Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Promrzlý motor neohřívejte volnoběhem!
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 7
martas je teď offline  martas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 21:59   Citovat  

Ja nevim.Ja mam teda ometeno do 5ti minut a pred tim vzdy nastartuju.A budu to tak delat porad šuk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:01   Citovat  

Hlavator napsal:
Clanek sem necetl,ale dycky se smeju kdyz vidim jak nekdo zaleze do kupy snehu..nastartuje to a pak tam 20min beha se smetackem pořádnej výtlem nvm cemu pomuze to,ze tam auto 5-10-15 min klape na volnobeh zmatenej

ometu..nastartuju..pustim radio a odjizdim přátele

to je hodně důležité ... abys neslyšel, jak ti motor nadává
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:05   Citovat  

no ja kdyz jedu rano do prace tak mam auto v garazi nastartuju a pomalu vyjedu z garaze pozaviram vsechny vrata a jedu pomalou jizdou tak 2500-3000RPM prevazne do kopce do prace
vecer jak jdu z prace tak nejdriv nastartuju a topeni prepnu na celni okno a pak jdu ven ometat auto tak aby bylo cele ciste a pokud mozno bez snehu
zapnu vyhrev zadniho okna a skrabu vsechny okna a dneska pri tech -15° sem skrabal vic zevnitr auta nez z venku a nepomohl mi ani sprej na okna proti mrazu porad se to mlzilo a namraza se mi delala pred ocima tak sem musel pockat do te doby nez se motor zahreje a bude mi foukat teply vzduch na predni okno jinak se stim nedalo jet
nerad riskuju jak nekteri co jezdi se zamrzlym prednim oknem a tvrdi ze vidi dobre to ja si radsi pockam nez abych se pak naboural
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:06   Citovat  

Rom. napsal:
samozřejmě, že se motor rychleji ohřeje jízdou ... ale lepší to pro něj není

To je prave otazka.. celkem by me zajimaly nejake objektivni argumenty pro a proti.

Kazdopadne si myslim ze u modernich aut neni problem sednout a jet a stejne tak se jim asi celkem nic nestane kdyz chvilku pobezi na volnobeh.. takze bych to zas tak moc neresil.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:07   Citovat  

Ist dein Motor kalt?
Gib ihm acht und Halb pořádnej výtlem
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:08  Naposledy upravil hopit dne 16.12.2010 , 22:13, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hlavator napsal:
Clanek sem necetl,ale dycky se smeju kdyz vidim jak nekdo zaleze do kupy snehu..nastartuje to a pak tam 20min beha se smetackem pořádnej výtlem nvm cemu pomuze to,ze tam auto 5-10-15 min klape na volnobeh zmatenej

ometu..nastartuju..pustim radio a odjizdim přátele

sedne si pak do tepla Úsměv Já také nejdříve nastartuju a pak jdu ometat okno. A někdy auto jen nastartuju a jdu na 10-15 minut pryč než se ohřeje a sníh povolí sám , ať si ten litr plynu klidně sežere Hihi
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:12   Citovat  

Prdim na nějakej článek a tzv. samoodborníky co tyhle kidy píšou, až si sedne do 14 let starý Hondy co nemá klimu a po nastartování a rozjetí by viděl díky totálně zamlženejm oknům prdlajs, tak a´t mi něco píše o ometání bez nastartovanýho motoru naštvanej Já si klidně nastartuju, ometu a pak v klidu v malejch otáčkách odjíždím bez následků zamlženejch oken a budu to tak dělat furt a ať mi tihle odborníci kiss me Je to tam.
   Návrat  
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:16   Citovat  

[quote="Hlavator"
ometu..nastartuju..pustim radio a odjizdim přátele[/quote]
Pak volám odtah, protoze jsem pres okno který bylo zevnitř omrzlý neviděl ten sloup... Velmi šťastný
Nahrubo ometu, aby mi nelítal bordel do auta když otevřu dveře. Nastartuju, oškrabu a jedu.
Nemám důvod to dělat jinak, když jedu do práce, strávím tak 10 minut z 15 při průjezdu městem stáním na křižovatkách...
   Návrat  
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:16   Citovat  

mrgrudge napsal:
Prdim na nějakej článek a tzv. samoodborníky co tyhle kidy píšou, až si sedne do 14 let starý Hondy co nemá klimu a po nastartování a rozjetí by viděl díky totálně zamlženejm oknům prdlajs, tak a´t mi něco píše o ometání bez nastartovanýho motoru naštvanej Já si klidně nastartuju, ometu a pak v klidu v malejch otáčkách odjíždím bez následků zamlženejch oken a budu to tak dělat furt a ať mi tihle odborníci kiss me Je to tam.

je to dobrý je to dobrý je to dobrý je to dobrý je to dobrý
   Návrat  
Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:17   Citovat  

Nastartuju,počkám až mi klesnou točky na 1000(do 5 minut),mezitím uklidím ten bilej humus co zase přes noc napadal a jedu.
Kdyz nastartuju a snažím se hned vyjet,tak se tomu vubec nechce,má tendenci chcípnout,cukat a hlavně to žere.

Ale já v zimě nejezdím Hondou,jezdím Daewoo Lanos Se stydím
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:18   Citovat  

mrgrudge napsal:

ja mam rv 99 takze taky zadny mladik pořádnej výtlem a nic se mi nemlzi ..a s klimou nelaboruju šuk
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:19   Citovat  

mrgrudge napsal:
až si sedne do 14 let starý Hondy co nemá klimu

V mrazech ta klima stejne moc nepomuze - proste se nezapne Úsměv Ale zapnu vetrak na prvni stupen a za cca 10 sekund mam odmlzeno..
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:19   Citovat  

Honda na zimu zazimovávám Velmi šťastný Ale u wintercaru to dělám jako většina, odemknu, nastartuju, pustím ofuky na okno a jdu ometat sníh, pak jedu pomalou jízdou a i na tom motoru je znát, že už nejde tak "ztuha" jako hned po nastartování. Dělám to tak už několik let a motoru to nikdy nevadilo a to to auto už má pár křížků na krku (skoro 20)Velmi šťastný Takže článek je nesmysl a jen ekoslátanina Hihi
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:20  Naposledy upravil Hlavator dne 16.12.2010 , 22:22, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Rom. napsal:
to je hodně důležité ... abys neslyšel, jak ti motor nadává

HaHaaa promin..ale v manualu sem nenasel,ze po promrzle noci musi auticko bublat na volnobeh abych mu nahodou neublizil..nevidim jedinej duvod na co by nadaval ten motor..kdyz nastartuju a vyjizdim zmatenej

a 5min volnobehu nemam pocit,ze by mi interier nejak moc vyhralo HaHaaa asi mi to nejak jinak topi Velmi šťastný
   Návrat  
94EJ★1 je teď offline  94EJ★1
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:21   Citovat  

Já mám zatim jen zkušenosti s fáčkem, říkám vám to je něco pořádnej výtlem
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:21   Citovat  

Badunclesam napsal:
Kdyz nastartuju a snažím se hned vyjet,tak se tomu vubec nechce,má tendenci chcípnout,cukat a hlavně to žere.

A kdyz auto stoji 5 minut na volnobehu a pak az jedes tak to zere min? to mi hlava nebere
   Návrat  
.:Generic:. je teď offline  .:Generic:.
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:23   Citovat  

_Mugen_ napsal:
Já mám zatim jen zkušenosti s fáčkem, říkám vám to je něco pořádnej výtlem

To tam ten benzín tlačíš pumpičkou na kolo a zatápíš pod motorem briketama ne? Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:26   Citovat  

Badunclesam napsal:
Nastartuju,počkám až mi klesnou točky na 1000(do 5 minut),mezitím uklidím ten bilej humus co zase přes noc napadal a jedu.

Ale já v zimě nejezdím Hondou,jezdím Daewoo Lanos Se stydím

tak tam asi bude neco spatne..me se to nedusi,nechcipa a nvm co jeste..je jasny,ze auto neni ve stejne kondici jako v lete kdyz tam vlezu po noci kdy bylo -20 , ale at se na me nikdo nezlobi..proste normalne startuje a jede ..a 5-10 min volnobehu nevidim jako nic co by to melo nejak vytrhnout meetallll vcetne toho slavneho vytapeni
   Návrat  
Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:31   Citovat  

Jakmile nastartuju,pripoutam se,zapnu svetla a chci se rozjet,tak to prostě nece,musim tomu,,slapnout,,coz samozrejme nechci,tak si radeji pockam chvilku než se to aspon trochu prohreje bez záteze a pak je to uplne v poho.
Neresim,proste to je studeny,tak se tomu nechce.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:33   Citovat  

Hlavator napsal:
tak tam asi bude neco spatne..me se to nedusi,nechcipa a nvm co jeste..je jasny,ze auto neni ve stejne kondici jako v lete kdyz tam vlezu po noci kdy bylo -20 , ale at se na me nikdo nezlobi..proste normalne startuje a jede ..a 5-10 min volnobehu nevidim jako nic co by to melo nejak vytrhnout meetallll vcetne toho slavneho vytapeni

já na zvuku motoru slyším jasný rozdíl, když jede hned po nastartování nebo až po pár minutách . Navíc mě nechce v promrzlém autě rádio načíst CD Ble
   Návrat  
lubumba007 je teď offline  lubumba007
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:42   Citovat  

Já ráno vstanu, vylezu polospící před barák, nastartuju, dám cihlu na plyn a jdu si uvařit kafe. Sednu k oknu a dívám se na káru, dokud neni kolem auta desetimetrovej flek bez sněhu, tak nevyjíždim.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:42   Citovat  

to je jedno stejen resime kravinu Tak to valím bulvy

v serv.manualu ani nikde jinde sem nevidel nic o tom,ze bych mel nechat promrzlej motor nechat bezet naprazdno

..naopak vsude ctu,ze clovek proste nastartuje-nevytaci a jede Mrk ja tak cinim..nic se mi nemlzi,motor nechcipa,a ztuhlost motoru je prych behem chvilky klidne jizdy..pomalinku topit to zacne stejne az tak po 5 min jizdy takze ani to,ze si vyhreju intos na mne nezapusobi..nic se mi tam diky tomu,ze sem vyjel hned ani nemlzi Mrk a to,ze by tenhle zpusob ktery provozuju mel nejak poskozovat motor o tom vic nez silne pochybuju..

stejne si to kazdej dela jak chce a nvm duvod proc by nemel Úsměv
   Návrat  
Danny1987 je teď offline  Danny1987
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:45   Citovat  

hopit napsal:
já na zvuku motoru slyším jasný rozdíl, když jede hned po nastartování nebo až po pár minutách . Navíc mě nechce v promrzlém autě rádio načíst CD Ble

mě v Del Solce v zimě při studeným interiéru nefunguje levej blinkr HaHaaa Jinak k tématu, za mě:

1. nastartovat
2. nechat běžet motor, při tom ometat, odškrabávat, kouřit atd.
3. po několika minutách nasednout a jet, motor vytáčet max. do 3000 rpm, do té doby než se zahřeje voda a následně i olej
4. VTEC
   Návrat  
kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:45   Citovat  

no já myslím,že to zobecněné doporučení, po nastartování co nejdříve jet, platí za normálních teplot, víceméně plusových. Pokud máme -10 a více,je určitě lepší to nechat zahřát na volnoběh. Volnoběh má stejně se sytičem více jak 1000 rpm,takže to není volnoběh a zátěž v podobě přetíženého altíku je tam také. Kdo nevyhřívá zrcátka a zadní sklo? Větrák na max, radio zaplé ještě z předchozího dne, někdo dokonce hned i světla, kolikrát i klima. Tohle doporučení bych bral u šáde 120, kde doporučovali startovvat s vyšláplou spojkou, bo pp90 byl hustý jako vazelína a startér byy to neutáhl,spíše baterka... to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:54   Citovat  

lubumba007 napsal:
Já ráno vstanu, vylezu polospící před barák, nastartuju, dám cihlu na plyn a jdu si uvařit kafe. Sednu k oknu a dívám se na káru, dokud neni kolem auta desetimetrovej flek bez sněhu, tak nevyjíždim.

Takže vlastně zahříváš správně je to dobrý žádný volnoběh Velmi šťastný
   Návrat  
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:59   Citovat  

Co takhle si pořídit předehrev motoru. 30x fén ETA z Kaufu v akci pořádná prodlužovačka a každé ráno si přivstát o hodinku pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

To je sqělá debata tady muhehe
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 23:01   Citovat  

řešíte ptákoviny... ono se to nepo wc
navíc kdybyste neseděli na netu a přečetli si raději co máte v manuálu, tak máte klid a spánek bez nočních můr o týrání auta startováním...

to kacerr: nevyšlapuješ spojku ? další věc o který můžem psát tejden Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 23:03   Citovat  

hopit napsal:

Zalezi jak tezka je ta cihla :hehe: V servisnim manualu je pri potrebe zahrat motor uveden nasledujici postup:
citace:
Nastartujte motor a bez zatizeni jej drzte pri otackach 3000 ot./min (A/T v poloze N nebo P, M/T v neutralu) az do okamziku, kdy se spusti ventilator chladice.

Jinak spojku vyslapuju - a ted do me Velmi šťastný
   Návrat  
lubumba007 je teď offline  lubumba007
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 23:03   Citovat  

hopit napsal:

Důležitý je dát cihlu na plyn co nejdřív, aby motor běžel na volnoběh co možná nejkratší dobu. Řešením je položit cihlu před nastartováním, tady je ale zase důležitý mít vyhozenej kvalt. Už se mi taky stalo, že sem na Barkasu zbořil celej předek o psí kotec a místo cesty do práce jsem zakopával psa.
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 23:04   Citovat  

lubumba007 napsal:

OK muhehe OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Promrzlý motor neohřívejte volnoběhem!
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina