Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Navigace
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.2.2008 , 21:20   Citovat  

Nemá někdo přehled v navigacích?
Chci si jednu pořídit a tačila by mi nějaká obyč...potřebuji ji hlavně na Prahu, bo jsem tu už dva roky a prd se tu v ní vyznám muhehe
Koukal jsem na netu ty obyč se pohybují už kolem 3500 - 4000...nevíte někdo jak to je s nahrávaním map? Pokud si je nenechám nahrát od výrobce ale stáhnu si to třeba od jinud Se stydím , jestli přicházím o záruku?
Popřípadě nevíte o nějaké na prodej?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 21:33   Citovat  

zdravím, nechci zakládat zbytečně nové téma, tak to zkusím v tomhle.
Mamka chce pro přítele k Vánocům navigaci, Garmin nuvi 1300 CR Lifetime , co Vy na to? stačí jim jen ČR, tak si myslím, že by mohlo stačit, ale třeba bude někdo vědět ve stejné cenové kategorii o něčem lepším Cooo???
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 21:53   Citovat  

Tak ono kazdemu sedi neco jineho, to je tezke.. idealni je vyzkouset si pred koupi vic navigaci, nebo poridit nejakou do ktere jde nahrat libovolny software. Ale navigovat bude cokoliv.. Akorat se divam ze ten Garmin asi nema v zakladu RDS/TMC ale musi se neco dokoupit. Ja jsem treba spokojeny s navigonem, v podobne cene je ted napriklad Navigon 40.
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 22:03   Citovat  

Me se v praze osvedcila papirova navigace. Jenom hodne vyjimecne si beru navigaci, protoze me to spis splete nebo zamota nez by pomohla. Takze za me mapa prahy 1:15000 od geoclub v krouzkovy vazbe Hihi
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 22:16   Citovat  

ninja napsal:
Me se v praze osvedcila papirova navigace. Jenom hodne vyjimecne si beru navigaci, protoze me to spis splete nebo zamota nez by pomohla. Takze za me mapa prahy 1:15000 od geoclub v krouzkovy vazbe Hihi

v tomhle máš pravdu! ve větších městech je spíš navigace na obtíž a zlatá kroužkovaná vazba, kdy spolujezdec naviguje.
Už jsem ji objednal, budou to dva důchodci, co budou jezdit po památkách atd, takže RDS/TMC potřebovat nebudou.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 22:23   Citovat  

tom tom one, když jsi zvykneš na pidi diplej nemáš pak problémy s navigací Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 22:25   Citovat  

To ja radsi jedu s navigaci - kde to neznam, tam s ni nemusim resit kudy pojedu a muzu se vic venovat rizeni a okolnimu provozu nez abych zkoumal kde odbocit, potom se hodi upozorneni na radary nebo varovani pri prekroceni rychlosti kdyz clovek prehledne znacku atd. Ted uz mam navigaci v telefonu, takze ji mam porad u sebe a neni duvod ji nezapnout Úsměv
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 22:28   Citovat  

ninja napsal:

Náhodou,mě navigace s poslední aktualizací map 9/2007 v Praze pomohla k projetí zákazu vjezdu a zákazu odbočení,což bylo oceněno dvěma stovkama za nevěnování se řízení Velmi šťastný
(i když si myslim,že v těhle případech jsem jí právě ignoroval a jel tam,kde jsem tušil cíl-byl ještě za jedním rohem HaHaaa )
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 22:51   Citovat  

Jenom pro CR staci cokoliv, driv byvaly problemy ze spousta navigaci neumela treba zaroven "vychodni" i "zapadni" Evropu, muselo se to treba prepinat atd., dneska uz to vetsinou slape u vsech. RDS/TMC taky tak moc potreba nebude jak tu uz zaznelo. Ale tohle se tu neresi. Osobne radim radsi vetsi display a urcite vyzkouset grafiku, u nekterych by me nervovalo jeji provedeni, barevnost, (ne)prehlednost, trhavy posun obrazu atd. . Sam mam Navigon a jsem spokojeny, i kdyz je dneska uz par vyrobcu co nabizi aktualizaci map dozivotne zdarma, coz neni pripad zrovna Navigonu.
Jinak par mesicu mam mobil Samsung S8500 Wawe s navigaci dozivotne zdarma a funguje taky bez jakychkoli problemu (krome komfortu obsluhy pri zadavani adresy). A velikost displeje mi vlastne taky staci.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 23:25   Citovat  

spoon napsal:
Náhodou,mě navigace s poslední aktualizací map 9/2007 v Praze pomohla k projetí zákazu vjezdu a zákazu odbočení,což bylo oceněno dvěma stovkama za nevěnování se řízení Velmi šťastný
(i když si myslim,že v těhle případech jsem jí právě ignoroval a jel tam,kde jsem tušil cíl-byl ještě za jedním rohem HaHaaa )

A co mas za navi,ja TOM TOM one XL a rad bych si taky aktualizoval,obzvlast kvuli praze ,ale jde to i zdarma ????
   Návrat  
Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.12.2010 , 14:44   Citovat  

já měl Navigon 7100, fakt bomba, velký displej, supr mapy a vyhledávání. Dnes už se jmenuje jinak, každopadně aktualizace není těžká rovnou z netu, ale tuším, že to stojí prachy. Gratis to musíš umět a dát si práci s hledáním a googlováním...
A ještě lepší varianta je koupit si Nokii , např C5, která má navigaci zdarma a přitom tě dovede všude, vlastní zkušenost. A aktualizace po netu trvá asi 5min a je zdarma, navíc velmi jednoduchá.
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.12.2010 , 14:53   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
A co mas za navi,ja TOM TOM one XL a rad bych si taky aktualizoval,obzvlast kvuli praze ,ale jde to i zdarma ????
tomtom one XL máme doma taky, ale aktualizace map je zpoplatněná na stránkách tomtomu KO cca 2000,- za nový mapy
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.12.2010 , 14:57   Citovat  

tsmart napsal:
já měl Navigon 7100, fakt bomba, velký displej, supr mapy a vyhledávání. Dnes už se jmenuje jinak, každopadně aktualizace není těžká rovnou z netu, ale tuším, že to stojí prachy. Gratis to musíš umět a dát si práci s hledáním a googlováním...
A ještě lepší varianta je koupit si Nokii , např C5, která má navigaci zdarma a přitom tě dovede všude, vlastní zkušenost. A aktualizace po netu trvá asi 5min a je zdarma, navíc velmi jednoduchá.

Ja jsem koupil uz pred delsi dobou Navigon 2110 max, SW jsem ho upgradoval na 4350 max. Ma vsechno co muze clovek od navigace pro celou Evropu chtit. Update mapoveho podkladu se musi platit, o tom uz jsem psal vys (nebo stahnout neofiko jako pises ty). Co se tyka mobilnich navigaci, tak vyborne navigace zdarma uz nenabizi pouze Nokia, treba i Samsung (muj S8500 Wawe s OS BADA) a urcite uz i jini. Cetl jsem nektere srovnavaci testy a nektere navigace v mobilech byly dokonce hodnoceny i vyssim poctem bodu nez ty klasicke.
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.12.2010 , 15:10   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

Mám tuhle krabičku,tenkrát největší display,mapy nejvíce zemí Evropy,dneska už určitě slabej průměr.Mapy si nezaktualizuju jinak než zaplacením,ale aspon je to za cca 800,ne tisíce jako jinde.Každopádně na to zatim prdim,max potkám kruháč,kterej v mapě není nebo někde novej kus dálnice,což mi taky docvakne Velmi šťastný
Co jsem rychle koukal na TomToma,tak jak píše Gear,cca 2000,- za aktualizaci.Nevim jestli to u tebe nejde hacknout,u mně určitě ne,ani mapama od stejnýho výrobce.Jak to není posvěcený panasonicem,nahraju to do ní,ale neběží vůbec nic zmatenej
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.12.2010 , 16:28   Citovat  

Bully napsal:
Navigon 2110 max, SW jsem ho upgradoval na 4350 max. Ma vsechno co muze clovek od navigace pro celou Evropu chtit.

Tak tak, 2110 byl dobry za tu cenu. Mel jsem v nem software tusim z 7100, takze umel vsechno vcetne 3D budov, jen teda nema bluetooth... Mapy se daji lehce najit, aktualizace ctvrtletne, staci je nasypat na SD kartu takze pohoda...
Bully napsal:
Cetl jsem nektere srovnavaci testy a nektere navigace v mobilech byly dokonce hodnoceny i vyssim poctem bodu nez ty klasicke.

A je to i logicke, protoze telefony maji mnohem lepsi hardware (napr. 1GHz misto beznych 400-500MHz u navigaci, 256/512MB ram misto 64MB navigace atd.), takze to beha opravdu lip. Display uz byva casto take lepsi u telefonu, at uz jde o citlivost na dotyky nebo rozliseni, jas.
Navigace stoji 2-3k, telefon s navigaci se da poridit za 4, takze pro me klasicke navigace uz nejak ztratily smysl, nosit sebou jednu vec misto dvou je velka vyhoda.

Ted mam opet Navigon v telefonu s androidem a funguje o dost lip nez klasicka navigace (uz jen posouvani prstem na mape je mnohem rychlejsi, diky moznosti zjistit polohu pomoci GSM vysilacu nemusim cekat na gps signal pri zadavani cesty atd.)
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.12.2010 , 16:44   Citovat  

Mám na prodej goclever 3540. Je úpe nová. Jen jsem jí testoval. Dárek k p.r.
Co mi překvapilo byla vcelku prodrobná mapa ČR, páč to umí i tu naší hrdel, kde tom tom skončí většinou na hlavní.
Další pozitivum je, že Vám furt dokolečka neopakuje držte se v pravo, držte se vlevo, jeďte rovně apod.
Mě je k ničemu a než abych jí využil jednou za rok mám k dispozici firemní. Nová se dá koupit za nějakých 1600,- nechám jí za 1100,- + pošta nebo předání.

Odkaz
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.12.2010 , 22:06   Citovat  

Znamej ma navi v telefonu a nema problem si stahnout aktualizaci zdarma,tak nad tim docela premejslim Se stydím
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.12.2010 , 10:32   Citovat  

v podstatě je v tuhle chvíli navigace samotná k ničemu, vzhledem k tomu, že ji máš v telefonech zdarma.
Navíc je to dnes v mobilech tak vymakaný a navíc zdarma, že nevidím jedinej důvod proč koupit navigaci a platit za aktualizace.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.12.2010 , 18:24   Citovat  

tsmart napsal:
v podstatě je v tuhle chvíli navigace samotná k ničemu, vzhledem k tomu, že ji máš v telefonech zdarma.
Navíc je to dnes v mobilech tak vymakaný a navíc zdarma, že nevidím jedinej důvod proč koupit navigaci a platit za aktualizace.

Mam oboje, ale mobil nema tak velky display a tim i komfort obsluhy. Jinak ti nikdo neprotireci a tvrdime tu to same uz pred tebou, kazdopadne s "klasickou" navigaci jezdim proste stejne radsi.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.12.2010 , 19:01   Citovat  

Komfort obsluhy je horsi mozna pri zadavani adresy za jizdy, ale takovych sebevrahu co nastavujou navigaci pri rizeni snad moc neni.
Pokud si nastavim cestu nez vyjedu, tak pak uz skoro nevidim duvod na navigaci sahat.
Nicmene obsluha (napr. zmena hlasitosti) je pro mne pri jizde lehci a tim padem i bezpecnejsi u telefonu, protoze mohu pouzit HW tlacitka na telefonu ktere najdu hmatem a nemusim sledovat dotykovy display na navigaci, ktera vetsinou tlacitka nema.
Trefit se na takto velke tlacitka ale nemam problem ani za jizdy:

A i to zadavani adresy je treba se swype klavesnici mnohem rychlejsi, navic nezalezi tak moc na presnosti, takze mozna i vhodnejsi pro ovladani v aute.

Rozdil bude treba mezi 7" a 3" displayem, ale mezi 3" a 4" to zas tak drasticke neni...
   Návrat  
iNtEgRaCZ je teď offline  iNtEgRaCZ
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.12.2010 , 21:18   Citovat  

Asi tak nějak... Malinkej mobil s Androidem a navigace Sygic Aura (s cenou cca 800,- pro mapy vychodni evropy)... v prelude pichnu malou Xperii X10 mini pro pekne na vydechy ventilace a prstem na ni dosahnu od saltpaky Úsměv
Paradni vec je kdyz mam internetovej tarif (jako student za 80,- mesicne) a stahujou se mi prubezne objizdky a dalsi ptatkoviny jako treba pocasi Mrk
   Návrat  
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.12.2010 , 22:26   Citovat  

Jestli to potřebuješ po praze tak si kup Nojii se symbianem a gps modulem, ja osobně mám E71, má to gps modul a mám tam sygic a nokia maps, obe sou naprosto v pohodě ,upřednostnuju sygic, navigaci si stahneš kdekoliv na foru, cracknes mapy a jezdis kde chces, ja s ní jezdim, čr, pl , sk ,au. byl sem v egypte tak si to tam jen tak ze srandy nahral a no problem.Vřele doporučuji,levné kvalitní i smobilem Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.12.2010 , 17:54   Citovat  

Bully napsal:
Mam oboje, ale mobil nema tak velky display a tim i komfort obsluhy. Jinak ti nikdo neprotireci a tvrdime tu to same uz pred tebou, kazdopadne s "klasickou" navigaci jezdim proste stejne radsi.

záleží jakou navigaci by si koupil, protože některý mají displej malý. Já např telefon dám do dveří, do madla, kterým máš zavírat a občas mrknu na displej, jinak jen poslouchám pokyny. Necítím se znevýhodněn oproti klasice.
Navíc nemusím před každou jízdou s navigací instalovat držák na sklo a pak ho sundávat (nebudu riskovat,že nějakej feťák se zkusí podívat co to je a ukrást to), jen dám mobil do kapsy a jdu.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Navigace
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina