Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
compres.calculator-co znamená?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
CRXT je teď offline  CRXT
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.1.2011 , 21:11   Citovat  

U komp.kalkulačky mi není jasný co znamená,nebo označuje tu nejspodnější kolonku.Výška pístu k hlavě či co?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kingart je teď offline  kingart
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.1.2011 , 22:25   Citovat  

nevim co to je komp. kalkulacka (ale vim uplne presne jak spocitat kompresni pomer) a nevim o ktere ani mluvis, kdyz se na neco ptas tak uved presne udaje, takhle mame vestit z koule o cem to vlastne mluvis?

EDIT: budu teda vestit z koule, asi myslis Piston to Deck a to je vzdalenost piston decku k block height, kdyz je pist v TDC
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.1.2011 , 22:47   Citovat  

No přesně to jsem myslel.Akorát jsi mi napsal to co jsem tam taky vyčet v angl.,šlo by to vysvětlit polopatě?Pro blbce,no prostě pro mě.
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.1.2011 , 23:24   Citovat  

ono by mozna bylo dobre hodit sem odkaz na stranku kterou myslis ono tech kalkulatoru je spousta a kazdy je jiny takze ti tezko nekdo poradi
to co ti napsal kingart bych cesky rekl ze je vrch pistu a spodni cast hlavy a jde o to aby se ti nedotlk pist hlavy kdyz je v TDC neboli horni uvrati no proste aby se to nepotkalo
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.1.2011 , 0:22   Citovat  

CRXT napsal:
No přesně to jsem myslel.Akorát jsi mi napsal to co jsem tam taky vyčet v angl.,šlo by to vysvětlit polopatě?Pro blbce,no prostě pro mě.

piston to deck znamená jak moc je utopený píst v bloku při horní úvrati. Některé motory mají píst zároveň blokem (krásně to jde vidět při sundané hlavě), jiné jsou 1mm utopené.
Používá se to, pokud do bloku dáš jiné písty než original (třeba když u CRX2 turbo použiješ místo střechovitých nějaké ploché z jednovačky - pro snížení komprese).

Při použití pístů z daného typu to chce zadat typ motoru podle použitých pístů, ne podle bloku do kterého se vestavěly Chápeš!
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.1.2011 , 0:39   Citovat  

no čoveče to mi bohatě stačí.Ty kalkulačky jsou ve směs stejné a propo:zadám-li motor ZC(tedy třeba D16A8),vyjde kompr.9,5:1 což mi je jasné.Já teoreticky vyměním pouze písty za PM6 a v tom posledním rádku(pistons to deck)to tedy taky přehodím dle motoru D16A6 odkud písty pocházejí?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.1.2011 , 11:48   Citovat  

CRXT napsal:
no čoveče to mi bohatě stačí.Ty kalkulačky jsou ve směs stejné a propo:zadám-li motor ZC(tedy třeba D16A8),vyjde kompr.9,5:1 což mi je jasné.Já teoreticky vyměním pouze písty za PM6 a v tom posledním rádku(pistons to deck)to tedy taky přehodím dle motoru D16A6 odkud písty pocházejí?

přesně tak, "piston to deck" se týká jen pístů, pač i když ojnice jsou stejně dlouhé, výška pístu je jiná a právě to dělá tu výslednou kompresi..
btw: pokud bys chtěl kompresi mezi 8,5-9:1 na boost přes 1 bar, mám tu písty vyšší jakosti :hehe:
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.1.2011 , 12:27   Citovat  

Streetkid napsal:
přesně tak, "piston to deck" se týká jen pístů, pač i když ojnice jsou stejně dlouhé, výška pístu je jiná a právě to dělá tu výslednou kompresi..
btw: pokud bys chtěl kompresi mezi 8,5-9:1 na boost přes 1 bar, mám tu písty vyšší jakosti :hehe:
Přesně takhle jsem to chtěl vysvětlit.Děkuju.EDIT:Přesně tyhle písty jsem cca před rokem prodával nějakýmu týpkovi z okolí Prahy,ale to asi nebudeš ty.Sehnal jsem tehdá nové vložky za hubičku.Nechtělo se mi dělat výbrus,tak jsem je prodal.Se seri. písty jsem nikdy neměl problémy.Koukám že nejsou STD podle P/N že?
   Návrat  
kingart je teď offline  kingart
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.1.2011 , 12:29   Citovat  

CRXT napsal:

hloupost, piston to deck musis vypocitat (a pri skladani jeste stejne premerit), coz vetsinou udela uz ta kalkulacka
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.1.2011 , 12:59   Citovat  

CRXT napsal:
Přesně takhle jsem to chtěl vysvětlit.Děkuju.EDIT:Přesně tyhle písty jsem cca před rokem prodával nějakýmu týpkovi z okolí Prahy,ale to asi nebudeš ty.Sehnal jsem tehdá nové vložky za hubičku.Nechtělo se mi dělat výbrus,tak jsem je prodal.Se seri. písty jsem nikdy neměl problémy.Koukám že nejsou STD podle P/N že?

ano jsou 75,5mm, takže jednička výbrus, podle P/N čísla..vidíš, já si dodnes myslel že to je STD rozměr Se stydím Možná to bude u těch pístů výhoda pro prodej, pač moc dobrých bloků ze Z6 a CRX už se dnes nevídá a do turbomotoru použít vyběhaný blok se soudečkama, to asi ne Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
compres.calculator-co znamená?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina