Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak zhasnout svítíci kontrolku SRS (nejen pro anglana)
Fórum: Elektroinstalace
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Scooter je teď offline  Scooter
1
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 16:59   Citovat  

Právě jsem řešil problém rozsícené kontrolky SRS u Honda Civic 5D 1996 (angličan).
Kontrolka zůstala po jednom naprosto běžném startu svítit a odmítala zhasnout i při odpojení baterky...
Naštěstí jsou Autodata Úsměv

V mém případě pomohlo použít kancelářskou sponku a níže uvedený postup.

Pod volantem na desce s pojistkama je v držáčku uchycený dvou pinový konektor (prý obvykle) žluté barvy.
- Při vypnutém zapalování je nutné tento konektor zkratovat, např. kancl sponkou.
- zasunout a otočit klíčkem do polohy "probuzená palubka".
- počkat 6 sekund během kterých SRS kontrolka svítí
- pak kontrolka zhasne a propojku je nutné vytahnout
- kontrolka SRS se znova rozsvítí
- do 4 sekund znova zkratovat konentor
- SRS zhasne
- znova do 4 sekund sponku vytahnout
- SRS 2x blikne (signál že bylo vymazání paměti úspěšné)
- vypnout zapalování na 10 sekund

Při dalším otočení klíčku by už měla kontrolka SRS klasicky po 6 sekundách zhasnout.

video ukázka z YouTube

Odkaz

originální anglický text z Autadat:

Ensure ignition switched OFF.
Access SRS memory erase connector (2-pin).
Bridge SRS memory erase connector terminals.
NOTE: Connector may be yellow.
Switch ignition ON.
SRS warning lamp illuminates for 6 seconds.
Disconnect bridge wire within 4 seconds of warning lamp extinguishing.
SRS warning lamp illuminates.
Bridge SRS memory erase connector (2-pin) within 4 seconds of warning lamp illuminating.
SRS warning lamp extinguishes.
Disconnect bridge wire within 4 seconds of warning lamp extinguishing.
SRS warning lamp flashes twice. Trouble codes erased.
Switch ignition OFF.
Wait 10 seconds. Switch ignition ON. Check SRS warning lamp operation.
Diagnostic equipment can also be used to erase data from SRS control module fault memory.

SRS_anglan.gif

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
SRS_anglan.gif, 33.65 kB

SRS_anglican01.jpg

SRS_anglican01.jpg, 208.88 kB

SRS_anglican02.jpg

SRS_anglican02.jpg, 55.87 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 18:57   Citovat  

Tenhle problém jsem taky řešil když mi to svítilo ,protože jsem si přetrhl cívku s kabelem. Sehnal jsem novou a zajel do Honda a za 240 kč mi to vyresetovali. Pro někoho to může být balík peněz ,ale raději dám 2 kila než aby mi potom bouchl pytel do rypáku a sháněl nový pytel HaHaaa

prelude2.0i je teď offline  prelude2.0i
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 19:07   Citovat  

optimas napsal:
Tenhle problém jsem taky řešil když mi to svítilo ,protože jsem si přetrhl cívku s kabelem. Sehnal jsem novou a zajel do Honda a za 240 kč mi to vyresetovali. Pro někoho to může být balík peněz ,ale raději dám 2 kila než aby mi potom bouchl pytel do rypáku a sháněl nový pytel HaHaaa
ja bych se v tom taky nehrabal to neni prd...

0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 19:13   Citovat  

myslím, že kdyby to bylo opravdu hard tak dají do návodu nějaké extra upozornění.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 19:47   Citovat  

Scooter napsal:
myslím, že kdyby to bylo opravdu hard tak dají do návodu nějaké extra upozornění.

Aha tak že tohle je asi pro srandu

PØÍDAVNÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM (SRS)
Nìkteré verze KE a KG modelu Civic 5 door jsou vybaveny airbagem na místì øidièe, umístìným v náboji volantu, a airbagem
na místì spolujezdce, umístìným nad skøíòkou pøístrojové desky. Jednotka SRS této verze není èástí sestavy airbagu
a má vestavìné snímaèe (SRS Type III). Informace pro bezpeèný servis SRS jsou uvedeny v tomto Shop Manualu.
Položky oznaèené hvìzdièkou (*) na stránce s obsahem, obsahují komponenty SRS, pøípadnì jsou umístìny v blízkosti
SRS. Servis, rozebírání a výmìna tìchto dílù vyžaduje speciální postupy a nástroje, a provádìní tedy pøísluší autorizovan
ému dealerovi firmy Honda.
• Aby se pøedešlo riziku selhání SRS, které by mohlo zpùsobit vážné zranìní, nebo i smrt v pøípadì silného
èelního nárazu, musí být veškeré servisní práce na SRS provádìny autorizovaným dealerem Honda.
• Nesprávné servisní postupy, vèetnì nesprávné demontáže a instalace, mohou vést k vážnému zranìní pøi ná-
hlé aktivaci airbagu.
• Nevystavujte jednotku SRS nárazùm, nebo by mohlo dojít k jejímu selhání v okamžiku nárazu, pøípadnì aktivaci
airbagu pøi zapnutí zapalování (spínaè v poloze ON - (II)).
• Veškeré kabelové svazky SRS jsou opatøeny žlutou vnìjší izolací. Komponenty vztahující se k SRS se nachá-
zejí ve sloupku øízení, pøístrojové desce, dolním panelu pøístrojové desky a pod pøístrojovou deskou nad
schránkou.
Tyto obvody netestujte elektrickými pøístroji.
• Servisní práce provádìné v blízkosti, pøípadnì pøímo v místech uvedených níže, mohou mít vliv na SRS,
a je tedy tøeba, aby byly provádìny autorizovaným dealerem Honda.
· Volant
· Za pøístrojovou deskou
· Pojistková/reléová skøíòka pod pøístrojovou deskou
· Pøední konzola
· Jednotka audiopøíslušenství a ostatní doplòky
· Topen

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 20:01   Citovat  

no jenze oni me to v servise honda udelali na anglanovi uplne stejne jako v navodu co sem dal, tam nemas co pokazit, maximalne udelas neco spatne a srs bude sviti porad, tak musis postup opakovat, proc by tam jinak ten skratovaci konektor byl?

Gulash je teď offline  Gulash
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 9:49   Citovat  

Malý dotaz, bude to fungoval i u mě, když mám airbag vyndaný, tudíž odpojený. Tzn. zhasne mi kontrolka, když to takhle vyzkratuju?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 10:15   Citovat  

Gulash napsal:
Malý dotaz, bude to fungoval i u mě, když mám airbag vyndaný, tudíž odpojený. Tzn. zhasne mi kontrolka, když to takhle vyzkratuju?
nestaci jen vyzkratovat, ale jit podle navodu

Gulash je teď offline  Gulash
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 10:23   Citovat  

Brnďa napsal:
nestaci jen vyzkratovat, ale jit podle navodu

jo to je mi jasné...ale jde mi o to jestli to potom zhasne Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 10:30   Citovat  

Gulash napsal:
jojo shasne Úsměv

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 10:39   Citovat  

Brnďa napsal:
jojo shasne Úsměv

opravdu? vzdyt kdyz tam ten airbag vubec nema, tak sice chybu vymaze, ale v zapeti ji jednotka znova zaznamena, protoze tam ten airbag zkratka neni, ne? vzdyt borec na videu tam ten airbag taky mel... nevim, teda tohle je jen muj nazor... nekdo mi rikal, ze se misto toho airbagu da zapojit odpor a jednotka si potom mysli, ze tam airbag je, ale stejne se musi provezt ten vymaz chyby, pokud by tam dal ten odpor a pak vymazal chybu, tak to asi bude OK, ale jinak si myslim, ze bude svitit porad...

coudu je teď offline  coudu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 10:40   Citovat  

Gulash napsal:

Myslím že musíš mít místo toho bagu nějak odpor...aspoň takhle to měl kámoš na Pažoutu.

EDIT: Mot byl rychlejší Velmi šťastný

Jinak ještě dotaz...je to použitelný i na Integru DC2 ?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 15:54   Citovat  

mot napsal:
opravdu? vzdyt kdyz tam ten airbag vubec nema, tak sice chybu vymaze, ale v zapeti ji jednotka znova zaznamena, protoze tam ten airbag zkratka neni, ne? vzdyt borec na videu tam ten airbag taky mel... nevim, teda tohle je jen muj nazor... nekdo mi rikal, ze se misto toho airbagu da zapojit odpor a jednotka si potom mysli, ze tam airbag je, ale stejne se musi provezt ten vymaz chyby, pokud by tam dal ten odpor a pak vymazal chybu, tak to asi bude OK, ale jinak si myslim, ze bude svitit porad...
jezis ja sem cetl ze to mel odpojeny a ze to znova zapoji Velmi šťastný jo tak bez toho odporu to nezhasne, musi tam dat odpor a zhasne Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 15:56   Citovat  

coudu napsal:
Myslím že musíš mít místo toho bagu nějak odpor...aspoň takhle to měl kámoš na Pažoutu.

EDIT: Mot byl rychlejší Velmi šťastný

Jinak ještě dotaz...je to použitelný i na Integru DC2 ?
pokud tam najdes ten 2 pin konektor tak jo, ja to na legendovi nezresetuju Smutný

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 16:00   Citovat  

Na internetu je k dostani "kapesni" diagnostika na OBD2 auta, ktera precte chyby a umoznuju vymazani chyb atd. Nejspise si to koupim, protoze hlavne u novejsich aut vam porad blika vymena oleje atd...

jinak jak uz zde nekdo zminil, ty chyby vam vymazou behem par minut na honde za par stovek, v pripadne ze tam chodite casteji ci pravidelne, tak si za to ani nic neuctujou protoze je to opravdu primitivni prace na 2min Mrk

lexxxxa je teď offline  lexxxxa
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 2:30   Citovat  

zdarec.. já jen že se mi včera taky zničeho nic po nastartování rozsvítila kontrolka SRS.. byl jsem s tim v autoservise na diagnostice a ta žádnou chybu nenašla, takže ju ani nemohla vymazat, takže SRS svítí stále dál.. Takže co teď, skusit tu kancelářskou sponku?? no nejspíš jo.. jen jsem se chtěl zeptat (možná blbě, kdyžtak sorry), pokuď bych tou sponkou jakoby "zrušil" tu chybu a SRS by přestalo svítit, tak airbagy budou fungovat normálně dál tak jak mají, i ta kontrolka by se při nějakých potížích s nimi rozsvítila jako upozornění?? Jo jinak mám Honda Cicic 1,7 CTDi .. Diky za odpovědi..

0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 5:09   Citovat  

nevim co mas za krám, ale ten muj taky pri snaze vyblikat zavadu neukazal nic. No a ono je to vlastne spravne. Dle me jde o dva nezavisle systemy.
Kdyby sis precetl cele vlakno tak tam nekdo pise ze ti v servisu neudelaji vlastne nic jineho.
Sponkou dojde k vymazani chyby a funkcnost neni nijak ovlivnena. Opet dojde pri startu ke kontrole systemu SRS. To je to rozsviceni a apo asi 6 sekundach zhasnuti na znameni ze je to OK.

Johny je teď offline  Johny
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2010 , 18:39   Citovat  

Výborný návod. Dneska se mi taky rozsvítila a po sehnání sponky bylo do minuty po problému. je to dobrý

A kdo by hledal konektor u CD7, tak je pod palubkou u řidičových dveří... Mrk

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 1:15   Citovat  

v autorizovanem servisu to samo muzeme udelat tak jak se tady nahore pise, protoze je to ofiko navod ze shopmanualu, neni to nic zvlastniho, ale kdyz to takhle smazes tak nezjistis co ti to hlasilo, coz v nekterych pripadech diagnostiky SRS muze byt celkem dulezita informace.... takze vetsinou kdyz nekde zaplatis za smazani chyby tak zaroven i zjisti presny chybovy kod (pomoci HDS) popr k cemu doslo.... stejne jako diagnostika ecm/pcm ma x chybovych kodu, tak u SRS je to stejne...
jasne kdyz vis zes odpojil pytel a nacetla se ti chyba kvuli tomu tak je to nejjednodussi smazat timhle zpusobe, ale kdyz se rozne z niceho nic tak je to dost divny a dost casto to taky neni bezduvodne...

Johny je teď offline  Johny
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 15:59   Citovat  

U mě to bylo přesně jak říkáš - odpojil se pytel a nechtělo se mi celej víkend jezdit s kontrolkou... Se stydím Pokud se to rozsvítí samo od sebe, tak návštěva v Honda je nutnost.

MártyKL je teď offline  MártyKL
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 16:19   Citovat  

dostanu se ke kontrolce,udělám šmik,kontrolka zhasne a je klid,proč to furt dokolečka řešíte Velmi šťastný

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 17:54   Citovat  

Ten navod je dobrej a neni to zadny hard ,ja byl v honde ,smejdi vzaly prachy za diasgnostyku a pak rekly ze to nejde resetovat a ze musim vymenit celou jedotku ktera stoji 14 000kc ,hovada ,diki honzikovy a toho postupu to byla otazka 2 minut a uz to nesvitilo ,no problemo ,kdyz uz v honde nas takhle ........ tak .... na ne naštvanej

LastV8 je teď offline  LastV8
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 18:02   Citovat  

ludia, spytam so trosku inu vec, ked vytiahnem ten zlty, 2 pin konektor, mam deaktivovany SRS system,takze vsetky airbagy? napr. ked chcem ist na nejaky zavod a nechcem aby po kazdom tukanci mi vystrelil bag...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 18:29   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
Ten navod je dobrej a neni to zadny hard ,ja byl v honde ,smejdi vzaly prachy za diasgnostyku a pak rekly ze to nejde resetovat a ze musim vymenit celou jedotku ktera stoji 14 000kc ,hovada ,diki honzikovy a toho postupu to byla otazka 2 minut a uz to nesvitilo ,no problemo ,kdyz uz v honde nas takhle ........ tak .... na ne naštvanej

Tak jezdi jinam

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 19:00   Citovat  

no ja si bezny servis udelam sam a taky mam splolehliveho servisaka ale ten diagnostyku na hondy nema,ale uz tam nepojedu,tam se jenom ohani novejma dilama ,ale spravit neco na starsim modelu nato jsou levy ,nerikam ze ve vsech honda servisech,ale zas tak odlisny to taky nebude ,treba muzu pochvalit honda servis ve Varech ,ale to je spis takova rodinna firmicka a pristup uplne nekde jinde Ble

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2011 , 11:13   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

platis za pouziti diagnostiky, a tu pouzili, takze zaplatit bys to podle me musel v kazdem servise kde si uctuji za pouziti diagnostickeho zarizeni... samozrejme ti to mohli tupe smazat a neresit to, ale oni to nacetli, zjistili ze to hlasi chybu napr. "vnitrni zavady jednotky SRS" a proto ti doporucili vymenu (protoze to tak nasli napsane v shopmanualu) to ze to muze byt nahodila zavada tam bohuzel nepisou vetsinou, takze bych je uplne neodsuzoval a zkusil bych se na to podivat z druhe strany

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2011 , 16:15   Citovat  

Pokud tam už ty pytle nejsou, tak reset asi nic nevyřeší Velmi šťastný To jsem se vždycky bavil u výběru auta, když svítilo SRS. Kryty byly taky hnutý, ale bazar/majitel vždycky tvrdil, že je to jen vypadnutej drátek Velmi šťastný Proč tam teda ,,jen ten drátek" nestrčili zpátky, když by to bylo jen tohle? Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2011 , 18:55   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
no ti nacetli ze je vadna jednotka a co je spatneho? me se taky na byvalym anglanovi rozinala kontrolka, da se to smazat, ale nemusi byt funknci, ja byl mladej a blbej a kupoval sem novou jednotku a pak to jelo v poho, ale pokud nacetla chybnou jednotku tak si s tim nezahravej Úsměv

Kutlas je teď offline  Kutlas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.1.2011 , 12:02   Citovat  

Tak jsem to dnes zkusil podle návodu (civic 5.g) ale pořád dál kontrolka svítí . i když mě to dvakrat bliklo že jednotka chyb byla vymazána . a hned vzápětí se mě kontrolka opět rozsvítila . nevíte co bych mohl mít špatně ? Airbagy tam jsou oba a auto nebylo bouráno v takové míře aby se airbagi bouchly

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.1.2011 , 12:16   Citovat  

Kutlas napsal:
Tak jsem to dnes zkusil podle návodu (civic 5.g) ale pořád dál kontrolka svítí . i když mě to dvakrat bliklo že jednotka chyb byla vymazána . a hned vzápětí se mě kontrolka opět rozsvítila . nevíte co bych mohl mít špatně ? Airbagy tam jsou oba a auto nebylo bouráno v takové míře aby se airbagi bouchly
no spis ti odesla jedotka srs, jako me

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak zhasnout svítíci kontrolku SRS (nejen pro anglana)
Fórum: Elektroinstalace
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina