Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nefunkci servo, hneda hutna kapalina misto vody.
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
DrUr10 je teď offline  DrUr10
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2010 , 13:40  Naposledy upravil DrUr10 dne 31.12.2010 , 15:18, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdravim Honda FORUM!1
V posledni dobe jsem mel na nektere veci stesti, tak jsem ocekaval katastrofu a ta nastala dnes dopoledne, kdyz jsem chtel odjet. Cele to zacalo vcera kdyz jsem zjistil, ze nekdo pri vystupovani z auta zapomnel poradne dovrit dvere coz zapricinilo silne vybiti baterie, avsak starter s motorem tocil, ale ne s takovou silou jakou by motor potreboval. Tak jsem nechal baterii pres noc na nabijecce cca 7-7,5 h. Rano auto bez problemu nastartovalo a motor vrnel jako obvykle, ale pri rozjezdu jsme zjistil ze rizeni jde velmi z tuha, respektive posilovac vubec nefungoval/je. Po objeti ulice jsem zjistil, ze na miste kde jsem stal byl hnedy flek. Nevenoval jsem tomu pozornost dokud jsem neotevrel kapotu, kde byly znamky preteceni okolo napuste chladici kapaliny. Po prozkoumani obsahu nadrzky s vodou, jsem zjistil ze z vody se stala hutna svetle hneda kapalina zapachajici spaleninou, ale v hlavnim chladici(hlinikove teleso s vetraky) je vodo bez problemu. Fridex by mel byt dost silny na -30 a auto do dneska jezdilo bez sebemensiho zavahani. Olej vypada ze je jen olej, sice lehce pod spodni ryskou ale ok. Co myslite? Kde je problem? Osobne me nic nenapada. Honda accord 96kw r.v. 97 IS a hadam, ze je to 5Generace. Co jsem prohlizel forum, tak jedine me napada spatna vodni pumpa, ale to by nevysvetlovalo zmenu konzistence kapaliny. Smutný

Predem dekuji za vsechny odpovedi. Bueee

edit: Jeste jsem si vzpomnel, ze to pri rozjedu lehce hvizda. Coz predtim nebyl zvykem. Bueee

EDIT2: Nepretekla nadrzka chladici, ale kapaliny od serva. Za misunderstanding se omlouvam. :é
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2010 , 13:53   Citovat  

tipoval bych to na to že zmrzl olej a vyteklo to přes nádržku, to hvízdani je tim že čerpadlo nemá co honit(olej), bud ho odpoj nebo dolej olej.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2010 , 14:06   Citovat  

nespletl jsis nádržku na servooil s expanzkou na chladící kapalinu ? v nádržce na servo oil budeš mít (bez řádných výměn)hutnou hnědou zapáchající kapalinu. matemě že chladič kapalina ok proč by v expanzce byl humus...muže to být dlouhodobější usazernina jinak by jsi měl napěnětu chladíci kapalinu s oilem

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2010 , 14:11   Citovat  

jen pri rozjezdu to hvizda? to bude nejakej klinak ne?

0
PříspěvekZaslal: 31.12.2010 , 15:17   Citovat  

PAKO napsal:
nespletl jsis nádržku na servooil s expanzkou na chladící kapalinu ? v nádržce na servo oil budeš mít (bez řádných výměn)hutnou hnědou zapáchající kapalinu. matemě že chladič kapalina ok proč by v expanzce byl humus...muže to být dlouhodobější usazernina jinak by jsi měl napěnětu chladíci kapalinu s oilem

Je to tak, pretekla tato nadrzka. Spletl jsem si to s tou vodni.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2010 , 16:22   Citovat  

v prve rade se zamysli kdy jsi servo oil naposledy měnil... případně ,jestli ne kolik jsi od koupě najel ...
to že vyteklo může být přisátím vzduchu do systému.
spíš může ,bych to viděl na je.
kapalinu by jsi měl v prvé řadě vyměnit (a je li to humus tak propláchnout servo oilem a vyměnit-prostě 2jitá výměna)
,měl by jsi projít všechny spoje,pravděpodobně to bude mezi nádobkou a servo-pumpou.(doufej že ne gufírko na servu)
a modlit se k soichirovi aby to byl jen zavzdušněnej systém a nic vydřeného.
postup výměny si tu dohledej v diskusi... a s vypuštěným oilem nakládej jako s nebezpečným odpadem,díky.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2010 , 16:22   Citovat  

v prve rade se zamysli kdy jsi servo oil naposledy měnil... případně ,jestli ne kolik jsi od koupě najel ...
to že vyteklo může být přisátím vzduchu do systému.
spíš může ,bych to viděl na je.
kapalinu by jsi měl v prvé řadě vyměnit (a je li to humus tak propláchnout servo oilem a vyměnit-prostě 2jitá výměna)
,měl by jsi projít všechny spoje,pravděpodobně to bude mezi nádobkou a servo-pumpou.(doufej že ne gufírko na servu)
a modlit se k soichirovi aby to byl jen zavzdušněnej systém a nic vydřeného.
postup výměny si tu dohledej v diskusi... a s vypuštěným oilem nakládej jako s nebezpečným odpadem,díky.

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2011 , 12:45   Citovat  

A do serva nic jiného, než origo olej nepatří tudy odkaz (ale konkrétně tento olej se dá přímo u Honda koupit levněji - pokud se pamatuji, tak 460,-/litr)

0
PříspěvekZaslal: 3.1.2011 , 12:22   Citovat  

Uz jsem mi podarilo rozlustit co se zrejme stalo. Nekdo si spletl nadrzku servo oleje s vodni a prilil tam zrejme kapku vody nebo jen sama na kondenzovala, a ta pak minuly tyden v mrazech zamrzla. to mi hlava nebere Servo olej tu mam uz pripraveny, jen cekam az se roztopi garaz, ale nemam originalni olej Honda ale OMW. Nalej, nenalejt nebo jit koupit orig primo do Hondy?

Váša je teď offline  Váša
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2011 , 12:44   Citovat  

v obou mojich hondách mám ATF4000 od fuchs a nemám sebemenší problém ...

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2011 , 21:28   Citovat  

DrUr10 napsal:
Uz jsem mi podarilo rozlustit co se zrejme stalo. Nekdo si spletl nadrzku servo oleje s vodni a prilil tam zrejme kapku vody nebo jen sama na kondenzovala, a ta pak minuly tyden v mrazech zamrzla. to mi hlava nebere Servo olej tu mam uz pripraveny, jen cekam az se roztopi garaz, ale nemam originalni olej Honda ale OMW. Nalej, nenalejt nebo jit koupit orig primo do Hondy?

mohu ti nabídnou orig. Honda PSF za 420,- Kč litr, a ať si ho ode mne vezmeš , nebo ne, tak radím jiný nepoužívat

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2011 , 21:42   Citovat  

a když už tak tam alespoň lej fridex pořádnej výtlem ten nezmrzne...

tolik vody tam nemuže zkondenzovat aby zmrzla...max pár kapek a ty se odpaří pod víčko

a když jsme u těch provozních kapalin

převodovka(nepatří tam klasický převodoví oil )
Brzdy klasika brzdová kapalina
spojka taktéž brzdová kapalina,nádobku najdeš kousek od nádobky brzdové kapaliny ,hodně lidí ani hodně servisů to neví že je zvlášť,tak ji otevři ,asi uvidíš černej dehet Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 3.1.2011 , 23:10   Citovat  

Servo uz servi a nakonec jsem to zvladl vsechno sam. Je to tam. Se sousedem automechanikem jsem se neplanovane pohadal, takze jsem vsechno musel zvladnout sam. Nastesti vsak zde na foru bylo vse jednoduse popsano. Jak PAKO drive anoncoval, tak jedna lahev servo oleje padla na procisteni systemu. Zitra jedu do skoly 100km tak se uvidi. Pokud nekoho zajima, tak tohle mi zbylo. Na dne zelene lahve je cira kapalina, ve stredu "moka" emulze a nahore imitace oleje.

0
PříspěvekZaslal: 3.1.2011 , 23:17   Citovat  

PAKO napsal:
a když už tak tam alespoň lej fridex pořádnej výtlem ten nezmrzne...

tolik vody tam nemuže zkondenzovat aby zmrzla...max pár kapek a ty se odpaří pod víčko

a když jsme u těch provozních kapalin

převodovka(nepatří tam klasický převodoví oil )
Brzdy klasika brzdová kapalina
spojka taktéž brzdová kapalina,nádobku najdeš kousek od nádobky brzdové kapaliny ,hodně lidí ani hodně servisů to neví že je zvlášť,tak ji otevři ,asi uvidíš černej dehet Velmi šťastný

Vec se ma tak, ze auto si nechavam pravidelne servisovat(jaro, leto, podzim, zima) v mistnich servisech a do motoroveho prostoru se dostanu jen pri kontrole stavu oleje. Takze pokud sem tu tapal co je co, tak je to tim ze zrovna toto neni muj konicek i kdyz to sve kouzlo ma. je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2011 , 23:22   Citovat  

tak o to spíš si tu spojku kapalinu zkontroluj

0
PříspěvekZaslal: 4.1.2011 , 22:35   Citovat  

Dneska na 100km ceste jsem nezaznamenal zadny problem. Prekvapive to vypada, ze servo bude fungovat. Diky vsem za pomoc. :}

PAKO napsal:
tak o to spíš si tu spojku kapalinu zkontroluj

Urcite bych to zkontroloval, jen me nenapada kde hledat. Se stydím

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.1.2011 , 11:11   Citovat  

Někde poblíž nádržky brzdové kapaliny pro brzdy by měla být ještě jedna menší - ta je na spojku. A "když půjdeš po trubce", tak dojdeš ke spojkovému válci, na kterém je odvzdušňovák. Kapalinu z nádržky vycucnout, dolít novou (DOT4 JASO J1703 - stejná jako do brzd), na odvzdušňovák nasadit průhlednou hadičku, jejíž druhý konec ponoříš do trochy kapaliny ve flašce. Potřebuješ pomocníka, aby šlapal na pedál - on šlápne, a drží, Ty povolíš (trošku) šroub, vyteče trošku kapaliny, utáhneš, on povolí (možná bude muset pedálu nahoru pomoci), a znova. Šlápnout na pedál, držet, povolit šroub, nechat vytéct (asi vteřinu), utáhnout, povolit pedál. A DÁVEJ BACHA NA DOLÍVÁNÍ NOVÉ KAPALINY DO NÁDRŽKY - dolívej, ať si to nenacucne vzduch. A až poteče z odvzdušňováku čistá kapalina, máš hotovo Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 10:15   Citovat  

OK

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nefunkci servo, hneda hutna kapalina misto vody.
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina