Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
vyšší spotřeba
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
md.doxa je teď offline  md.doxa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 12:06   Citovat  

Zdravím,
tak mám zase jeden problém... mám anglána s motorem D16Y3 a stále mi vychází spotřeba přes 8l... občas se pohybuju kolem 8,5, teď s opravdu lehkou nohou 8,2 litrů. Předpokládám, že tohle by u anglánovské 1,6 neměla být normální spotřeba.
Může mi někdo poradit, kde začít hledat chybu? nebo kolik by stálo si nechat třeba v hondě zkontrolovat ECU nebo najít závadu?
Auto jsem koupil s děravým koncovým tlumičem, a místo něj dával nerezový, ale "klasický", žádná roura přes kterou jde vidět a taky nerezové svody 4-1 raceland.. A je možné, že je střední díl výfuku s katalyzátorem z 1.4, liší se průměry středního dílu u různých motorizací?

Předem díky za rady Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 12:12   Citovat  

Za 8,5l jezdím s VTi... Úsměv Na C4g mi vyšší spotřebu dělala lambda... Ne posouval jsi jí při montáži těch svodů a resetoval jsi potom ECU?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 12:21   Citovat  

Hellborn napsal:
Za 8,5l jezdím s VTi... Úsměv Na C4g mi vyšší spotřebu dělala lambda... Ne posouval jsi jí při montáži těch svodů a resetoval jsi potom ECU?

Právě že auto je původem 1.4.. takže ani nevím, jaká lambda tam vlastně je.. v tom by možná problém být mohl... lambda je u laděných svodů na stejném místě jako u originálních.. Reset samozřejmě proběhl.. zmatenej

PK81 je teď offline  PK81
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 14:18   Citovat  

Mám podobnou situaci...
Sice mám 1.8, Civica - ale většina Civiců o tomhle objemu na jiném fóru tvrdí, jak mají průměrnou spotřebu mezi 6-7L/100km!

A já pořád přes 8L/100km. to mi hlava nebere

Zkoušel jsem tedy jezdit trochu s lehčí nohou a výsledek byl sotva 0,5L/100 v rozdílu - což bylo o ničem a jízdu jsem si neužil.
Tak jsem nad tím chvíli přemýšlel, kde by mohl být "problém" - a mám to jasný.
Jezdím relativně hodně krátkých cest, typu 2 km do obchodu na nákup, 3 km do fitka a zase zpět, 1,5km na poštu, a další krátké popojíždky na návštěvy k přátelům, atd...
Pokaždé to je vlastně startování na studený motor, kdy počítač pak musí dávat ze začátku trochu bohatší směs a než zahřeju motor a tok benzínu se uklidní - tak už většinou zase zastavuji a parkuji...

Nemáš to náhodou podobně?

Vím, že ideální na spotřebu je jezdit delší trasy pokud možno mimo město, ale co mám dělat? To mám chodit všechny krátké trasy pěšky, když jsem si koupil nové auto Nápad je tu! Cooo??? Chápeš! Cooo??? Chápeš! Cooo??? Chápeš!
svatoušek meetallll

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 15:35   Citovat  

PK81 napsal:
Mám podobnou situaci...
Sice mám 1.8, Civica - ale většina Civiců o tomhle objemu na jiném fóru tvrdí, jak mají průměrnou spotřebu mezi 6-7L/100km!

Zkoušel jsem tedy jezdit trochu s lehčí nohou a výsledek byl sotva 0,5L/100 v rozdílu - což bylo o ničem a jízdu jsem si neužil.
Jezdím relativně hodně krátkých cest, typu 2 km do obchodu na nákup, 3 km do fitka a zase zpět, 1,5km na poštu, a další krátké popojíždky na návštěvy k přátelům, atd...
Pokaždé to je vlastně startování na studený motor, kdy počítač pak musí dávat ze začátku trochu bohatší směs a než zahřeju motor a tok benzínu se uklidní - tak už většinou zase zastavuji a parkuji...

Vím, že ideální na spotřebu je jezdit delší trasy pokud možno mimo město, ale co mám dělat? To mám chodit všechny krátké trasy pěšky, když jsem si koupil nové auto Nápad je tu! Cooo??? Chápeš! Cooo??? Chápeš! Cooo??? Chápeš!
svatoušek meetallll

jjo, městský provoz udělá svý. ale 8l na 1.8i-VTEC při popojíždění po městě je v pohodě přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 16:37   Citovat  

gear napsal:
jjo, městský provoz udělá svý. ale 8l na 1.8i-VTEC při popojíždění po městě je v pohodě přátele

tak samozřejmě, že občas taky letím na poštu na posledí chvíli atd... a dost často jezdím k přítelkyni asi 13km cesta, pak auto zchládne, pak zase zpět, tak to asi taky udělá svý, to určitě pravdu máš, ale když jsem to měřil tentokrát, tak jsem velkou většinu najel na vzddálenosti 35km na praxi a večer 35km zase zpět.. tak to si už myslím, že by nemělo mít takovej vliv... ale kdo ví, dalekou cestu zatím nikam něplánuju, tak asi spotřebu s převážně zahřátým motorem hned tak nezměřím...
Třeba bude mít zkušenosti ještě někdo jinej Úsměv

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 17:24   Citovat  

nezapomen ze jsem ti rikal ze uz i ja jsem mel pricpanej katalyzator, chtel sem ho vyndavat, ale pak prestal drncet tak sem ho tam nechal a auto slo pryc, tak si myslim ze bude problem prave tam.

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 17:50   Citovat  

md.doxa napsal:
tak samozřejmě, že občas taky letím na poštu na posledí chvíli atd... a dost často jezdím k přítelkyni asi 13km cesta, pak auto zchládne, pak zase zpět, tak to asi taky udělá svý, to určitě pravdu máš, ale když jsem to měřil tentokrát, tak jsem velkou většinu najel na vzddálenosti 35km na praxi a večer 35km zase zpět.. tak to si už myslím, že by nemělo mít takovej vliv... ale kdo ví, dalekou cestu zatím nikam něplánuju, tak asi spotřebu s převážně zahřátým motorem hned tak nezměřím...
Třeba bude mít zkušenosti ještě někdo jinej Úsměv

35km už je dost a tam by to mělo žrát už normálně...
jinak jak psal brnďa, může být i špunt ve výfukovým potrubí... nebo lambda...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 18:18   Citovat  

gear napsal:
35km už je dost a tam by to mělo žrát už normálně...
jinak jak psal brnďa, může být i špunt ve výfukovým potrubí... nebo lambda...

za měsíc mně čeká technická, tak ještě nechám katalyzátor na svým místě a pak natankuju ethanol na emise, no a po technické buď vyhodím kat a vyměním za jinej nebo dodělám i celej střed z nerezu a uvidíme, jestli se ta spotřeba pohne..
kdyžtak pak odzkoušet nějakou jinou lambdu ještě... to mi hlava nebere

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 18:23   Citovat  

md.doxa napsal:
za měsíc mně čeká technická, tak ještě nechám katalyzátor na svým místě a pak natankuju ethanol na emise, no a po technické buď vyhodím kat a vyměním za jinej nebo dodělám i celej střed z nerezu a uvidíme, jestli se ta spotřeba pohne..
kdyžtak pak odzkoušet nějakou jinou lambdu ještě... to mi hlava nebere
a filtr vzduchovej Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 18:32   Citovat  

Brnďa napsal:
a filtr vzduchovej Velmi šťastný

hmm, to by taky chtělo vyhodit ten starej hříbek a dát tam ideálně tu klasickou KN vložku..

A ještě jsem zapomněl jendo důležitý, dneska mi to ráno při studeným autě párkrát jakoby kucklo a malou chvíli to nechtělo vůbec táhnout...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 18:57   Citovat  

md.doxa napsal:
hmm, to by taky chtělo vyhodit ten starej hříbek a dát tam ideálně tu klasickou KN vložku..

A ještě jsem zapomněl jendo důležitý, dneska mi to ráno při studeným autě párkrát jakoby kucklo a malou chvíli to nechtělo vůbec táhnout...
mas tam moznosti, lambda, filtr, vyfuk, a co rozvody? nejsou treba poskoceny?

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 19:19   Citovat  

PK81 napsal:
Mám podobnou situaci...

svatoušek meetallll

Neber to ve zlem, ale 1-2 km ujdes rychleji i pesky, kdyz do casu jizdy pocitas i parkovani. Nakup uz je lepsi netahat v rukach, ale jezdit 3 km autem abych si zasportoval mi prijde jako slusny ulet Úsměv :twisted:
A abych nebyl uplne OT, na 3 km se ti motor neohreje ani nahodou.

conygas je teď offline  conygas
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 19:25   Citovat  

mám stejnej motor a u mně byla ucpaná dirka pod MAP senzorem a spotřeba šla o 3 litry na vrch.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 19:54   Citovat  

conygas napsal:
mám stejnej motor a u mně byla ucpaná dirka pod MAP senzorem a spotřeba šla o 3 litry na vrch.

Hmm, tak na to taky určitě zkusím kouknout, díky.
Jen si nejsem jistej, jestli tu dírku najdu Velmi šťastný Přeci jen na sání je těch všech přetlakových a podtlakových vývodů (nebo k čemu to je svatoušek ) trošku víc Úsměv

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 21:44   Citovat  

md.doxa napsal:
Zdravím,
tak mám zase jeden problém... mám anglána s motorem D16Y3 a stále mi vychází spotřeba přes 8l... občas se pohybuju kolem 8,5, teď s opravdu lehkou nohou 8,2 litrů. Předpokládám, že tohle by u anglánovské 1,6 neměla být normální spotřeba.
Může mi někdo poradit, kde začít hledat chybu? nebo kolik by stálo si nechat třeba v hondě zkontrolovat ECU nebo najít závadu?
Auto jsem koupil s děravým koncovým tlumičem, a místo něj dával nerezový, ale "klasický", žádná roura přes kterou jde vidět a taky nerezové svody 4-1 raceland.. A je možné, že je střední díl výfuku s katalyzátorem z 1.4, liší se průměry středního dílu u různých motorizací?
Předem díky za rady Úsměv

Spotřeba je vyšší, ale zase nijak závratná. Na takhle rozhrabaný výfuk je to ještě dobrá hodnota Velmi šťastný. Dej výfuk a sání do 100% seriového stavu, s díly, které patří k dané motorizaci a uvidíš, že spotřeba bude ok Mrk. Samozřejmě za předpokladu správné a fungující lambda sondy.

Střední díl výfuku u anglána se liší dle motorizace vnitřním provedením tlumiče (uprostřed děrované trubky bývá clonka s otvorem), podle EPC mají dva navenek shodné díly jiné číslo, což není jen tak pro legraci. Tuším, že i v katalozích aftermarketových výrobců (bosal, walker...) jsou jiná čísla dílů pro různé motorizace, tudíš jiné díly.

První čím bych začal je koncový tlumič - ten celou sestavu dokáže nejvíc ovlivnit, zkusit tam dát třeba nějaký aftermarket, který je určený pro 1,6. Pokud to nezabere, tak zkusit dát seriové svody.

PK81 je teď offline  PK81
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 21:48   Citovat  

Bully napsal:
Neber to ve zlem, ale 1-2 km ujdes rychleji i pesky, kdyz do casu jizdy pocitas i parkovani. Nakup uz je lepsi netahat v rukach, ale jezdit 3 km autem abych si zasportoval mi prijde jako slusny ulet Úsměv :twisted:
A abych nebyl uplne OT, na 3 km se ti motor neohreje ani nahodou.

No musím říct, že jsem se tím inspiroval a tyhle krátké destinace již dávám sportovně po svých Honda V-TECH nohách přátele
Úsměv

Protože mi je jasný, že tyhle krátké destinace autu moc neprospívají..

Co bych pro svoji Modrou Perlu neudělal Se stydím
H+

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 21:51   Citovat  

md.doxa napsal:
Hmm, tak na to taky určitě zkusím kouknout, díky.
Jen si nejsem jistej, jestli tu dírku najdu Velmi šťastný Přeci jen na sání je těch všech přetlakových a podtlakových vývodů (nebo k čemu to je svatoušek ) trošku víc Úsměv

Abys tu dírku našel, musíš najít nejdřív MAP senzor Velmi šťastný a pak ho vymontovat, je přidělanej dvěma šroubky ke klapce, pod ním je ta dírka.

conygas je teď offline  conygas
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2010 , 18:08   Citovat  

Ivoss napsal:
Abys tu dírku našel, musíš najít nejdřív MAP senzor Velmi šťastný a pak ho vymontovat, je přidělanej dvěma šroubky ke klapce, pod ním je ta dírka.

ale moc od toho nečekej já jezdím s lehkou nohou za 7,5l

030910143959.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
030910143959.jpg, 60.1 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2010 , 19:34   Citovat  

Ivoss, conygas:
jo joo, map vím kde je.. ale musím teda abych pročistil tu dirku sundat klapku ze sání jak se tak dívám, že? tak díky za rady.

Ivoss:
No jo, jenže najít nějakej aftermarketovej koncovej výfuk přesně na jedna šestku z nerezu je umění, já jsem řekl, že už nechci klasiku... na autě byl předtím bosal... za ani ne tři roky jsem koncovým tlumičem prostrčil pěst... mámm tam teď nějaký thrust, který má klasickou koncepci, nerez, ale je až tuším do 2 nebo 2,5litru. Průměr vstupní a výstupní roury je myslím 60, což je docela hodně no... Zkusím ten střed ještě nějak vymyslet, ale uvdím, jestli to bude ještě teď, přece jen na práci pod autem už docela přituhuje... Každopádně zkusím sehnat voltmetr a někde jse mčetl návod na odzkoušení lambdy, tak to zkusím, jestli je opravdu v pořádku... A tím sáním nejspíš začnu...

Každopádně díky za rady chlapi přátele
Kdyby ještě měl někdo nějakej poznatek, tak pišetě, budu jenom rád, a zkusím s tím něco udělat a pak to na následující nádrži - dvou změřit.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2010 , 19:38   Citovat  

conygas napsal:
ale moc od toho nečekej já jezdím s lehkou nohou za 7,5l

no jo no, já byl zvyklej na jednapětku v C5G, ta i když jsem tomu dával na max, tak jsem se nad 8 a něco nedostal... Hold o poznání lehčí auto, menší objem noo... A to u ní byl taky hříbek, tyto svody a uplně průchozí tlumič (klasická roura Úsměv).

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2010 , 10:40   Citovat  

ja se vsadim ze bude KO vyfuk Velmi šťastný

bik3r je teď offline  bik3r
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 22:02   Citovat  

Caute mam dost velky problem,mam c4g d15b2, nabral sem za 200kc neco pres 6l a ujel sem 28km , ani jednou jsem to nevytocil na vic jak 3000rpm. Dneska sednu do auta ze se projedu,nastartoval sem a asi po 15s zaclo chcipat a kdyz sem pridal plyn tak chciplo uplne. Musi byt nekde unik benzinu,na nadrz sem se dival a nikde netece. Tak kdyby nekdo vedel cim by to mohlo byt tak budu rad. Diky moc Honda

Ondas je teď offline  Ondas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2011 , 12:14   Citovat  

Ahoj..Montoval sem lestene svody na svou D16Z6 , pri vymene se samozrejme prehodila lamda sonda na nove svody..ovsem reset ECU se neudelal jak pise Hellborn navrchu vlakna...tohle me vubec nenapadlo a je pravda ze mirny narust spotreby asi byl...je to tedy mozne?a da se to bezne nechat resetnout v Honda servise treba??...diky moc za radu..preji hezky den VTEC meetallll je to dobrý

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2011 , 12:29   Citovat  

Staci vytahnout pojistku nebo odpojit baterku a ECU se resetne Mrk

Ondas je teď offline  Ondas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2011 , 12:38   Citovat  

Vymena baterka probehla nasledne potom taky...takze asi pohoda..diky

filipcivic je teď offline  filipcivic
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 19:57   Citovat  

tak ste na tom eště dobře poradte mi prosím co mam dělat jezdim za 11 litru je to strašny ,co mam zkontrolovat? se svodama se nic nedělalo motor d16y3

area07 je teď offline  area07
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 20:24   Citovat  

PK81 napsal:
Mám podobnou situaci...

A já pořád přes 8L/100km.

Toho "tvýho" ufona má kámoš z Brna a byl jsem překvapenej že mu to docela málo žere, trasu Brno-Česká Lípa + kravení na mimoňským letišti měl za 7,2 l/100km......ale oproti tomu já v tom demo vozidle 11,5/100km Velmi šťastný

filipcivic je teď offline  filipcivic
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 22:24   Citovat  

tak co pomužete mi pleas někdo? nechci porad tankovat

The Joker je teď offline  The Joker
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 23:07   Citovat  

taky mi to zere jak tank... az si rikam jestli tam neni az moc studeneho vzduchu v tehle zime to mi hlava nebere zaclo zrat zniceho nic posledni mesic

Obsah fóra Honda-club.cz   
vyšší spotřeba
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina