Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Netěsnost potrubí na servořízení civic 6.g.
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
mortein je teď offline  mortein
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 0:08   Citovat  

Ahoj..
chtěl bych poprosit hlavně ty,kteří už řešili podobný problém jako mám já.
Asi před rokem mi z ničeho nic začal na mém civicovi r.v. 98 jemně prosakovat olej ze serva. Nejdřív jsem myslel že je to olej.vana,ale bohužel nebyla. Ble
Když jsem auto v práci zvedl,tak jsem zjistil,že je to na servu,a to v místě závitu šroubení
jednoho z konců těch kovových propojovacích trubek přímo na tělese řízení(viz.obrázek).

Je tam teda hrozný přístup,ale zkoušel jsem utahovat tu převlečnou matku,ale bez výsledku. Nevíte někdo náhodou jak jsou ty trubky ve spoji těsněny, jestli je tam nějaký gumový o kroužek a
nebo je tam kužel podobně jako u brzdových nebo palivových trubek,který se po dotažení převlečné
matky přitlačí a dotěsní? V serv.manuálu se píše - při netěsnosti zkusit dotáhnout,jinak vyměnit trubku nebo řízení.

Řízení mám jinak 100% těsné a perfektně fungující,takže ho snad nebude důvod kvůli tomu
měnit.
Budu vám moc vděčný, pokud mi s tím někdo poradíte.Předem mockrát děkuji. přátele

servo manual.GIF

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
servo manual.GIF, 38.36 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hondamens je teď offline  hondamens
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 0:38   Citovat  

Tak to jsme na tom podobně ale já to řešim dolejváním Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 0:43   Citovat  

S nejvetsi pravdepodobnosti stejne sakne gufero primo na prevodce rizeni. Ke vsi smule ale nebude vydrene gufero, ale od gufera vybrousena drazka do hridelky co vede z prevodky k volantu. Oprava za cca 170 euro.

Jinak trubky jsou tam na stejny princip jako jsou brzdove.

PS: mam najeto 245t km (rok 98 ) a zatim bez problemu (klep klep) jen mi jednou odesla servopumpa

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 0:54   Citovat  

hondamens napsal:
Tak to jsme na tom podobně ale já to řešim dolejváním Velmi šťastný

Tak já za skoro 6 let co auto mám teď budu muset poprvé dolít,klesl jsem už totiž na spodní rysku - trvalo to asi rok,možná dýl,už si to přesně napamatuju,kdy to začalo kapat v garáži na zem.
Ale nevím,mám pocit,že se ten únik zvětšuje.No doleju PSF od ROMa až mi přijde a začnu to sledovat... to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 1:03   Citovat  

ninja napsal:
S nejvetsi pravdepodobnosti stejne sakne gufero primo na prevodce rizeni. Ke vsi smule ale nebude vydrene gufero, ale od gufera vybrousena drazka do hridelky co vede z prevodky k volantu. Oprava za cca 170 euro.

Jinak trubky jsou tam na stejny princip jako jsou brzdove.

PS: mam najeto 245t km (rok 98 ) a zatim bez problemu (klep klep) jen mi jednou odesla servopumpa

Proč myslíš že by to mělo být guferem,je to 100% jen ten spoj,jinde všude sucho,v okruhu té trubky je přece tlak,který se při točení přepouští právě těmito trubkami z jedné strany na druhou,ne?
Gufero by mělo těsnit tento prostor kolem hřídele řízení až někde výš - pár cm pod tisícihranem,ne?...nevím... to mi hlava nebere

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 9:28   Citovat  

pokud Ti tece trubka, tak bude poskozena korozi. Neverim ze by se povolila nebo nejak vymackla. Je to to same jako je brzdova trubka, akorat ve vetsim. Pokud Ti to tece jen trubkou, tak mas vicemene vyhrano a po problemech. Jen se mi tomu moc nechce verit. od roku 91 uz nemaji hondy problemy s trubkama na servo. Vzdycky jsem videl netesnou prevodku rizeni a vzdycky to skoncilo jeji vymenou.

feroF je teď offline  feroF
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 12:22   Citovat  

Nemusi to byt idealne riesenie, ale za pokus by to stalo:
- tudy odkaz

Ak je unik kvapaliny v mnozstve ako pises, teda rok od rysky po rysku, asi by som to neriesil za kazdu cenu vymenou riadenia, ale vyskusal prave toto.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 17:46  Naposledy upravil mortein dne 28.1.2011 , 17:52, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Ninja napsal:
ninja napsal:
pokud Ti tece trubka, tak bude poskozena korozi. Neverim ze by se povolila nebo nejak vymackla. Je to to same jako je brzdova trubka, akorat ve vetsim. Pokud Ti to tece jen trubkou, tak mas vicemene vyhrano a po problemech. Jen se mi tomu moc nechce verit. od roku 91 uz nemaji hondy problemy s trubkama na servo. Vzdycky jsem videl netesnou prevodku rizeni a vzdycky to skoncilo jeji vymenou.

Trubka je zvenku absolutně bez koroze a že by prorezla zevnitř úplně na skrz vlivem vlhkosti to se mi nechce věřit.
Budu to muset znovu zvednout a ještě jednou pořádně prohlédnout.Ale co si pamatuju,tak to fakt utíkalo jen v tom spoji,jako kdyby prostě povolil ten přitlačený těsnící kužel na konci trubky - jestli tam teda opravdu je.
Přemýšlel jsem jestli tu trubku neodšroubit a nezkusit ten konec něčím přelapovat (pastou,nebo jemným papírem).Určitě v něm bude vymáčknutá drážka.Ale ten přístup je tam hroznej...
Pořád mi však vrtá hlavou,proč by to bez povolení mělo ztratit těsnost,když se to nemohlo pohnout mimo to původní vymáčknutí.Auta zpravuji denně,a to různých značek a za ty roky už jsem řešil plno neobvyklých problémů,ale toto je pro mě opravdu záhada.A to musí být zrovna na mém vlastním autě... to mi hlava nebere

Kdyby si to aspoň člověk mohl prohlédnout na nějakém vyhozeném řízení,aby měl přesnou představu,jak je to utěsnění provedeno,jak ta těsnící plocha vypadá a co by se s tím dalo dělat aby to zas těsnilo.
Takhle se bojím že to rozdělám,stejně tam na to pořádně neuvidím a že to pak poteče ještě víc...
Ale vyhazovat kvůli tomu celé řízení se mi fakt nechce...

V každém případě dík,že uvažuješ se mnou... přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 17:49   Citovat  

feroF napsal:
Nemusi to byt idealne riesenie, ale za pokus by to stalo:
- tudy odkaz

Ak je unik kvapaliny v mnozstve ako pises, teda rok od rysky po rysku, asi by som to neriesil za kazdu cenu vymenou riadenia, ale vyskusal prave toto.

Trochu se těchto utěsňovačů bojím,nemám s tím žádnou zkušenost...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Netěsnost potrubí na servořízení civic 6.g.
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina