Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Promrzlý motor neohřívejte volnoběhem!
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 7
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 15:00   Citovat  

georgo napsal:
Já osobně bych ještě předehříval výfuk, aby nebyla ztrátová energie při kondenzaci Velmi šťastný a nedržela se tam voda.
tak bylo by lepsi i to, kdys uz tak vsechno, a kdys ve vyfuku nebude voda tak nebude reznout ne?Úsměv)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 15:09   Citovat  

jákýpak ohřívání po částech...co takhle hodit rovnou celý auto do pece? pořádnej výtlem

nebo postavit na zimu obří saunu Velmi šťastný
   Návrat  
georgo je teď offline  georgo
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 15:12   Citovat  

RASTA napsal:
jákýpak ohřívání po částech...co takhle hodit rovnou celý auto do pece? pořádnej výtlem

nebo postavit na zimu obří saunu Velmi šťastný

To jsem vyzkoušel a ne ne..... pálí volant Velmi šťastný
   Návrat  
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 15:20   Citovat  

Já se z Vás

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
Tady ta diskuze némá chybu !
   Návrat  
georgo je teď offline  georgo
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 15:36   Citovat  

Brnďa napsal:
tak bylo by lepsi i to, kdys uz tak vsechno, a kdys ve vyfuku nebude voda tak nebude reznout ne?Úsměv)

No právě. A když jsem byl ještě hodně chudý asi jako jsem teď, tak jsem auto sešlehal kopřivama aby se zahřálo. Dělal jsem ale někde chybu, páč to jsem se zahřál jen já .... troufnu si říct, že jsem se až rozpálil. kouř
   Návrat  
RobiXman je teď offline  RobiXman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 15:50   Citovat  

Jak to tak ctu s tim vasim predehrivanim VSEHO zacinam mit pocit estli Honda neni teply auto ... pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 15:58   Citovat  

ja daval do 120ky v mega mrazech fen na dobry 3h abych vubec otevrel vsechny dvere Velmi šťastný

JInak pravda je takova, ze ti kteri nechavaj autak zahrat na volnobech to pak vohuli a v domeni ze maj zahrato si muzou delat co chtej.. Jenze se zahreje jen motor a prevodovka ne a to neni pro prevodku moc dobry. Takze to chce byt zodpovednym Velmi šťastný a myslet i na prevodku!

Osobne nastartuju ometu predek kterej mi cuci z kulny Velmi šťastný a jedu, ale neverim ze se volnobehem neco koni.. Moje VTi ma mensi chladic jak stara 120tka a mam stejne do 5min ohraty motor.

PS: topeni zapinam az se zahreje motor
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 16:17   Citovat  

georgo napsal:
No právě. A když jsem byl ještě hodně chudý asi jako jsem teď, tak jsem auto sešlehal kopřivama aby se zahřálo. Dělal jsem ale někde chybu, páč to jsem se zahřál jen já .... troufnu si říct, že jsem se až rozpálil. kouř
no ja si vzdy seslehavam pozadi, aby me nestudily ty kozeny sedacky Lucy Velmi šťastný
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 16:37   Citovat  

mimochodem znama co je v kanade mi rikala, ze se tam bezne pouzivaj nejaky bazmeky na ohrivani motoru (bloku). Takze pres noc ten motor nevychladne tolik a rano je teplej. Takze pohoda. Skoro bych o tom premejslel, jeslti se to tu taky da sehnat.
   Návrat  
jenda200 je teď offline  jenda200
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 16:37   Citovat  

Hlavator napsal:
Clanek sem necetl,ale dycky se smeju kdyz vidim jak nekdo zaleze do kupy snehu..nastartuje to a pak tam 20min beha se smetackem pořádnej výtlem nvm cemu pomuze to,ze tam auto 5-10-15 min klape na volnobeh zmatenej

ometu..nastartuju..pustim radio a odjizdim přátele

OK OK naprostý souhlas!
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 16:58   Citovat  

mimochodem, vy zastance toho, ze auto nesmi hned jet.... jak to delate kdyz je venku mrzne a neni na aute snih? to jako prijdete a kdyz neni co metat tak behate okolo auta 5 minut kolecka nez vyjedete?
muj nazor je, ze zahrejvat motor "hodinu" volnobehem i zahrejvat ho moc rychle neni nejlepsi. Nej asi bude neco mezi, chvilku volnobeh a pak pomalu jet okolo 2000. Protoze a)rychly ohrejvani skodi to je jesny ale b) pomaly ohrejvani = dloouuho studenej motor, kterej neni v provozni teplote a udela takle nejvetsi pocet otacek.
   Návrat  
exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 17:49   Citovat  

Bitkar napsal:
mimochodem, vy zastance toho, ze auto nesmi hned jet.... jak to delate kdyz je venku mrzne a neni na aute snih? to jako prijdete a kdyz neni co metat tak behate okolo auta 5 minut kolecka nez vyjedete?
muj nazor je, ze zahrejvat motor "hodinu" volnobehem i zahrejvat ho moc rychle neni nejlepsi. Nej asi bude neco mezi, chvilku volnobeh a pak pomalu jet okolo 2000. Protoze a)rychly ohrejvani skodi to je jesny ale b) pomaly ohrejvani = dloouuho studenej motor, kterej neni v provozni teplote a udela takle nejvetsi pocet otacek.

kourit venku je lepsi nez v mrazaku.. a jestli nekouris, tak si zapal pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 17:58   Citovat  

Nic neřeším prostě příjdu nastartuju ometu a jedu do 3000rpm než se to pořádně ohřeje. A když není sníh tak natočím počkám 1-2 min a jedu a jestli tady někdo řeší že auto klepe 1/2 hoďky tak to trošku přehánite.Tohle snad nikdo nedělá a ani nevím proč by to dělal. Ale můj názor je že když se hned vyjede po nastartování v těchto mrazech tak je v motoru daleko větší tření než když se nechá chvíli klepat a tím se pomalinku zahřeje a rozstáhne ,ale je to jen můj názor když vezmu rozpínatelnost kovu kdy se za studena zmenší a za tepla roztáhne. Ale nekamenujte mne za to je to jen můj názor
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 18:28   Citovat  

známý má 330xD a v manuále je výslovně napsáno, že se nemá nechávat ohřát na volnoběh. Nastartovat a odjet (platí to zima/leto). Já nechávám klepat v mrazech vždycky 3-5 min.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 18:59   Citovat  

alien44 napsal:
známý má 330xD a v manuále je výslovně napsáno, že se nemá nechávat ohřát na volnoběh. Nastartovat a odjet (platí to zima/leto). Já nechávám klepat v mrazech vždycky 3-5 min.

V manualech byva napsano leccos, treba v USA musi od jiste doby vyrobci mikrovlnek vyslovne uvadet, ze se do nich nesmi davat napr. ziva domaci zvirata (asi kazdy zna tu aferu s hot-dogem Velmi šťastný ). Podobnym polointeligentum je treba hned v navodu po lopate sdelit, ze by nemeli nechavat bezet motor treba pres noc, ze by mu to prospelo min nez kdyz do auta hned sednou a rozjedou se s nim i kdyz je uplne promrzle. Ale mozna ze to pisou jenom kvuli natlaku ekologu, tezko rict.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 19:07   Citovat  

Bully napsal:
V manualech byva napsano leccos, treba v USA musi od jiste doby vyrobci mikrovlnek vyslovne uvadet, ze se do nich nesmi davat napr. ziva domaci zvirata (asi kazdy zna tu aferu s hot-dogem Velmi šťastný ). Podobnym polointeligentum je treba hned v navodu po lopate sdelit, ze by nemeli nechavat bezet motor treba pres noc, ze by mu to prospelo min nez kdyz do auta hned sednou a rozjedou se s nim i kdyz je uplne promrzle. Ale mozna ze to pisou jenom kvuli natlaku ekologu, tezko rict.

já bych řekl, že to tam píšou kvůli diferákům nebo co mají za systém 4x4. Asi jako když nechám klepat motor ale v převodovce se olej stejně neohřeje.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 19:21   Citovat  

alien44 napsal:
já bych řekl, že to tam píšou kvůli diferákům nebo co mají za systém 4x4. Asi jako když nechám klepat motor ale v převodovce se olej stejně neohřeje.

?
Ja bych to vazne neresil a snazil se pouzivat normalni zdravy rozum.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 19:24   Citovat  

Bully napsal:
?
Ja bych to vazne neresil a snazil se pouzivat normalni zdravy rozum.

myslel jsem to tak, že i když se motor ohřeje na volnoběh, tak olej v převodovce se neohřeje a dostává pěkný záhul, když tomu někdo začne hned dávat kotel. Ale jinak je to dobrý každý, ať to řeší jak chce
   Návrat  
kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 20:10   Citovat  

alien44 napsal:
myslel jsem to tak, že i když se motor ohřeje na volnoběh, tak olej v převodovce se neohřeje a dostává pěkný záhul, když tomu někdo začne hned dávat kotel. Ale jinak je to dobrý každý, ať to řeší jak chce

a já si celou dobu myslel,že když se točí motor, spojka je zaplá, tak se točí i hřídel v převodovce,tudíž se v ní olej zahřívá, ale asi už to je jinak... to mi hlava nebere Mr. Green
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 20:19   Citovat  

kaccerr napsal:
a já si celou dobu myslel,že když se točí motor, spojka je zaplá, tak se točí i hřídel v převodovce,tudíž se v ní olej zahřívá, ale asi už to je jinak... to mi hlava nebere Mr. Green

já myslel, pokud není auto v pohybu, tak že se moc nezahřívá to mi hlava nebere
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 20:37   Citovat  

Já se ho taky snažím šetřit a proto nejezdim vubec HaHaaa Naštěstí máme doma pracanta a jak už tu psala jedna část, nakopnout, omést okna a pak klídek pomalu Úsměv
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 20:39   Citovat  

docela by mě zajímala anketa k tomuto tématu..co? Úsměv
   Návrat  
jarka je teď offline  jarka
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 20:39   Citovat  

Hlavním problémem při běhu na volnoběh jsou prý nízké otáčky motoru, což způsobuje nedostatečný tlak v mazací soustavě. Minulý majitel mýho autí mi pak říkal, že pro CTR jsou tyto minimální optimální otáčky z pohledu mazání kolem 1800. Pro každý motor bude pak asi tato hodnota trochu jiná. Tyto info se pak i shodují s tím co mi říkal Dany o ECU a řízení volnoběhu, že dle teploty chladící kapaliny pro CTR se s rostoucí teplotou motoru volnoběžné otáčky snižují od cca 1800 až na 900. Když tedy někde stojím delší dobu na volnoběh, tak aspoň jednou za čas trochu zvýším otáčky motoru a podobně to tedy i dělám když auto zahřívám na volnoběh.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 20:51   Citovat  

jarka napsal:
Hlavním problémem při běhu na volnoběh jsou prý nízké otáčky motoru, což způsobuje nedostatečný tlak v mazací soustavě. Minulý majitel mýho autí mi pak říkal, že pro CTR jsou tyto minimální optimální otáčky z pohledu mazání kolem 1800. Pro každý motor bude pak asi tato hodnota trochu jiná. Tyto info se pak i shodují s tím co mi říkal Dany o ECU a řízení volnoběhu, že dle teploty chladící kapaliny pro CTR se s rostoucí teplotou motoru volnoběžné otáčky snižují od cca 1800 až na 900. Když tedy někde stojím delší dobu na volnoběh, tak aspoň jednou za čas trochu zvýším otáčky motoru a podobně to tedy i dělám když auto zahřívám na volnoběh.
ja nevim, ale takhle funguje kazdy druhy auto, cim vic je zahraty tim vic pada volnobeh
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 21:02   Citovat  

Brnďa: a proč ne, motory budou fungovat asi podobně a ti co je navrhujou tak o tom asi taky něco ví. Já tedy zahřívám motor v těchto mrazech pokaždé, jen když začnou padat otáčky tak je ještě pro sichr udržuju někde kolem těch 2000. Samozřejmě se pak rozumí, že po vyjetí následuje ještě rozumná jízda a zahřívání zbytku auta.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 21:21   Citovat  

jarka napsal:
Brnďa: a proč ne, motory budou fungovat asi podobně a ti co je navrhujou tak o tom asi taky něco ví. Já tedy zahřívám motor v těchto mrazech pokaždé, jen když začnou padat otáčky tak je ještě pro sichr udržuju někde kolem těch 2000. Samozřejmě se pak rozumí, že po vyjetí následuje ještě rozumná jízda a zahřívání zbytku auta.
pro sychr? dyt si to seridi elektronika auta sama, tak si myslim ze uz bude zbytecny drzet 2000 otacek
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 21:35   Citovat  

Rád mýmu autu ubližuju zcela minimálně Úsměv a když jsou optimální otáčky vyšší, tak se je tam snažím držet. U potahu bych se ale na to vyprd...
   Návrat  
MártyKL je teď offline  MártyKL
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 22:14   Citovat  

naprosto zbytečnej topic KO KO KO
zas další flame kuli jednomu článku Tak to valím bulvy
   Návrat  
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 22:45   Citovat  

jarka napsal:
¨
jezis co tohle je za blbost... to je snad nejvetsi blbost jakou sem v tomhle vlakne cetl... mozna kdybych si precetl ten clanek tak tam by byly vetsi... copak ten motor muze byt od vyrobce udelanej tak, ze bude hrozit v nizkych otackach zadreni nebo nejaky poskozeni motoru??? sorry ale s timhle dost nesouhlasim, tak se neuraz za to jak sem to napsal, ale to co pises mi nezni vubec logicky...
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 23:16   Citovat  

Bitkar napsal:
mimochodem znama co je v kanade mi rikala, ze se tam bezne pouzivaj nejaky bazmeky na ohrivani motoru (bloku). Takze pres noc ten motor nevychladne tolik a rano je teplej. Takze pohoda. Skoro bych o tom premejslel, jeslti se to tu taky da sehnat.

To se používá i ve Skandinávii, auta mají "zásuvky" - zapojíš a ohříváš - motorvý prostor. Přeci jen, sever je sever.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Promrzlý motor neohřívejte volnoběhem!
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina