Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Legend 2006
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
okousaná mrkev je teď offline  okousaná mrkev
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 17:00   Citovat  

Zdravím všechny příznivce Hondy a ptám se:
Jaký je Váš názor na Hondu Legend - rok 2006?
Nebo jinak... máte 400 tisíc a chcete benzínový sedan s pohonem všech kol. Šli by jste do Legendu?
A teď něco o autě... na co dát bacha nebo na co se zaměřit při nákupu? Máte někdo toto auto? Jaké jsou Vaše poznatky? Za kolik jezdíte? Je pohon 4x4 spolehlivý? Automat má kolik stupňů - 5 nebo 6?
Je něco konkrétního, co se nepovedlo?
Ovšem, že auto budu kupovat po 1 majiteli a se serviskou (po návštěvě servisu).
Díky za Váš názor, radu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 17:16   Citovat  

Rada č.1 změň si nadpis na malé písmenka Mrk OK více v pravidlech fóra přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 17:40   Citovat  

Ahoj, najdi si recenze na auto.cz , autorevue.cz, možná tipcars.com. Tady toho Legenda asi nikdo nemá,ale obecně vycházej z nadprůměrné spolehlivosti všech Hond,takže takhle "mladého" legendy bych se nebál. Dokonce ti ffandím,přesně tohle bych udělal i já, odlišil se od německého tria tímhle skvostem. OK OK OK

PS: problém nevyřešíš ani dotazem v servise,neboť se tu Legendů moc nevyskytuje, minimálně předchozí generace,takže nevím jestli ta tvoje už je rozšířenější. Přeju šťastný výběr a spokojenost. H+ je to dobrý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 20:11   Citovat  

kaccerr napsal:
Ahoj, najdi si recenze na auto.cz , autorevue.cz, možná tipcars.com. Tady toho Legenda asi nikdo nemá,ale obecně vycházej z nadprůměrné spolehlivosti všech Hond,takže takhle "mladého" legendy bych se nebál. Dokonce ti ffandím,přesně tohle bych udělal i já, odlišil se od německého tria tímhle skvostem. OK OK OK

PS: problém nevyřešíš ani dotazem v servise,neboť se tu Legendů moc nevyskytuje, minimálně předchozí generace,takže nevím jestli ta tvoje už je rozšířenější. Přeju šťastný výběr a spokojenost. H+ je to dobrý

děkuju moc za doporučení a tvůj názor...
stačí i odkazy na stránky - mrknu na ně.
auto se mě moc líbí a mám rád, když svoje auto nevidím na každém rohu...

v tom servisu bych si hlavně ověřil původ a km vozu. Také aktuální stav.
Šlo mě o názor lidí, kteří auto maj nebo měli nebo ho znají ze servisu (mechanici, atd).
zatím o tom autě nic nevím, proto se ptám jako blb. jenom vím, že jako Hodna by mělo bát kvalitní a že je to vlajková loď a s tím se váže výbava.
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 20:44   Citovat  

osobní zkušenost nemám. jen co vím z testů co jsem si přečetl:
plusy-nadstandartní výbava oproti podobným vlajkovým modelům, spolehlivost, motor, jízdní vlastnosti díky SH-AWD
mínusy-vyšší pokles ceny po koupi nového vozu, absence naftového motoru, spotřeba u benzínového (holt 3,6 je 3,6)

pokud chceš víc info tak neuškodí si pročíst pár testů tohohle auta... např na tudy odkaz a nebo stačí zadat na googlu honda legend a už máš celý večer co dělat Úsměv
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 22:10   Citovat  

když už tak bych šel do acury rl, udajne je to lepsi legend Úsměv) akorat budes mit misto H na znakach A ale to je prave to, takovy auto uz opravdu neuvidis Úsměv a 4x4? to je AWDcko ne?
   Návrat  
notabene je teď offline  notabene
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 23:46   Citovat  

Automat má 5 rychlostí. Jinak nevím 2006 je ještě předface, jezdím poface 2010 tak se klidně ptej snad budu vědět Úsměv
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 0:00   Citovat  

jestli ti nevadi spotreba pres 11 litru, tak neudelas spatne. Je to technicka vystavni skrin hondy, secko je udelany nejlip jak jde. Vetsinou ty auta nekupujou chudaci, takze je o ne postarano a jezdej vetsinou po silnici. Pohon bych rek, ze spolehlivej urcite je, pohodlny to je az az. Jel jsem v tom sice jednou, ale sel bych do nej, chtit takovej luxus :)
   Návrat  
omega je teď offline  omega
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 0:55   Citovat  

hodim ti pár odkazov z HC ...dufam že ťa presvedčia Mrk
pod článkami sú niekedy "vášnivé diskusie" oplatí sa čítať aj názory ľudí Úsměv

Legend - predstavujeme
Legend - test
Legend - dynamika
Legend - dojmy z jízdy
Legend - crash test
Legend - technické údaje
Legend - jízdní dojmy opet
SH-AWD v akcii
SH-AWD - technika

dufam že som ti pomohol a neváhaš je to dobrý
   Návrat  
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 7:39   Citovat  

jak uz bylo psano, pokud ti nevadi vyssi spotreba, mimochodem 11l je takovym dost slusnym a spis opatrnejsim stylem jizdy... pocitej ve meste treba i 18 pokud budes jezdit svizneji... podle me asi zesilis z HF sady ktera je do vozidla z vyroby namontovana, predfacelift ji ma opravdu docela desivou... je cela anglicky hlasove ovladana a neumi nektere dost zasadni funkce... a jestli koupit nebo nekoupit?? i presto ze je to technicka vystavni skrin hondy (jak bylo psano vis), tak zkusenost ze servisu je spis takova, ze jsou i o dost min kazici se hondy nez je zrovna legend... co se tyce pohonu, tak tam zatim nikdy problem nebyl a je fakt ze auto se diky nemu chova spis jako sportovni coupe nez auto ktere ma 2tuny... takze co se podvozku tyce muzu jen doporucit, ale to uvidis az se poradne svezes...
jinak pokud se auto rozhodnes koupit, doporucuju velice dobre havarijne pojistit, protoze jakakoliv rana na predek zacina diky radaru kterej stoji asi 130.000kč tak na 200.000kč z cehoz take vyplyva ze pokud bude jen trochu vic bouranej na predek tak to velice rychle bude totalni skoda, vzhledem k tabulkove a soucasne cene ojeteho auta...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 11:36   Citovat  

MattiK napsal:
jak uz bylo psano, pokud ti nevadi vyssi spotreba, mimochodem 11l je takovym dost slusnym a spis opatrnejsim stylem jizdy... pocitej ve meste treba i 18 pokud budes jezdit svizneji... podle me asi zesilis z HF sady ktera je do vozidla z vyroby namontovana, predfacelift ji ma opravdu docela desivou... je cela anglicky hlasove ovladana a neumi nektere dost zasadni funkce... a jestli koupit nebo nekoupit?? i presto ze je to technicka vystavni skrin hondy (jak bylo psano vis), tak zkusenost ze servisu je spis takova, ze jsou i o dost min kazici se hondy nez je zrovna legend... co se tyce pohonu, tak tam zatim nikdy problem nebyl a je fakt ze auto se diky nemu chova spis jako sportovni coupe nez auto ktere ma 2tuny... takze co se podvozku tyce muzu jen doporucit, ale to uvidis az se poradne svezes...
jinak pokud se auto rozhodnes koupit, doporucuju velice dobre havarijne pojistit, protoze jakakoliv rana na predek zacina diky radaru kterej stoji asi 130.000kč tak na 200.000kč z cehoz take vyplyva ze pokud bude jen trochu vic bouranej na predek tak to velice rychle bude totalni skoda, vzhledem k tabulkove a soucasne cene ojeteho auta...

děkuju - máš pravdu... účty děsivý, opravdu se vyplatí připojištění
jak píšeš o tom servisu - je něco konkrétního, co se opakuje ve smyslu poruch nebo myslíš všeobecně horší oproti jiným modelům?
Co se táká spotřeby, tak budu (a jezdím) "na pohodu". Ne, že bych byl starej páprda Velmi šťastný , ale na blbnutí mám motorku nebo druhé auto. Takže by to nebylo mna denní ježdění do práce atd. Prostě dovolený, výlety, chata na horách... a tak. Za 18 bych "na pohodu" ale jezdit samozřejmě nechtěl. Kolem 11 - 12 litrů na 100km to je ale pohoda.
Asi se ani nekradou, že? Když jich je málo, tak nejsou pro zloděje atraktivní a to je další výhoda...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 11:37   Citovat  

omega napsal:
hodim ti pár odkazov z HC ...dufam že ťa presvedčia Mrk
pod článkami sú niekedy "vášnivé diskusie" oplatí sa čítať aj názory ľudí Úsměv

Legend - predstavujeme
Legend - test
Legend - dynamika
Legend - dojmy z jízdy
Legend - crash test
Legend - technické údaje
Legend - jízdní dojmy opet
SH-AWD v akcii
SH-AWD - technika

dufam že som ti pomohol a neváhaš je to dobrý

přes víkend si to pročtu Úsměv
Díky!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 11:41   Citovat  

hondy od te doby co maji immo nejsou pro zlodeje atraktivni... takze toho bych se nebal... jo kdyz budes jezdit v pohode tak se budes pohybovat od 9 do 13 litru podle toho jestli mesto/nemesto...
co se tyce tech zavad... neni to nic co by se cyklicky opakovalo, ale vzhledem k tomu kolik to auto ma v sobe veci tak je spousta "drobnosti" ktery se na nem muzou pokazit... bohuzel ty drobnosti vetsinou nejdou uplne levny, protoze ceny ND se odviji od ceny auta (samozrejme noveho)...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 11:54   Citovat  

notabene napsal:
Automat má 5 rychlostí. Jinak nevím 2006 je ještě předface, jezdím poface 2010 tak se klidně ptej snad budu vědět Úsměv

tak jdu na to: diskutovaná spotřeba - za kolik jezdíš?
facelift byl v kterém roce? (musím se přiznat, bez rýpání, mě se před face líbí víc)
5 rychlostí je docela málo v dnešní době (hlavně u tvé 2010), ale určitě má sekvenční řazení... řekni kam má + , doufám, že dozadu (k sobě). Vím, že to stejně člověk nevyužívá, vím to sám, že když jsem jezdil BMW 5, tak tam ta možnost byla, ale stejně člověk jezdí jenom na "D".Ale zajímá mě to...
co se týká servisu, tak mě toho moc neřekneš předpokládám - máš nový auto a vše v záruce. za kolik je vůbec hodinovásazba v servisu pro Legend?
slyšel jsem, že navigace (u"mojeho" roku) v čr nefunguje, je to tak?
četl jsem tady, že obsah motoruje 3,6, ale já myslel, že je 3,5?
a všeobecně - seš s ním spokojený? tvůj první Legend? proč sis ho koupil? atd...
Díky
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 12:22   Citovat  

neboj + je stejne blbe dopredu, jako to maji skoro vsichni az na vyjimky...
jinak navigace normalne funguje a update se da koupit pokud bude mapa zastarala...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 14:10   Citovat  

MattiK napsal:
neboj + je stejne blbe dopredu, jako to maji skoro vsichni az na vyjimky...
jinak navigace normalne funguje a update se da koupit pokud bude mapa zastarala...

nejdebilnější to snad má Mercedes - sekvenční řazení z leva do prava.... Ble
ten, kdo to u mercedesu vymyslel (společně s tím, kdo to schválil) museli být na práškách.... KO

ale pomalu čtu ty testy a vychází mě z toho, že bomba!
výbava fakt maximální, 4x4 jedno z nejlepších, motor super (tady začíná "jakoby" kritika, že to není 8V) a ten automat - málo stupňů a pomalej Smutný
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 14:20   Citovat  

podle mne jsou mnoharychlostní automaty jen móda a "masírka" zvlášť u benz. motoru s širokým rozsahem otáček.

PS. jeden kamarád o něm přemýšlí taky a sháněli jsme info z Honda v Německu ... a bylo nám řečeno že : "auto nemá žádné technické problémy, kvalita A+, spotřeba při rozumné jízdě 10-11l, zadní sedačky pohodlné tak pro lidi do 180cm, jen 1700 Kg závěs"
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 15:18   Citovat  

okousaná mrkev napsal:
nejdebilnější to snad má Mercedes - sekvenční řazení z leva do prava.... :?
ten, kdo to u mercedesu vymyslel (společně s tím, kdo to schválil) museli být na práškách.... :KO:

ale pomalu čtu ty testy a vychází mě z toho, že bomba!
výbava fakt maximální, 4x4 jedno z nejlepších, motor super (tady začíná "jakoby" kritika, že to není 8V) a ten automat - málo stupňů a pomalej :(

s tou prevodovkou se nenech zmast, neni tak pomala a 5 kvaltu je na ten motor OK. Radi plynule. Navic je intelignetnni a radi dle tvyho stylu jizdy za poslednich asi 10km.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 16:07   Citovat  

Rom. napsal:
podle mne jsou mnoharychlostní automaty jen móda a "masírka" zvlášť u benz. motoru s širokým rozsahem otáček.

PS. jeden kamarád o něm přemýšlí taky a sháněli jsme info z Honda v Německu ... a bylo nám řečeno že : "auto nemá žádné technické problémy, kvalita A+, spotřeba při rozumné jízdě 10-11l, zadní sedačky pohodlné tak pro lidi do 180cm, jen 1700 Kg závěs"

tak další supr informace! a jelikož sme všichni doma do 180cm tak taky v poho Velmi šťastný a taky s ním nehodlám tahat přívěsy, tak ten údaj o závěsu je v poho

a když už po něm ten tvůj kámoš pokukuje, tak jaká cena se pohybuje na trhu za autoz roku 2006, najeto cca 100 tisíc, první majitel, atd. prostě supr stav?
Nebo co za rok chce?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 16:18   Citovat  

na najety km moc nekoukej. vem si, ze takovy auto si kupovali manageri na cesty po dalnicich, takze pohoda. Maximalne jestli to bylo na cesty do brna po D1 a zpet tak to bude mit mozna v haji podovzek ;D
ja videl nedavno a mozna jeste tam je na Cernaku v praze je bazar, meli tam nejaekj ten predfacelift za 320 tis.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 17:00   Citovat  

Bitkar napsal:
na najety km moc nekoukej. vem si, ze takovy auto si kupovali manageri na cesty po dalnicich, takze pohoda. Maximalne jestli to bylo na cesty do brna po D1 a zpet tak to bude mit mozna v haji podovzek ;D
ja videl nedavno a mozna jeste tam je na Cernaku v praze je bazar, meli tam nejaekj ten predfacelift za 320 tis.

co si myslíte třeba o tomto autě:
tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 17:12   Citovat  

...a čím míň km, tím samozřejmě líp, to je jasný. Na kolika km se dělají rozvody? Nebo tam je řetez, co?
A k tomu automatu... tak stačí 5 stupňů, ale 6 lepší! Dneska maj i 8 stupňů. Pak je šechno lepší. Zrychlení, spotřeba...
Pamatuju si, když sem jezdil s kamarádem s jeho starou americkou šlupkou, která měla jenom 3 stupně a dvojku to řadilo při 70 km/h. děs, vývoj nezastavíš a to je většinou dobře
a raději než z bazaru chci auto od majitele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 17:23   Citovat  

okousaná mrkev napsal:
tak jdu na to: diskutovaná spotřeba - za kolik jezdíš? auto má 15 000km, dlouhodobá kolem 13, je v tom dost město a dálnice 160+
facelift byl v kterém roce? (musím se přiznat, bez rýpání, mě se před face líbí víc)
5 rychlostí je docela málo v dnešní době (hlavně u tvé 2010), ale určitě má sekvenční řazení... řekni kam má + , doufám, že dozadu (k sobě). Vím, že to stejně člověk nevyužívá, vím to sám, že když jsem jezdil BMW 5, tak tam ta možnost byla, ale stejně člověk jezdí jenom na "D".Ale zajímá mě to... automat má pádla pod volantem, pravé nahoru, levé dolů, stejně to moc nepoužívám, maximálně v S režimu
co se týká servisu, tak mě toho moc neřekneš předpokládám - máš nový auto a vše v záruce. za kolik je vůbec hodinovásazba v servisu pro Legend? To nevím, zatím se nic neřešilo
slyšel jsem, že navigace (u"mojeho" roku) v čr nefunguje, je to tak? V poface navigace funguje perfektně, zatím vždy kam jsem potřeboval, dostaneš DVD pro East i West Europe.
četl jsem tady, že obsah motoruje 3,6, ale já myslel, že je 3,5? předface 3,5 poface 3,7 s tou 3,5 jsem nejel ale prý má ta 3,7 výrazně lepší průběh
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 17:26   Citovat  

Ad. automat, měl jsem z toho strach, ale rychlosti mi díky výkonu vůbec nechybí. Je to mnohem lepší slabý motor s 7 rychlostní DSG které sice řadí ale nejede Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 17:29   Citovat  

okousaná mrkev napsal:
co si myslíte třeba o tomto autě:
:arrow: odkaz

no ja bych se toho nebal. se na nej bez podivat, projed se a uvidis, ze to neni cim vic kvaltu, tim vic adidas :)
jinak i ty ameriky si muzou dovolit 3 kvalty, kdyz maj 7mi litrovej motor s mamutim kroutakem :) ale to je zas extrem, stejne jako 8 kvaltu. A neni lepsi zrychleni kdyz to musi furt prerazovat. ideal je tak tech 6 kvaltu no. muj nazor.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 17:37   Citovat  

okousaná mrkev napsal:
tak další supr informace! a jelikož sme všichni doma do 180cm tak taky v poho Velmi šťastný a taky s ním nehodlám tahat přívěsy, tak ten údaj o závěsu je v poho

a když už po něm ten tvůj kámoš pokukuje, tak jaká cena se pohybuje na trhu za autoz roku 2006, najeto cca 100 tisíc, první majitel, atd. prostě supr stav?
Nebo co za rok chce?

Taky by něco "levnějšího" ale jedině od Honda zastoupení v Německu, s jasnou servisní historií ... ale zatím cena pod 500t Kč není reálná Ble
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 22:35   Citovat  

tudy odkaz

toto video je všeříkající! opravdu bomba!
a jak už sem v nějakých těch recenzích četl je systém pohonu 4x4 nejlepší společně se systémem BMW a tady je další příspěvek:
(Audi nebrat HaHaaa )
tudy odkaz
   Návrat  
rooney je teď offline  rooney
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 9.1.2011 , 13:07   Citovat  

Ta audina má náhon jen na předek, já žil v domnění že je to 4X4.
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.1.2011 , 13:20   Citovat  

rooney napsal:
Ta audina má náhon jen na předek, já žil v domnění že je to 4X4.

To jsi usoudil z hrabajících předních nebo zadních kol? HaHaaa
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.1.2011 , 13:28   Citovat  

spoon napsal:
To jsi usoudil z hrabajících předních nebo zadních kol? HaHaaa

taky sem myslel nejdriv ze t oje predokolka a vona to je takova variagilni jednokolka Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Legend 2006
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina