Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Tlumiče C6G - prosím o radu...
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Egy-ml. je teď offline  Egy-ml.
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2011 , 17:09   Citovat  

Zdravim Honda , měl jsem tu možnost si přes kamaráda koupit za moc dobrou cenu nové zadní tlumiče, sice Starliny Se stydím , ale ta cena 1.786,- za oba byla super a potřeboval jsem je fakt akutně byly tam původní tlumiče od roku 1996 - 229.000km Se stydím . Mám ale takový problémek. S kamarádem jsme je vyměnily za nové. Pružiny zůstaly původní a stejně tak jsme přendaly dorazy atd... Po výměně nastal šok, vyjíždim z garáže, čekam po přejetí prahu na krásné utlumení, ale místo toho rána jako z děla. kopalo to a poskakoval mi zadek. Byl jsem to trochu projet po hrbolech a hrůza, tak po 1km se to o dost zlepšilo a když jsme nepochopitelně nenašli žádnou závadu, jel jsem domu a po těch 20km to už bylo v celku normální neposkakujeto, krásně to sedí oproti starým, to už byl vyhlídkový kočár, akorád pořád přetrvávají nějaké tupé zvuky, když vzadu vezu lidi a vezmete nějakou díru, jakoby se chtěli tlumiče protlouct do kastle. Už jsem s nimi najel tak 80km. Myslím, že se to pomalinku zlepšuje, ale nejsem si jistej, jestli to tak má být, je to tvrdý jak blázen. Prosím poraďte kde je chyba? Bueee Díky Egy ml.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2011 , 18:26   Citovat  

Tak já mám něco podobného ,ale mám tlumiče Kayaba a po výměně před vánoci mi nějak pravá zadní strana mlátí jsou to takové duté rány které se vyskytují jen občas což jsem celkem zmatený ,protože když vjedu do díry tak to kráně utlumí ,ale když je na cestě řada takových vlnek nabo jen prohlubní tak se ozývají od pravé strany duté nárazy. Už jsem vyměnil i pístnice na 5 vratech jelikož byly volné ,ale pořád to dělá sice po delší jízdě už ne ,ale ráno to jde celkem slyšet dost. Taky to dávám za vinu počasí jelikož je zima tak je všechno volné a když se to ohřeje tak to přestane. Můžou to u mě dělat i 5 vrata ,ale pořád nemůžu přijít nato co to je

0
PříspěvekZaslal: 29.1.2011 , 20:33   Citovat  

no něco podobnýho mám právě taky, mam teda sedana... tam neni snad možný něco při montáži splést ne? není to jen kvalita tlumiče nebo se to rozhýbává? nevim... zmatenej

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2011 , 20:47   Citovat  

Egy-ml. napsal:
no něco podobnýho mám právě taky, mam teda sedana... tam neni snad možný něco při montáži splést ne? není to jen kvalita tlumiče nebo se to rozhýbává? nevim... zmatenej
tupe rany mi delali silentbloky hlavniho ramene a pak to raminko co je nahore,

0
PříspěvekZaslal: 29.1.2011 , 20:56   Citovat  

no kdyby to tak bylo i u mě, tak proč to nedělalo i předtím? u starých...

Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2011 , 21:53   Citovat  

Egy-ml. napsal:
Zdravim Honda , měl jsem tu možnost si přes kamaráda koupit za moc dobrou cenu nové zadní tlumiče, sice Starliny Se stydím , ale ta cena 1.786,- za oba byla super a potřeboval jsem je fakt akutně byly tam původní tlumiče od roku 1996 - 229.000km Se stydím . Mám ale takový problémek. S kamarádem jsme je vyměnily za nové. Pružiny zůstaly původní a stejně tak jsme přendaly dorazy atd... Po výměně nastal šok, vyjíždim z garáže, čekam po přejetí prahu na krásné utlumení, ale místo toho rána jako z děla. kopalo to a poskakoval mi zadek. Byl jsem to trochu projet po hrbolech a hrůza, tak po 1km se to o dost zlepšilo a když jsme nepochopitelně nenašli žádnou závadu, jel jsem domu a po těch 20km to už bylo v celku normální neposkakujeto, krásně to sedí oproti starým, to už byl vyhlídkový kočár, akorád pořád přetrvávají nějaké tupé zvuky, když vzadu vezu lidi a vezmete nějakou díru, jakoby se chtěli tlumiče protlouct do kastle. Už jsem s nimi najel tak 80km. Myslím, že se to pomalinku zlepšuje, ale nejsem si jistej, jestli to tak má být, je to tvrdý jak blázen. Prosím poraďte kde je chyba? Bueee Díky Egy ml.
ja bych rek ze to chvili potrva nez si to poradne sedne Úsměv OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2011 , 22:49   Citovat  

Brnďa napsal:
tupe rany mi delali silentbloky hlavniho ramene a pak to raminko co je nahore,

Já mám komplet repas zadních silentů to mi hlava nebere

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2011 , 22:58   Citovat  

samo se to urcite nezlepsi, neni mozny ze mate spatne slozeny nebo spatne dotazeny horni matici jak je na tlumici?

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2011 , 23:00   Citovat  

optimas napsal:
Já mám komplet repas zadních silentů to mi hlava nebere

no a co ty gumy ve stabilizatoru ty mas taky nove? pokud mas teda stabik

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2011 , 9:57   Citovat  

Hondik napsal:
no a co ty gumy ve stabilizatoru ty mas taky nove? pokud mas teda stabik

Ja stabík nemám. Mám nové silenty vlečných ramen pak všechny silenty v příčných ramenech těch je 6 ,ale je fakt ,že jsem teda neměnil tohle tak je možné ,že to dělá tohle. Ale před výměnou to nedělalo

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2011 , 10:57   Citovat  

Becky napsal:
samo se to urcite nezlepsi, neni mozny ze mate spatne slozeny nebo spatne dotazeny horni matici jak je na tlumici?

Ne, měl jsem to 2x dole a pořád stejné

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2011 , 12:52   Citovat  

Přesně tohle dělá kámošovi taky na EK4, všechno vyměnil a dělá mu to pořád, já to připisuju prostě tlumičům, protože má V-Maxx wc

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2011 , 13:09   Citovat  

Ještě zvaýuju že zajedu na STK ať mi zkontrolují tlumiče a když bude ten pravý špatný tak ho budu asi reklamovat ,protože jiné východisko nevidím. Ale zaráží mne že to chvílí dělá a chvíli zase ne což kdyby byl tlumič v čoudu tak by to dělalo pořád to mi hlava nebere

0
PříspěvekZaslal: 30.1.2011 , 16:05   Citovat  

Stejně tak mě, občas jo občas ne, možná jsou to fakt jen shit tlumiče, težko říct... působí to jak když jdou na dorazy... bezprostředně po výměně to bylo strašný, pak se to trochu zlepšilo a ještě jsme zkusili povolit šrouby ramene, jestli to neni moc nebo tak něco nechápu nesouhlas , ale to se tím možná taky trochu probralo... uvidím tak po týdnu nebo na jaře?... Ble

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2011 , 17:17   Citovat  

Egy-ml. napsal:
Stejně tak mě, občas jo občas ne, možná jsou to fakt jen shit tlumiče, težko říct... působí to jak když jdou na dorazy... bezprostředně po výměně to bylo strašný, pak se to trochu zlepšilo a ještě jsme zkusili povolit šrouby ramene, jestli to neni moc nebo tak něco nechápu nesouhlas , ale to se tím možná taky trochu probralo... uvidím tak po týdnu nebo na jaře?... Ble

Teď jsem se vrátil z bowlingu a jel jsem přes ty největší muldy a nic a vzadu seděly děti a manželka ve předu. Je to divný

VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2011 , 22:37   Citovat  

Bazzi napsal:

pokud je spravne nasazena pruzina a dotahnuta vrchni matice tlumice i s dvema 8 maticemi, nema si tam co sedat

edy je teď offline  edy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 11:32   Citovat  

Ahoj,ja mam na Civicu take Kayaba a pruziny weitec,melo by tam byt i nejake to snizeni,ale je to jako origo,zadne snizeni neprobehlo to mi hlava nebere a to je mam na aute uz 2 rokem.Jinak podvozek je take dost tvrdy,predevsim zadek(ale mam za to ze je lehky),rany a divne zvuky zmizeli jen kdyz jsem jel do Chorvatska a mel dost zatizene auto-pochopitelne Velmi šťastný .Uz jsem si zvykl ze je to tak a nevim jaky mas ty problem,nebo co to presne ti to dela,ale mozna to tak ma byt.Mam zadni ramena a napravy vcetne silentu nove a proste to tak asi mozna je,ja to uz neresim.Je pravda,ze p.Krejza kdyz me ten podvozek tenkrat tam daval,cekal take jiny vysledek,ale zase na druhou stranu jsem rad,auto je vyssi a nemam spodek odreny Úsměv A i prez to drzi jak cert a da se s nim vyborne blbnout jako se snizovanym.
Moje zkusenost

DSCF3952.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSCF3952.JPG, 139.33 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 16:42   Citovat  

edy napsal:
Ahoj,ja mam na Civicu take Kayaba a pruziny weitec,melo by tam byt i nejake to snizeni,ale je to jako origo,zadne snizeni neprobehlo to mi hlava nebere a to je mam na aute uz 2 rokem.Jinak podvozek je take dost tvrdy,predevsim zadek(ale mam za to ze je lehky),rany a divne zvuky zmizeli jen kdyz jsem jel do Chorvatska a mel dost zatizene auto-pochopitelne Velmi šťastný .Uz jsem si zvykl ze je to tak a nevim jaky mas ty problem,nebo co to presne ti to dela,ale mozna to tak ma byt.Mam zadni ramena a napravy vcetne silentu nove a proste to tak asi mozna je,ja to uz neresim.Je pravda,ze p.Krejza kdyz me ten podvozek tenkrat tam daval,cekal take jiny vysledek,ale zase na druhou stranu jsem rad,auto je vyssi a nemam spodek odreny Úsměv A i prez to drzi jak cert a da se s nim vyborne blbnout jako se snizovanym.
Moje zkusenost

Divné mi je ,že jedna strana bouchá jako by tam ten tlumič byl defektní ,ale jednou to dělá podruhé zas ne. Z toho by se jeden zbláznil. Určitě máš pravdu že je ten zadek teď tvrdší protože ty původní tlumiče byly v háji a drželo to vlastně jen na pružinách to to bylo jak na vodě. Teď je to tvrdé tak to tak divně bouchá jak by v kufru něco poskočilo když přejedu nějakou díru. Ještě zkusím vyměnit ty horní ramena a když nepomůže ani to tak ještě zkusím prohodit tlumiče jestli to bude stejný. A pak se s tím budu muset smířit když to bude bouchat dál to mi hlava nebere

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 17:20   Citovat  

stim se nejde smirit Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný - je to pak jak ve stary sunce kde neco klepe a boucha.. me tam taky neco klepe, jakoby v kufru, zatim sem na nic neprisel - mam teda v haji zadni podelny silenty, ale na ne to nevidim. Jinak vse drzi jako cert. A tlumice sem menil cca 2 mesice zpet - (delalo to i pred vymenou)..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 17:44   Citovat  

VlastaFR napsal:
stim se nejde smirit Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný - je to pak jak ve stary sunce kde neco klepe a boucha.. me tam taky neco klepe, jakoby v kufru, zatim sem na nic neprisel - mam teda v haji zadni podelny silenty, ale na ne to nevidim. Jinak vse drzi jako cert. A tlumice sem menil cca 2 mesice zpet - (delalo to i pred vymenou)..

Ale mě to před výměnou nedělalo a nesnáším když někde něco vyměním za nové a je to horší to by mě mravenec střelil a pořád mi to nedá a nedá pokoj to je na zbláznění. Všichni kolem tebe ti říkají ,že jsem blázen a nemám to řešit pořádnej výtlem ,ale bohužel už jsem takový a totálně mě to vytáčí

0
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 19:40   Citovat  

jo tak to štve i mě, nový a zbukově horší. sice krásně drží a je tužší samozřejmě, ale jinak ... možná velký mrazy Úsměv ty zvuky jakoby šli z kufru, myslíte, že by jsme něco špatně dotáhli? mám pocit, že spíš naopak, ale moc se mi to nechce celý teď v tom mrazu rozebírat, ale asi mi nic jiného nezbyde. Bueee ten tlumič se přece nějak špatně dát nedá, že bych ho dal přece nějak opačně nebo tak, jsem z toho blázen... kuky kuk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 19:56   Citovat  

Egy-ml. napsal:
jo tak to štve i mě, nový a zbukově horší. sice krásně drží a je tužší samozřejmě, ale jinak ... možná velký mrazy Úsměv ty zvuky jakoby šli z kufru, myslíte, že by jsme něco špatně dotáhli? mám pocit, že spíš naopak, ale moc se mi to nechce celý teď v tom mrazu rozebírat, ale asi mi nic jiného nezbyde. Bueee ten tlumič se přece nějak špatně dát nedá, že bych ho dal přece nějak opačně nebo tak, jsem z toho blázen... kuky kuk

Jak jsem psal výše já to měl 2x rozdělaný dotáhnout už to nejde jinak by jsem utrhnul závity tak fakt nevím kde je problém. Počkám na jaro až bude v Hondě zas akce na díly a koupím si ty silenty na horní závěsné příčné rameno a uvidím co to udělá a jestli nepomůže ani to tak tlumiče přehodím a děj se boží vůle

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 21:14   Citovat  

dotahovat pouze na max. moment urceny vyrobcem. Ale nesmi byt vyssi nez je naapsany v manualu - teda pokud jsou zachovany materialy Velmi šťastný

V Honda maji "diagnostiku" klepani, ale kdyz sem jim to tam dal, tak mi rekli vymenit vsechny silenty Velmi šťastný

rada asi za 200kc Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 18:50   Citovat  

Když už jsem si myslel, že to potřebuje čas, že se to nějak rozhýbá, tak vezu tchýni a tchána vzadu a bum bum bum, normálně jak se to zatížilo, tak hrůza. Řekl bych, že ten tlumič prostě jenom nefunguje... netlumí, nebo je jen prostě pomalej a nestíhá to seč vracet... není tu někdo kdo by poradil?... :hehe:

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 20:05   Citovat  

Egy-ml. napsal:
Když už jsem si myslel, že to potřebuje čas, že se to nějak rozhýbá, tak vezu tchýni a tchána vzadu a bum bum bum, normálně jak se to zatížilo, tak hrůza. Řekl bych, že ten tlumič prostě jenom nefunguje... netlumí, nebo je jen prostě pomalej a nestíhá to seč vracet... není tu někdo kdo by poradil?... :hehe:

Jedině test tlumičů. Měli by ti to udělat na STK nebo v nějakém servise

Skylinee je teď offline  Skylinee
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 20:24   Citovat  

Bazzi napsal:

a až si sednou tak vytečou pořádnej výtlem pořádnej výtlem STARLINE KO KO

Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 21:04   Citovat  

Skylinee napsal:
a až si sednou tak vytečou pořádnej výtlem pořádnej výtlem STARLINE KO KO
to je taky dost mozny to mi hlava nebere OK

0
PříspěvekZaslal: 6.2.2011 , 23:18   Citovat  

No a je třeba možný, že by byly v řiti pružiny? ty tam mám původní 229.000km nebo jen třeba nedotažený šrouby v kufru? Chápu hoši STARLINE, ale i tak je to produkt, kterej se takhle chovat nemůže jako novej, to je nesmysl...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2011 , 21:58   Citovat  

konecne u nas vyschly silnice a jel sem konecne po 3mesicich vyzkouset tlumice - skacu jak kozel. Pred tim byli tlumice mekkoucky a jen sem se pri vyssi rychlosti luxusne houpal, ale ted je autak akorad neklidnej..

(nedavno meneny originaly KYB z rv. 1999 za nove)

Egy je teď offline  Egy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2011 , 22:56   Citovat  

Je to divný to mi hlava nebere ...doporučuji kontrolu na STK, třeba zjistí vadičku :hehe:

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Tlumiče C6G - prosím o radu...
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina