Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Help: Příhlášení auta z DE bez Evropské Homologace
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 12:42   Citovat  

Jak někteří už vědí, dovezl sem si s pomocí Roma mazdu mx5. Jenze prvni komplikace na sebe nenechali dlouho cekat. Rom. mi neska volal ze Dekra nema potrebne udaje o emisnich limitech a taky ze auto je z kanady a nema v cr co delat. Tak se ptam jestli nekdo neresil podobny problem a nevi co stim?

Snad sem to pochopil spravne, kdyztak me Rom. opraví.)

Já tomu totiz moc nerozumim a nechapu jaktoze kdyz auto jezdilo v pohode v Nemecku, proc by nemohlo jezdit tady. Co treba zjistit emisni normy u mazdy?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 12:45   Citovat  

Měl jsi zůstat u Hondy... Hihi Budiš Ti to pro příště ponaučením!

Podle mě,co jsem (teda kdysi,když padlo omezení 8let) koukal, tak jsem to pochopil tak, že každé auto, přihlášené v EU lze přihlásit i u nás.

Co přesně Rom.ovi řekli?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 12:52   Citovat  

joo kdybych si pamatoval co presne mu rekli, to bude asi muset napsat on sem:)

Vim ze zminoval dve veci kvuli kterejm to nejde.

1. ze auto nema homologaci, ze to by se prej dalo zaridit nejakym stitkem, ze tam tak hroznej problem prej nebude

2. Ty emise, ze dekra nato nema tabulky ze je to auto z kanady

Vim ze rikal ze to bude stat cca 4000, vyjadreni o tech emisich a pak este neco. Nevim co, zrejme ta homologace nebo co. Fakt nevim:/ A pak teda volal ze to nejde ze to dekra neschvali... Bueee
   Návrat  
 Anonymní
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 13:26   Citovat  

Taťka taky spadá tuším pod dekru,a co mě říkal tak že s autama z USA (Canda). Jsou vždycky hrozné potíže co se týče přihlašování atd. Smutný
   Návrat  

Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 13:30   Citovat  

tak se musí zajít do mazdy kde ty udaje maj a když ne tak je zjistej přímo od výrobce mazdy a tam to stojí ty 4tis ne pak to vše doložíš a přihlásí se to.
   Návrat  
Peet je teď offline  Peet
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 13:53   Citovat  

tipuju, ze auto neslo ztotoznit a některé informace nebyli schopni doplnit (zakrouzkovane body v protokolu). Budes muset o doplneni informaci pozadat Mazdu (4000kc) nebo primo Dekru (1900). Tak sem to mel s CRX 2g. Poslal sem naskenovany original nemecky VT a MT + protokol z STK na Dekru a oni me na dobírku (1900) poslali doplneny informace. S tim uz pak na magistrat na dovozy vyridit novej ceskej VT.
Tady si to o tom precti odkaz
Pokud bys tu dovozovou STK delal u certifikovane STK Dekrou, tak by ti to vyridili asi oni. Takle si to budes muset obeslat sam.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
marab je teď offline  marab
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 14:24   Citovat  

S doplněním údajů se to může ještě trochu zkomplikovat a to v případě, že zastoupení Mazdy v ČR nebude schopno ty údaje zjistit. Což se mi stalo při přihlašování C4G VT dovezeného z Itálie. Takže jsem vysolil 4tis v Hondě za doplnění jen poloviny údajů a s druhou polovinou mě hnali na zkušební ústav aby mi to vyzkoumali :o)

A co se týká individuálního dovozu auta z Kanady do některé země EU a poté z EU do Čech tak mám taky zkušenost. Já to auto prostě nepřihlásil. Konkrétně proto, že auto nemá evropskou homologaci a nemá ani typové schválení pro provoz v dané zemi EU. V Každé zemi probíhá individuální dovoz aut jinak. Když jsem požádal zastoupení Nissana o ztotožnění US modelu s modelem evropským, tak jsem neuspěl.

Držím palce ať dopadneš líp než já.... OK
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 14:33   Citovat  

kurnik marabe tos me moc nepotesil:) Co si teda s tim nisanem udelal? prodal?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 14:54   Citovat  

Ryba napsal:
kurnik marabe tos me moc nepotesil:) Co si teda s tim nisanem udelal? prodal?

Vydrž Prťka vydrž, všechno má své řešení. Být na tvém místě, tak bych nejdřív vyzkoušel všechny možnosti o kterých se tady psalo.

Já nakonec sehnal vrak s doklady za naprosto směšnou cenu. Byla to ale náhoda, asi jako bych hledal jehlu v kupce sena. A teď čekám až přijde věk, kdy to budu moc postavit na veteránské značky.

Prodat? Tohle se přece nedá prodat.....to by mi urvalo srdce...

300ZX.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
300ZX.jpg, 76.46 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 15:06   Citovat  

nádherná, to se opravdu prodat nedáÚsměv
Jinak já se toho jen tak lehce nevzdám, zejtra skusi eště něco pozišťovat rom. a pokud na nic nepřijde vemu to do svých rukou:)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 15:19   Citovat  

marab napsal:
Vydrž Prťka vydrž, všechno má své řešení. Být na tvém místě, tak bych nejdřív vyzkoušel všechny možnosti o kterých se tady psalo.

Já nakonec sehnal vrak s doklady za naprosto směšnou cenu. Byla to ale náhoda, asi jako bych hledal jehlu v kupce sena. A teď čekám až přijde věk, kdy to budu moc postavit na veteránské značky.

Prodat? Tohle se přece nedá prodat.....to by mi urvalo srdce...

přesně tak tohle se nedá prodat to je rovnou na šroták HaHaaa
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 15:32   Citovat  

Marfi napsal:
přesně tak tohle se nedá prodat to je rovnou na šroták HaHaaa

Hele nesnaž se mě nas.. Tohle auto přežije všechny tvoje showkáry...vzpomeň si na mě až prodáš všechny Hondy a budeš jako nějaká wokurka jezdit v TDíčkovým kombíku od Audi.... Hihi
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 15:49   Citovat  

když kombi tak rs6 Je to tam.
   Návrat  
Dino je teď offline  Dino
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 16:22   Citovat  

ahoj, nevim odkud jsi, ale vetsinu problemu s dovozy z USA a Canady maji zmaknute v klubech americkych aut- viz treba v Praze www cadilac cz nebo www usmotor cz. Obecne mam za to, ze pokud to auto melo normalne registracni znacky v Nemecku - tedy v EU, tak by rozhodne melo jit prihlasit i tady. Obrat se na ty americke kluby tam Ti poradi nejlepe. a pak to sem napis, me osobne to taky zajima - ahoj
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 16:49   Citovat  

Dino napsal:
ahoj, nevim odkud jsi, ale vetsinu problemu s dovozy z USA a Canady maji zmaknute v klubech americkych aut- viz treba v Praze www cadilac cz nebo www usmotor cz. Obecne mam za to, ze pokud to auto melo normalne registracni znacky v Nemecku - tedy v EU, tak by rozhodne melo jit prihlasit i tady. Obrat se na ty americke kluby tam Ti poradi nejlepe. a pak to sem napis, me osobne to taky zajima - ahoj

sem z prahy, jo ty kluby amerik me taky napadli, dik za odkazy... Ja sem mel prave taky za to ze kdyz to muze jezdit v EU resp. v Nemecku tak proc ne tady.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 17:16   Citovat  

Ryba napsal:
sem z prahy, jo ty kluby amerik me taky napadli, dik za odkazy... Ja sem mel prave taky za to ze kdyz to muze jezdit v EU resp. v Nemecku tak proc ne tady.

No...protože naše legislativa je o pár kroků před tou evropskou...nebo za ní....nebo vedlení...no předsedóóóó, dyť si to tak říkal pořádnej výtlem

Jde o to, že k nám se můžou dovážet vozidla z EU jakéhokoliv stáří za předpokladu, že to vozidlo má buď evropskou homologaci (což je věc od cca roku 1998 ) nebo to má homologaci pro stát, ve kterém to vozidlo bylo koupeno jako nové, repsektive bylo pro ten stát schváleno k provozu a to je buď vyznačeno ve velkém TP číslem hromadného schválení nebo to je na štítku s VIN. (viz např. odkaz)
Už do toho ale nespadají právě ty případy individuálních dovozů, protože ty jsou v každém státě řešeny po svém a na to náš zákonodárce nepamatoval.

U Tebe možná vznikne problém v tom, že to nebudeš moct ani přihlásit jako vozidlo z Kanady, protože ty k tomu nemáš Kanadský doklady, ale máš už Evropské. No jsem sám zvědavý jestli to přes ty US přihlašovače projde, tahle varianta mě nikdy nenapadla.... OK
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 19:09   Citovat  

zítra budu mít info přímo od zdroje
ale po telefonu toto:

1. auto nemá vyznačenou národní homologaci (Německou) protože to je indiv. dovoz Canada-Deutschland
2. není emisní předpis (v TP SRN)

bohužel ani jedno nelze potvrdit přez Dekru v Praze, protože to má jiný VIN než EU modely
   Návrat  
Mapone je teď offline  Mapone
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 17:48   Citovat  

Když to tak čtu, tak mě strašně štve, jaký sou s tím zbytečný problémy, proč tu u nás taky není tak jak třeba ve Švícarsku, rakousku, usa, atd... Měl bych jedny značky napsaný na svoje jméno a platil bych na ně jednotnou pojistku. V kůlně třeba šest aut, a když bych chtěl z nějakým jezdit, narazil bych na ně značky a konec!!!! Teď je to samý přihlašování, přehlašování, vyřizování... Je to jen zbytečný vyhazování peněz, a velká ztráta času a nervů. Chjo Ble
   Návrat  
eso-sannycars je teď offline  eso-sannycars
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 18:08   Citovat  

ty rybaku a cos delal kdyz si to kupoval??? prece prvni co udelat u auta ze zahranici je zkontrolovat stitek ,jestli tam je narodni schvaleni nebo globalka,a pak hned technicak,co tam je.....u narodniho staci pouze v papirech,globalka musi byt vzdy! na stitku
a asi te moc nepotesim,ale jen tak lehce to neprihlasis.....obecne jakykoliv reimport do nemecka ma v papirech vzdy uvedeno ze neni puvodne schvalen a jsi out....ja chtel pred nedavnem dovezt voyagera.a kdepak,nemas sanci...je to amerika...pouze u aut dovezenych do rakouska se to da nejak obejit....
no preju hodne stesti....az budes uplne v koncich,ozvi se, nejak ti pomuzu to vyresit OK
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 18:23   Citovat  

eso-sannycars napsal:
ty rybaku a cos delal kdyz si to kupoval??? prece prvni co udelat u auta ze zahranici je zkontrolovat stitek ,jestli tam je narodni schvaleni nebo globalka,a pak hned technicak,co tam je.....u narodniho staci pouze v papirech,globalka musi byt vzdy! na stitku
a asi te moc nepotesim,ale jen tak lehce to neprihlasis.....obecne jakykoliv reimport do nemecka ma v papirech vzdy uvedeno ze neni puvodne schvalen a jsi out....ja chtel pred nedavnem dovezt voyagera.a kdepak,nemas sanci...je to amerika...pouze u aut dovezenych do rakouska se to da nejak obejit....
no preju hodne stesti....az budes uplne v koncich,ozvi se, nejak ti pomuzu to vyresit OK

přiznám se, že do papíru sem se snad ani nepodíval Se stydím a nechal tohle všechno na Romanoj...

Ale dnes jsme spolu po telefonu opět mluvili a řikal, že to vypadá nadějně, v pondělí budu chytřejší. Dík, že ses ozval, měl sem stejně v plánu ti napsat:)

Jinak jako krajní řešení už mám člověka co by snad prodal papíry Tak to valím bulvy
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 19:34   Citovat  

to snad ne není nad auto z čech-ty ušetřený peníze za tuhle pakárnu dáš do auta a tím získáš stav jak s ciziny-zjistil sem že to tak je Cool
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 20:24   Citovat  

Ryba napsal:
přiznám se, že do papíru sem se snad ani nepodíval Se stydím a nechal tohle všechno na Romanoj...

Ale dnes jsme spolu po telefonu opět mluvili a řikal, že to vypadá nadějně, v pondělí budu chytřejší. Dík, že ses ozval, měl sem stejně v plánu ti napsat:)

Jinak jako krajní řešení už mám člověka co by snad prodal papíry Tak to valím bulvy

Sice jsem tam jel jen jako dopravce, ale "není třeba ztahovat kalhoty, protože brod je ještě daleko" Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 21:00   Citovat  

Rom. napsal:
Sice jsem tam jel jen jako dopravce, ale "není třeba ztahovat kalhoty, protože brod je ještě daleko" Velmi šťastný

Jasný Hihi To auto tady jezdit prostě bude:)

PS: doufám, že to nevyznělo nějak blbě, jakože zato můžeš ty. Tak sem to rozhodně nemyslel!
   Návrat  
eso-sannycars je teď offline  eso-sannycars
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 23:14   Citovat  

Cody napsal:
to snad ne není nad auto z čech-ty ušetřený peníze za tuhle pakárnu dáš do auta a tím získáš stav jak s ciziny-zjistil sem že to tak je Cool

tak to jsi jeste moc aut nemel co? HaHaaa
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2008 , 12:16   Citovat  

eso-sannycars napsal:
tak to jsi jeste moc aut nemel co? HaHaaa

Tak bylo to myšleno s velkou nadsázkou,ale líbí se mi jak je hodně lidí poblázněno že chce auto s ciziny aby bylo pěkný a zachovaný-auto koupí o něco levněji,po vyřízení všech nervydrásajících procedur to již takovej finanční rozdíl není a auto má větčinu svého tachometrového pole najeto pod plným plynem-tamní silnice jsou jiné než tady a např:němečtí mladí tuneři se s 17let starým autem moc neserou(ted mluvím ze zkušenosti s crxama-pár aut už sem měl a zjistil sem že tohle auto se dá "vyštrachat" i tady u nás protože dost lidí s ním jezdí jen v létě a za rok najede cca 5tis.x naproti tomu crx v-tec se již vyštrachavá hodně obtížně a dovoz je nutný-dokavad jsou...)

Tím chci jen říct že nejprve se rozhlídnu tady u nás než bych přistoupil k dovozu...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Help: Příhlášení auta z DE bez Evropské Homologace
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina