Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pulzace od paliv. filtru-cvakání v kabině
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2010 , 23:22   Citovat  

Nedávno se mi začalo na volnoběh ozývat v kabině podivné klepkání, které je slyšet pod cca 2000ot. Kámoš poradil, že to dělají pulzace v hadici vedoucí od palivového filtru k palivové liště, a ono opravdu v té hadici na nízké otáčky pulzuje. Filtr, i když je chycený na motorovou přepážku přes silentbloky tak rezonuje a drnčí to v kabině.

Motor zároveň má neklidný volnoběh a do 3000ot má díru, tak mě zajímá čím to pulzování, že by odešel regulátor paliva na liště nebo začala zlobit palivová pumpa? Pal. filtr je nový, cca 2000km. Motor D16Z6 jednovačka
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 21:35   Citovat  

kluci nikomu něco podobného v autě nedělá? zatím jsem se s tím nějak víc nehrál, ale proč začala klepat přepážka, netuším

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2011 , 6:20   Citovat  

lítaj tam nejspíš bubliny nebo vynechává čerpadlo, těžko říct.chtělo by to změřit tlak v liště .kolik máš benzínu v nádrži?liší se to mezi plnou a prázdnou? podobnej problém dělala naprasklá hadice mezi vlastním čerpadlem a tím víčkem co ho nese v nádrži

-toyo- je teď offline  -toyo-
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2011 , 6:20   Citovat  

me to dela to stejne ,nepravidelny volnobeh a cvakani do cca 2000 ot/min ,mam d15z1 ,zatim sem s tim nic nedelal Ble

Rickous je teď offline  Rickous
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 19:07   Citovat  

Zdtravím
Mám motor D15Z8 a cvaká mi tam taky něco v motoru ale mám podezření že je to jeden vztřik
dělá teo jen kolem 2000ot/min a taky podle toho jak přidám plyn...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 20:51   Citovat  

monty napsal:
lítaj tam nejspíš bubliny nebo vynechává čerpadlo, těžko říct.chtělo by to změřit tlak v liště .kolik máš benzínu v nádrži?liší se to mezi plnou a prázdnou? podobnej problém dělala naprasklá hadice mezi vlastním čerpadlem a tím víčkem co ho nese v nádrži

no přiznám se, že jezdím věčně s prázdnou nádrží a s polovinou nádrže to dělá taky. Plnou jsem neměl ještě nikdy Cool
Palivák je měněný a začalo to dělat cca 1000km po namontování nového motoru, avšak sání, lišta, vstřiky zůstaly stejné.

Abych byl přesný tak starý motor se potkal ve vysokých otáčkách a třísky z pístu natlačil motor do sání. Sání jsem proplachoval (klapku jsem ale neodděloval) a od té doby je s tím spojený další problém, a to že motor do cca 3000ot. má díru. IACV je čistý, volnoběh drží stabilní.
Tu nádrž bych mohl zkontrolovat, na tlak na liště (na paliv. filtru jak je ten kontrolní šroubek) nemám budík, resp. nevím jaký se na to používá.
Všiml jsem si u některých motorů, že na vstupu do lišty na šroubu je plastová krytka - to je sítko nebo nějaká forma tlumiče rázů? Já mám obyč průtokáč šroub

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 21:11   Citovat  

Streetkid napsal:
no přiznám se, že jezdím věčně s prázdnou nádrží a s polovinou nádrže to dělá taky. Plnou jsem neměl ještě nikdy Cool
Palivák je měněný a začalo to dělat cca 1000km po namontování nového motoru, avšak sání, lišta, vstřiky zůstaly stejné.

Abych byl přesný tak starý motor se potkal ve vysokých otáčkách a třísky z pístu natlačil motor do sání. Sání jsem proplachoval (klapku jsem ale neodděloval) a od té doby je s tím spojený další problém, a to že motor do cca 3000ot. má díru. IACV je čistý, volnoběh drží stabilní.
Tu nádrž bych mohl zkontrolovat, na tlak na liště (na paliv. filtru jak je ten kontrolní šroubek) nemám budík, resp. nevím jaký se na to používá.
Všiml jsem si u některých motorů, že na vstupu do lišty na šroubu je plastová krytka - to je sítko nebo nějaká forma tlumiče rázů? Já mám obyč průtokáč šroub

Ano, přesně jak píšeš. Ta plastová krytka je tlumič pulzací v palivovém vedení.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 7:22   Citovat  

nebo bývá taková speci matice na liště kde je jakoby v její hlavě kapsa. já mám udělanej zkušební měřák tak,že jsem "zničil" jedno víčko co uzavírá palivovou lištu a našrouboval do něj klasickej manometr do cca 6 bar (myslím). pak na zkoušku prostě odšroubuju to slepý a místo něj dám tohle s budíkem, je to záměnný snad na všechny typy.ale tohle problém nebude,takový silný pulsace nejsou jen tak , to ani ta kapsa neodstraní.Víš co zkus , sundej vratku , napíchni hadici na výstup přepoušťáku hod jí konec nad nějakou nádobu ,nastartuj a mrkni jestli z lišty jde stejnoměrnej proud paliva nebo jeslti ten proud intenzitou kopíruje ty rány.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 19:52   Citovat  

monty napsal:
nebo bývá taková speci matice na liště kde je jakoby v její hlavě kapsa. já mám udělanej zkušební měřák tak,že jsem "zničil" jedno víčko co uzavírá palivovou lištu a našrouboval do něj klasickej manometr do cca 6 bar (myslím). pak na zkoušku prostě odšroubuju to slepý a místo něj dám tohle s budíkem, je to záměnný snad na všechny typy.ale tohle problém nebude,takový silný pulsace nejsou jen tak , to ani ta kapsa neodstraní.Víš co zkus , sundej vratku , napíchni hadici na výstup přepoušťáku hod jí konec nad nějakou nádobu ,nastartuj a mrkni jestli z lišty jde stejnoměrnej proud paliva nebo jeslti ten proud intenzitou kopíruje ty rány.

výborný nápad, toto prokáže to vadné čerpadlo, případně potrubí jak říkáš (rozebrané jsem to ještě nikdy neměl). No, pokud bude čerpadlo v háji, pořídí se rovnou walbro Úsměv
Mohou mít tyto pulzace vliv na chod motoru do těch 3000ot? Já bych řekl že i ano, při otevření vstřiku díky pulzu nebude na liště vždy stejný tlak a dostane se do motoru menší dávka.
Volnoběh je sice stabilní, ale motor je nervozní, nemá stopro pravidelné spalování a dělá to takto i na zvýšený volnoběh. Po těch 3000ot. je to už v pořádku a jede jak pila

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pulzace od paliv. filtru-cvakání v kabině
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina