Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
BBS končí
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 22:45   Citovat  

Legendární výrobce alu kol nemecka firma BBS ohlasila bankrot. Jeden z důvodů jejich konce je to, že jejich designy se stali předmětem padělání. to se ve strucnosti pise v tomhle clanku: tudy odkaz

Tak co? porad si myslite, ze prodej "advanu", rot a podobnejch smejdu je neskodnej?

to tu zas bude flame
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 22:48   Citovat  

Takže BBS ráfky budou furt, jen už vlastně nebudou BBS Je to tam.
Já bych si osobně třeba ty kopie Advanů koupil, ale pochybuju, že k nim seženu typový list na zápis do TP a že mají homologace a atesty.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 22:53   Citovat  

Najdete jediny trochu schopny design alu kol, ktery vyrabi jenom jedna znacka na svete. Kopiruje se naprosto vsechno, z tohoto duvodu by prece museli zavrit fabriky vsichni vyrobci. Ono jde krome homologaci i o kvalitu, hmotnost atd. atd., ale to se tu uz propiralo milionkrat. Tim netvrdim ze schvaluju kopie originalu, tvrdim jenom ze origo i kopie maji kazdy jineho zakaznika.
   Návrat  
jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 23:01   Citovat  

Bully, to cos napsal nedava vubec smysl.. zadne firma cizi kola nekopiruje, to jen Cina a spol. Uz kvuli tomu skoncilo Greddy, ted BBS a bude to pokracovat. Ty kopie kol maji nevalnou kvalitu a podporovat tyhle prodejce je cesta ke konci, jen si to evidentne nikdo neuvedomuje.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
zam3k je teď offline  zam3k
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 23:01   Citovat  

Neschvaluju kopie a když už bych si měl kupovat BBSa,tak jedině originály.
Ale:

POkud si chci koupit BBSa na racing(kde využiju jejich vlastnosti),kde kolo stojí i klidně 60 000kč,tak OK.
Ale pokud to chci na ,,krásu" tak nejsem přeci pitomej,abych dával za vzhledovou ,,položku" na své auto 60tkč a více!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 23:05   Citovat  

Pokud na to máš, koupíš si BBS, pokud ne kup si nějaký jiný. Ty by jsi nebyl nazlobenej, kdyby sis na auto za 2 mega dal kola za 200 tisíc a za dva roky je viděl na "každým druhým autě"?
Za exkluzivitu se platí a některé věci jsou prostě drahé jen proto, aby měly nějakou exklusivitu, chápeš?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 23:09   Citovat  

jagy napsal:
Bully, to cos napsal nedava vubec smysl.. zadne firma cizi kola nekopiruje, to jen Cina a spol. Uz kvuli tomu skoncilo Greddy, ted BBS a bude to pokracovat. Ty kopie kol maji nevalnou kvalitu a podporovat tyhle prodejce je cesta ke konci, jen si to evidentne nikdo neuvedomuje.

?? Ja v tom smysl vidim- levne padelky si koupi ten, kdo by si original stejne nikdy nekoupil, protoze je pro nej moc drahy. Kdo naopak shani kvalitni kola, ten si nekoupi nekvalitni laciny padelek. (Ja taky ne, kdyz budu chtit lehka kola tak si nekoupim metrakovy noname padelek jenom proto ze stoji tretinu, ne?). Jestli jsem napsal firma, tak firma muze byt i ta z Ciny. Designove kopie tech nejznamejsich vyrobcu ale dela i fura jinych renomovanych firem, namatkou Aluett, Rondell, ..., .. .
Nevim jestli to jde napsat vic po lopate.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 23:12   Citovat  

tak pokud je firma uspesna tak nemuze skoncit jen na tom,ze ji kopirujou vyrobky

urcite to je megazadrhel,ale nemyslim si,ze by jen tohle mohlo zlomit firme vaz...ja razim nazor koupit si radeji jednu kvalitni vec kterou si zaplatim nez 10 smecek co si na original hrajou,ale tak chapu,ze nekomu se libi nejaka kola a nema na ne a kopie je za hubicku tak si je koupi

kazdopadne pokud konci tak o jedno vyrobce alu min....a to je vse..jen mi je lito,ze rada lidi prijde o praci kvuli tomu,ale to je asi tak uplne vsechno..skoro kazdemu je nejake BBS ukradene Mr. Green

osobne by me vadilo kdyby skoncila Ceske zbrojovka Velmi šťastný a jeji nej vyrobek kopiruje cely svet uz 35let a firma bezi uspesne dal Velmi šťastný
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 23:21   Citovat  

kolo je furt kolo, je to kuulaty a ma to nejakej stred a paprsky. Jsou trendy a imho nejde vymyslet kazdy kolo jiny - vyrobcu je hodne. Taze proste kola vypadaj podobne. Je na kazdym kdo si jaky koupi - to rozhoduje kvalita, cena, marketing. Pokud jedno z toho BBS nezvladli, tak zkrachovali.

btw. uz kdysi davno byly na okraji bankrotu ale koupila je nejaka cinska firma, co pamatuju. Takze se zas tak moc nestalo.
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 23:24   Citovat  

Zrovna u BBS se tomu ani nedivim..Děsně cool byly tak v devadesátejch,pak nějak nestíhali trendy(můj pohled,zas tak to nesleduju),tudíž byli zaměření na určitou,asi úzkou,klientelu.Takže sortiment+cena+kopie..krach Mrk
   Návrat  
zam3k je teď offline  zam3k
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 23:41   Citovat  

ExEricss napsal:
Pokud na to máš, koupíš si BBS, pokud ne kup si nějaký jiný. Ty by jsi nebyl nazlobenej, kdyby sis na auto za 2 mega dal kola za 200 tisíc a za dva roky je viděl na "každým druhým autě"?
Za exkluzivitu se platí a některé věci jsou prostě drahé jen proto, aby měly nějakou exklusivitu, chápeš?

Jestli to bylo na mě.

Jak už sem psal-pokud chci od toho kola využít jeho vlastnosti/kvalitu ,tak je jasný,že si nekoupím kopii!
A mám to chápat tak,že při koupi kol na svoje auto budu muset prohledávat internet x desítek minut nebo hodin,jestli zrovna ty hliníkáče,které se mi líbí,nejsou kopie a tím pádem bych stál za bankrotem dané značky???? mravenec to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 0:02   Citovat  

i koupi kol na svoje auto budu muset prohledávat internet x desítek minut nebo hodin,jestli zrovna ty hliníkáče,které se mi líbí,nejsou kopie a tím pádem bych stál za bankrotem dané značky????

Ne tak to neber, to je zase vzatý do extrému... Mrk
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 0:38   Citovat  

Na druhou stanu zas spousta firem se s cenami " wc v kine" jak se rika. Neberu jim pouziti lepsich materialu, lepsi kvalitu, ale zas o tolik lepsi to nebyva, na to co za to kolikrat chtej.

Jinak konkretne kdyz se podivam na portfolio BBS, tak vyrabeji asi 9 designu kol? Z toho je to na jedno brdo, takze vlastne tak 3 designy ve 3 mutacich, to je asi nemohlo dlouhodobe uzivit.
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 8:02   Citovat  

Winie napsal:
Legendární výrobce alu kol nemecka firma BBS ohlasila bankrot. Jeden z důvodů jejich konce je to, že jejich designy se stali předmětem padělání. to se ve strucnosti pise v tomhle clanku: tudy odkaz

Tak co? porad si myslite, ze prodej "advanu", rot a podobnejch smejdu je neskodnej?

to tu zas bude flame

Pořád si to myslím, a už jen z toho důvodu, že pokud každý výrobce čekoholi začne něco vyrábět, tak vždy ví, jakou skupinu lidí chce oslovit. A nemyslím si, že by právě BBS mělo být v nějakém přímém konkurenčním boji právě s levnými padělky, či kopiemi. Může se stát, že pár zákazníku, sáhne po levnější variantě, ale v tom měřítku to firmu položit nemůže, Tam bude špatně něco jiného. Pokud by to tak mělo být, proč nekrachuje třeba takový adidas, nike?? A milion jiných společností, jež sou pravidelně kopírovány a padělány?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 8:28   Citovat  

kefa napsal:
Tam bude špatně něco jiného. Pokud by to tak mělo být, proč nekrachuje třeba takový adidas, nike?? A milion jiných společností, jež sou pravidelně kopírovány a padělány?

To asi srovnávat nejde,si myslim.Zrovna tyhle oděvní firmy budou prodávat desítky milionů výrobků ročně,tam je plagiátoři stejně nepoložej.Navíc jim,minimálně u nás,pomáhaj celníci s pčr Velmi šťastný
U drahých kol,kde se prodaj jen tisíce? sad už to asi znát bude.
   Návrat  
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 10:49   Citovat  

BBS kola se mi nikdy moc nelíbily, takže papa BBS VTEC
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 11:32  Naposledy upravil Streetkid dne 7.1.2011 , 12:03, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

no tak někomu se líbí japonky, někomu cikánky, to je věc vkusu.. Úsměv každopádně co jsem měl tu čest BBSa okusit, a to 20let starou klasiku pavučinu, tak mám je teď jako zimáky a ač jsou domleté od obrubníků, naražený kraj od jamy tak přesto na vyvažovačce hážou max 60g, což je slušné.

Navíc ty jejich RM límcáky jsou kultovky a zajímalo by mě, proč je ti kluci američtí pořád cpou i na civiky HaHaaa
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 11:35   Citovat  

MalTake napsal:
BBS kola se mi nikdy moc nelíbily, takže papa BBS VTEC

Krásně omezený přístup... Ble
   Návrat  
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 11:40   Citovat  

Hellborn napsal:
Krásně omezený přístup... Ble
samozřejmě, že pro lidi co se jim styl této firmy líbí je to škoda, ale jak říkám mě jejich kola nikdy moc nezaujaly, takže mi to nijak žíly netrhá...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 11:59   Citovat  

spoon napsal:
To asi srovnávat nejde,si myslim.Zrovna tyhle oděvní firmy budou prodávat desítky milionů výrobků ročně,tam je plagiátoři stejně nepoložej.Navíc jim,minimálně u nás,pomáhaj celníci s pčr Velmi šťastný
U drahých kol,kde se prodaj jen tisíce? sad už to asi znát bude.

Levne kolo bude konkurenci vzdycky jenom levnemu kolu, nemyslis? BBS zvrzali neco uplne jineho, podstatne levnejsi plagiat je sam o sobe ohrozit nemuze.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 12:24   Citovat  

Bully napsal:
Levne kolo bude konkurenci vzdycky jenom levnemu kolu, nemyslis? BBS zvrzali neco uplne jineho, podstatne levnejsi plagiat je sam o sobe ohrozit nemuze.

viz můj první příspěvek.. A komu teda škoděj padělky?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 12:26   Citovat  

Bully napsal:
Levne kolo bude konkurenci vzdycky jenom levnemu kolu, nemyslis?

Nemyslím (rozhodně ne v ČR,kde se kouká hlavně na cenu), ale jsem zvědav,jestli teď půjdou ceny kopii nahoru...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 12:36   Citovat  

Spoon + Hellby:
vy si vazne myslite, ze kdyby neexistovaly levne padelky, tak si lidi budou kupovat sadu kol treba za 40 tkc jenom proto, ze se jim libi? Specialne v CR, kde jak sami rikate ze tolik penez lidi nemaji? Nebude to spis tak ze kdyz maji omezeny rozpocet, tak si koupi kolo co vypada jako drazsi a stoji malo misto kola co stoji taky malo a vypada min draze?
   Návrat  
WendyCRX je teď offline  WendyCRX
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 13:16   Citovat  

Tak proč firma ( Advan,BBS,Borbet a co já vim co ještě )neudělají levnější variantu ( těžší,méně kvalitnější materiál apod.) ke svým kolům??Popravdě kdyby dělal ADVAN ta kola co já chci a také si je pořídim ( padělky ) a dělal je za cca -+10tis tak sáhnu logicky po nich,tam bych pak finanční rozdíl neřešil a jsem si jist že spousta lidí také ne!! Ale chtít za kola např.50tis je šílenost,to si s velkym vděkem koupim právě u padělatele,a třeba sady 2!!

Taky se tu psalo cosi o typovém listě,no ten samozřejmě k padělkům nebude,ale já třeba kupoval borbety normálně v pneuservise,nové,a list jsem k nim také nedostal papa je fakt že jsem před 10lety tohle fakt neřešil a ani dnes řešit nebudu.

Joo mít příjem jako ti naši wc tam ve sněmovně tak si rád originály koupim,ale s tím přístupem jakej náš krásnej stát má si originály nebude kupovat nikdo a mnoho!! lidí si rádo koupí levné padělky Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 14:01   Citovat  

Bully napsal:
Spoon + Hellby:
vy si vazne myslite, ze kdyby neexistovaly levne padelky, tak si lidi budou kupovat sadu kol treba za 40 tkc jenom proto, ze se jim libi? Specialne v CR, kde jak sami rikate ze tolik penez lidi nemaji? Nebude to spis tak ze kdyz maji omezeny rozpocet, tak si koupi kolo co vypada jako drazsi a stoji malo misto kola co stoji taky malo a vypada min draze?

Nemyslím si, že by se kupovala drahá kola.

Ale: Líbí se mi design drahých kol, na která nemám (osobně bych holt šetřil), pak zde mám jinou značku (např. Dezent nebo DOTZ, kde taky dostanu typový list), která je levnější, ale design není úplně to pravé a navíc se tu objeví kopie, které napodobuje oblícený design,ale kvalita není zřejmá... Hodně lidí si bohužel koupí design a firmy, které "vymýšlely" design ostrouhají - takže tyhle kopie podle mě škodí jak původním, tak i levnějším značkám.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 16:28   Citovat  

Hellborn napsal:
... škodí jak původním, tak i levnějším značkám.

je to dobrý je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 19:02   Citovat  

WendyCRX napsal:
Tak proč firma ( Advan,BBS,Borbet a co já vim co ještě )neudělají levnější variantu ( těžší,méně kvalitnější materiál apod.) ke svým kolům??Popravdě kdyby dělal ADVAN ta kola co já chci a také si je pořídim ( padělky ) a dělal je za cca -+10tis tak sáhnu logicky po nich,tam bych pak finanční rozdíl neřešil a jsem si jist že spousta lidí také ne!! Ale chtít za kola např.50tis je šílenost,to si s velkym vděkem koupim právě u padělatele,a třeba sady 2!!

Taky se tu psalo cosi o typovém listě,no ten samozřejmě k padělkům nebude,ale já třeba kupoval borbety normálně v pneuservise,nové,a list jsem k nim také nedostal papa je fakt že jsem před 10lety tohle fakt neřešil a ani dnes řešit nebudu.

vy ale vidite jen tu konecnou cenu. ty desitky milionu za vyvoj, mesice testovani a obri team inzenyru co ty kola vymejsli aby byli tak dobry jak jsou. to je to co se plati z ty velky ceny tech kol. nehlede na to, ze BBS vyrabelo hodne i kola pro automobilky, kde lidi hodne malo kupujou s origo kolama a radsi pak koupi nejaky levny smejdy. Myslis ze kdyz v BBS vedeli, ze jim hrozi financni problemy, tak ze by nesli s cenama dolu pokud by to slo? proste uz byla momentalne ta cena tak nizka, ze nebyl dostatecnej zisk na provoz firmy a ano. i tohle je dopad padelku kol.
BTW: ke kvalite kol bbs musim pridat i ja, ze moje mahle maj vyvazeno max 10g a jsou stary asi 25let
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 19:29   Citovat  

Já bych to po přečtení článku viděl spíš na neschopnost managementu...
   Návrat  
WendyCRX je teď offline  WendyCRX
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 19:56   Citovat  

[quote="Winie"]vy ale vidite jen tu konecnou cenu.

A proč nás koncové uživatele má zajímat to že ten vývoj stál xxx tísíc?? Většinu zajímá koncová cena.Tak to prostě je,bylo a bude...dnes je doba kdy si naštěstí můžem koupit to co chceme,to co se nám líbí,to co má lepší cenu,a to že nějaká firma má problém je jen její věc...... Je tu možnost koupit levně repliku/padělek? no je.... tak že ať si každej dělá co chce....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 20:57   Citovat  

[quote="WendyCRX"]
Winie napsal:
vy ale vidite jen tu konecnou cenu.

A proč nás koncové uživatele má zajímat to že ten vývoj stál xxx tísíc?? Většinu zajímá koncová cena.Tak to prostě je,bylo a bude...dnes je doba kdy si naštěstí můžem koupit to co chceme,to co se nám líbí,to co má lepší cenu,a to že nějaká firma má problém je jen její věc...... Je tu možnost koupit levně repliku/padělek? no je.... tak že ať si každej dělá co chce....
ty bez ucit na ekonomku Velmi šťastný takze podle tebe by se mel C9g type R prodavat, tak za 150tis, protoze te zajima koncova cena a nezajimaj te ostatni naklady Velmi šťastný pořádnej výtlem pak by to auto ale bylo na motor ze sekacky, karoserie by byla z holubu z nosu a pouzityho papiru a misto zarovek by melo asi tak cajovy svicky pořádnej výtlem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
BBS končí
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina