Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Brzdové kotouče a destičky - zkušenosti
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 24, 25, 26  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 26
danis je teď offline  danis
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2008 , 13:35   Citovat  

můžete mi někdo říct, kolik je minimální tloušťka kotouče (nutná výměna) u předních a zadních kotoučů? Jde o Civica 7G, 1,6
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2008 , 13:55   Citovat  

já mám teď na Civicu Bremba kalený drážkovaný a Textar desky (komplet cca 5500,-) , na normální brždění ok, ale pokaždý co se jedem někam prohnat tak po několika minutách intenzivního vtecování a brždění jsou uplně k ničemu, kotouče fialový a od desek se hulí, při sešlápnutí brzdy se auto jen třepe, mlátí a zrovna moc nebrzdí... to samo na dálnici když párkrát zabrzdíš z dvoustovky.. tím je nechci kritizovat, to se dalo čekat, ale příště si raději připlatím OK

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2008 , 14:17   Citovat  

danis napsal:
můžete mi někdo říct, kolik je minimální tloušťka kotouče (nutná výměna) u předních a zadních kotoučů? Jde o Civica 7G, 1,6

Přední 19mm a zadní 8mm. Nové mají 21-22mm předek a 10mm zadek, průměr 260mm vpředu i vzadu. Zadní ještě před pár lety nebylo možné sehnat jinde než v Hondě, ale dnes už se dají sehnat Nipparts a ATE.

mirekparek je teď offline  mirekparek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 20:40   Citovat  

Douby napsal:
Jo jinak kotouče EBC na Hondu stojí cca 6300,- a destičky (zelené) cca 3500,- Chápeš!

No to je uplná lidovka ale:D
A jako hoši ATE a Brembo vam to brzdí dobře? Muj známí říkal že to měl a že to vubec nesedělo.. že je lepší kombinace kotouču a destiček od stejného výrobce protože každý si vaří tu svoji směs trochu jinak.. Úsměv

Andzin-san je teď offline  Andzin-san
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 21:54   Citovat  

ja mam na acco 7g(nebo 8, kazdy to rika jinak:) koutouce origo ale do predu sem menil na EBC desky zeleny a musim rict ze jsem velmi spokojeny..predcilo ocekavani po te co se zajeli.. na dalnici i po 10x brzdeni 200>110, jizda na doraz mimo dalnici plyn brzda.. porad brzdi jak das plus subjektivne proti orginalum se plynuleji zakusuji..a svete div se, fakt z nich jde min toho sajrajtu aspon o neco Úsměv

Takze EBC rulez..jen teda myslim ze na normalni jezdeni fakt staci zeleny.. at si kdo chce co chce rika myslim ze cerveny budou agresivnejsi a chteji trosku zahrat pri optimalni vykon.. u zelenych staci jednou pribrzdit na prvni krizovatce a jste ready to "go" Úsměv

ps: cena prednich zelenych byla myslim 2100kc? urcite uz bych nevolil jinak

Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2009 , 8:26   Citovat  

Koukám že co člověk, to jiný názor. Každý si otestoval to své a stojí si za tím.

Tak se přidám,před časem jsem měnil brzdy na své R19 (už teda není má) a koupil jsem desky i kotouče od pro mne do té doby neznámé značky TRW. Po zajetí brzdy brzdili naprosto úžasně a nevadli. Jediné negativum jsem našel a to že destičky šíleně špiní kola červeným prachem. Je pak težké někde tvrdit že nejezdíte jak do*ytek Velmi šťastný

neewman je teď offline  neewman
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2009 , 18:29   Citovat  

Dneska jsem dělal upgrade předních brzd na C5G HB D15B2 MPFI,jelikož ty moje už byly po smrti.Kamoš někde na vrakáči vykuchal z C5G sedan úplně nový přední brzdy-desky Textar,kotouče brembo drážkované.Chvíli jsem je nechal sednout a pak jsem tomu šlapal na krk a ani ne po 20minutách mojí běžné jízdy to začlo vadnout a pak se linul kouř od předních kol.Mám už zkušenost s hodně značkama brzd,ale tydle desky jsou fakt na dvě věci.Tudíž předem varuju před nákupem téhle značky.Podle mě jsou niparts nejlepší v poměru cena/kvalita.Jestli se taky někdo podělí o jinou zkušenost s jinou značkou.... Se stydím

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2009 , 18:51   Citovat  

neewman napsal:
Dneska jsem dělal upgrade předních brzd na C5G HB D15B2 MPFI,jelikož ty moje už byly po smrti.Kamoš někde na vrakáči vykuchal z C5G sedan úplně nový přední brzdy-desky Textar,kotouče brembo drážkované.Chvíli jsem je nechal sednout a pak jsem tomu šlapal na krk a ani ne po 20minutách mojí běžné jízdy to začlo vadnout a pak se linul kouř od předních kol.Mám už zkušenost s hodně značkama brzd,ale tydle desky jsou fakt na dvě věci.Tudíž předem varuju před nákupem téhle značky.Podle mě jsou niparts nejlepší v poměru cena/kvalita.Jestli se taky někdo podělí o jinou zkušenost s jinou značkou.... Se stydím

Jo, ATE desky. Mrk

area07 je teď offline  area07
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 18:02   Citovat  

Oživuju topic.....i když to tak nevypadá, za chvíli jaro zaklepe na vrata garáže a já se ptám: jaké destičky na origo kotouče CTR aby mi vydrželi +/- 15t km v normálním běžným provozu. Origo H+ mi hořej jak papír tak bych to potřeboval nějak vyřešit. Někdo uznává EBC, někdo zase Ferodo, na značce mi nesejde, hlavně ať to dobře brzdí a vydrží přes léto. Předem díky za každou radu, nápad, invenci - však vy víte Úsměv

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 20:20   Citovat  

area07 napsal:
Oživuju topic.....i když to tak nevypadá, za chvíli jaro zaklepe na vrata garáže a já se ptám: jaké destičky na origo kotouče CTR aby mi vydrželi +/- 15t km v normálním běžným provozu. Origo H+ mi hořej jak papír tak bych to potřeboval nějak vyřešit. Někdo uznává EBC, někdo zase Ferodo, na značce mi nesejde, hlavně ať to dobře brzdí a vydrží přes léto. Předem díky za každou radu, nápad, invenci - však vy víte Úsměv

Areoušku je to jednoduchý, každej bude tlačit to svoje, takže ti nezbyde nic jiného než vyzkoušet co nejvíc věcí, tedy EBC a FERODO. Mě na EBC odrazuje už z principu to, že dost prášej, což snad potvrdí většina lidí Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 20:54   Citovat  

rotker napsal:
Areoušku je to jednoduchý, každej bude tlačit to svoje, takže ti nezbyde nic jiného než vyzkoušet co nejvíc věcí, tedy EBC a FERODO. Mě na EBC odrazuje už z principu to, že dost prášej, což snad potvrdí většina lidí Velmi šťastný

....a co tam teda vrazit ? to mi hlava nebere jaký máš destičky na CTRku ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 21:00   Citovat  

area07 napsal:
....a co tam teda vrazit ? to mi hlava nebere jaký máš destičky na CTRku ?

FERODO DS2500

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 21:02   Citovat  

rotker napsal:
FERODO DS2500

a to máš na obou nápravách ? + kolik si na nich najel kilometrů odhadem ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 21:13   Citovat  

zatím jen na předku a odhadem tak 3000km a řekl bych, že z nich ubylo nula nula prd, ale pochopitelně se to odvíjí od toho jak s tím jezdíš VTEC Velmi šťastný Mně osobně vyhovují, 1. zabrždění je takový tupý, asi než se ohřejou, ale pak už to je pohodovka, měl jsem tam předtím taky sérii a ty šly do kopru, když jsem je vyndal, tak se po okrajích pěkně drolily a byly po povrchu takový "skleněný". Je možný, že ty odděláš i ty 2500, což v silničním provozu asi nehrozí a na okruhu trpí všechno Velmi šťastný . Fakt nemám odhad jak jezdíš nebo pak jdi radši do DS3000 nebo 1.11 Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 22:56   Citovat  

rotker napsal:
zatím jen na předku a odhadem tak 3000km a řekl bych, že z nich ubylo nula nula prd, ale pochopitelně se to odvíjí od toho jak s tím jezdíš VTEC Velmi šťastný Mně osobně vyhovují, 1. zabrždění je takový tupý, asi než se ohřejou, ale pak už to je pohodovka, měl jsem tam předtím taky sérii a ty šly do kopru, když jsem je vyndal, tak se po okrajích pěkně drolily a byly po povrchu takový "skleněný". Je možný, že ty odděláš i ty 2500, což v silničním provozu asi nehrozí a na okruhu trpí všechno Velmi šťastný . Fakt nemám odhad jak jezdíš nebo pak jdi radši do DS3000 nebo 1.11 Velmi šťastný

S tou výdrží to by šlo, ty originály mi vydrží 5t km ve předu a +/- 9t km vzadu, prostě hrůza, furt jenom měním destičky jak blázen. A na okruhu jsem byl akorát na jaře a na podzim. Loni jsem destičky měnil hned nějak zjara, pak červen/červenec co si vzpomínám a pak tuším přelom září/říjen a pokaždý totálně vyrychtovaný.

Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 23:32   Citovat  

Ja jsem dneska koupil na P5G EBC predni kotouce za 4700 a zlute desticky za 2370,- a zadni mam desticky Ferodo DS Performance a seriove kotouce. Tak pak poreferuju jak to bude brzdit Mrk

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 23:35   Citovat  

area07 napsal:

Project Mju... nemel jsem je na CTR, ale na jinych autech funguji...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 0:44   Citovat  

bordel napsal:
Project Mju... nemel jsem je na CTR, ale na jinych autech funguji...

nemáš link kde je najdu ? na seznamu se mi ukazují jen na KAGEKI-RACING

Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 6:57   Citovat  

Majlou napsal:
Ja jsem dneska koupil na P5G EBC predni kotouce za 4700 a zlute desticky za 2370,- a zadni mam desticky Ferodo DS Performance a seriove kotouce. Tak pak poreferuju jak to bude brzdit Mrk

Kombinovat EBC a Ferodo je z několika důvodů nedobré, už jsem to popisoval...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 7:02   Citovat  

area07 napsal:
nemáš link kde je najdu ? na seznamu se mi ukazují jen na KAGEKI-RACING

Project Mju můžu přivést, to není problém, ale zásadní otázka je, jak chceš, aby to brzdilo. Pokud mají brzdy fungovat dobře a opravdu brzdit, nemůže tak malá destička jako je na CTR (ačkoli je ve srovnání s konkurencí a ostatníma Hondama docela velká) přes kotouč 300mm ubrzdit 1.3t těžké auto a přitom vydržet 15tis. km Smutný

Ještě jedno řešení tu je, ale to zase strašně píská Smutný Takže nejlepší volba (poměr cena výkon) je Ferodo DS2500 vpředu i v zadu a pokud to nebudeš brát na okruh a nejezdit na krev, tak vydrží mezi 8 až 12tis. km

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 7:48   Citovat  

Dany napsal:
Kombinovat EBC a Ferodo je z několika důvodů nedobré, už jsem to popisoval...

Predek komplet EBC a zadek serie s destickama Ferodo Úsměv zadne kombinace jako desticky Ferodo na kotouce nedavam:-)))

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 8:43   Citovat  

Majlou napsal:
Predek komplet EBC a zadek serie s destickama Ferodo Úsměv zadne kombinace jako desticky Ferodo na kotouce nedavam:-)))

Kotouče EBC v kombinaci s destičkami Ferodo fungují výborně, problém je, pokud kombinuješ vpředu desky EBC (pseudo keramický materiál) a vzadu Ferodo (organický materiál), protože mají naprosto diametrálně rozdílné vlastnosti, každá vyžaduje jiné optimální zacházení a jiné teploty provozu...

Je dobré kombinovat destičky s podobnou charakteristikou...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 15:55   Citovat  

Dany napsal:
... Takže nejlepší volba (poměr cena výkon) je Ferodo DS2500 vpředu i v zadu a pokud to nebudeš brát na okruh a nejezdit na krev, tak vydrží mezi 8 až 12tis. km

Díky všem za příspěvky, je rozhodnuto, zkusím ty Feroda na obě nápravy. Ještě popřemýšlím jestli DS2500 nebo ty vyšší řady.

ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 17:20   Citovat  

area07 napsal:
Díky všem za příspěvky, je rozhodnuto, zkusím ty Feroda na obě nápravy. Ještě popřemýšlím jestli DS2500 nebo ty vyšší řady.

Pri honicce s M3 jsem na okruhu zadupnul brzdu, desticka se rozdrtila a ja skoncil v kacirku. Takova ma zkusenost s DS2500 Hihi
Tento rok budou EBC ...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 21:22   Citovat  

Dany napsal:
Kotouče EBC v kombinaci s destičkami Ferodo fungují výborně, problém je, pokud kombinuješ vpředu desky EBC (pseudo keramický materiál) a vzadu Ferodo (organický materiál), protože mají naprosto diametrálně rozdílné vlastnosti, každá vyžaduje jiné optimální zacházení a jiné teploty provozu...

Je dobré kombinovat destičky s podobnou charakteristikou...

Tak ja to priste doladim oni tam stejne dlouho nevydrzej Úsměv Kazdopadne odendal jsem stare ATE desticky a vsechny 4 podelne teplem praskle a tloustka uz taky nic moc... Jo a Ferodo hezky piskaji mooc pekne Je to tam.

filipcivic je teď offline  filipcivic
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2011 , 22:07   Citovat  

hele kde se daji ty destičky a kotouče koupit? nemužu nikde nic najít sz dík

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2011 , 9:16   Citovat  

filipcivic napsal:
hele kde se daji ty destičky a kotouče koupit? nemužu nikde nic najít sz dík

Např. u Danyho na typer.cz Mrk

exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2011 , 18:23   Citovat  

nechtel sem zakladat nove tema tak se zeptam tady... na podzim sem dal na auto nove kotouce TRW a nestatnou nahodou sem je trosku uvaril nezajete Úsměv kdyz je dam malinko srovnat na soustruhu pomuze to? nebo uz budou jakoze zvlnene naporad? nechce se mi davat dalsi 2jka do kotoucu a taky uz mne nebavi klepajici volant.. diky za rady

capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2011 , 12:55   Citovat  

se sem vetřu.. co za destičky na Civika v automatu kde jsou brzdy víc namáhané hlavně v tom smyslu, že po dobrzdění se na nich pořád stojí až do rozjetí a taky častějším přibržďováním.. Cooo??? kupoval někdo OEM desky? zajímala by mne cena +/-

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2011 , 22:41   Citovat  

Zdravím,

tak i na mne došlo a byl jsem nucen zakoupit brzdové desky a kotouče. Dlouho jsem hledal, studoval a pak se rozhodl, snad to nebude šlápnutí do bláta.
Zakoupil jsem kotouče TRW na přední i zadní nápravu a brzdové destičky Kashyiama - s nimi mám pěkné zkušenosti, mám je od 02/2007 a v předu mají přes 80.000km nalítáno a fungují dobře. Tak uvidím, jak v kombinaci s TRW kotouči budou brzdy fungovat. Na náš styl jízdy to myslím stačí ...

Investice CZK 3.056,- s DPH.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Brzdové kotouče a destičky - zkušenosti
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 24, 25, 26  Další 
Zaslat odpověď