Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Tatra - kde byla a ... kde je :(
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 2:15   Citovat  

Odkaz

Vždycky když vidím podobné video, tak je mi smutno, jak jsme dopadli ... a ještě větší smutno je mi, když vím, že lepší už to asi nebude, alespoň ne za mého života Bueee

Bylo by krásné, kdybychom jeli do ciziny a místo:

- Where are you from ? - Czech Republic - I never heard of it Ble

dopadli nějak takto:

- Where are you from ? - Czech Republic - NO WAY !!! Tak to koukám!

Co s tím uděláme ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MikeMaster je teď offline  MikeMaster
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 3:15   Citovat  

Daver napsal:

- Where are you from ? - Czech Republic - I never heard of it Ble

dopadli nějak takto:

- Where are you from ? - Czech Republic - NO WAY !!! Tak to koukám!

Co s tím uděláme ?

- Where are you from ? - Czech Republic - The country of the best Honda´s fans ?! UNBELIEVEBLE ! Tak to koukám!
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 7:42   Citovat  

daň za svobodu .... opuštění trhů
viz. například zbrojní průmysl... a náš podíl na světovém trhu,v tom jsme byli jedna z velmocí.
ustupek pro vstup do nato ,šup přestali se dodávat tanky do arabských zemí ,a kdo ten trh obsadil USA.
jestli jste na novinkách.cz ted registrovali prodej 50 zetorů do zahraničí ,byl tam trefnej jeden komentář.
Zemědělci apelujou na lidi at kupují jejich české výrobky,ale samy kupují JOHN DEERE a podobné ,zetory ne.
Co mě drtí je čecháčskej nacionalizmus(hlavně po hospodách),my máme nej fodbal,hokej,nej auta,nej jabka,nej hořčici,nej česnek atd atd. Do košíku v liedlu jde čína polsko německo francie + pečivo z čr.
Šáhněme si do svědomí ,kdo po otevření hranic si vybavil domácnost elektronikou z tesly? kolik nás je podpořilo?

My dokonce vidíme jen to že firma bankrotuje,zbankrotovala ,nebo potřebuje finační injekci.Tak se prodá celá nebo část.Vidíme jen tu fyzičnost.Ale ty hromady duchovního bohatství si ani nevšimnem,pro natvrdlé jsou to Patenty ,ochrané známky ,obchodní kontakty nebo např. ČSA druhá nejstarší letecká společnost na světě a její práva na přistání skoro všude na světě.(koupit si licenci na letiště není za pár stovek).

za svobodu jsem šťastnej,ale už jsem dávno prozřel že to bylo de-facto kůli vyprání špinavejch peněz komunistů.
po roce 89 k pádlu zasedl disident kterej věděl prd jak na to a komoušové začli kupovat a tunelovat firmy a podnikat ve velkém.
   Návrat  
Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 7:42   Citovat  

Dost dobry, ani jsem nevedel ze mela Tatra takovou image v zahranici. Skoda ze tatra nedokoncila MTX.

t-mtx8.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
t-mtx8.jpg, 29.05 kB
   Návrat  
Maximus je teď offline  Maximus
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 8:08   Citovat  

Gregy napsal:
Dost dobry, ani jsem nevedel ze mela Tatra takovou image v zahranici. Skoda ze tatra nedokoncila MTX.

tento projekt byl zajimavy, svetu by vytrel zrak Velmi šťastný

tudy odkaz
   Návrat  
Vodkins je teď offline  Vodkins
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 8:47   Citovat  

neni to teda k Tatře ale tohle dopadlo podobne sam to tam říka na začatku
a takovejch projektu ve všech odvetví bylo mraky a mohly sme bejt jinde...
tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 10:08   Citovat  

Ano ano,
této a jiných značek a projektů, které bolševik nepustil do "série" bylo mnoho.

TATRA ECORRA V8 4.4 sport

Odkaz

Odkaz
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 10:40   Citovat  

PAKO napsal:
viz. například zbrojní průmysl... a náš podíl na světovém trhu,v tom jsme byli jedna z velmocí.
ustupek pro vstup do nato ,šup přestali se dodávat tanky do arabských zemí ,a kdo ten trh obsadil USA.
jestli jste na novinkách.cz ted registrovali prodej 50 zetorů do zahraničí ,byl tam trefnej jeden komentář.
Zemědělci apelujou na lidi at kupují jejich české výrobky,ale samy kupují JOHN DEERE a podobné ,zetory ne.
Co mě drtí je čecháčskej nacionalizmus(hlavně po hospodách),my máme nej fodbal,hokej,nej auta,nej jabka,nej hořčici,nej česnek atd atd. Do košíku v liedlu jde čína polsko německo francie + pečivo z čr.
Šáhněme si do svědomí ,kdo po otevření hranic si vybavil domácnost elektronikou z tesly? kolik nás je podpořilo?

My dokonce vidíme jen to že firma bankrotuje,zbankrotovala ,nebo potřebuje finační injekci.Tak se prodá celá nebo část.Vidíme jen tu fyzičnost.Ale ty hromady duchovního bohatství si ani nevšimnem,pro natvrdlé jsou to Patenty ,ochrané známky ,obchodní kontakty nebo např. ČSA druhá nejstarší letecká společnost na světě a její práva na přistání skoro všude na světě.(koupit si licenci na letiště není za pár stovek).

za svobodu jsem šťastnej,ale už jsem dávno prozřel že to bylo de-facto kůli vyprání špinavejch peněz komunistů.
po roce 89 k pádlu zasedl disident kterej věděl prd jak na to a komoušové začli kupovat a tunelovat firmy a podnikat ve velkém.

OK
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 11:53   Citovat  

Daver napsal:

- Where are you from ? - Czech Republic - I never heard of it :?

dopadli nějak takto:

- Where are you from ? - Czech Republic - NO WAY !!! :shock:

Co s tím uděláme ?

uz na tom pracuju, minimalne holky v asii budou vedet :D
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 11:53   Citovat  

takových labutích písní je plný net, stejně třeba dopadla Jawa, dá se už říct že i Blata.. podle mě to chce za prvé ještě pár let, aby se oklepala ekonomika a z politiky vypadly nepoctivé struktury a zadruhé víc motivovat mladé borce, aby šli studovat těžší technickou školu a kvalitní management, ale měli pak práci než se někde poflakovat na různých srandaoborech.

V případě Blaty (minibajků) to bylo rozjeto dobře ale megalomanské plány s V6 speciálem příšly moc brzo, firmě to ve světě udělalo podivné jméno, přišly soudy s číňany i závodním týmem, kam měl p. Blata dodávat motor a stejně tak to zabila jejich 125ka, která než přišla do prodeje, měla zastaralou techniku a hlavně za cenu moderních japonských endur s prověřenou tradicí
   Návrat  
kingart je teď offline  kingart
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 12:10   Citovat  

No jo, kdyz je spravny clovek na spravnem miste (myslim tim Hanse Ledwinku), tak se dari.On třeba i slavny VW brouk, byl defakto náš výmysl Mrk
citace:
Velká část designu Brouka byla inspirována pokrokovými vozidly Tatra konstruktéra Hanse Ledwinky, hlavně typem Tatra 97. Toto auto má podobnou aerodynamickou karoserii a čtyřválcový vzadu uložený vzduchem chlazený motor. Tatra V570, prototyp malého vozu také ukazuje podobnost s pozdějšími Volkswageny. Podle knihy Car Wars nazval Adolf Hitler Tatru 'druhem auta pro své silnice'.[3] V té samé knize byl Porsche obviněn z toho, že koukal Ledwinkovi přes rameno když navrhoval Volkswagen.[4] Tatra zahájila soudní proces, ale ten byl zastaven když Německo obsadilo Československo. V té samé době byla v Tatře vynuceně ukončena výroba T97. Případ byl znovu otevřen po druhé světové válce a v roce 1961 Volkswagen zaplatil Tatře 3 000 000 německých marek jako kompenzaci. To pro Volkswagen znamenalo málo peněz na vývoj nových modelů, což nutně znamenalo prodloužení doby výroby modelu Brouk

Jinak věděli jste, že i Škodovka mohla skončit ve ztracenu?Po r.89 náš tatíček prezident, svatý Václav Klaus, chtěl Škodovku co nejrychleji privatizovat kuponovym systemem.Zaplat panbuh se tomu ale rozumni lide na rozumnych mistech vzepreli a honem se Škoda prodala VW.
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 13:13   Citovat  

vetaranarena

Uz jsem to sem daval, ale dam znovu. Unikatni muzeum Tatrovek, Aerovek a podobnych znacek, predevsim z obdobi prvni reppubliky. Tam je teprve videt, jaka tu byla uroven a jaka mohla byt v budoucnu.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 13:21   Citovat  

Taky by mohl některý z těch Kellnerů apod. zatoužit investovat do něčeho českého sakra a rozjet nějakou značku, na kterou bychom mohli být pyšní ... otázka ale je, v jakem oboru ...
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 14:10   Citovat  

Daver napsal:
Taky by mohl některý z těch Kellnerů apod. zatoužit investovat do něčeho českého sakra a rozjet nějakou značku, na kterou bychom mohli být pyšní ... otázka ale je, v jakem oboru ...

no ja bych vedel Mrkodkaz
   Návrat  
Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 15:15   Citovat  

tak to sem nevedel ze tatra si rozjizdela takovy kary OK
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 17:57   Citovat  

jojo nebejt naší smutnější historie a režimů který tu vládli mohli jsme bejt technikou naprosto na špici jako třeba japonci. V archivu ČT je dokument Zakopané projekty, a tam je mraky špičkovejch nápadů a strojů který prostě komunisti prodali do východního německa nebo úplně zakázali...
Tatra by dnes byla něco jako Mercedes a JAWA jako třeba Harley Davidson je to dobrý
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 18:02   Citovat  

a i ten náš okřídlený šíp by byl někde jinde, jednou jsem viděl, kolik mělo být modifikací škody 120, nestačil jsem valit bulvy Tak to koukám!
   Návrat  
kingart je teď offline  kingart
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 19:11   Citovat  

Daver napsal:

Hrdi muzeme byt na Tatru i tak.Treba to co predvadi v rally Paris-Dakar jsou neuveritelne vykony.Nedavno jsem videl rozhovor s A.Lopraisem, ktery rikal, ze Kamaz ma prakticky neomezeny rozpocet.Po kazde etape meni Kamaz podvozek vsech svych vozidel.To si Tatra nemuze ani zdaleka dovolit, tam to zachranuji zlaty cesky rucicky Úsměv .Ale i presto dokaze Tatra s Kamazem obcas solidne šuk
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 19:26   Citovat  

kingart napsal:
Hrdi muzeme byt na Tatru i tak.Treba to co predvadi v rally Paris-Dakar jsou neuveritelne vykony.Nedavno jsem videl rozhovor s A.Lopraisem, ktery rikal, ze Kamaz ma prakticky neomezeny rozpocet.Po kazde etape meni Kamaz podvozek vsech svych vozidel.To si Tatra nemuze ani zdaleka dovolit, tam to zachranuji zlaty cesky rucicky Úsměv .Ale i presto dokaze Tatra s Kamazem obcas solidne šuk

tatra vs kamaz
30mega vs 150mega
1doprovodný kamion vs 3 doprovodné
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 21:06   Citovat  

PAKO napsal:

Souhlas... OK Až na tu Teslu teda, v době otevření hranic spotřební elektronika neměla úroveň jako třeba ta japonská (navíc v té době nikdo nad tím takhle nepřemýšlel) a dnes je značka Tesla (pokude jde o tu spotřební elektroniku) čínská, podobně jako Orava nebo OVP (jedna z nich snad zůstala v SK rukou, ale nevím která). U nás to začne mít smysl, až zmizí ty mafiánské generace z 90. let (nejen z politiky).
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 21:21   Citovat  

Dopis napsal:
U nás to začne mít smysl, až zmizí ty mafiánské generace z 90. let (nejen z politiky).

Doroste nová, neboj...
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 23:29   Citovat  

Tak to každopádně Smutný
   Návrat  
Zbysek je teď offline  Zbysek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 1:13   Citovat  

PAKO napsal:

Máš pravdu, ale když se vrátím k počátku debaty a nahlédnu více do součastnosti a pouze na okraj probírané situace ......... Já jsem např. ten člověk, který se většinou a to tedy jen v případech kdy to bylo vůbec možné, snažil český trh podpořit nákupem českých či méně českých výrobků a alespoň se snahou eliminovat nákup tech Čínských výrobků (doslova), ale bohužel musím konstatovat, že velmi velmi často jsem se již nemohl vrátit zpět k českému výrobku z důvodu kvalitebního. Je to bohužel fakt. Existuje sic pár soukromých slušných výrobců i několik velkých dobrých výrobců, ale ten zbytek............. bohužel, ale i přes toto konstatování budu vždy podporovat ´´našince´´ samozřejmě.

A zase naopak- Čínské výrobky se snažím obloukem obcházet, ale když se mi to nepovede, či manželka přinese domu Velmi šťastný tak se čím dál tím méně dá mluvit o výrobku nekvalitním. Minimálně to již dávno není pravidlem Ble
   Návrat  
axiszt je teď offline  axiszt
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 11:04   Citovat  

Tatra žije Mrk
tudy odkaz
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 12:23   Citovat  

Ale to není Tatra ... to je jen koncept založený na starých Tatrovkách, navíc to ani neudělal čech, jestli jsem to dobře pochopil, takže národní dědictví se nekoná Bueee
   Návrat  
axiszt je teď offline  axiszt
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 12:30   Citovat  

Design by Michal Jelínek, tak aspoň tak, třeba se z toho něco vyloupne a Tatra vstane z mrtvých. je to dobrý Držím jí palce OK
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 12:40   Citovat  

Aha, tak to sem si nevšim ... esi to bylo na konci, taxem to nedokoukal Velmi šťastný Tak v tom případě hurá Je to tam.
   Návrat  
Vodkins je teď offline  Vodkins
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 13:00   Citovat  

kingart napsal:

nj ale Kamaz je tovární tým když to Loprais a ostatni si shanej sponzory a vše kolem samotný...
ale když to zvladnou letos s 0.5 % rozpočtem oproti kamazu tak sou borci Je to tam.
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 18:16   Citovat  

PAKO napsal:
............
....

Ale Tesla nezanikla. Firma jako taková se restruktualizovala na několik částí z nichž většina funguje. Například tesla Lanškroun (dnes JCEE s.r.o), nalezla v roce 92 strategického japonského partnera, ze začátku sice sloužila jen jako montážní závod japonských komponentů, s japonským managementem, ale zdejší český management nehodil flintu do žita a dnes je to jedna z nejlepších a nejchopnějších (vlastní zkušenost) firem v oblasti výroby jednoúčelových strojů a zařízení. Dnes je management skoro český a japončící jen inkasují. Veškerá strategie atd. je pouze na češích. Takže tak. České podniky neuměli pracovat v podmínkách tržního hodpodářství a když to někdo uměl (např. Agrokombinát slušovice) tak byl pomalu za zloděje a v tichosti zničen (uklizen).
Já bych to neviděl tak černě všechno. Holt jsme mini národ, který finančně nemůže podpořit své vlastní firmy, prostě trh je minimální a ve světě uspějí opravdu jen ti nejsilnější a nejlepší.
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 19:43   Citovat  

já to taky nevidím co se týče podnikání bledě. Proti západní evropě máme jednu velikánskou výhodu ,hromadu lidí co ještě chce a i umí dělat rukama(myšleno mozek+ruce,žádný pás)například v DE rodinné podniky nemají pokračovatele většinou,děti prostě nechtějí přebírat dílny a podobně.Chtějí dost dělat jako ovce,od do ,dovča ,zábava.I tady to je ale pořád tu myšlenka budovaní je větší než v západní evropě která ten boom zažila po válce.Hlavně je u nás dost lacino co se týče třeba komunálních služeb.O té tesle máš pravdu že jde dál...ale vzpomeň si například na tahanice o Tamaru a vlastnická práva.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Tatra - kde byla a ... kde je :(
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina