Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak převrtat vstup do komory sání
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2010 , 13:21  Naposledy upravil R3S dne 4.2.2011 , 16:37, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Ahoj, jak to kdo dělá? máte na to nějakej dobrej fígl nebo budu muset šmidlat pilníkem...

Konkrétně mainfold Blox z 64 na 68-70
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2010 , 14:58   Citovat  

Co je to "overbole"?
Asi tuším, co myslíš, ale radši se ptám Úsměv

Wheelman je teď offline  Wheelman
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2010 , 15:03   Citovat  

Řekl bych že jsi chtěl psát overbore i když ani to by asi nebyl ten správný výraz Úsměv

Pokud chceš zvětšit vstup na klapku do manifoldu tak možnost buď na nějaký fréze, soustruhu a nebo samo doma, koupit nějaký brusný nástavec do vrtačky na hliník a hurá do toho....

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2010 , 15:11   Citovat  

overbore znamena prevrtat...cili zvetsit.

Delal jsem to frezou ve vrtacce, ale to neni nejlepsi napad. Nakonec jsem to nechal v jednom machine shopu, ale musi to kluci dobre ustavit a upnout.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2010 , 15:14   Citovat  

Výborně. Takže se dostáváme k celkem prosté otázce, jak převrtat vstup do komory sání. Takhle nazvané to možná bude jasné více lidem Úsměv
Taky bych to nedělal doma v ruce, ale svěřil nějakým frézařům.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2010 , 15:18   Citovat  

Jde o to, ze se muzes lehce provrtat do kanalu volnobehu ktery je na klapce...

Cili taky nejde jen tak od pasu strelit 68-70mm, opravdu zalezi na skutecnem prumeru klapky.

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2010 , 15:27   Citovat  

jasne to jsem si myslel.Fréza i strojírenské nářadí to je jiste nej možnost, ale nemám tudle možnost kdo by mě to udělal.

To lukáš: nehledej v tom žádnou složitost, klapka bude s nej pravděpodobností 68,tj 2 mm ke kanálu, ještě tam cca 2mm zbude

EDIT : změněn název na srozumitelnější.....

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2010 , 15:36  Naposledy upravil infinity dne 29.9.2010 , 15:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

salat napsal:
jasne to jsem si myslel.Fréza i strojírenské nářadí to je jiste nej možnost, ale nemám tudle možnost kdo by mě to udělal.

To lukáš: nehledej v tom žádnou složitost, klapka bude s nej pravděpodobností 68,tj 2 mm ke kanálu, ještě tam cca 2mm zbude

zalezi koho mas v okoli, nejaky soustruh apod...zalezitost 100-200kc, aspon u nas Úsměv 70mm je dost, i tech 68 neni malo...to se dava na upravene dvoulitry Úsměv

edit: ano, na soustruhu to primo neudelas, ale vetsinou lide maji dilnu, kde delaji i jine upravy Mrk I kdyby ti to dotycny neudelal na miste, tak by vedel kam Te s tim poslat v blizkem okoli...

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2010 , 15:39   Citovat  

infinity napsal:
zalezi koho mas v okoli, nejaky soustruh apod...zalezitost 100-200kc, aspon u nas Úsměv 70mm je dost, i tech 68 neni malo...to se dava na upravene dvoulitry Úsměv
Pár lidí mi ji doporučilo, a znám také pár B16 které s tímto setupem dobře fungují , proto tadle volba

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2010 , 15:41   Citovat  

Zkusil bych napsat Dejfovi. Dělá ve firmě kde maj několik fréz a třeba by něco vymyslel a on je programuje mimo jiné. Na pivo bys mu dal a měl bys to pořádně. Ale nevím jak je na tom s časem. Zkus mu napsat.

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2010 , 15:43   Citovat  

Lukas napsal:
Do soustruhu?? Vis jak soustruh vubec vypada??
Uz vidim manifold sani jako rotujici obrobek. pořádnej výtlem Nebo ze by pantata mel vrtak prumeru 68mm to mi hlava nebere
Lukáši tady nejste v topicu o essově ITR , Infi to myslel dobře tak nejsou potřeba takovýdle komentáře díky

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2010 , 15:59   Citovat  

Me by jeste zajimalo jak prilis velka klapka muze negativne ovlivnit vykon motoru??

Prijde mi, ze neni moc co pokazit, jelikoz rozhodujici nastaveni mapy je ve WOT a zde motor stejne nenasaje vic vzduchu nez mu dovoluje objem valcu.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2010 , 16:43   Citovat  

S tou příliš velkou klapkou to v jedné knize o hondách vysvětlovali tak, že si má člověk představit, jako kdyby brčkem cucal limonádu. S normálním brčkem to jde snadno, ale když je moc velké, nenacucne nic, anebo musí vyvinout příliš velkou sílu a rychlost cucání bude stejně velmi nízká. Úsměv
Motor má určitou sací schopnost a když bude klapka moc velká, rychlost nasávání příliš poklesne.
Tak jsem to aspoň pochopil na základě toho, co se tam psalo.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 7:06   Citovat  

pevná ruka ,vrtačka s plynulou regulací a dostatečnou silou aby jsi to nemusel hnát otáčkama ,kvalitní vykružovák pevná ruka ,nebo stojanová změřit upnout nízké otáčky...v obouch případech mazat,hliník se lepí ,já to dělal v ruce s 65kou +vule 1.5mm vznikla a zbytek si PK dopiloval ,dobrousil a vyleštil.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 7:47   Citovat  

Lukas napsal:
Me by jeste zajimalo jak prilis velka klapka muze negativne ovlivnit vykon motoru??

Prijde mi, ze neni moc co pokazit, jelikoz rozhodujici nastaveni mapy je ve WOT a zde motor stejne nenasaje vic vzduchu nez mu dovoluje objem valcu.
výkon motoru negativně ovlivnit nedokáže ,ale dokáže znepříjemnit ovládání motoru znecitliví plyn , takže pak při popojíždění ,couvání vypadáte jak neumětel z autoškoly -na volnoběh chcípá a při přidání plynu to vystřelí , takže je třeba hodně citlivě s plynem.další negativum je to že při neupravený ecu např od 50% až do 100% otevření klapky je v sání 0 podtlak (respektive se hodnoty mění tak málo že je není map a ecu schopna vyhodnotit)a tudíž v tomhle celým pásmu zatížení motoru běžíte na jeden jedinej sloupec v mapě a ecu mění dávku paliva pouze podle otáček -skutečná potřeba se ale liší podle zátěže a skutečnýho průtoku vzduchu takže ve výsledku je směs dávkovaná do motoru moc bohatá a pak zas naopak chudá -se všemi důsledky pro motor.u takovejhle případů je pak nutnost použít řízení jako pro 4 klapku (ITB) kdy od určitý polohy škrtící klapky mapa v ecu přechází z dávkování podle map senzoru na řízení podle snímače klapky TPS .
k převrtání - stačí si přidělat klapku na manifold , otevřít ji a černým sprejem si fouknout dokola na hranu co manifold přesahuje -samozřejmě pak klapku umejt ředidlem (nebo si vytvořit přesný těsnění podle klapky a přiložit na manifold komu by vadila barva na klapce) a hned vím kolik a kde ubrat . pak vrtačka a frezka, jemný doladění fortunou a pak šmirglíky.

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 9:08   Citovat  

salat napsal:

nekecej, určitě je někde v okolí nějaká obrobna, kde maji frézy. zajdi tam, dej klukům na pivo a za hoďku maš hotovou přesnou díru...já bych to udělat mohl, ale neni čas a blízko to ke mě taky neni

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 9:14   Citovat  

monty napsal:
výkon motoru negativně ovlivnit nedokáže ,ale dokáže znepříjemnit ovládání motoru znecitliví plyn , takže pak při popojíždění ,couvání vypadáte jak neumětel z autoškoly -na volnoběh chcípá a při přidání plynu to vystřelí , takže je třeba hodně citlivě s plynem.další negativum je to že při neupravený ecu např od 50% až do 100% otevření klapky je v sání 0 podtlak (respektive se hodnoty mění tak málo že je není map a ecu schopna vyhodnotit)a tudíž v tomhle celým pásmu zatížení motoru běžíte na jeden jedinej sloupec v mapě a ecu mění dávku paliva pouze podle otáček -skutečná potřeba se ale liší podle zátěže a skutečnýho průtoku vzduchu takže ve výsledku je směs dávkovaná do motoru moc bohatá a pak zas naopak chudá -se všemi důsledky pro motor.u takovejhle případů je pak nutnost použít řízení jako pro 4 klapku (ITB) kdy od určitý polohy škrtící klapky mapa v ecu přechází z dávkování podle map senzoru na řízení podle snímače klapky TPS .
k převrtání - stačí si přidělat klapku na manifold , otevřít ji a černým sprejem si fouknout dokola na hranu co manifold přesahuje -samozřejmě pak klapku umejt ředidlem (nebo si vytvořit přesný těsnění podle klapky a přiložit na manifold komu by vadila barva na klapce) a hned vím kolik a kde ubrat . pak vrtačka a frezka, jemný doladění fortunou a pak šmirglíky.
OK Parádní vysvětlení...

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 16:34   Citovat  

takže todle by bylo hotové , u kanálu v mainfoldu je ještě 2,5mm... což je v pohodě

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 17:46   Citovat  

z čeho máš tu klapku?? mosaz to asi nebude.

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 19:40   Citovat  

Počítám nějaká slitina zinku a hliníku... je kupovaná.. Blox

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 21:33   Citovat  

salat napsal:
Počítám nějaká slitina zinku a hliníku... je kupovaná.. Blox

ty zvetsujes klapu nebo manifold? pokud dobre vidim tak klapa je vetsi a podle toho delas diru v tom Bloxu tak to bych vzal normalne frezku do vrtacky a jezdil bych porad dokola az na pozadovany rozmer

Patys je teď offline  Patys
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 22:54   Citovat  

Já jsem vstup do sání taky zvětšoval pomocí takové frézky do vrtačky Úsměv Šlo to celkem pěkně, pak jsem to doladil normálně pilníkem a nakonec šmirglem je to dobrý

kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 23:04   Citovat  

Jestli sem to pochopil správně ...nemá to žádný význam pokud se nezmění mapy.. je tak ? nebo jsem to pochopil špatně.Potřeboval bych se o takových věcech něco dozvědět jelikož mě napadlo dát na P5G 2.0 i sací manifold z P4G 2.3 ta má ale sání dvojité tak zjištuju co a jak a jestli to má vůbec nějaký smysl.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 23:11   Citovat  

kachnacrx napsal:
Jestli sem to pochopil správně ...nemá to žádný význam pokud se nezmění mapy.. je tak ? nebo jsem to pochopil špatně.Potřeboval bych se o takových věcech něco dozvědět jelikož mě napadlo dát na P5G 2.0 i sací manifold z P4G 2.3 ta má ale sání dvojité tak zjištuju co a jak a jestli to má vůbec nějaký smysl.

pokud se nepletu tak ta preluda ma IAB stejne jako anglan VTi na coz ty nemas ani ECU takze bys musel sehnat P72 a upravit ji to uz bych radsi dal nejakeho bloxe na tvuj motor treba

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 23:18   Citovat  

Hondik napsal:
pokud se nepletu tak ta preluda ma IAB stejne jako anglan VTi na coz ty nemas ani ECU takze bys musel sehnat P72 a upravit ji to uz bych radsi dal nejakeho bloxe na tvuj motor treba

Dik...mluv na mě česky pořádnej výtlem ..¨nesmějte se ale tak znalý nejsem , teprve se učím.Hondíku proberem to někde osobně na kávičce.nebudem tady offtopic . díky je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 0:35   Citovat  

kachnacrx napsal:
Dik...mluv na mě česky pořádnej výtlem ..¨nesmějte se ale tak znalý nejsem , teprve se učím.Hondíku proberem to někde osobně na kávičce.nebudem tady offtopic . díky je to dobrý

vsak ja mluvim cesty a tohle zase neni takovy offtopic navic me tak napada ze to ma jednak to dvojte sani (IAB) a pak taky jiny tvar priruby na hlave takze ani tak by se to tam nedalo dat ty mas prece SOHC a ta 2,3 je DOHC ne?

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 8:34   Citovat  

Hondik napsal:
vsak ja mluvim cesty a tohle zase neni takovy offtopic navic me tak napada ze to ma jednak to dvojte sani (IAB) a pak taky jiny tvar priruby na hlave takze ani tak by se to tam nedalo dat ty mas prece SOHC a ta 2,3 je DOHC ne?
v poho todle je topic o sání. Mno jinak Hondik se Ti snaží celou doby vysvětlit , že IAB což je dvojstupnové sání, musíš mít k němu i jednotku která ho bude umět ovládat.Není to hop na krávu a je tele..Úsměv

Jinak já jsem samozřejmě nechával frezovat potrubí, ne klapku...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 21:21   Citovat  

salat napsal:
v poho todle je topic o sání. Mno jinak Hondik se Ti snaží celou doby vysvětlit , že IAB což je dvojstupnové sání, musíš mít k němu i jednotku která ho bude umět ovládat.Není to hop na krávu a je tele..Úsměv

Jinak já jsem samozřejmě nechával frezovat potrubí, ne klapku...

No právě chci nejak vymyslet jak ro otevřít v určitých otáčkách ale jinak než jednotkou , ale to je ještě cas przatím se o tom potřebuju něco dozvědět . Díky Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 22:53   Citovat  

kachnacrx napsal:
No právě chci nejak vymyslet jak ro otevřít v určitých otáčkách ale jinak než jednotkou , ale to je ještě cas przatím se o tom potřebuju něco dozvědět . Díky Úsměv

jasne no skoda ze ste byli pryc no my sedeli s wencou v lecaffe az do pul 1 a pak sme jeste kecali u nas pred barakem asi tak do 2
takze se sejdeme a pokecame co a jak

filipJDM je teď offline  filipJDM
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 15:46   Citovat  

trochu to obnovim. má někdo zkušenosti s převrtáním klapky chtěl bych převrtat z56mm tak na 58-60mm jestly to teda de ale nechápu jak se to dá převrtat protože se tim hodně stenčí materiál kterej už je i tak tenkej je to na d15b7.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak převrtat vstup do komory sání
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina