Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
kupit c5g ako denne auto?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
lukasko je teď offline  lukasko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 15:04   Citovat  

podobnu temu som hladal..nenasiel som..ak by sa ale predsa len nasla..poprosim moderatorov o presunutie.. dakujem
chlapi mam jednoduchu otazku .. pred 3 rokmi mi to s jednou EGčkou nevyslo.. bola to moja chyba..bol som moc dovercivy k ludom ktorych som nepoznal.. z tejto chyby som sa poucil.. no nadsenie k EG ma stale nepustilo a nech pozeram hociake auto..stale sa vraciam k EG ako k mojmu vysnenemu autu.. skuste mi vtlacit triezvy pohlad do hlavy.. oplati sa teraz kupit auto z roku 92 za 50 000kč (krasna modra EG tu z fora) ako denne auto? za tu cenu mozem mat fabiu rv 2000-2001 a presuvat sa v nudnom aute.. ale nema vacsi predpoklad, ze nebude kazdy mesiac aspon raz v servise?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 15:47   Citovat  

Záleží v jakém stavu to EG je. Za 50 tis. to buď může být hezký kousek s nějakým SOHC motorem nebo olítaný VTI. Chtělo by to vědět o dotyčném voze víc. o VTI za 50 tis. bych ti s klidným srdcem neřekl, že bude bez dalších investic, o ESI či další nižší verzí se to říct dá.
Obecně C5g trpí na korozi zadních lemů, povyměňovat všechny podvozkový díly a brzdy na běžný denní ježdění bez sportovních ambicí jde dnes díky dobrým cenám dílů (díky partnerům HC a pár dobrých duší z řad klubáků) levně. Takže jediné co by tě mohlo trápit je ta koroze karoserie. Motor a převodovka je kategorie sama o sobě, záleží na původním majiteli...
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 16:47   Citovat  

tak záleží co o toho auta čekáš, já bych rozhodně C5G s Fobií neporovnával, protože každý auto je úplně jiný ...
taky jestli chceš jen přibližovadlo z bodu A do bodu B, atd ...

ale než fábii tak bych volil C6G klidně s motorem 1.4iS
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 17:01   Citovat  

Budu řešit stejnou otázku auta na běžný ježdění a asi to vyhraje C6G s 1,4...myslím, že tam by ta hrozba koroze nemusela být tak velká, i když...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 17:13   Citovat  

MikeT napsal:
Budu řešit stejnou otázku auta na běžný ježdění a asi to vyhraje C6G s 1,4...myslím, že tam by ta hrozba koroze nemusela být tak velká, i když...

tak koroze je, ale né tak hrozná jako u C5G, kde bývaj KO nejen lemy, ale zadní vrata, a podlahy ...
u C6G jsem se setkal s korozí jen na zadním lemu u držáku nárazníku
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 18:28   Citovat  

U C6g jsou problémy jen do faceliftu, kdy došlo k radikálnímu zlepšení antikorozní ochrany...

Každopádně je to všechno o tom, co si kdo představuje jakou službu mu auto mělo plnit a jak těžkou nohu má a podle toho volit také motorizaci. Já osobně bych do mrtvol jako je 1.4 55/66kW nešel, potřebuju k životu dynamiku i na krátkých trasách a jsem ochoten za to platit vyšší spotřebou. Ale to je individuální.

Každopádně bych se Fábie za 50 tis. vážně bál. Za ty peníze to nebude žádnej zázrak, kouká z toho fůra oprav.
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 18:37   Citovat  

[quote="sopta"] Já osobně bych do mrtvol jako je 1.4 55/66kW nešel, potřebuju k životu dynamiku i na krátkých trasách a jsem ochoten za to platit vyšší spotřebou. Ale to je individuální.

Přesně tak,a v dnešním provozu to platí několikanásob OK
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 18:46   Citovat  

Sopta: Tak já auto na svezení mám, tady jde jen o přibližovadlo do práce Úsměv..A tam bude skoro vše lepší než Fáčko Mrk
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 18:54   Citovat  

sopta napsal:
U C6g jsou problémy jen do faceliftu, kdy došlo k radikálnímu zlepšení antikorozní ochrany...

Každopádně je to všechno o tom, co si kdo představuje jakou službu mu auto mělo plnit a jak těžkou nohu má a podle toho volit také motorizaci. Já osobně bych do mrtvol jako je 1.4 55/66kW nešel, potřebuju k životu dynamiku i na krátkých trasách a jsem ochoten za to platit vyšší spotřebou. Ale to je individuální.

Každopádně bych se Fábie za 50 tis. vážně bál. Za ty peníze to nebude žádnej zázrak, kouká z toho fůra oprav.

C6G 1,4 rozhodně není mrtvola Tak to valím bulvy
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 19:08   Citovat  

Jako daily bych si vzal slusnou Fabii, pokud potrebuju bez problemu dojet z bodu A do bodu B tak je to jasna volba. Za posledni pul rok co jsem se C5g zbavil, tak chodim domu s cistyma rukama a nemusim porad resit tohle tamto, proc tohle, proc nekdy jo, nekdy ne a pod. Jediny co jsem jednou za ten pul rok delal je doliti oleje a fridexu. Nehlede na bezpecnost Fabie, ktera je uplne jinde...
   Návrat  
lukasko je teď offline  lukasko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 19:24   Citovat  

presne o toto mi ide ako pisal "bordel" c5g je krasne auto..mam slabost na tie jeho tvary.. ale nechcem kazdy den riesit, preco toto, preco zas za tepla nenastartuje, preco mi vrzga hento a toto .. a podobne veci..skusim pohladat este nejaku EK len neviem ci sa zmestim do rozpoctu cca 3000e.. v EK by sa mi pacil aj 1.5 e-vtec..

// slusnu fabiu vo vybave kupim za 4000e .. keby som chcel 1.4 16v (74 kw) tak kludne zaplatim aj 5000e a to s ami zda na fabiu trosku dost
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 19:31  Naposledy upravil Kmóďa dne 31.1.2011 , 20:07, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

bordel napsal:
Jako daily bych si vzal slusnou Fabii, pokud potrebuju bez problemu dojet z bodu A do bodu B tak je to jasna volba. Za posledni pul rok co jsem se C5g zbavil, tak chodim domu s cistyma rukama a nemusim porad resit tohle tamto, proc tohle, proc nekdy jo, nekdy ne a pod. Jediny co jsem jednou za ten pul rok delal je doliti oleje a fridexu. Nehlede na bezpecnost Fabie, ktera je uplne jinde...

Jezdim C5g asi přes 7 let a neřešil jsem ještě žádnou závadu,že by to nejelo nebo něco nedělalo Tak to koukám! Naprostá spolehlivost. Kvuli tomu nedám na Hondu dopustit. Jo a to má to auto na tacho 320tisíc km a já s tím jezdím denně v létě v zimě a najel jsem na tom 180tisíc km.
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 19:34   Citovat  

Kmóďa napsal:
Jezdim C5g asi přes 7 let a neřešil jsem ještě žádnou závadu,že by to nejelo nebo něco nedělalo Tak to koukám! Naprostá spolehlivost. Kvuli tomu nedám na Hondu dopustit

OK

PS: nejhorší auto hned za Olcitem za posledních 30 let=Fabia 1.2 HTP
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 19:42   Citovat  

mám C5G se 170tis ( cca 2,5 roku ) a jedinej problem co mě napadá je vadnej homokloub ( prasklá prachovka - kdyby to člověk čas od času kontroloval, nic se nestane ) a jinak nic

to že jsem měnil čepy a silenty neberu jako závadu, navíc jsem je odkouřil ne uplně šetrnym zacházenim

pro mě naprosto úžasně spolehlivé auto, navíc cokoliv je potřeba vyměnit je za pár korun...

to jen ke spolehlivosti, bezpečnost se nedá porovnat
   Návrat  
94EJ★1 je teď offline  94EJ★1
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 19:55   Citovat  

Civic 5g esi má bratránek cca4-5 let a je to suprovej držák a to s ní nejezdí zrovna jemně VTEC, ale korozi honí furt to je fakt.. zima těm autum dá pokouřit Smutný
   Návrat  
edy je teď offline  edy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 21:31   Citovat  

Ja si na zimu poridil,teda dostal od rodicu Peugeota 205 GR je to benzin 1.1 nasi ho maji snad uz 15let.Musim rici,ze tohle auticko je uplne suprovy,nehnije- pozink,je ohrome lehke a vyskrabe se skoro vsude,dokonce kdyz je clovek zrucnejsi neujede ti na horach po zasnezenych silnickach ani Oktavka 4x4-vyskouseno kouř
Co si pamatuji tak nasi nechali na nem delat jen zadni napravu,to je jedina bolest tohoto auta,ale jinak bezna udrzba a myslim si ze jeste dlouho poslouzi i kdyby jen na zimu kdyz mam G4G VTEC schovany Úsměv
   Návrat  
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 0:05   Citovat  

jezdim denne s eg6 pres zimu, najeto asi 168tkm a zatim me nevypekla... muzu jen doporucit...
   Návrat  
OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 0:19   Citovat  

fabka sice nerezne ale když příde na problémy tak fabii si neopravim doma sám, nevyblikam si chyby, neurčim závadu atd. v tomhle pro mě honda vítězí, jsou tam pro a proti, 5g je na dnešní dobu velmi levné auto, nevím jak jsou drahé běžné díly podvozku atd. na fabii ale co se týče hondy tak tady se sežene všechno za super ceny, já jsem celé auto s pár vadama sehnal za pěkný peníze sem tam nějaká oprava abych z něj to auto udělal a řekněme že za cca 15tis jezdim Velmi šťastný
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 0:47   Citovat  

co si cekal ze ti poradej na hc? pokud mas 50000, tak rozhodne nekupuj starou vranu z roku 92 s nulovou bezpecnostni ochranou. za ty penize poridis treba focuse, fabii, polo, nebo treba pekna almera a vsechno to jsou auta nad rok 99. Na vsechny auta je hodne dilu na ruznych vrakacich. BTW: kdyz se jeste vratim k napadu prodat C5g z roku 92 za 50000, tak moje 6G poface z roku 99 tu byla nedavno ocenena na 60000 a to je po generalce karoserie vcetne celolaku, garazovana a prolezla stk bez jedinyho problemu. To ti muze dat predstavu o realite ceny toho 5g
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 6:31   Citovat  

Winie napsal:
co si cekal ze ti poradej na hc? pokud mas 50000, tak rozhodne nekupuj starou vranu z roku 92 s nulovou bezpecnostni ochranou. za ty penize poridis treba focuse, fabii, polo, nebo treba pekna almera a vsechno to jsou auta nad rok 99. Na vsechny auta je hodne dilu na ruznych vrakacich. BTW: kdyz se jeste vratim k napadu prodat C5g z roku 92 za 50000, tak moje 6G poface z roku 99 tu byla nedavno ocenena na 60000 a to je po generalce karoserie vcetne celolaku, garazovana a prolezla stk bez jedinyho problemu. To ti muze dat predstavu o realite ceny toho 5g

Snad se necítíš dotčený že ti ohodnotili Civika stejně jako Fabii,Almeru,Focuse ze stejného roku? Víš něco o spolehlivosti těchto aut? Třeba já píšu o spolehlivosti C5g. Tu cenu a bezpečnost nekomentuju. Třeba ty Fabie na téhle ceně možná začínaj tak to asi nebude nic extra
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 8:34   Citovat  

bordel napsal:

Ještě bys měl napsat cenu, za kterou jsi toho C5g koupil... Velmi šťastný Pokud se pamatuju,tak jsi tu někde psal, že jedno (nevím,jestli to,o kterém píšeš) jsi koupil za asi 5.000,- kč nebo tak nějak...
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 11:12   Citovat  

Hellborn napsal:
Ještě bys měl napsat cenu, za kterou jsi toho C5g koupil... Velmi šťastný Pokud se pamatuju,tak jsi tu někde psal, že jedno (nevím,jestli to,o kterém píšeš) jsi koupil za asi 5.000,- kč nebo tak nějak...

Poprve za 50 porduhe za 5, ale to nehraje snad zadnou roli ne? Podruhe to auto bylo bourany od kamionu a vyplaceny pojistovnou a bylo to od kamose. Beru to tak nejak vseobecne. Jezdis jezdis, pak zacne blbnout relatko, tady praskne zarovka v palubce, tohle zacne vrzat, pak zacne cukat, pak zacnot kvest lemy, pak zacne chcat olej, pak praskne dalsi zarovka, pak odejde altik nebo starter, prestane jit vetrak apod, proste cim starsi tim se objevuji nove zavady, nebo zavady, ktere drive nekdo odflakl. Do toho se ale pocitaji i bezny opravy jako spojka, silenbloky, ramena, novy lanovody... po 20ti letech na to ty soucastky maji narok a diky to mu auto stoji, clovek to nekam musi vozit cekat, vracet se, nebo nad tim stravi vikendy. Nehlede na to, jak ta C5g bude vypadat zespodu, netrpi jen lemy ale prahy, ten rez je tam vsude.
Me se C5g taky libi, dokonce zase uvazuju ze ti ho poridim a opet nahodim turbo, protoze s tim byla sranda, ale stacilo mi bourat v Accentovi +-94 do Passata, kdy Accent mel motor asi o 10cisel mimo a Passat na vymnenu 3 dily. Ani nechci pomyslet, kdyby ten Passat skoncil v dverich ridice. Stejne tak jsem boural v C8g, kde jsme byl jako v bavlnce, coz se asi nedalo rici o lidech v druhem aute.
Asi by si mel tazatel zvazit pro a proti.
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 11:27   Citovat  

Ja bych do Hondy nesel. V teto cene Honda defakto nic nenabizi.
Na uzivani ano, ale pro denni povinne uzivani ne.
Hodne zere, je hodne nizka, vnitrni prostor nic moc, v dane cene bezpecnost skoro nulova a spolehlivost u starych vozu je take zcela na <>.
Kvalitni nemeckej naftak. Vsude Te doveze za par korun, nikde nebudes skrtat, prostorem budes prekvapen (moje lupo je vnitrnim prostorem na urovni c8g). Nebo vydrz a brzo se budou levne bazarove prodavat i nova "mala vozitka" s malym obsahem a turbacem.
Proste kdyz vidim, jak tu hondari resi spotrebu u malych Hond pres 6 litru bena ... to ma setrit penize? HaHaaa

Ale jinak mam Hondu moc rad, jen jeji vyuziti pro denni jezdeni se mi zda naprosto nulove VTEC
   Návrat  
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 11:48   Citovat  

S tou korotí to taky není takový, já tomu svýmu dávám minimální údržbu a kvetly mi jen lemy, dveře v cajku, podvozek v cajku. Lemy se hold vyvařily a bylo. Jinak ke spolehlivosti, já auto kupoval jakože v top stavu, ale první zimu odešlo těsnění pod hlavou, tak jsem to dal do servisu, druhou zimu odešlo zase těsnění, a potom odešlo zase, tak jsem nad servisy zlomil hůl a udělal si to sám, sice motor jezdil jen 10 000 km než zaklepal spodek ale byl jsem hrdý na to že jsem to dokázal opravit. Tak jsem vzal jeden spodek, vršek z druhýho motoru, atd. a motor si poskládal sám a zase vrní bez problémů. To byly snad jediný závady.

To že jsem měnil brzdy, homokloub, prachovky, .... to člověk dělá na každým autě
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 11:53   Citovat  

otázka je taky, jak moc se v tom chceš hrabat. Jestli máš na to čas a prostory Úsměv
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 11:56   Citovat  

bordel napsal:
Poprve za 50 porduhe za 5, ale to nehraje snad zadnou roli ne? Podruhe to auto bylo bourany od kamionu a vyplaceny pojistovnou a bylo to od kamose. Beru to tak nejak vseobecne. Jezdis jezdis, pak zacne blbnout relatko, tady praskne zarovka v palubce, tohle zacne vrzat, pak zacne cukat, pak zacnot kvest lemy, pak zacne chcat olej, pak praskne dalsi zarovka, pak odejde altik nebo starter, prestane jit vetrak apod, proste cim starsi tim se objevuji nove zavady, nebo zavady, ktere drive nekdo odflakl. Do toho se ale pocitaji i bezny opravy jako spojka, silenbloky, ramena, novy lanovody... po 20ti letech na to ty soucastky maji narok a diky to mu auto stoji, clovek to nekam musi vozit cekat, vracet se, nebo nad tim stravi vikendy. Nehlede na to, jak ta C5g bude vypadat zespodu, netrpi jen lemy ale prahy, ten rez je tam vsude.
Me se C5g taky libi, dokonce zase uvazuju ze ti ho poridim a opet nahodim turbo, protoze s tim byla sranda, ale stacilo mi bourat v Accentovi +-94 do Passata, kdy Accent mel motor asi o 10cisel mimo a Passat na vymnenu 3 dily. Ani nechci pomyslet, kdyby ten Passat skoncil v dverich ridice. Stejne tak jsem boural v C8g, kde jsme byl jako v bavlnce, coz se asi nedalo rici o lidech v druhem aute.
Asi by si mel tazatel zvazit pro a proti.

Jo, takhle nějak to měl otec na Oktavii r.99... Civic 4g měl za stejnou dobu tak 30% problémů co Oktávie (konkrétně bylo potřeba přetěsnit víko ventilů, main relé a prasklá žárovka s nižší životností) a najezdil min. 2x tolik km. Velmi šťastný O drnčení plastů a oken spojených s lavičkami místo sedaček v Oktavii ani nemluvím...
   Návrat  
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 12:18   Citovat  

Jinak otcova Octavie je taky pěkná jebka, kupoval ji nako funglovku a ač se měly rozvody dělat ve 120 tis. tak se v 70 tis. zadřela vodní pumpa. Tzn. servis, lítání, zařizování, nemožnost ježdění.... Takže asi nelze říct ani "nový = bez problémů"
   Návrat  
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 12:22   Citovat  

Lubosh napsal:
Jinak otcova Octavie je taky pěkná jebka, kupoval ji nako funglovku a ač se měly rozvody dělat ve 120 tis. tak se v 70 tis. zadřela vodní pumpa. Tzn. servis, lítání, zařizování, nemožnost ježdění.... Takže asi nelze říct ani "nový = bez problémů"

tohle se ale muze stat na kterekoli znacce
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 12:51   Citovat  

ReNo napsal:
Ja bych do Hondy nesel. V teto cene Honda defakto nic nenabizi.
Na uzivani ano, ale pro denni povinne uzivani ne.
Hodne zere, je hodne nizka, vnitrni prostor nic moc, v dane cene bezpecnost skoro nulova a spolehlivost u starych vozu je take zcela na <>.
Kvalitni nemeckej naftak. Vsude Te doveze za par korun, nikde nebudes skrtat, prostorem budes prekvapen (moje lupo je vnitrnim prostorem na urovni c8g). Nebo vydrz a brzo se budou levne bazarove prodavat i nova "mala vozitka" s malym obsahem a turbacem.
Proste kdyz vidim, jak tu hondari resi spotrebu u malych Hond pres 6 litru bena ... to ma setrit penize? HaHaaa

Ale jinak mam Hondu moc rad, jen jeji vyuziti pro denni jezdeni se mi zda naprosto nulove VTEC

to nemyslíš vážně, že ne ? Velmi šťastný

lupo na urovni C8G?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 13:21   Citovat  

Je vidět že tady s C5g máme každý uplně jiné zkušenosti. Já naštěsti uplně super. Je jasný že v dnešní době bych si ho asi už nekoupil,ale když ho mám přes 7 let a nikdy mě nenechalo na holičkách,tak proč ho dávat pryč? Takže si kup co uznáš za vhodné sám
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
kupit c5g ako denne auto?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina