Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Sportovni bezpecnostni pasy
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2

Sportovni pasy ANO / NE
Proc ne, ma to nasledujici vyhody (diky za prispevky v nasledujici diskuzi)
100%
 100%  [ 16 ]
Pitomost, protoze (diky za prispevky v nasledujici diskuzi)
0%
 0%  [ 0 ]
Hlasovalo : 16
Celkem hlasů : 16

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 0:41   Citovat  

Protoze jsem v tomhle naprosta lama, chtel jsem se zeptat zkusenejsich na sportovni pasy (ctyrbodove? tri?). Sice mi nedavno dobre poslouzily i ty seriove, clovek ale meni priority a rikam si jestli by ctyrbodaky nesplnily svou bezpecnostni funkci lip (nedejboze aby se tak muselo stat). Dalsi vec jsou zminky o maximalnim efektu nejakeho ev. uskrceni nebo co jsem to kde precetl, muzou byt v tomhle ohledu nejak nebezpecne, i kdyz jsou pouzity se sportovni sedackou typu Recaro (CTR 8G) se 2 otvory v operadle? - Predpokladam ze tam jsou prave z tohoto duvodu. Dal diky sve vysce sedim relativne vic vpredu a i natahovani se pro pasy dozadu je v tomhle tridveraku docela nekomfortni (a ta rana kdyz sebou prasknou zpatky po odepnuti kdyz si nedam pozor cože cože ? ). I kdyz zase jejich zapinani taky neni zalezitost jedne vteriny..
Pokud to neni takova pitomost- jak je to s jednotlivymi druhy, ceho se vyvarovat, co pozadovat? Jak je to s montazi, jejich upevnenim? (Ev. s montazi primo do Civicu 8G). Staci doufam jenom dokoupit zaslepku na zacvaknuti do mista origo pasu aby prestalo pipat varovani o nezapnuti bezp. pasu? Kdyz jsou nastelovane logicky jen pro jednoho cloveka, daji se jednoduse odsunout bokem kdyz bude ridit nekdo jiny a pouzije bezne pasy co v aute stejne dal zustanou? Bere policie jako pripoutanou osobu i nekoho kdo je pripasany neorigo bezp. pasy?
Diky za vsechny zkusenosti, tipy a nazory přátele
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 9:05   Citovat  

vyvaruj se uzkým 2´´ pásům, ty jsou na nic...

odkaz

Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 10:34   Citovat  

Tak tak, 2" nebrat, jedině 3" s FIA homologací abys měl jistotu, že budou funkční. Ideál je 4bod, 5 a 6ti bod už je dost ojeb se do toho pořád připoutávát.

kefa je teď offline  kefa
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 10:54   Citovat  

toto mě azjíma tky. Jak je to s policií? musíš mít u sebe homologaci? Nebo nějak zaneseno v techničáku?

zyx je teď offline  zyx
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 10:55   Citovat  

Dejf napsal:

odkaz
Zrovna tyhle mam objednany Úsměv .Jinak mel jsem asi 4roky 4bodovy tuningovy a stim poutanim je to na par sekund nez se zapnes.Jak se pripoutas tam mas omezenej pohyb,skoro nikam nedosahnes.Nemam CTR takze ti s uchycenim moc nepomuzu.V Prelude nemam zadni sedacky takze s chycenim nebyl moc problem Mrk .

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 10:58   Citovat  

Homologace je snad na pásech ne? Jsem si myslel, že to je to samé, jako třeba s přilbami/helmami...tam je také na helmě.

Winie je teď offline  Winie
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 11:16   Citovat  

homologace by mela bejt uvedena na nasivce na pasu. Jednoduchy pravidlo je duverovat osvedcenejm znackam, omp, sabelt, takata a nejit pod 3 palce. Jinak pro tebe do originalni sedacky jsou pouze 4 body. nevim jak by si tam 5ti nebo 6ti bodovy pasy chytnul. Jinak ty diry v ty sedacce nevim jak jsou daleko od sebe, aby ti to neslo okolo krku, a navic pocitej s tim, ze jakmile tam natahnes ty pasy, tak se budou spolujezdci hodne spatne dostavat dozadu. to uz bych videl jako jednodussi variantu teda odstrojit interier, a uchytit je skrz podlahu. ale pozor na sklon pasu, kterej podle narizeni fia muze bejt maximalne 45°(THX ryba Mrk ) idealni je kolem 10°

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 11:17   Citovat  

a urcite zkontrolovat presku, aby mela nejakou ochranu proti "povolovani". Nektere pasy se totiz behem jizdy samovolne povolujou Ble

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 12:11   Citovat  

pokud dojde k autonehodě, budu jen rád, že mám sportovní (čtyřbod sparco s FIA homologací) než origo C5G a sportovní sedačku v jinak papírovém autě jaké je civic rv 94.

Občas by bylo lepší jezdit ještě v přilbě jak vidím závodníky ve starých bávech, tuzingových autech, které na to nemají.

za mě určitě ano, jen počítej, že místo 4místnýho auta máš 2místné Smutný

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 12:18   Citovat  

Lukas28 napsal:
pokud dojde k autonehodě, budu jen rád, že mám sportovní (čtyřbod sparco s FIA homologací) než origo C5G a sportovní sedačku v jinak papírovém autě jaké je civic rv 94.

Občas by bylo lepší jezdit ještě v přilbě jak vidím závodníky ve starých bávech, tuzingových autech, které na to nemají.

K čemu Ti budou pásy,když Ti případné protijedoucí auto zastaví na klíně? Velmi šťastný

zam3k je teď offline  zam3k
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 12:20  Naposledy upravil zam3k dne 6.2.2011 , 12:28, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Známý mi říkal,že by se eventuélně daly pásy zapsat do TP=>
tudy odkaz
tudy odkaz

Něco to stojí a prej si tam každej má individuálně zavolat a optat se,jak a co....
Mylsím si,že ta cena zapsání za to stojí,než se s policajtama hádat.... přátele

Jinak k pásům=>
V CRX sem měl 3bodové sportovní pásy schroth.
tudy odkaz
Svůj účel splnily.... je to dobrý

Edit:
Snad to někomu pomůže.
Sice ta cena je velká,ale zase se vyplatí.Kamaráda loni stavěli cca 10x a vždy mu dali pokutu.Už ho to štvalo,tak pásy raději vymontoval....

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 12:21   Citovat  

Hellborn napsal:
K čemu Ti budou pásy,když Ti případné protijedoucí auto zastaví na klíně? Velmi šťastný

s tímhle přístupem prodám sedačky, pásy a dám si do auta židle ze ZŠ Velmi šťastný

marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 12:31   Citovat  

Dejf napsal:

odkaz

muzu mit dotaz proc ne 2 palcove pasy?co je na nich spatne?a co je ta FIA homologace?diky za info je to dobrý

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 12:43   Citovat  

Lukas28 napsal:
s tímhle přístupem prodám sedačky, pásy a dám si do auta židle ze ZŠ Velmi šťastný

S tím,že máš starou pixlu se musíš smířit nebo koupit novou. Velmi šťastný

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 12:44   Citovat  

a ma cenu kupovat treba siroky klasicky 3 bodovy??

padam je teď offline  padam
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 12:59  Naposledy upravil padam dne 6.2.2011 , 13:16, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Vzhledem k tomu, že 4bodové pásy v FN2 mám, tak se můžu trochu rozepsat.
Koupil jsem 3" Securon 693/4. Sedačkou se dají protáhnout a ani se nijak nedeformují.

Co se týká instalace tak je tam jen problém s montážními oky:

Bohužel jsou standardní oka moc krátká a navíc oba kotevní body: pravý-v sedačce řidiče a levý-uchycení pásu dole u dveří mají šroub se závitem 7/16"-20 UNF.
Řešením bylo zakoupit tyto dva šrouby v Hondě (dva různé, cca 100Kč/kus) a nechat na ně navařit vršek z toho montážního oka od Securonu.
Ramenní pásy jsou uchyceny vzadu do uchýtů ISOFIX (aspoň k něčemu se hodí). Úsměv
Pásy používám jen na okruhu nebo když se chci pořádně svézt na okresce. Na denní ježdění jsou moc nepraktické (člověk nikam nedosáhne, ještě, že máme ovládání rádia na volantu).

Vzhledem k umístění středového tunelu bohužel s tím okem už nejde sedačka řidiče posunout maximálně dopředu, oko se zarazí o tunel asi 2 zuby od předu. Pro posaz to nevadí, i přítelkyně dosáhne v této poloze na pedály.
Vzhledem k tomu, že vzadu vozím někoho jen zřídkakdy, tak mi ani nevadí, že se nastupuje dozadu jen od spolujezdce. Stejně mě štvalo to rovnání sedačky po sklopení. Mrk

Co se týká pípání sériových pásů, tak jsem to vyřešil odpojením konektoru pod sedačkou řidiče. Jak potvrdil Koly, na funkci airbagu nemá tento senzor vliv. Viz. téma - Odstranění pípání při nezapnutém pásu

securon_v_fn2.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
securon_v_fn2.jpg, 56.23 kB

Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 13:15   Citovat  

marty89ul napsal:
muzu mit dotaz proc ne 2 palcove pasy?co je na nich spatne?a co je ta FIA homologace?diky za info je to dobrý

zkus si někdy sednout do auta s 2" a 3" a pochopíš. FIA homologace je něco jako E homologace pro běžnej provoz, akorát pro závodní účely - tzn jistota, že pásy sou kvalitní a ne žádná pochybná čína... E homologace je samozřejmě pro normální provoz eště lepší, ale tu moc závodních pásů nemá.

Btw já mám v autě 6ti body a používám je taky jen na okruhu a pro sportovní jízdu, protože než to všechno zapnu tak je to dost opruz...

jarka je teď offline  jarka
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 13:32   Citovat  

Měl jsem 4bodové 2" Securon a při plným dotažení se opravdu trochu zařezávají do ramen. V případě nárazu je to ale asi pořád lepší než OEM pás, který je co se týká šířky na tom podobně jen mu chybí ještě jeden pás přes rameno. Teď mám objednaný tyhle: odkaz, jsou o dost levnější než ty profi, přes ramena jsou taky 3" a mají jednoduší přezku pro normální ježdění.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 13:44   Citovat  

padam: kde se dají podobná oka pokopupit? chybí mi 3ks...

padam je teď offline  padam
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 13:46   Citovat  

Lukas28: já jsem je tenkrát kupoval od www.mk-racing.cz

Winie je teď offline  Winie
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 15:05   Citovat  

Lukas28 napsal:

jeste to ale chce kvalitni sedacku. jinak ti budou pasy k nicemu. nekolik dukazu se tu vali, jak dopadli nekvalitni sedacky po nehode Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2011 , 13:35   Citovat  

padam napsal:
Lukas28: já jsem je tenkrát kupoval od www.mk-racing.cz

39kč za jeden, to je pěkná cena :)takže 160kč
k tomu ještě Pár montážních destiček se závitem na uchycení pásů do podlahy za 139kč s tím, že potřebuji 2 páry (4ks)

snad to bude všechno...

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2011 , 13:55   Citovat  

Sám mám OMP, 3palec, 4bod s E/FIA homologací a klasickou sponou. Sám mám v autě viz garáž a spokojenost, rozumný kompromis, kvalita/cena/účel.
zakoupeno ve speedpro.cz

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 21:35   Citovat  

Nepodarilo se vam nekomu narazit na aspon nejakeho vyrobce vicebodovych sportovnich pasu co by mely TUV (musim mit prave TUV abych je mohl prihlasit, jinak je brana jizda s neschvalenymi bezp. pasy jako kdybych byl nepripoutany) pro C8G, idealne pro Type-R (FN2)?
Na kdejaky koncern vcetne Skodovek je i takovy Schroth bez problemu a moznych je hned vic variant, ale na CTR snad nic Jedina moznost na kterou jsem narazil je zatim vymena origo sedacek za to same od vyrobcu jako je Recaro apod., potom to pry jde, ale tohle v planu nemam ani nahodou.

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2011 , 12:26   Citovat  

Ryba: prave prekladam clanek od Schrotu proc 2palcaky jsou o hodne lepsi nez 3palcaky pasy kouř Takze si dovolim nesouhlasit a vzhledem k tomu, ze spolecnost Schroth ma vlastni laboratore a vyrabi pasy jako jedna z prvnich firem (nejstarsi = nejvice zkusenosti ze sportu) a vetsina ostatnich od nich kupuji licence a technologie, tak tomu na 100% verim. Jen me to chvilku trva, vcera jsem prodal auto, kupuju byt, atd..je toho ted na me moc a nestiham.. Mrk

Bully: na Schroty mam doma original TUVka, homologace, atd. Na vyzadani davam k pasum pri prodeji Mrk (vetsine lidi jsou knicemu)

a k tomu ze 2palcaky "rezou do ramene" je nesmysl, protoze pri pouziti sportovnich pasu se maji pouzivat polstarky (nikoliv jako dekorace, ale vyztuha ramen) a tim padem nic rezat nemuze. Ze 90% cechu jezdi bez nich a maji pasy jen jako tuning, to uz neovlivnime (ja to alespon kazdemu rikam at si je dokoupi)

zyx je teď offline  zyx
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2011 , 12:50   Citovat  

gizmi napsal:
Ryba: prave prekladam clanek od Schrotu proc 2palcaky jsou o hodne lepsi nez 3palcaky pasy kouř Takze si dovolim nesouhlasit a vzhledem k tomu, ze spolecnost Schroth ma vlastni laboratore a vyrabi pasy jako jedna z prvnich firem (nejstarsi = nejvice zkusenosti ze sportu) a vetsina ostatnich od nich kupuji licence a technologie, tak tomu na 100% verim. Jen me to chvilku trva, vcera jsem prodal auto, kupuju byt, atd..je toho ted na me moc a nestiham.. Mrk

Bully: na Schroty mam doma original TUVka, homologace, atd. Na vyzadani davam k pasum pri prodeji Mrk (vetsine lidi jsou knicemu)

a k tomu ze 2palcaky "rezou do ramene" je nesmysl, protoze pri pouziti sportovnich pasu se maji pouzivat polstarky (nikoliv jako dekorace, ale vyztuha ramen) a tim padem nic rezat nemuze. Ze 90% cechu jezdi bez nich a maji pasy jen jako tuning, to uz neovlivnime (ja to alespon kazdemu rikam at si je dokoupi)
Takze vsechni kdo pouzivaji 3"pasy vcetne zavodnich jezdcu jsou paka nevi ze 2"jsou nejlepsi a meli by prejit na 2"?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2011 , 13:39   Citovat  

ZYX: ja tohle nerikam, nebud tak agresivni..Jen nesouhlasim ze jsou LEPSI..

ZDE jsem prelozil oficialni zpravu od spolecnosti Schroth, ktera vyrabi jak 50mm tak 75mm sirky a jak jsem psal - jiz jen vekem a zkusenostma ze zavodu hraje v tomto oboru celosvetove PRIM Mrk :

Pro vysvětlení, proč je technologické použití 50mm šířky pásu účinnější než 75mm (často k vidění u konkurence),
by se měl každý podívat na stavbu lidského těla. Pánevní hřeben (na obrázku IC) je součástí pánevní kosti,
která vyčnívá nad boky. Mluvíme zde i o pánevním ohybu (IC), který se nejvíce odhaluje právě v sedě. 50mm pás
dokonale pasuje do tohoto pánevního ohybu narozdíl od 75mm šířky pásu, který vyčnívá přes hroty hřebenu. Dále pak
z testů vyplýva, že 75mm pás má procentuelně méně dosedací plochy ve srovnání s 50mm.U 75mm šířky bylo
na stehenní kosti, kam pás doléhá, při prudkém nárazu nalezeno více pohmožděnin. Z důvodu, že 50mm šíře přesně
leží v pánevním ohybu, může být vpředu od 25mm do 40mm uložena spona (napínák bezpečnostního pásu) a je tímto i
o hodně komfotnější oproti silnější variantě. Další výhodou přesné pozice v pánevním ohybu je fakt, že se zde
redukuje riziko vylezení přes hřeben a inicializuje se "Submarining". "Submarining" je jev, kdy se tělo ponořuje
směrem pod pás, což může způsobit zranění vnitřních orgánů od otlačenin samotného pásu. Při nárazových testech
se ukázalo, že čím více pevnější upnutí pásu bylo použito, tím menší jsou škody na hrudi, hlavě a krku. Neexistuje
rozdíl mezi pevností pásu 50mm nebo 75mm, protože musíte překonat stejné břímě hrudi. Další výhodou 50mm pásů oproti
75mm je, že se značně snáze montují a pasují do více sedaček.

Omlouvam se za cestinu, je to muj preklad a prave jsem to dodelal..jeste planuji doprelozit dalsi clanky - napr.: technologie vlakna, upevneni ve vozidle, atd atd.. je toho mraky.. snad se i domluvim s moderatory na "clanku" Mrk

lap_belt_grafik.gif

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
lap_belt_grafik.gif, 9.34 kB

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2011 , 13:41   Citovat  

zyx:

Ale snad to nebude tak horke Velmi šťastný Logicky urcite plati ze cim je sirsi popruh, tim lip se rozlozi tlak pri ev. havarii. Zase ale OEM pasy splnuji taky vsechny bezpecnostni normy, prosly vsemi zkouskami i pri narazovych testech a pritom nemaji ani ty 2" (ted jsem to sel schvalne zmerit a maji 46 mm). Nehlede na to ze jde o 3-bodovy system a jenom s jednim popruhem pres rameno.

Gizmi:

TUV by bylo super, jenom ho ale potrebuju na konkretni vuz- FN2, jinak mi to tady pres STK neprojde. Navic netusim jak je to s montazi (pokud to chci oficialne nahlasit), co jsem se docetl tak pri zachovani zadnich sedacek musim vymontovat zadni pas, protoze uchyceni predniho se uchycuje prave do kotveni toho zadniho. Ja potrebuju mit funkci vsech sedacek zachovanou, proto jsem si taky poridil hatch a ne treba coupe.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2011 , 13:47   Citovat  

Bully: a na co to potrebujes mit zapsane? Za pasy s homologaci te nikdo nemuze peskovat, me dokonce na STK pochvalili a policiste tohle nechavaji byt (sam jsem od fochu)..u vsech aut jsem nechaval i seriove pasy a jen pridal do toho sameho uchyceni sportovni Úsměv Ale juknu se ti do papiru, jak to maji Nemci reseny Mrk

PS: prave ze cim sirsi nebo tenci pas, tim lepsi rozvrzeni neplati Úsměv Viz clanek - nekde jsem k tomu mel i videa - pro zmenu v Anglictine Úsměv ale je to fakt Mrk

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2011 , 14:50   Citovat  

ukaž mi zavodní auto s 2´´...

další věc je, že když si vezmu speciály na rally a okruhy, tak si asi nevybavim jedinej, kterej by byl osazen pásy schrot
naopak pochybuju, že by značky jako OMP, nebo Sabelt a podobně byly natolik hloupý, že by na závodní účely používaly špatný pásy Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Sportovni bezpecnostni pasy
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina