Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vysoká spotřeba u CR-V 94Kw
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
čespa je teď offline  čespa
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2010 , 19:42   Citovat  

Zdravím, tak se mi podařilo CR-V čka r.v 98 vyjet první nádrž od koupě a zjistil jsem nadměrnou spotřebu cca 13/100km a to jsem jel po dálnici 110km/hod a popjížky po Praze cca 50-50. Nevíte kde hledat chybu, motor jde hladce,volnoběch drží jen první nastartování u studenehu motoru je horší. Může to dělat teplotní čidlo, popřípadě Lamda? jak je otestuji. Předem děkuji za rady.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2010 , 19:48   Citovat  

čespa napsal:
Zdravím, tak se mi podařilo CR-V čka r.v 98 vyjet první nádrž od koupě a zjistil jsem nadměrnou spotřebu cca 13/100km a to jsem jel po dálnici 110km/hod a popjížky po Praze cca 50-50. Nevíte kde hledat chybu, motor jde hladce,volnoběch drží jen první nastartování u studenehu motoru je horší. Může to dělat teplotní čidlo, popřípadě Lamda? jak je otestuji. Předem děkuji za rady.

13L na první nádrž a popojíždění po městě mě nepřijde nadměrná spotřeba . 10-11L je naprosto normální spotřeba u Cr-v mimo město Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
needs je teď offline  needs
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2010 , 20:02   Citovat  

také bych to neviděl tak černě,zima taky udělá své.Zkus vynulovat km a kolik najedeš na tu nádrž.U CR-V to mám podobný.Myslím těch 9-11 l.

0
PříspěvekZaslal: 26.12.2010 , 20:22   Citovat  

Kdyby to bralo tech 9-11 tak to neresim, ale 13 pri takle opatrne jizde mi prijde moc. U meho Espace 2,0T bych pri stejne jizde jel tak za 9 l/100km.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2010 , 20:30   Citovat  

čespa napsal:
Kdyby to bralo tech 9-11 tak to neresim, ale 13 pri takle opatrne jizde mi prijde moc. U meho Espace 2,0T bych pri stejne jizde jel tak za 9 l/100km.

Asi ještě musíš s Cr-v trénovat Úsměv Já jezdím při pohodové jíždě mimo město 11-12L LPG , ale při větším zatížení není problém se dostat na 14-15L/100km

0
PříspěvekZaslal: 26.12.2010 , 21:18   Citovat  

Viděl bych to spíš na nějakou chybu v motoru. jen nevím jak zkontrolovat to čidlo teploty, jaky ma mít odpor při urité teplotě, jinak svíčky,olej,filtr je nový. to mi hlava nebere

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2010 , 22:38   Citovat  

Chybu čidla teploty, nebo "lambády" by odhalila řídící jednotka, jediné kam "nevidí" je vysoké napětí, tzn. palec a vičko rozdělovače, kabely a svíčky.
Pravda je, že teď v těch mrazech "žerou" všechna auta víc, a čím jezdí kratší trasy, tím je to horší.
Najel bych určitě víc nádrží a měřil.
Jaký je problém po nastartování studeného motoru ?

Grundig je teď offline  Grundig
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2010 , 23:39   Citovat  

čus myslim že na první nádrž ani míň chtít nemužeš. při velice opatrné jízdě cca do 110 km/h jsem najezdil 600 km na plnou 56 litrů. nezapomeň na to že je to 4x4 a velká kastle, teď v zimě jezdim za cca 11 l. je rozhodnuto a po novém roce du do LPG

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2010 , 23:55   Citovat  

Grundig napsal:
čus myslim že na první nádrž ani míň chtít nemužeš. při velice opatrné jízdě cca do 110 km/h jsem najezdil 600 km na plnou 56 litrů. nezapomeň na to že je to 4x4 a velká kastle, teď v zimě jezdim za cca 11 l. je rozhodnuto a po novém roce du do LPG

Cr-v je pro LPG ideální , má připravené místo na nádrž a návratnost investice je velmi rychlá je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 8:40   Citovat  

Rom. napsal:
Chybu čidla teploty, nebo "lambády" by odhalila řídící jednotka, jediné kam "nevidí" je vysoké napětí, tzn. palec a vičko rozdělovače, kabely a svíčky.
Pravda je, že teď v těch mrazech "žerou" všechna auta víc, a čím jezdí kratší trasy, tím je to horší.
Najel bych určitě víc nádrží a měřil.
Jaký je problém po nastartování studeného motoru ?
Když přijdu ráno k autu a chci nastartovat,tak cca 3-4sekundy točí a pak chytne. Pokud bych ale startoval během dne-již byl motor předtím nastartován,tak chytá na otočení klíčku.

0
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 8:48   Citovat  

hopit napsal:
Cr-v je pro LPG ideální , má připravené místo na nádrž a návratnost investice je velmi rychlá je to dobrý
Jak velká nádrž na LPG se tam vejde? Mám strach,že bych musel pak tankovat každých 250km. Je to u CR-V spolehlivé?
Měl jsem vR21 LPG a spíš jsem to viděl jako nevíhodu (ročně najedu s jedním autem cca 10tis km). Chcípal mi v zatáčkách a na volnoběch, častější výměna oleje, rychleji odcházel výfuk od agresivních plynů, 1 ročně na atestaci,po 10letech na výměnu nádrže, Emise dražší než na naftáka a když jsem tyto výcenáklady sečet,tak mi to rozhodně levnější provoz auta nepřineslo.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 9:12   Citovat  

čespa napsal:
Jak velká nádrž na LPG se tam vejde? Mám strach,že bych musel pak tankovat každých 250km. Je to u CR-V spolehlivé?
Měl jsem vR21 LPG a spíš jsem to viděl jako nevíhodu (ročně najedu s jedním autem cca 10tis km). Chcípal mi v zatáčkách a na volnoběch, častější výměna oleje, rychleji odcházel výfuk od agresivních plynů, 1 ročně na atestaci,po 10letech na výměnu nádrže, Emise dražší než na naftáka a když jsem tyto výcenáklady sečet,tak mi to rozhodně levnější provoz auta nepřineslo.

Nádrž se vejde 45L , tankovat se musí každých 250-300km , častější výměnu oleje nechápu a výfuk mám na cr-v 98 původní . Emise Benzin + LPG: 400,- Kč Emise Diesel: 630,- Kč Při nájezdu 15tis. km za rok a ceně přestavby 26tis. mě kalkulačka tudy odkaz vypočítala:
* Úspora za kilometr: 1,87 Kč
* Úspora za rok: 28 050,- Kč
* Návratnost za: 11,1 měsíců
* Návratnost po: 13 904 km

0
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 12:28   Citovat  

hopit napsal:
Nádrž se vejde 45L , tankovat se musí každých 250-300km , častější výměnu oleje nechápu a výfuk mám na cr-v 98 původní . Emise Benzin + LPG: 400,- Kč Emise Diesel: 630,- Kč Při nájezdu 15tis. km za rok a ceně přestavby 26tis. mě kalkulačka tudy odkaz vypočítala:
* Úspora za kilometr: 1,87 Kč
* Úspora za rok: 28 050,- Kč
* Návratnost za: 11,1 měsíců
* Návratnost po: 13 904 km

děkuji, krásně vypočítané, já popisoval stav na R21 , kde byl namontován pouze směšovač-základní LPG. Když jsem šel na emise,tak chtěli po mně tuším 1600.-

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vysoká spotřeba u CR-V 94Kw
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina