Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
kde hledat IACV? D15B2 škube za tepla
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
josefosmy je teď offline  josefosmy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2011 , 9:16   Citovat  

Čuz, mám Civic 5g D15B2. Když se rozjedu, motor trošku vytočim a přeřadim tak motor jednou/dvakrát cukne a jede dál, to samé při přeřazení dalšího stupně. Už se to tu hodněkrát řešilo, dočetl jsem se, že se může vyčistit IACV ventil/čidlo... Jen boužel nevím kde to hledat. Popřípadně jestli tam vůbec je to druhý EACV čidlo/ventil, tak to taky nevim kde hledat. Poradí někdo? Díky moc, škubání je dost nepříjemný, za studena když tam jde bohatá směs tak to nedělá!!! Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
zub je teď offline  zub
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2011 , 9:23   Citovat  

ten ventil najdeš na sání upně vzadu u VIN drží na 2nebo 3 šroubkách je to takový váleček a vede do něj myslim hadička Úsměv

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2011 , 9:26   Citovat  

ten ventil ridi volnobezne otacky, pochybuju ze ti bude zpusobovat cukani za jizdy...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2011 , 9:32   Citovat  

dočetl jsem se, že v něm má údajně bejt nějaký sítko, který se časem zanese, a může to způsobovat to cukání. Nevíte o tom něco?

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2011 , 10:03   Citovat  

MattiK napsal:
ten ventil ridi volnobezne otacky, pochybuju ze ti bude zpusobovat cukani za jizdy...

Ten ventil řídí množství vzduchu a to kdykoliv - ne jen na volnoběh.

Ale samozřejmě není to lék na všechno. Vyčistit ho neuškodí, zkontroloval bych taky zapalování - podle mých nejnovějších poznatků se špatné kontakty v rozdělovači projevují podobně. Hlavně ten prostřední kontakt na cívku musí pružit a všechny kontakty očistit jemným šmirglem.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2011 , 10:40   Citovat  

to: Riccardo

jo to máš možná pravdu, že to bude něco s elektrikou. Třeba když jsem jel teď ráno tak mi to neškubalo ani za tepla, takže sem si taky říkal, že možna nějaký kontakty. je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2011 , 11:07   Citovat  

Riccardo napsal:
Ten ventil řídí množství vzduchu a to kdykoliv - ne jen na volnoběh.

Ale samozřejmě není to lék na všechno. Vyčistit ho neuškodí, zkontroloval bych taky zapalování - podle mých nejnovějších poznatků se špatné kontakty v rozdělovači projevují podobně. Hlavně ten prostřední kontakt na cívku musí pružit a všechny kontakty očistit jemným šmirglem.

jo tak to pardoooooon, a jak to dela ten ventil prosimte kdyz se otevre klapka?? to mnozstvi vzduchu ktery tam jde pri otevrene klapce nemuze vyregulovat.... navic v shopmanualu pisou: The eacv changes the amount of air bypassing the throttle body in response to a current signal from the ecu in order to maintain the proper idle speed....

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2011 , 11:28   Citovat  

MattiK napsal:
jo tak to pardoooooon, a jak to dela ten ventil prosimte kdyz se otevre klapka?? to mnozstvi vzduchu ktery tam jde pri otevrene klapce nemuze vyregulovat.... navic v shopmanualu pisou: The eacv changes the amount of air bypassing the throttle body in response to a current signal from the ecu in order to maintain the proper idle speed....

Hmm, a už jsi měl signál EACV napíchnutý na měřáku a sledoval ho za jízdy ? Já ano.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2011 , 11:53   Citovat  

ja nerikam ze do toho ventilu nejde signal z ecu, jen rikam ze to nema vliv pri jizde...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2011 , 14:40   Citovat  

tak sem nejspíš našel ten IACV ventil, ale je tam dost špatnej přístup, takže zatim jsem ho neměl jak vyndat. (klapku se mi sundavat nechtělo). Cukaní trošku ustoupilo když jsem trochu utáhl šroubek na dorazu klapky (u plynového lanka). Trošku se mi zvedl volnoběh, což taky oceňuju a jak říkám cukání už není tak znatelné. Z toho jsem si vyvodil, že teda bude možná problém někde v oblasti paliva nebo přípravy směsy. Co jsem obhlížel tu klapku a sání, tak si myslim, že ten dvoubodovej střik teda není moc povedenej. Všude milion hejblátek, podtlakovejch hadiček atd... kdyby se na to tehdá ty Japonci vyflákli a dali tam rovnou čtyřbod, tak mohl bejt klid..nevim no..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2011 , 22:44   Citovat  

MattiK napsal:
ja nerikam ze do toho ventilu nejde signal z ecu, jen rikam ze to nema vliv pri jizde...

Tak teoreticky, podle toho co říká servisní manuál, by to nemělo mít vliv. Ale zkoušel jsem jet i s odpojeným a bylo to znát. A když jsem pak i naměřil že si ho ECU ovládá i za jízdy, tak jsem nabyl přesvědčení, že to opravdu pracuje i při otevřené klapce. Ale záleží asi i na motoru. Já mám H23A. U Dčkových to může vypadat trochu jinak.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2011 , 22:47   Citovat  

josefosmy napsal:
tak sem nejspíš našel ten IACV ventil, ale je tam dost špatnej přístup, takže zatim jsem ho neměl jak vyndat. (klapku se mi sundavat nechtělo). Cukaní trošku ustoupilo když jsem trochu utáhl šroubek na dorazu klapky (u plynového lanka). Trošku se mi zvedl volnoběh, což taky oceňuju a jak říkám cukání už není tak znatelné. Z toho jsem si vyvodil, že teda bude možná problém někde v oblasti paliva nebo přípravy směsy. Co jsem obhlížel tu klapku a sání, tak si myslim, že ten dvoubodovej střik teda není moc povedenej. Všude milion hejblátek, podtlakovejch hadiček atd... kdyby se na to tehdá ty Japonci vyflákli a dali tam rovnou čtyřbod, tak mohl bejt klid..nevim no..

Čtyřbod má taky spoustu hadiček a hejblátek Úsměv
S tím šroubkem - nebyl to šroubek na seřízení volnoběhu ? Jiným bych raději netočil ...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2011 , 23:34   Citovat  

to: Riccardo

jo, jasný že to byl ten na volnoběh. OK

Jinak 4bod sem měl předtim a bylo tam míň hejblátek. Tady u toho 2bodu jak jsou ty dvě škrtící klapky nebo jak to nazvat, tak s tim je spojenejch dost věcí, jako podtlaky,táhla atd.. podle mě to neni moc dobře navržený/vyrobený..čistě mů názor Honda

GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2011 , 23:47   Citovat  

Měl sem ,,podobné´´ problémy a ošmirgloval sem kontakty v rozdělovači, ty snímače pro hřídel a byl klid.. byly těžce zanesený..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 10:12   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Měl sem ,,podobné´´ problémy a ošmirgloval sem kontakty v rozdělovači, ty snímače pro hřídel a byl klid.. byly těžce zanesený..

jj, souhlasím. Cukání bylo u mně vždycky buď EACV, nebo rozdělovač, nebo lambda. V rozdělovači určitě očistit kontakty.
Ale ty čidla kdyby blbnuly/vynechávaly, tak to by snad ECU zachytila, ne ? Já jsem jenom o 1/2 mm namontoval jedno čidlo mimo a už to ECU hlásila, a to ani tak moc necukalo ...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 10:24   Citovat  

Kde najdu ten EACV ventil/čidlo???? Jinak rozdělovač jsem otervřel, ale moc kontaktů na vyčištění tam neni. Vyčistil jsem dva co jdou od cívky + a - jinak vcellu nebylo co čistit. Hloubějsi se mi rozdělovač kuchat nechtělo. Můžete mě kdyžtak poradit? Díky Úsměv

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 10:40   Citovat  

josefosmy napsal:
Kde najdu ten EACV ventil/čidlo???? Jinak rozdělovač jsem otervřel, ale moc kontaktů na vyčištění tam neni. Vyčistil jsem dva co jdou od cívky + a - jinak vcellu nebylo co čistit. Hloubějsi se mi rozdělovač kuchat nechtělo. Můžete mě kdyžtak poradit? Díky Úsměv

nejlip to najdes v manualu OK

btw by neskodilo jednou za cas to vicko rozdelovace a palec koupit nove, stoji to jen par korun

2011-01-19 10 38 06.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
2011-01-19 10 38 06.jpg, 158.59 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 10:46   Citovat  

Díky