Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Odklon předních kol - úprava ramen - téměř hotovo
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 15:46  Naposledy upravil hometuner dne 13.2.2011 , 20:48, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tka mě napadlo, že by bylo potřeba zlepšit negativní důsledky sníženýho podvozku na odklon kol. Nemusim to dlouze představovat.... (špatná přilnavost plochy pneumatiky k vozovce, rychlý optořebení vnítřní strany pneumatik atd...). Tak mě napadlo pár variant ja poupravit horní ramena (spodní mi nepřipadaj vhodný na prodloužení nevim, třeba má někdo lepší nápad...). Zajímájí mě názory od odborníků, jeslti by to vydrželo v provozu (svary), kdybych to nějak převařil tu chybějící část, popřípadě sešrouboval a pak ještě obvařil, zachovat profil řezu je smaozřejmost.

ramena.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
ramena.jpg, 264.27 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 16:10  Naposledy upravil Kmóďa dne 4.2.2011 , 16:11, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Proč to napevno převařovat(alespoň z nákresu jsem to pochopil),když nevíš o kolik a když existují stavitelná ramena pro tyhle případy? Pomocí šroubů ti to nastaví přímo v servise až budeš dělat geošku

CAMCV92RD.jpg

CAMCV92RD.jpg, 100.83 kB

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 16:11   Citovat  

tohle uz mas asi prohlednute Úsměv))
urcite je to dost dobrej napad kdyby se to dalo nejak rozume jednoduse udelat tak by to bylo super protoze jinak ty ramena stoji docela palky.

edit: byl jsem predbehnut Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 20:26   Citovat  

o to právě jde...o ty ceny no, chápu že to je o něčem jinym ta kvlaita, ale stejně to zkusim zbastlit doma sám, nicméně díky za tipy !!!! já sem takovýhle ramena nenašel, posuvný dokonce..., zkusim to okopčit přesně podle toho, to tak vyztužim všelijak, že to bude snad držet.

Váša je teď offline  Váša
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 20:32   Citovat  

nebylo by lepší propilovat otvory v karoserii a posunout cele rameno smerem ven.samozřejmě co kastle dovoli.

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 23:25   Citovat  

Jeden kluk jezdil se zkrácenejma a vařenejma ramenama závody a drželo mu to........než se na to přišlo.

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 23:42   Citovat  

hometuner napsal:
Tak mě napadlo, že by bylo potřeba zlepšit negativní důsledky sníženýho podvozku na odklon kol. Nemusim to dlouze představovat.... (špatná přilnavost plochy pneumatiky k vozovce, rychlý optořebení vnítřní strany pneumatik atd...)
nevím kolik moc máš sníženo ale tak fatální to neni a to se pohybuju se světlou výškou cca 7cm.
hometuner napsal:
Tak mě napadlo pár variant ja poupravit horní ramena (spodní mi nepřipadaj vhodný na prodloužení nevim, třeba má někdo lepší nápad...)
nechápu, ty chceš zmenšit negativní odklon a chceš prodlužovat spodní rameno? pominuli to, že to hloupost vzhledem k materiálu ramena, tak dosáhneš jen naprostýho opaku toho o co se snažíš, stejně jako když zkrátíš horní rameno
hometuner napsal:
Zajímájí mě názory od odborníků, jeslti by to vydrželo v provozu (svary), kdybych to nějak převařil tu chybějící část, popřípadě sešrouboval a pak ještě obvařil, zachovat profil řezu je smaozřejmost.

nejsem odborník ale jak zajistíš aby si měl obě strany stejný? uděláš si přípravek? abys to měl opravdu rovně? nehledě na to, že silně pochybuju o pevnosti toho svaru co tam nasmrkáš (bez urážky)

když to shrnu, se s podním ramenem nic neuděláš, jedině si nechat svařit takový jako měl Smisektom nebo jak se menoval na tý S1600 nebo jak tomu říkal (ramena z trubek), o úpravě hornáho ramnea silně pochybuji, když vidim na jedný straně čas nad tím strávený, starosti a nakonec silně nejistej výsledek, ptám se neni lepší jít dva dny do práce a koupit si ty ramena hotový Cooo???

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 23:51   Citovat  

vasa napsal:
nebylo by lepší propilovat otvory v karoserii a posunout cele rameno smerem ven.samozřejmě co kastle dovoli.

no a co takhle zajet na geomku zjistit o kolik cm je to mimo a podle toho vyvrtat nove diry v kastli toby taky slo ne?
bylo by zachovano puvodni nastaveni kdyby nekdo pak dal seriovy podvozek

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 0:19   Citovat  

Hondik napsal:
no a co takhle zajet na geomku zjistit o kolik cm je to mimo a podle toho vyvrtat nove diry v kastli toby taky slo ne?
bylo by zachovano puvodni nastaveni kdyby nekdo pak dal seriovy podvozek

legrace??? na geometrii ti řekne snad kolik to je stupňů mimo,jak budeš zjišťovat cm?? navíc bych tipnul že to bude nahoře u čepu kolem 1cm,nikdy se ti nepodaří to navrtat přesně. viděli jste někdy laserovou geometrii? stačí když jsou otevřená vrata a fouká vítr a na přístrojích pěkně lítají údaje. vidím to jako blbost vrtat do karoserie díry stylem hokus pokus,ty stavitelná ramena posune,utáhne a hotovo

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 1:01   Citovat  

To by me zajimalo jak od "oka" strelis to zkraceni...z nestavitelnych ramen udelas nestavitelne, ktere budou slabsi a pokud je neudelas naprosto stejne tak i nepouzitelne.

Ja bych ti poradil nechat to tak...zajed si seridit aspon sbihavost at je v norme. Nerekl bych, ze se ti to bude nejak extra sjizdet.

Kazdopadne bych se rozhodne vyhnul levnym ramenam a to z financich i bezpecnostnich duvodu

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 1:11   Citovat  

no to byl jenom takovy napad ja bych do auta stejne nerezal ale prislo mi to lepsi nez rezat a prodluzovat to seriove ulozeni a pak svarovat tak pardon Se stydím

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 1:28   Citovat  

muzes taky zkusit tyhle levnejsi kity:

Umozni ti +1.5 az -3

Nicmene s tim nemam zadnou zkusenost a mam trochu pochybnosti o kvalite a dlouhodobe funkci...

Klejzlik je teď offline  Klejzlik
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 10:55   Citovat  

infinity napsal:
..
Ja bych ti poradil nechat to tak...zajed si seridit aspon sbihavost at je v norme. Nerekl bych, ze se ti to bude nejak extra sjizdet...

Tak přesně tohle jsme malinko řešili,při předávání spoon křídla v Ostravě,viď!
Dal jsem na tvou radu,zajel na geometrii,samozřejmě nešla skrz snížení a sportovní podvozek,tak se to mechanik snažil dohnat maličko na sbíhavosti a povedlo se..Na oko jsou kola samozřejmě stále do A a hodlám se to časem řešit (jestli správně chápu,tak mi stačí pořídit stavitelné ramena?) nicméně mi šlo prvotně o sjíždění gumy a musím říct,že se mu to povedlo a mám pocit,že auto je i více ovladatelnější,líp se mi s ním zatáčí a řídí celkově,možná to je jen pocit..

Na kolik přijdou ty stavitelné ramena?Někdo nějaký odkaz?Dá se to sehnat i u Nás,nebo pouze USA?
Infinity,Ty jsi říkal,že je na e-shopu nemáš?

P.S. Prohledal bych net ale mám pc momentálně ve skříni a není použitelný,takže pouze mobil..

eko je teď offline  eko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 12:09   Citovat  

nazdar ma niekto skusenosti s odklonmi na civic MB6 ??? ktore tam budu pasovat a tak???alebo ci uz to niekto ma na aute??? dakujem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 13:09   Citovat  

Klejzlik napsal:
Tak přesně tohle jsme malinko řešili,při předávání spoon křídla v Ostravě,viď!
Dal jsem na tvou radu,zajel na geometrii,samozřejmě nešla skrz snížení a sportovní podvozek,tak se to mechanik snažil dohnat maličko na sbíhavosti a povedlo se..Na oko jsou kola samozřejmě stále do A a hodlám se to časem řešit (jestli správně chápu,tak mi stačí pořídit stavitelné ramena?) nicméně mi šlo prvotně o sjíždění gumy a musím říct,že se mu to povedlo a mám pocit,že auto je i více ovladatelnější,líp se mi s ním zatáčí a řídí celkově,možná to je jen pocit..

Taky jsem řešil sjíždění vnitřních hran pneu na přední nápravě po snížení,taky se snažili dohnat to sbíhavostí a řekl bych že sjíždění je konec,alespoň nějakému velkému. Jinak Honda povoluje odklon vpředu i vzadu 0°+-1°. Vzadu není problém tam mám -1° zhruba a vejde se to. Vpředu bohužel na obou stranách něco mezi -2°až-3°

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 13:15   Citovat  

eko napsal:
nazdar ma niekto skusenosti s odklonmi na civic MB6 ??? ktore tam budu pasovat a tak???alebo ci uz to niekto ma na aute??? dakujem

nerozumím,asi chceš znát zkušenosti se stavitelnými rameny??

eko je teď offline  eko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 13:34   Citovat  

no skor ze ake tam pasuju Úsměv lebo od BLOX to nevyzera ani na jedny a od HARDCORE ano tak ze ci to niekto nema na aute nahodene

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 17:12   Citovat  

Posero: jo nebudu říkat, že sem svářeč. Je dost možný, že bych to nenavařil přesně, přípravek určitě nemam a pevnost a kvalita svarů to je buď a nebo. Spodní ramena jsem myslel zkrátit, jak říkáš, sem se přepsal.

Mam to snížený cca o 60-65, takže optořebení vnitřních stran gum je rychlý. Hlavně prosím ne rady typu že sem deb*l, at si tam dám seriovej podvozek. Bavíme se tu jak změnit odklon kol už při sníženym podvozku. Po delších zkušenostech a najetých km je to prostě nebezpečný v tom, že v zatáčce je pak auto, obvzlášť na mokru, silně nedotáčivý, když ty přední gumy nemají přilnavost k silnici po celý ploše pneumatiky (btw geometrie se na tom moc dobře udělat nedá prakticky, s kolama do "Áčka").

S tim posunutím děr, to mi nepříjde jako špatnej nápad, dá se říct že veškerou váhu nese tlumící/pružící jednotka, takže na uchycení hroního ramene nepůsobí nějak zvlášť velký síly (jen horizontální síly spíš). Ale přesnost posunutí děr to chce si s tim vyhrát a nebo jednoduše udělat šablonu která se upne např do ůchytu tlumiče a pak jí stejným způsobem použít na druhý straně zrcadlově a do starejch děr dát záslepky nebo možná úplně zavařit plech přes to aby ta starý díry neovlivňovaly pevnost toho plechu.

Dále jak tu někdo píše svařit celý rameno z trubek, jkejsi trojuhelník, ale tam zas ta přesnost bude možná problém. Možná by stačilo to upnout všechno do nějakýho přípravku aby to bylo v ose. Přece i v nějakejch amaterskejch rally a závodech si lidi často stavjejí podvozkový díly svépomocí, ale maji na to vybavení.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 17:28   Citovat  

infinity napsal:
muzes taky zkusit tyhle levnejsi kity:

Umozni ti +1.5 az -3

Nicmene s tim nemam zadnou zkusenost a mam trochu pochybnosti o kvalite a dlouhodobe funkci...

to je sakra dobrý řešení tohleto, žádnej zásah do ramena ni do kastle. stačilo by vlastně převařit jen ten závit od toho silentu takto a tim neovlivni přesnost ničeho když to udělám pečlivě. Nejde mi o stavitelnej odklon ale chci to mít napevno.

silenty.jpg

silenty.jpg, 36.3 kB

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 18:05   Citovat  

mmm a delku odhadnes?Úsměv) nebo spoctes?
predky sou stejne podle me vic v pohode nez zadky....
ty sou do A mnohem vic..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 18:52   Citovat  

cože cože ? já nechápu ty hodnoty co píšete, při snížení jaký je vidět v garáži na fotkach to auto nemá víc jak 1° vepředu a vzadu mam štelovací ramena a nastaveno malinko přes 1°

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 18:58   Citovat  

Newer napsal:
mmm a delku odhadnes?Úsměv) nebo spoctes?
predky sou stejne podle me vic v pohode nez zadky....
ty sou do A mnohem vic..

mam sníženo o 40mm a zadky jsou právě v pohodě,tam mám -1° a vejdu se do té hranice,vpředu je to horší tam to udělá větší A,tam mám asi -2° až -3°,prostě něco mezi...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 19:02   Citovat  

posero napsal:
cože cože ? já nechápu ty hodnoty co píšete, při snížení jaký je vidět v garáži na fotkach to auto nemá víc jak 1° vepředu a vzadu mam štelovací ramena a nastaveno malinko přes 1°

docela by mě zajímalo jak si dokázal,že nejsi v minusu ale v plusu,a pokud to myslíš v minusu tak že vpředu se ti to nedostalo přes limit -1°. A vzadu si to štelovacíma ramenama dal schválně víc?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 19:14   Citovat  

Kmóďa napsal:
docela by mě zajímalo jak si dokázal,že nejsi v minusu ale v plusu,a pokud to myslíš v minusu tak že vpředu se ti to nedostalo přes limit -1°. A vzadu si to štelovacíma ramenama dal schválně víc?

vpředu jsem samozřejmě -1° +- nějaký drobný ale v limitu Honda vzadu mam achválně nastaveno po testování asi -1°12"

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 19:51   Citovat  

Kmóďa napsal:
mam sníženo o 40mm a zadky jsou právě v pohodě,tam mám -1° a vejdu se do té hranice,vpředu je to horší tam to udělá větší A,tam mám asi -2° až -3°,prostě něco mezi...

tomu nerozumim ja mam vzadu uz od pohledu acka .. a v predu celkem ok
snizeno mam teda proti tobe o dost vic , 80-90 cca:)
15ky 195 50 licujou s blatnikama ale jen vpredu, v zadu to mam kousek vejs Velmi šťastný (stejne snizeny ale nelicuje to .. )
a mam to tak uz na tretim aute a na vsech jsem mel vetsi acka vzadu ... :o

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 21:30   Citovat  

Newer napsal:
tomu nerozumim ja mam vzadu uz od pohledu acka .. a v predu celkem ok
snizeno mam teda proti tobe o dost vic , 80-90 cca:)
15ky 195 50 licujou s blatnikama ale jen vpredu, v zadu to mam kousek vejs Velmi šťastný (stejne snizeny ale nelicuje to .. )
a mam to tak uz na tretim aute a na vsech jsem mel vetsi acka vzadu ... :o

já mam áčka vepředu hlavně, zadek je ok co se týče optřebení gum v pořádku.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 12:11   Citovat  

Vzhledem k opotrebeni jsou ty nase herky kazde auto unikat, proto ma kazdy jiny odklon. Navic je to ovlivneno stavem tlumicu/pruzin atd.
Treba u me u ekonoma (vse serie) je vepredu rozdil 0.5° mezi L a P stranou, vzadu pak 0.2° (tam mam navic -1.8° takze soudim ze nejlepsi leta podvozku uz to ma za sebou Velmi šťastný ). Kdyz jsem daval na ITR nove tlumice a stavitelne ramena, tak jsem je seridil na milimetr identicky a odchylka pak byla 0.02° Úsměv Co tim chci rict? I kdyz ty ramena udelas napevno uplne stejne, tak i presto muzes mit klidne vcelku velky rozdil mezi jednotlivou stranou Nápad je tu!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 16:19   Citovat  

infinity napsal:
Vzhledem k opotrebeni jsou ty nase herky kazde auto unikat, proto ma kazdy jiny odklon. Navic je to ovlivneno stavem tlumicu/pruzin atd.
Treba u me u ekonoma (vse serie) je vepredu rozdil 0.5° mezi L a P stranou, vzadu pak 0.2° (tam mam navic -1.8° takze soudim ze nejlepsi leta podvozku uz to ma za sebou Velmi šťastný ). Kdyz jsem daval na ITR nove tlumice a stavitelne ramena, tak jsem je seridil na milimetr identicky a odchylka pak byla 0.02° Úsměv Co tim chci rict? I kdyz ty ramena udelas napevno uplne stejne, tak i presto muzes mit klidne vcelku velky rozdil mezi jednotlivou stranou Nápad je tu!

jasně, nechci nějak kritizovat starší hondy ale přece jen je ta kastle jak papír a po těch necelejch 20ti letetch to alespoň u mě už neni jako bejvalo, majitel přede mnou říkal, že to bylo boruaný a kdo ví kolikrát.... tak moje kastle může bejt už všelijak hnutá...jak říkáš stav tlumičů, pružin, čepů, uchycení ramen ke kastli, silentbloky atd. atd... asi co kus to originál no.

mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 19:18   Citovat  

eko napsal:
no skor ze ake tam pasuju Úsměv lebo od BLOX to nevyzera ani na jedny a od HARDCORE ano tak ze ci to niekto nema na aute nahodene

Taky by mne zajímalo jestli nekdo má na civicu MA/MB odklony, a jesli je nemusel nějak upravovat před montáží a taky zadní odlehčené ramená.

lukasko je teď offline  lukasko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 19:58   Citovat  

klejzlik.. pozrel som na nete tie ramena..nasiel som nieco taketo Úsměv
ramena

Obsah fóra Honda-club.cz   
Odklon předních kol - úprava ramen - téměř hotovo