masce

2010-Honda-Civic.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
2010-Honda-Civic.jpg, 63.79 kB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 22:24   Citovat  

hopit napsal:

Jedna se o opravdovy oficialni FL nebo o zmenu masky? Normalne se prece FL dotyka cele modelove rady.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 22:44   Citovat  

Podle mě jde o regulérní facelift - viz. hondaclub.cz
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 22:49   Citovat  

hopit napsal:

nový design kol
nová maska
nový tvar předního/zadního podnárazníku (komplet i s prahama jiný barevný odstín)
nové uspořádání zadních světel
jiný materiál čalounění sedaček i tapecu
ukazatele přeřazení
palivová nádrž posunutá asi o 3cm k předku (prý rovnější podlaha při vyklopených zadních sedačkách)
přibyla výbava GT
jiná barva švindchromu
rádio s usb
a nejpodstatnější - nový komfortnější podvozek

určitě jsem ještě něco opoměl...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: