Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Rada o koupi Accord 1998 2.0
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Jamarino je teď offline  Jamarino
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 21:05   Citovat  

Zdravím všechny Hondaře!
Chtěl bych vás poprosit o radu. Mám nabídku na koupi jedné Hondy Accord roku výroby 1998 s motorem 2.0 a jedná se o kombi z americké produkce. Jenže 1. problém je, že má najeto 328 000Km tak nevím kolik by mohlo vydržet. Vím, že hondy dělají kvalitní motory, tak kolik podle vás ještě může najezdit?
No a 2. problémem jsou poruchy. Na kolik Kč asi vyjde oprava těchto závad?
1.gumy jsou sjeté jen z jedné strany pneu...(geometrie?)
2.řízení je prý jak tahání činek v posilovně...těžce se točí....(posilovač?)
3.hůř táhne,není tam výkon odpovídající 2.0 motoru se 100 a něco kW.
Auto bych pořídil relativně levně...za 20 000Kč a můj rozpočet je max 50 000Kč....Tak mi prosím odhadem napište ceny oprav a také jestli se vejdu do rozpočtu, tak abych v blízké budoucnosti nemusel dávat další peníze za opravy...jsem jen student.
Děkuji, Hondám zdar
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Radimas je teď offline  Radimas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 21:50   Citovat  

Jamarino napsal:
Zdravím všechny Hondaře!
Chtěl bych vás poprosit o radu. Mám nabídku na koupi jedné Hondy Accord roku výroby 1998 s motorem 2.0 a jedná se o kombi z americké produkce. Jenže 1. problém je, že má najeto 328 000Km tak nevím kolik by mohlo vydržet. Vím, že hondy dělají kvalitní motory, tak kolik podle vás ještě může najezdit?
No a 2. problémem jsou poruchy. Na kolik Kč asi vyjde oprava těchto závad?
1.gumy jsou sjeté jen z jedné strany pneu...(geometrie?)
2.řízení je prý jak tahání činek v posilovně...těžce se točí....(posilovač?)
3.hůř táhne,není tam výkon odpovídající 2.0 motoru se 100 a něco kW.
Auto bych pořídil relativně levně...za 20 000Kč a můj rozpočet je max 50 000Kč....Tak mi prosím odhadem napište ceny oprav a také jestli se vejdu do rozpočtu, tak abych v blízké budoucnosti nemusel dávat další peníze za opravy...jsem jen student.
Děkuji, Hondám zdar

Zdravím, těch km bychse vůbec nebál, sice je to dost ale aspoň máš jistotu, že to není stočené což bych řekl že většina hond stočených je... geometrie je v pohodě, posilovač nevim... Nejvíc bych se bál ztráty výkonu, tam může být problém víceméně kdekoliv a najít kde je ten problém může být hodně nákladné. Cena 20 000kč je si myslím hodně dobrá cena, ale ze tvého popisu jde vidět proč se toho někdo chce narychlo zbavit Mrk
   Návrat  
SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 22:12   Citovat  

ten posilovac: nemusi to byt tim,hodne udela geometrie,potom jak siroke jsou na tom gumy (ideal 195) a pak hlavne cepy...tycky rizeni apod,jestli uz nejsou k.o....posilovac muze byt max zaneseny (tak mi to v honde rekli) a mesic na to vypadl kulak..
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 22:19   Citovat  

Tak mi prosím napište na kolik by podle vás přišly opravy závad, kterými si myslíte, že to je.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 22:27   Citovat  

muj osoobni nazor je,ze to na 80% bude tema cepama...takze dva spodni cepy +-1000,vem znacku 555 (uzivatel Idaho urcite rad pomuze),prace jestli 200-400 za jeden,jak kde atd...geometrie 500-700...ale...muze to byt tim a nemusi...
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 22:29   Citovat  

Moje rada je, kup do 50t Kč jiné auto, co tyhle vady mít nebude ...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 6:09   Citovat  

No jo, jenže tohle auto se mi strašně líbí a také,když se provedou tyhle všechny opravy tak už budu vědět, že už to nic nepotřebuje. Nerad bych koupil auto za 50k a pak zjišťoval kolik do toho ještě musím nacpat.
   Návrat  
Basmek je teď offline  Basmek
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 7:37   Citovat  

Ještě jedna věc k tomu výkonu. Máš to s čím srovnávat? Jezdil si už někdy s Accordem? Jak moc je ten propad výkonu vysoký? Geometrie a posilování jsou celkem maličkosti, ale ten výkon ... to může být skoro vším, možná bude stačit vyměnit svíčky nebo třeba jenom vyčistit palec rozdělovače, těžko říct takhle. Honda
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 7:49   Citovat  

Neporovnával jsem to já, ale současný majitel. Říkal, že to netáhne jak dřív.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 8:15   Citovat  

Jamarino napsal:
No jo, jenže tohle auto se mi strašně líbí a také,když se provedou tyhle všechny opravy tak už budu vědět, že už to nic nepotřebuje. Nerad bych koupil auto za 50k a pak zjišťoval kolik do toho ještě musím nacpat.

Tak to riskni a kup ho ... Úsměv Samozřejmě, že ani auto za 50t Kč nebude dokonalé (to není ani nové)
Jen podle mých zkušeností nezůstane jen u těch závad co píšeš.
   Návrat  
Radimas je teď offline  Radimas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 11:50   Citovat  

Osobně bych do toho nešel, podle toho co tomu je jde vidět jak se o to současný majitel staral. Opravíš to co jsi psal, což věřím že bude taky pěkná pálka a můžeš se připravit na další věci jako jsou čepy a podobně Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 13:13   Citovat  

samozřejmě počítám,že do toho budu investovat...jak jsem napsal. 20000Kč mám na auto a max 25-30 na opravy
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.1.2011 , 22:27   Citovat  

Chtěl bych oživit téma a zeptat se znovu na ceny oprav. Doufám, že pomůže přiložený obrázek k bližšímu odhadu cen. Na obrázku je výpis lehkých nedostatků z STK.
tudy odkaz
PS: chvilku načítání obrázku trvá, ale naběhne
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.1.2011 , 19:07   Citovat  

Nikdo nic? Smutný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2011 , 19:30   Citovat  

kola vule: to jsou ty cepy,jak jsem psal...viz vyse v diskuzi
brzdy: nebrzdi rucka? lanka,zatuhle pistky...repas zadnich trmenu te muze prijit tak na 300,-pokud si to udelas sam (asi 150 sada na trmen)
ridici paka,tyc: to nevim,snad jiny poradi
podlaha: ? vyvarit...+-1k,pokud nejde,jine auto
narazniky: ? drncaj? saptne prichycene...navarit plasty,popr. pridratovat,popr. nove-starsi narazniky
el. vedeni: ?
pneu: pocitej 200-500ks podle stavu sjeti Velmi šťastný dle vlastni zkusenosti na acco staci na zimu 2-4mm a zvysena opatrnost,cili necekat zazraky a davat bacha,jinak nove asi 4500 sada+500 prezuti
svetlomety: pokud sviti,neresil bych
ram: vyvarit,pokud neupadava,nechat tak
Velmi šťastný
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.1.2011 , 19:56   Citovat  

vule v kolech - horní čepy, dolní čepy, ložiska - cokoliv z tohohle
brzdy . no převody přední brzdy - to mužou být prosakující hadicky nebo "jen" zarezlé pístky ( otázka zda pujdou repasovat ) ale také brzdový posilovač, válec atd.. zažil jsme i přípda kdy to byla zpuchřela hadice podtlaku k posilovaci ale to je fakt velká náhoda, rozhodne bych neřekl 300 - možné to je ale jsem človek co radsi čeká nejhorší ( což muže být i koupe nových třmenu ). samozřejme lanovvody zadní ručky, pístky atd?? proste to samé na zadek..
vulee řízení - jak čpey, tak tyčky ale i vule v převodce samotné --
ted mi tu sablos říka - "závada číslo 5263- nárazníky - no pokudf jim delaj problémy tak at je sundá Velmi šťastný"

teda chtel bych videt fotku toho auta Velmi šťastný

to že má auto hodne na tacháči není doklad o tom že by nebylo stočené, jen že poslední prodejce se možná snaží být aspon trosku ferový Úsměv
Tech 100kW bohužel je na to autí m álo, je to pomerne težký kombík ( ta 2.2 je živejší ale taky žádný zázrak ) takže je otázka co zpusobuje slabší tah, muže být přicpaný katík ale také horší tlaky ve valcích - proste to auto by to chtelo dukladne prohlídnout, takhel na foru ti lidi mohou tam maximálne říci že oprava bude mezi 3 a 40tis...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 25.1.2011 , 20:08   Citovat  

No už mám konečně přehled, přesně takhle jsem to chtěl slyšet Velmi šťastný. Všem moc děkuji za příspěvky je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2011 , 20:34   Citovat  

Idaho napsal:
vule v kolech - horní čepy, dolní čepy, ložiska - cokoliv z tohohle
brzdy . no převody přední brzdy - to mužou být prosakující hadicky nebo "jen" zarezlé pístky ( otázka zda pujdou repasovat ) ale také brzdový posilovač, válec atd.. zažil jsme i přípda kdy to byla zpuchřela hadice podtlaku k posilovaci ale to je fakt velká náhoda, rozhodne bych neřekl 300 - možné to je ale jsem človek co radsi čeká nejhorší ( což muže být i koupe nových třmenu ). samozřejme lanovvody zadní ručky, pístky atd?? proste to samé na zadek..
vulee řízení - jak čpey, tak tyčky ale i vule v převodce samotné --
ted mi tu sablos říka - "závada číslo 5263- nárazníky - no pokudf jim delaj problémy tak at je sundá Velmi šťastný"

teda chtel bych videt fotku toho auta Velmi šťastný

to že má auto hodne na tacháči není doklad o tom že by nebylo stočené, jen že poslední prodejce se možná snaží být aspon trosku ferový Úsměv
Tech 100kW bohužel je na to autí m álo, je to pomerne težký kombík ( ta 2.2 je živejší ale taky žádný zázrak ) takže je otázka co zpusobuje slabší tah, muže být přicpaný katík ale také horší tlaky ve valcích - proste to auto by to chtelo dukladne prohlídnout, takhel na foru ti lidi mohou tam maximálne říci že oprava bude mezi 3 a 40tis...

tou repasi jsem myslel,pokud je to zarezle,vymena gumicek atp...pokud je to trmen uz k.o.,tak samozrejme za 300 to nebude Úsměv

Jamarino nahod foto kombajnu
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.1.2011 , 21:11   Citovat  

Fotky kombajnu nemám, není to z internetu. Je to nabídka od známé a nevím kdy tam zase pojedu...
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.1.2011 , 21:25   Citovat  

Jamarino napsal:
Fotky kombajnu nemám, není to z internetu. Je to nabídka od známé a nevím kdy tam zase pojedu...

no chtelo by to kouknout, at to zní sebehuř, neco se dá opravit, neco zakamuflovat a neco zakrije barevný papírek v tp a technická je v kapse.
Takhle po netu se blbe radí, chtello by to videt v reálu - jak jsem ti psal v sz - doval to na zvedák a budes vedet mnohem přesneji..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Rada o koupi Accord 1998 2.0
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina