Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
jakou autobaterii?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Baaaarny je teď offline  Baaaarny
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 9:36   Citovat  

Zdravim hondare... Potreboval bych poreadit jakou muzu dat nejsilnejsi baterii do preludy 3g? Alternator je 70A a tak byc me zajimalo jakou nejsilnejsi v ramci moznosti alternatoru. Mam tam docela dobrou hudbu a tak bych mechtel aby po 10 minutach hrani s vyplim motorem nenastartoval, taky tam mam neony. a jiny prislusenstvi. Baterii mam v kufru.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 10:08   Citovat  

No a nebude jednodušší podívat se, jaká největší se vyrábí v rozměru, který se ti tam ještě vejde?
Kapacita je neomezená, není žádné omezení jako že by ti velkou baterii nestíhal alternátor dobíjet apod...

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 10:09   Citovat  

máš tam neony? wow skleněná trubice pod tlakem + vysokonapě´tové trafo,generátor,jakou spotřebu mají?
Můžeš si tam dát klidně 200A jen se ti prodlužuje doba plného nabití.Jestli chceš dělat TUC TUC na návsi s vyplím motorem pořiď buď záložní baterii,nebo vypínání při poklesu napětí na mez kdy ještě nastartuješ

ThorSteinar je teď offline  ThorSteinar
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 10:39   Citovat  

ja mam powercell 4000 ... a lepsi baterku sem nemel... jak na poslech hudby tak na vykon.. vydrzi toho hodne Úsměv akorat neni teda zrovna nejlevnejsi tudy odkaz

cybermarty je teď offline  cybermarty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 21:11   Citovat  

ja mam nejlepsi zkusenosti s temahle tudy odkaz cena je podobna ale vydrzi 12 let a do zkratu da 2800A takovej proud neudelas ani nejlepsima kapacitorama kouř

Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 12:20   Citovat  

ThorSteinar napsal:
ja mam powercell 4000 ... a lepsi baterku sem nemel... jak na poslech hudby tak na vykon.. vydrzi toho hodne Úsměv akorat neni teda zrovna nejlevnejsi tudy odkaz

Sice vydrzi hodne ale vhodna do auta neni ani nahodou, nechapu proc pisou autobaterie.
Je to normalni sucha trakcni baterie, takze vydrzi strasne dlouho ale nemuzes ji razove zatezovat pri startovani, takze na hudbu je to luxus ale na startovani ani ne a ikdyz treba funguje casem se znici. Tohle jsou normalni batery pouzivane v zaloznich zdrojích.
A abych nebyl of topic, tak si tam nacpi podle nejvetsich moznych rozmeru tu nejsilnejsi baterku. Jedina nevyhoda je že ti ji bude dele dobíjet do sta procent. Ale to tu už zkomentu vsechno vyplyva.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 13:16   Citovat  

tudy odkaz ja mam dobre zkusenosti s temato.

Matyband je teď offline  Matyband
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 20:00   Citovat  

Brnďa napsal:
http://www.prodejdvd.cz/detail-zbozi/1103-alkalicke-baterie-energizer-aaa-1-5v-8ks/ ja mam dobre zkusenosti s temato.

a to mas zapojeny pararelne nebo seriove Velmi šťastný kolik jich tak na start spotrebujes ? Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 21:49   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Sice vydrzi hodne ale vhodna do auta neni ani nahodou, nechapu proc pisou autobaterie.
Je to normalni sucha trakcni baterie, takze vydrzi strasne dlouho ale nemuzes ji razove zatezovat pri startovani, takze na hudbu je to luxus ale na startovani ani ne a ikdyz treba funguje casem se znici. Tohle jsou normalni batery pouzivane v zaloznich zdrojích.
A abych nebyl of topic, tak si tam nacpi podle nejvetsich moznych rozmeru tu nejsilnejsi baterku. Jedina nevyhoda je že ti ji bude dele dobíjet do sta procent. Ale to tu už zkomentu vsechno vyplyva.

offtopic dovoluji si poznamenat ze se mylis. autobaterie 60Ah da kratkodobe 400A kdezto trakcni baterie 60Ah da 600A do vybiti baterie. jak pises pouziti v zaloznich zdrojich tak tam to musi vydat celou kapacitu za 1/10 hodiny, zalozni zdroje se pocitaj na cca 5 minut a konec

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 3:10   Citovat  

Mozna sem te nepochopil ale tak trochu v tom delam a myslim ze se nemylim v nicem co jsem napsal.
A v zaloznim zdroji po dosazeni cca 10V se UPSka stejne vypne aby baterky zbytecne nevybijela.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 9:10   Citovat  

oba máte pravdu ,trakční akumulátory jako záložní zdroje,zdroje pro elektropohony(ještěrky,golfvozíky apod) ,nedají takoví proud na start.Slabé elektrody by tento proud nepropustili,případně by se utavili.
Ovšem na trhu již delší dobu jsou Trakční Autobaterie.Nevýhoda násobně vyšší cena,dobíjení by mělo být nabíječkou na gelovky nebo na trakční baterie.Výhoda trakčních je že mohou být hluboce vybity.Klasická autobaterie to ne že nemá ráda, tu hluboké vybití přímo zabíjí.Ztrácí kapacitu.Měla by se cca při skladování každé 3 měsíce dobíjet(proto občas koupíte takovou haluz co po 0,5roku klekne).

co z toho vyplívá ...klasika by měla být dobita nastartovat a hned dobíjet alternátorem držet si prostě určitou hladinu nabití

.....
trakční ,té je to fuk ta je konstruována aby přijala energii uschovala a zase ji odevzdala klidně všechnu .(viz sluneční elektrárny,elektromobily apod.)

bežný provoz=olověný laciný akumulátor ,muzika a stání na navsi tuc tuc=trakční Autobaterie. NEJ KOMBINACE DLE MNE olovo na start a provoz + trakční na muziku s odpojením ze systému při vypnutí motoru .

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 12:42   Citovat  

A co si koupit tudy odkaz ? myslím že je to dobrej kompromis Mrk cena okolo 4 tisíc

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 16:52   Citovat  

Taky mě čeká výměna a chci se zeptat zlušených libí se mi od Banneru Powerbull, má to smysl za ni dat ty peníze a nebo stačí koupit obyč třeba Toplu a vyjde to nastejno nebo jiné značky. Prostě mi jde o to jestli nebudu platit jenom značku ... je to dobrý

EDIT: našel jsem tutoEXIDE je to dobrá značka a ten startovácí proud je dost velkej...

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 18:35   Citovat  

Já bych jinou než Bannerku nechtěl na běžnej provoz. Varta Silver KO po roce KO TAB a Perion taky bída. Co jsem měl v autě Bannerku tak jsem jí s autem koupil i prodal. V Civicu jí mám od doby kdy jsem ho koupil tak že min. 3-4 roky tam slouží Úsměv

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 20:50   Citovat  

Rada36: A ta Exide mě se líbí ten startovací proud a hlavně se mi vejde do Acca 7g přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 21:34   Citovat  

[quote="PAKO"]oba máte pravdu ,trakční akumulátory jako záložní zdroje,zdroje pro elektropohony(ještěrky,golfvozíky apod) ,nedají takoví proud na start.Slabé elektrody by tento proud nepropustili,případně by se utavili.

koukal si na ten odkaz? dole na ty strance jsou technicky specifikace a tam pisou ze 100 Ah baterka ma 2800A zkratovej proud to se ti zda malo? ukaz mi autobaterku ktera tohle dokaze kouř

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 21:53   Citovat  

[quote="cybermarty"]
PAKO napsal:
oba máte pravdu ,trakční akumulátory jako záložní zdroje,zdroje pro elektropohony(ještěrky,golfvozíky apod) ,nedají takoví proud na start.Slabé elektrody by tento proud nepropustili,případně by se utavili.

koukal si na ten odkaz? dole na ty strance jsou technicky specifikace a tam pisou ze 100 Ah baterka ma 2800A zkratovej proud to se ti zda malo? ukaz mi autobaterku ktera tohle dokaze kouř
kolikrát ten zkratovej proud kontakty na tom konkrétním modelu udržej? nežli se "odpaří"

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.1.2011 , 8:17   Citovat  

Za posledni dva roky jsme tak z cca 500kusů Bannerek 450 reklamovali. Od 26Ah po 120ah.

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.1.2011 , 8:55   Citovat  

Rada36 napsal:
Já bych jinou než Bannerku nechtěl na běžnej provoz. Varta Silver KO po roce KO TAB a Perion taky bída. Co jsem měl v autě Bannerku tak jsem jí s autem koupil i prodal. V Civicu jí mám od doby kdy jsem ho koupil tak že min. 3-4 roky tam slouží Úsměv

Souhlas taky mám Banner a nikdy jsem neměl žádný problém. Má ji i můj tchán otec i bracha a bez problému.
Aqwertzz: otázkou je co vy s těma baterkama v práci děláte. Určitě to nemáte jenom na nastartováni a finíto. Si myslím že kdyby jste měli jinou značku tak máte ty samé problémy
Používáme je u nás v práci ve všech nakladních i osobních autech a máme jich 57 a nikdy jsme nemuseli ani jedinou reklamovat. Takže bůh ví co vy s tím děláte

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.1.2011 , 9:11   Citovat  

Samozrejmne pouzivame jeste CSB, Yuasa, panasonic, BBbaterry, FG Forte a jine.
No my nepozivame klasicke kyselinovky, ale prave gelove aty jim pobdobne a mame je v zaloznich zdrojich, ale presto kdyz ta firma dela neco spatne nemel bych v ne důveru.
Ja mam treba dobre zkusenosti s FGforte a Yuasou a tu mam taky v aute. je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.1.2011 , 16:50   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Samozrejmne pouzivame jeste CSB, Yuasa, panasonic, BBbaterry, FG Forte a jine.
No my nepozivame klasicke kyselinovky, ale prave gelove aty jim pobdobne a mame je v zaloznich zdrojich, ale presto kdyz ta firma dela neco spatne nemel bych v ne důveru.
Ja mam treba dobre zkusenosti s FGforte a Yuasou a tu mam taky v aute. je to dobrý

No jo ,ale nemůžeš přeci srovnávat gelovky s kyselinou to je přeci o něčem jiném

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2011 , 1:45   Citovat  

S Banner baterkama mam taky jen nejlepsi zkusenosti (myslim 3x),Varta mi pokazde odesla na jednom clanku (asi 4x),ostatni sesly starim anebo spatnou udrzbou,ted mi jedna noname pred mesicem zmrzla a uz to asi nerozdejcha...az (pokud HaHaaa) budu nuceny koupit nejakou novou,bude to Bannerka OK

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MSX je teď offline  MSX
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2013 , 19:14   Citovat  

Hoj lidi. Opět po dvou letech mi odešla baterka od Varty i když byla vždy přes zimu v teple a v udržovacím režimu na nabíječce. Máte nějaký tip kde koupit za nějakou solidní cenu dobrou baterku jiné značky. Píše se tu o Bannerkách.

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2013 , 20:09   Citovat  

Pripojuji se k predeslemu dotazu.Byla mi doporucena jako velmi kvalitni znacka RED POWER dobijeci kdyz mi odesla stara baterie a nechal jsem se bohuzel presvedcit.Ted po dvou letech je na pokraji ukonceni sve funkcnosti i pres dobijeni.
Bylo mi receno, ze je tam jeste ta moznost, ze je nekde cerny odber i kdyz vozidlo neni v provozu.Myslite , ze je toto mozne?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2013 , 20:20   Citovat  

Před 2 lety jsem tady psal o bateriích Banner a pořád mám tu stejnou v autě. Je bez udržbová a denně je v provozu už 4 roky.

divalko je teď offline  divalko
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2013 , 20:29   Citovat  

Keď HONDA tak YUASA Úsměv

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2013 , 20:56   Citovat  

MSX napsal:
Hoj lidi. Opět po dvou letech mi odešla baterka od Varty i když byla vždy přes zimu v teple a v udržovacím režimu na nabíječce. Máte nějaký tip kde koupit za nějakou solidní cenu dobrou baterku jiné značky. Píše se tu o Bannerkách.

Naprosto běžná věc u Varty.
Pokud chceš baterku co vydrží déle než záruku, tak jdi do origo Honda, Yuasa nebo Exyde. To je jistota a ostatní značky jsou už spíš loterie.

5 háček
1
PříspěvekZaslal: 19.3.2013 , 21:08   Citovat  

Kendik napsal:
Pripojuji se k predeslemu dotazu.Byla mi doporucena jako velmi kvalitni znacka RED POWER dobijeci kdyz mi odesla stara baterie a nechal jsem se bohuzel presvedcit.Ted po dvou letech je na pokraji ukonceni sve funkcnosti i pres dobijeni.
Bylo mi receno, ze je tam jeste ta moznost, ze je nekde cerny odber i kdyz vozidlo neni v provozu.Myslite , ze je toto mozne?

Je to možné a zjistíš to tak, že odpojíš svorku od + pólu baterky a připojíš multimetr mezi pól baterky a tu svorku.
Normální hodnota odběru by měla být do 30 mA.

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2013 , 21:13   Citovat  

Petr 78 napsal:
Naprosto běžná věc u Varty.
Pokud chceš baterku co vydrží déle než záruku, tak jdi do origo Honda, Yuasa nebo Exyde. To je jistota a ostatní značky jsou už spíš loterie.

já jí mám ještě teď, tzn. 4. rok
je sice mírně nafouknutá HaHaaa , ale to bude tim, že sem jí nechal přemrznout
jinak jsem jí nabíjel za tu dobu tak 3x

asi trefa na kus

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2013 , 21:20   Citovat  

To jo, světlá vyjímka. Jinak slýchávám často špatné zkušenosti a i já sám jsem takovou měl.
Ale jo, může se stát, že se občas nějaká baterka "nepovede" a nezkape v přesně plánovaný čas (po záruce) Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
jakou autobaterii?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina