Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kancelář pojistitelů - help
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
zblizenec je teď offline  zblizenec
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 14:06   Citovat  

Zdravím... v srpnu 2009 jsem koupil od známého formana, pár týdnů jsem pojezdil a potom jsem ho nechal ekologicky zlikvidovat. Po tuto dobu jsem měl auto pojištěné, on však už dřív údajně pojistku neplatil... Po likvidaci jsem chtěl zrušit i doklady, ale na toho známého to bylo teprve odhlášeno - v roce 2008 takže se ekopoplatek platit nemusel, ale 800 za přihlášení. Po dohodě si vzal všechny papíry od auta s tím, že je teda přihlásí a potom zruší. Já si zrušil pojistku fiktivní smlouvou 21.8.2009. Teď mi přišel dopis, že auto od 21.8.2009 nemělo pojistku a já měl do 14dnů auto buď zrušit nebo uzavřít novou smlouvu. Mám se teda dostavit na přestupkovou komisi a vysvětlit proč jsem to neudělal. Se známým jsem si teď psal a zjistil jsem, že on do teď papíry nezrušil. Mezi sebou máme kupní smlouvu, takže jsem poslední majitel. Sankce za každý nepojištěný den je 50-70kč, myslíte, že to budu platit já ? Ten známý mi má teprve dát všechny papíry k tomu autu zpátky a 7.2. jdu na přestupkovou já.. Bude stačit papír o ekolikvidaci? A co se stane pokud mi ho nedá ? Díky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 14:15   Citovat  

To sou ty vaše polopřevody fingovaný smlouvy vyhnutí se tomu či onu.... naštvanej

Pokud si auto nepřihlašoval tak je auto psaný na něho a za problémy je odpovědný on.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 14:18   Citovat  

on má kupní smlouvu na mě
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 14:21   Citovat  

zblizenec napsal:
on má kupní smlouvu na mě

ale on má jako majitel povinnost auto převést na Tebe. To znamená pokud jsi napsaný v techničáku, jde to na tebe, pokud ne jde to za ním. Teda si myslím....
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 14:26   Citovat  

Pravda=záleží na koho je polopřevod=psaný velký techničák.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 15:34   Citovat  

tak proč by si volali na přestupkovou mě ? On už tam byl a ukázal jim prý naši smlouvu tak teď tam mám jít já
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 15:39   Citovat  

zblizenec napsal:
tak proč by si volali na přestupkovou mě ? On už tam byl a ukázal jim prý naši smlouvu tak teď tam mám jít já

No a nepřehlásil to náhodou na Tebe už? Jestli máš doklad o ekolikvidaci a navíc byť fiktivní smlouvu o prodeji jemu zpátky tak to bude tvrzení proti tvrzení a rozhodující budou údaje ve velkém techničáku. a předvolávají si Tě pro to aby podle mě vyslechli i druhou stranu.
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 15:45   Citovat  

Jednoduchy, oni zavolali jemu a on jim ukazal tu vasi smlouvu, ze jsi to od neho koupil. Nevim proc jsi nechal auto sesrotovat a papiry si nechal, to jsem vubec nepochopil...
Jeste je otazka, kdyz jsi zrusil pojisteni fiktivni smlouvou, jestli byla na neho nebo na nekoho jineho. Pokud na neho a podepsal ji opravdu on, tak je to v poradku, pokud jsi to podepsal za nej, tak auto je porad tvoje, protoze jsi falsoval podpis apod. Hold znamej, ale ber to tak, ze jsi usetril 10tis za prepis pred rokem, tak za rok za to zaplatis treba 10tis jako penale. HaHaaa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 16:11   Citovat  

fiktivni smlouvou na někoho vymyšleného, už ani nevím jméno.. a to jsme jen sepsali na pojišťovně, já tu fiktivní smlouvu ani nemám... papiry jsem nechal protoze auto se muselo nejdrive prihlasit aby se mohlo zrusit a ten majitel-znamy rekl ze to prihlasi a zrusi...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 16:13   Citovat  

Přesně tak něco ve stylu : lež má krátké nohy...vše je dvousečné a může se ti vrátit,dovedu pochopit invalidu ale tohle Ble
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 16:16   Citovat  

Mozna te spatne chapu, ale....mas smlouvu o prodeji tvyho vozidla, ta je dokladem o vlastnictvi vozidla tvym znamym.....takze ty jsi z obliga.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 16:26   Citovat  

Te´d to zrekapitulujme:

Pan známý prodal auto Tobě (smlouva je?!), ale nepřevedl jej.

Ty jsi vozidlo provozoval, pojistil a pak zlikvidoval. (doklad o eko likvidaci je?!)

Pak jsi šel zrušit pojištění na fiktivní smlouvu (nechápu, když jsi měl tedy asi doklad o likvidaci a tudíž si myslím že to hraničí s pojišťovacím podvodem?!).

tudíž, vozidlo je dle techničáku pana známého, dle platné smlouvy (nepočítám tu zfalšovanou) je Tvoje!
Ale Ty vozidlo nemůžeš přehlásit na sebe pokud na Tebe není v polopřevodu.
Vidím to, že to skončí že platit bude známý, ale ty z toho podle mě nevyklouzneš jen tak.
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 18:06   Citovat  

crxmann napsal:
Te´d to zrekapitulujme:

Pan známý prodal auto Tobě (smlouva je?!), ale nepřevedl jej.

Ty jsi vozidlo provozoval, pojistil a pak zlikvidoval. (doklad o eko likvidaci je?!)

Pak jsi šel zrušit pojištění na fiktivní smlouvu (nechápu, když jsi měl tedy asi doklad o likvidaci a tudíž si myslím že to hraničí s pojišťovacím podvodem?!).

tudíž, vozidlo je dle techničáku pana známého, dle platné smlouvy (nepočítám tu zfalšovanou) je Tvoje!
Ale Ty vozidlo nemůžeš přehlásit na sebe pokud na Tebe není v polopřevodu.
Vidím to, že to skončí že platit bude známý, ale ty z toho podle mě nevyklouzneš jen tak.

Pokud jde o placeni, tak to jednoznacne neni. Je to spousta faktoru, ktere nejdou vysvetleny.
Napr. jak mohl nechat zlikvidovat auto bez TP? A pokud ten TP mel, tak jak to mohl udelat bez plne moci majitele, ktery je jako vlastnik TP? To pak muzu nechat zlikvidovat kradeny auto...
Pokud ma ve smlouve, ze prevzal i TP, tak ten vlastnik dle TP muze tvrdit ze se dohodli, ze auto odhlasi novy majitel na zaklade plne moci, kterou mu dal a ze si ho rovnou v jeden den novy majitel prihlasi na sebe, jelikoz to jsou pratele, coz ale novy majitel neudelal. Takze???
   Návrat  
hetzer je teď offline  hetzer
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 20:26   Citovat  

zblizenec: jak to vidim ja tak budes platit ty, bo neni dulezite na koho je auto psane ale kupni smlouvy, a ta je na tebe.
   Návrat  
WickiMan je teď offline  WickiMan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 20:40   Citovat  

Pokud si mel povinny ruceni tak snad jeste mas naky papiry kterejma dokazes ze auto pojisteny bylo.

Jinak auto v poloprevodu jde prihlasit na nekoho jineho. Staci kupni smlouva s tim na koho je auto v poloprevodu.
   Návrat  
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2011 , 20:48   Citovat  

Jestli si napsaný v techničáku - platíš
Jestli nejsi v techničáku - dá se z toho vymotat.
Pojistku si mohl platit a niž by jsi byl majitel vozidla.
Kupní smlouva tu přece mohl zfalšovat.
Ale přeber si to jak chceš - podrazit známeho nebo nepodrazit.Je to až takový známý ,neudělal nahodou taky podraz trochu?
PS: Když děláte fingované přepisy a podvody tak je aspoň dělejte pořádně.Jinak to pak tak dopadá.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.1.2011 , 0:03   Citovat  

abych to na sebe mohl prihlasit tak bych musel mit plnou moc, tu jsme ale nesepsali... doklad o ekolikvidaci byl na jeho jméno a já mu ho potom dal se všema dokladama k autu, otázka jestli ho ještě má. ten doklad o ekolikvidaci by asi vše vyřešil a neplatil by nikdo nic, že..
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 29.1.2011 , 2:57   Citovat  

Omlouvám se, ale vysvětlí mi to někdo jako malému dítěti? Tak to koukám!
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kancelář pojistitelů - help
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina